Před necelým týdnem jsme se vrátily z výletu do Madridu, kam nás pozvalo C&A, abychom omrkly novou kolekci na jaro a léto příštího roku. Milujeme cestování a Španělsko jako zemi také a proto jsme byly opravdu šťastné, že se taková příležitost objevila. Vyrazily jsme tedy na cestu! Do Madridu se sjely blogerky, novináři a designéři z C&A ze spousty zemí Evropy a byli jsme dohromady opravdu početná skupina. Prezentace kolekce byla na plánu hned pár desítek minut po našem příletu, takže jsme se na hotelu jen rychle převlékly a vyrazily.



Akce se konala v areálu botanické zahrady, který byl překrásný! A již tradičně se vše odehrávalo formou komentované prohlídky. Rozdělili jsme se na několik skupin a postupně si poslechli povídání designérů konkrétních kolekcí o tom, jaké budou trendy, jak bude kolekce vypadat a jaká byla inspirace za jejím vytvořením. Spodní prádlo bude něžné s velkým zastoupením krajky, plavky hravé s krásnými vzory, přibyde spousta krásných denimových kousků u jejichž výroby C&A pracuje na snížení využití vody při výrobě látek a celkově ekologičtějším přístupu. 


V mladistvém Clockhousu se kolekce inspirovala boho stylem, festivaly a kulturou sociálních sítí (s vtipnými nášivkami a citáty) a dámská kolekce překypuje nedbalou elegancí.



Po prezentaci následovala výborná večeře v místní vyhlášené restauraci. Druhý den jsme se opět skvěle najedly - na hotelové snídani (na ty se vždycky těšíme!) a pak jsme si sbalily kufry, ale ještě neodjely, jelikož jsme se rozhodly si pobyt prodloužit! Většina výpravy odjela již v pátek dopoledne, ale my zůstaly až do neděle. Přesunuly jsme tedy kufry do jiného hotelu a vyrazily objevovat krásy Madridu. Musím říct, že krás v Madridu je opravdu hodně. Architektura je úchvatná - od obrovských paláců, soch, fontán, kostelů a parků po úzké opráskané uličky s malinkými balkonky až po egyptský chrám.


Centrum je v Madridu relativně malé, všechno se dá v klidu projít pěšky. Například hned vedle Plaza Mayor najdete Mercado de San Miguel, kde můžete ochutnat místní dobroty - mořské plody, šunky, sýry, paellu nebo ovocné džusy a dezerty. My si zde vybraly několik jídel a podělily se o ně k obědu.


Když budete v Madridu, určitě si ještě sami udělejte průzkum míst kam zajít, ale za nás určitě doporučujeme právě klasicky turistická místa jako Plaza Mayor, Mercado de San Miguel, Museum Prado (tentokrát jsme nebyly vevnitř, ale před pár lety ano a pokud vás zajímá umění a máte dost času, tak tam určitě zajděte), Temple of Debod, Retiro Park, Královský palác ze všech stran a na nákupy Calle Gran Vía a její okolí.


V sobotu jsme se rozhodly udělat si výlet do nedalekého městečka Toledo. Vlakem je to pouhá půl hodina a hlavní nádražní stanice - Atocha stojí za navštívení i sama o sobě. Uvnitř je totiž postavená malá džungle s rybníkem plným želviček. Kousek od nádraží jsme navíc objevily krásnou malou kavárnu Pum pum café, kde jsme náhodou narazily i na českého baristu.


Toledo vám vyrazí dech hned po příjezdu, protože místní historické nádraží vypadá působivě. Pak vyrazíte směrem k historickému centru a asi po deseti minutách jste jako v pohádce. Úzké uličky, roztomilé zdobení, kopce a lucerny. Připadáte si jako o pár století zpátky v čase.


V neděli jsme náš výlet ještě zakončily procházkou po Madridu a nákupy dárečků domů a po obědě už vyrazily na letiště (které je mimochodem taky krásné!). Moc jsme si náš výlet užily, a Madrid rozhodně doporučujeme k návštěvě. Můžete se mrknout i na naše dva vlogy (první a druhý) nebo na lookbook outfitů, které jsme v Madridu nosily.
Krásnou sobotu vám všem!

14 komentářů

  1. Krásné fotky. Vypadá to, že jste si to užili.

    theheartissue.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek, musel to být nezapomenutelný zážitek. Nemůžu si pomoct, ale ta "My unicorn ate my homework" bunda je naprosto boží! ♡

    OdpovědětVymazat
  3. Wow, krasne fotky a uzasny clanek! V Madridu jsem jeste nikdy nebyla, ale planujeme to na leto, tak uvidime jestli to vyjde, kazdopadne urcite vyuziju vase super tipy! Doufam. ze jste si to uzily, urcite jo a kolekce taky vypada skvele, tak se na ni moc tesim!
    S laskou
    Sandra ze http://www.shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  4. Tak teď mám chuť tam hned vyrazit! Rozhodně si to musím alespoň napsat na svůj travel-list! :) Lookbook je super jako vždy :) a ta kavárna vypadá úžasně už jen takhle zvenku :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj holky! Moc hezký článek. Vím, že je to mimo téma, ale chtěla jsem se vás zeptat jaká šablona vám nejvíce vyhovuje (při zakládání blogu)??? Děkuji předem za odpověď.

      Vymazat
  5. Krásné fotky! Muselo tam být krásně. Kavárny miluju a tahle vypadá úžasně. Celkově ty budovy vypadají nádherně. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  6. Jeden z nejlepších článků o cestování, co takhle dělat nějaké zájezdy s ACOS? :D hned by cestování bylo o něco jiné a zpestřené ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherné fotky, vidieť, že ste si to veľmi užili :D
    Girl with pink nails aj s GIVEAWAY!!!

    OdpovědětVymazat