Je první den nového roku, a i když my stále nemůžeme pochopit, jak je možné, že to zase tak rychle uteklo, je čas stanovit si naše novoroční předsevzetí! Sice je dnešní neděle stejná jako každá jiná a začít se může vlastně kdykoli v roce, i tak ale vnímáme 1.1. jako ideální možnost na to zhodnotit uplynulý rok, stanovit si nové cílebýt o něco spokojenější samy se sebou a jít si za tím, co nám v životě opravdu dělá radost.

Zkuste se tak dnes alespoň na chvilku zastavit, sednout si a popřemýšlet nad tím, čeho vážně chcete v roce 2017 dosáhnout. Je něco, co chcete změnit? Chcete se někam podívat? Nebo se něco nového naučit? My jsme pro vás jako pomůcku připravily ke stažení tabulku, kterou si můžete vytisknout, vyplnit a budete tak mít všechny vaše cíle pěkně pohromadě a na očích.



Většinou jsme schopné splnit vše, co si naplánujeme, ale z nějakého důvodu to neplatí o novoročních předsevzetích. Ale nevzdáváme se a letos věříme, že nám to vyjde! Daly jsme dohromady několik tipů, které si myslíme, že pomůžou předsevzetí dodržet nejen nám, ale i vám. A za rok se můžeme pochválit, jak jsme to hezky zvládli.
  • Najdi někoho, kdo do toho půjde s tebou a stanovte si společné cíle! Ve dvou se to rozhodně lépe táhne a můžete se pak vzájemně podporovat, kontrolovat a hlavně motivovat. Já doufám, že mezi vámi najdu někoho, kdo bude mít podobná předsevzetí jako já a že si navzájem pomůžeme!
  • Stanov si opravdu konkrétní předsevzetí! Místo "začnu číst knížky" si řekni například "každý měsíc přečtu jednu/dvě/tři knížky". Konkrétní cíle se rozhodně plní lépe a uvidíš, že ti to pomůže.
  • Buď realistická. Nepřeháněj to, nereálné cíle tě dlouhodobě spíš odradí, protože budou moc náročné na to, je splnit. Pokud sis tedy řekla, že do konce ledna budeš vypadat jako Victorias Secret andílek, doporučujeme to ještě přehodnotit a začít s menšími kroky.
  • Sepiš si to. Zápisníčky, diářky, sešítky, to je moje a co je psáno, to je dáno. Mám pocit, že když si něco zapíšu, je větší pravděpodobnost, že to i splním. Zároveň si tím i utřídím myšlenky a formuluju přesně to, čeho chci dosáhnout.
  • Dej si své cíle na viditelné místo, abys je měla na očích a připomínaly se ti.
  • Malé kroky se také počítají. Jdi svým cílům naproti už v lednu. Přihlaš se do jazykového kurzu, sepiš si seznam knížek, které si chceš přečíst, nebo si třeba pořiď nové boty na běhání... Cokoli, co tě přiblíží ke splnění tvého předsevzetí je skvělý začátek.
  • Vymysli si odměnu! Nevím jak na vás, ale na mě odměny fungují jako výborná motivace. Zkus si tedy předem vymyslet, čím se odměníš za to, že jsi své předsevzetí splnila.
A úplně poslední rada na závěr je - nenech se zbytečně vystresovat! Jsou to pořád jen předsevzetí, které bys měla dělat především proto, že sama chceš. A je úplně normální, že se ti něco nepodaří, nebo že se ti třeba v průběhu roku změní priority.

Důležité je se do roku 2017 vrhnout po hlavě, s úsměvem na tváři a užívat si každý den úplně naplno!
Tak do toho!
  • Chcete se dozvědět o všech novinkách, speciálních akcích a událostech mezi prvními? Odebírejte náš newsletter! Stačí kliknout TADY a nic vám neunikne! První budeme rozesílat už dneska :)).
  • Ještě nemáte diář na rok 2017? A co takhle náš Motivační diář? Mrkněte na něj TADY.
  • A měsíční plánovače na rok 2017 jsou ke stažení zase TADY!
A to už je vážně vše!
Krásný nový rok 2017!

17 komentářů

  1. Tak já si tenhle rok stanovila, přečíst jednu knížku za měsíc, která není povinná četba, učit se a udělat přijímačky, vzhledem k tomu že jsem bordelář, tak že si každou středu a sobotu uklidím pokoj. a nakonec že každý měsíc něco navrhnu a ušiju na šicím stroji!
    holky mějte se krásně! jste nejlepší! A budu vám hlavně držet palce s vašimi předsevzetími! doufám že mi k jejich splnění pomůže váš báječný diář!

    OdpovědětVymazat
  2. Tabulka, kde si můžete napsat svá předsevzetí, je skvělý nápad, díky holky! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj holky, já si můžu tu vaši tabulku vytisknout rovnou tu vámi vyplněnou :-) vše se perfektně shoduje, jenom italštinu přepíšu na francouzštinu a bude :-) mějte krásný rok 2017 a držím palce, až se vám vše daří!

    OdpovědětVymazat
  4. Video bylo neskutečně pozitivní a milé!
    Moc vám přeju do Nového roku jen to nejlepší a hlavně zdravíčko! :)
    Já si dávám malé cíle pro každá měsíc zvlášť. Začínám s fitness diářem, kde se to dá hezky hlídat, tak snad to na mě bude platit :D
    Tak ať vám vaše předsevzetí vydrží!:)

    Pokud bych měla vypíchnout ta, která si odobně přeju u sebe nejvíc, tak je to víc čtení, dodržování pravidelného cvičení a zvládnout školu! A potom samozřejmě takové ty, jako najít si brigádu a tak podobně :D
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. ahoj. moje tohtoročné predsavzatia sú: minimálne 3/4krát do týždňa cvičiť, pri cvičení mi bude pomáhať moja BFF-ka Tamarka, menej jesť na večeru(len nejaký jogurt), pravidelne sa pripravovať do školy, byť menej hanblivá. ste naozaj super. držím vám palce aby sa vám všetky predsavzatia sprlnili. with much love Nataly

    OdpovědětVymazat
  6. Skvely predsevzeti a uzasny tipy! Urcite mi pomuzou dal a treba konecne dodrzim nejaky ty predsevzeti! Moje jsou chodit 1 tydne behat, prejit z Bloggeru na Wordpress, zlepsit strihani videi a starat se vic sama o sebe a najit si na sebe cas!
    Preji vam krasny a stastny novy rok,
    Sandra / http://www.shineoffashion.com

    OdpovědětVymazat
  7. super tipy, myslím, že to sa vždy zíde :) veľmi vám to inak vo videu sluší! ;) ja som si tento rok predsavzala cvičiť, písať častejšie do denníka a nezhadzovať sa :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  8. super predsavzatia ! :P :) a ten dennik je fakt užasný :)

    Tammybeaty

    OdpovědětVymazat
  9. Tak doufám, že se vám všechny vaše předsevzetí podaří splnit. Já osobně na to šla jinak, na každý měsíc mám jiné předsevzetí, hezky popořádku. Jsem vlastně dost zvědavá už teď, jak mi to vydrží. :D V lednu jsem začala jen tak zlehka, rozhodla jsem se vyčistit sledování na instagramu. Sleduju přehnaně moc lidí, projíždění všech příspěvků mi tak pak zbytečně bere spoustu času a vlastně, mě už spousta profilů ani nebavila sledovat. Tak vlastně předsevzetí na leden, bylo vcelku lehké splnit a leden už mám hotový. Jsem teď zvědavá na ty ostatní měsíce, např. pít více vody, čí pravidelně chodit běhat (dřív jsem chodila, ale teď to posledního cca půl roku nějak nezvládám).
    Tak držím všem palce při plnění jejich předsevzetí a přeji dodatečně ještě vše nejlepší do nového roku.

    OdpovědětVymazat
  10. ahojda, za minulý rok jsem si tak trochu vytvořila závislost na vašich měsíčních plánovačích tak jsem si od ježíška vyprosila i diář ;-) moc mě to baví si vše do nich zapisovat jasou vážně skvělé :-) tak moc děkuji, že vytváříte takhle báječné věci, inspirujete lidi okolo sebe a jste stále tak pozitivní ;-) hezký nový rok :-*

    OdpovědětVymazat
  11. Gustavo Woltmann5. ledna 2017 v 9:46

    Skvělé video a užitečné tipy, děkuji. Tabulku mám staženou :)

    OdpovědětVymazat
  12. Předsevzetí si nedávám, jelikož je stejně nikdy nedoržím a pak jsem z toho spíš zklamaná než pozitivně naladěná. :) Jediné do čeho se pouštím je čtenářská výzva od databazeknih.cz, která je pro tento rok docela zajímavá a ne moc jednoduchá, tak na to se těším a možná si časem přidám i nějaký další cíl (kromě splnění všech zkoušek, napsání bakalářky a tak), už teď toho mám až příliš. :D

    Zdraví Anita z http://gingerani.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. tuhle tabulku na predsevzeti si urcite vytlacim a zalozim do diare. :)

    OdpovědětVymazat
  14. This is amazing to read about that here

    look here

    OdpovědětVymazat
  15. I really enjoyed reading. Thanks for sharing.

    OdpovědětVymazat