šaty - Reserved, kabelka - Rebecca Minkoff, boty - Veja z Woodies, make-up - MAC

Minulý víkend proběhl Mercedes-Benz Prague Fashion Week (což jste nejspíš museli zahlédnout všude možně na sociálních sítích) a já vám z něj přinesla několik reportů. Když jsem procházela tu spoustu materiálů, které jsem nafotila, rozhodla jsem se, že vám je rozdělím do 3 článků - jeden z každého dne i s outfitem a všemi zážitky - je jich hodně, tak jdeme na to!


MBPFW je skvělou inspirací už jen pro svůj street style. Všichni vytáhnou ty nejlepší a často i nejextravagantnější modely, protože kdy jindy je nosit, než během svátku módy? Zároveň jsou to ale většinou nádherné modely, které přesně sedí k osobnosti, která je nosí a opravdu jim sluší. Tohle je podle mě rozdíl například oproti Londýnu, kdy se často lidé snaží jen obléct něco co strhne nejvíc pozornosti, ale je přitom v podstatě nepoužitelné.
Mně se tyto kreace na ostatních moc líbí, ale protože i v reálu a na blogu prezentujeme spíš dostupnou a jednoduchou, ležérní módu, vsázím na podobné outfity i během fashion weeku. První den to byly například tyhle úplně jednoduché šaty v bílošedé, které rozzářila jen bláznivě fialová rtěnka.


MAC letos poprvé připravil Media Lounge, což byla nádherná místnost s macovskou grafikou po stěnách, sedačkami na odpočívání a nabití telefonů, stanicí s rtěnkami, které jsme mohly použít kdykoliv během dne, a taky make-up artistkami z Chorvatska, Maďarska a Srbska, které nám blogerkám každý den vymyslely líčení. Opravdu oáza klidu a krásy během rušného dne přehlídek! Jak se vám líbí můj look z prvního dne? Nosily byste takovou rtěnku?


Když už jsme u MAC, chtěla bych ještě vyzdvihnout, co se dělo v zákulisí všech přehlídek- backstage. Pro mě je to asi to nejvíc fascinující místo z celého fashion weeku, protože tady makají týmy kadeřníků a vizážistů celý den bez zastavení a tvoří kreativní a nádherné looky pro každou přehlídku. Letos byla senior make-up artistkou Rebecca Butterworth, která podle představy návrhářů vymyslela konkrétní looky, a Vimi Joshi, která ji pomáhala řídit tým vizážistů, kteří se do Prahy sjeli z celkem 14 zemí světa! Jsou neuvěřitelně sehraní a všechno vždycky klapne jak má a modelky jdou po mole s perfektním make-upem, který spolu s oblečením a vlasy dotváří příběh, který návrhář svou přehlídkou vypráví. Jak už jsem psala, je to fascinující!


Tohle je například look pro Chatty, který měl připomínat automechaniky, což sedělo do celého konceptu přehlídky. Černý pigment se nanášel pomocí kartáčků na zubi, štětečků od rtěnky a zkrátka všeho co přišlo pod ruku.

Vybrala jsem vám pár vlastních fotek ke každé přehlídce, na které jsem byla a trochu ji popsala. Názor si ale nejlépe uděláte, když uvidíte všechny modely, proto vás odkaz u jména návrháře vždy přesune na galerii celé přehlídky na webu MBPFW.

Během prvního dne své kolekce představilo trio La Formela, kteří se nebáli kombinování barev, oversized siluet a širokých tvarů.


Zuzana Kubíčková tvořila s kontrastem něžnosti a svůdnosti a využívala hlavně krajku, korzetové střihy a kombinaci bílé a černé.


Holčičí duo Chatty vždycky přijde s kousky, které vzbudí rozporuplné reakce. Já osobně je ale miluju. Pokrokové a moderní siluety, ženy stavěné do silmých rolí, denim, červená a super provedení bund a kabátů.


Show Kateřiny Geislerová ve mně zanechala rozporuplné pocity - prvních pár bílých modelů se mi líbilo moc. Nápadem, provedením, stříhem. Další kousky plné barev a vzorů mě ale nenadchly a přišly mi konceptuálně úplně jiné než první bílé modely a trochu staromódní. 


Jaký návrhář z prvního dne vás zaujal nejvíce?

A na závěr nádherný západ slunce, na který jsme mohly koukat z nádherného hotelu, ve kterém nás ubytoval MAC, abychom si mohly fashion week naplno užít. Bydlela jsem na pokoji s Miou a její Nelou a bylo to parádní!


22 komentářů

  1. Interesting post, thank you for inspiration! You look great, love the bag!

    RitaLifestyle.comInsta: m_margaritka

    OdpovědětVymazat
  2. Takýto fialový rúž od Mac mám a patrí k mojím najobľúbenejším. Veľmi ti pristane :)

    NITA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A mi prosím ťa napísať meno toho rúžu? Ja zháňam presne takéto dačo už dlhšiu dobu a nejako mi nič nevyhovuje. Nič nie je také fialové aké by malo byť. haha Ďakujeeem

      Vymazat
    2. A mi prosím ťa napísať meno toho rúžu? Ja zháňam presne takéto dačo už dlhšiu dobu a nejako mi nič nevyhovuje. Nič nie je také fialové aké by malo byť. haha Ďakujeeem

      Vymazat
  3. Ty šaty i makeup ti moc sluší! Mojí oblíbeňkyní je určitě Zuzana Kubíčková, ta mě svými modely nadchla snad pokaždé!
    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  4. Strasne moc a moc ti to slusi a outfit je dokonalej! Jinak jsem na FW sice nebyla, ale tesim se na ten nas videnskej, je to pro me strasne fascinujici a ty kolekce v Praze taky vypadaji skvele, muj favorit je jasne Chatty! ;D Tesim se na dalsi den!
    S laskou
    Sandra ze http://www.shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  5. Skvelé fotky a tebe to veľmi pristane :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj holky. Sleduju Váš blog už delší dobu, který mě přiměl zkusit taky psát. Chtěla bych Vás poprosit, pokud by jste měly čas a kouknout se na moji prvotinu, popřípadě mi poradit co zlepšit. Děkuji vám za Vaši ochotu a čas.
    http://cathykonar.blogspot.cz/

    Děkuju Cathy

    OdpovědětVymazat
  7. fialový rúž bol skvelou voľbou :) viaceré modely sú skutočne parádne!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  8. Nejvíc me baví ty fotky z bs, jsou takový opravdový :))

    OdpovědětVymazat
  9. Strašně moc se mi líbí tvoje šaty, jsou dokonalé! ♥ Kupovala jsi je v Reservedu teď někdy? :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  10. Moc krásné fashion kousky! nejvíce se mi ale líbíš Ty! Super vlásky, krásná rtěnka a chic šatičky :) BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  11. Moc se mi líbí Jakub Polanka a jeho nude látky...jsem ráda, že si můžu počíst, jak to probíhalo, když jsem se nemohla účastnit :)

    OdpovědětVymazat
  12. Těch rtěnek hned kdybych mohla tak bych je brala

    OdpovědětVymazat
  13. Těch rtěnek hned kdybych mohla tak bych je brala

    OdpovědětVymazat
  14. Hlavně tobě to strašně sluší!:)

    OdpovědětVymazat
  15. Krásne modely!!! Make-up modeliek bol takisto top! :) A tvoje šaty sa mi taktiež veľmi páčia ;)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  16. Ty šaty ti moc sluší, super! :) Z přehlídek, které tu máš vypsané, bych vybrala Chatty - měly vše dotáhnuté do konce, přehlídka měla hlavu a patu, modely taky perfektní. Druhé místo pro La Formelu, protože u pár modelů mi přišlo, jak kdyby jim něco chybělo, ale taky bych si určitě vybrala něco i do svého šatníku. Z tvým názorem na Kateřinu celkem souhlasím, některé modely na mě nepůsobily nejlíp (a to hlavně vzorové kombinace s růžovou), i když třeba právě ten žlutý, co jsi fotila, se mi líbí moc! :) Přehlídku Zuzky Kubíčkové jsem z backstage bohužel sledovat nemohla, ale podle fotek byla krásná a zase něžná. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat