Ahoj všichni! Taky se vám zdá, že ten leden utekl nějak rychle? Já musím říct, že ani nevím, kam zmizel. My jsme úspěšně dokončily zkouškové a zúčastnily se několika skvělých akcí, ale jinak musím říct, že jsem tím svým "novým startem" celkem zklamaná. Jak jste asi zaregistrovali, už si měsíc stěžuju na rýmu a kašel a jelikož nerada chodím k doktorům, došla jsem si tam až teď a vyfasovala antibiotika.

Tak jsem se teda na chvilku zastavila, celý víkend odpočívám v posteli a doufám, že už to doléčím a v únoru doženu vše, co jsem v lednu nestihla/nezvládla - například vyfotit nějaký outfit na blog! Možná na sebe mám až přehnané nároky, ale vždycky mě štve, když si něco naplánuju a pak to nestíhám. No, ale jestli vám můžu poradit, pamatujte, že zdraví by mělo být vždy na prvním místě a nesnažte se jako já měsíc přechodit nachlazení.

Konec negativního povídacího okénka, dneska jsme si pro vás připravily zase pár fotek z uplynulého týdne :)).



Byly jsme zase po dlooouhé době na vlasech u Báry (už bylo na čase) a ze změny máme neuvěřitelnou radost. Obě máme vlasy lehce zkrácené, Niky lehký, studenější přeliv a já jsem se nakonec rozhodla pro pastelově růžové konečky. Tady na fotce to tolik nevynikne, ale můžete mrknout na naše poslední vlogy, tam je to vidět lépe.



Kubova ségra Mája si pořídila dvě malá morčátka a jsou to ty nejroztomilejší stvoření, jaký jsem kdy
viděla! Děkujeme moc za všechny vaše rady ohledně jmen, nakonec se jmenují Timon a Pumba. A teď bych samozřejmě taky chtěla morčátko :D.


Před týdnem jsme společně s The Senses pořádaly náš další workshop, tentokrát celodenní workshop Blogování, fotografování a sociálních sítí. Chtěly jsme vyzkoušet zase něco jiného, trochu intenzivnějšího a předat našim kurzistkám co nejvíce informací v jednom dni. A máme pocit, že se to vydařilo skvěle. Dělat workshopy nás vážně baví a je úžasné potkávat se s tolika šikovnýma lidma a mít možnost jim předat naše zkušenosti a trochu je nakopnout k tomu, aby si začali plnit své sny.


Na každou kurzistku čekalo na začátku malé překvapení od nás a od Olympusu, který na náš workshop také zapůjčil foťáky Olympus PEN, aby si je mohly holky vyzkoušet, a pokud nemají svůj foťák, aby měly na co fotit při praktické části workshopu.


Začaly jsme naší přednáškou o blogování a sociálních sítích, o tom, jak si založit blog a jak ho dostat mezi lidi. Potom následovala přednáška našeho kamaráda a fotografa Jakuba Dohnálka, který vysvětlil technické aspekty focení a nastavení foťáku. No a pak už se mohlo zkoušet! 


Focení si holky trénovaly na "naší modelce Nicole", ale vzhledem k tomu, že venku bylo zrovna asi -10 stupňů, celá praktická část se rychle přesunula dovnitř a fotily se především dobroty, které pro nás připravilo nové bistro Špejle, nejšikovnější foodblogerky Romča z Na skok v kuchyni a Gabča z PG foodies a pekárna Velvet Bakery Prague.

A nebojte, taky se to pak všechno snědlo!


Ukázaly jsme holkám taky základní úpravu fotek a nakonec si vyzkoušely i napsat příspěvek na blog. Holkám moc děkujeme za skvělou sobotu a už teď se těšíme na nový workshop! Budeme moc rády, když nám napíšete, jestli by vás nějaký další zajímal a jaký.


Další krásnou akcí bylo uvedení nové kolekce C&A na jaro a léto. Možná si pamatujete na naše vlogy z Madridu, kde jsme právě tuhle kolekci mohly vidět mezi prvníma a česká verze prezentace se mooc povedla. Mohly jsme si vyrobit krásnou kytici květin, dát si něco dobrého k jídlu a samozřejmě si prohlédnout celou kolekci oblečení. Vypadá to, že naším favoritem je ale stejně stále khaki košile s nápisem "My unicorn ate my homework" z Clockhousu!


Byly jsme pozvané na Školu líčení a dozvěděly jsme se vážně hodně tipů a vychytávek! Část z nich najdete v našem vlogu právě z akce a zbytek si šetříme pro nějaká další beauty videa a tutoriály.


Jak jste se mohli dozvědět z vlogu, Nicole pomáhá mladým studentům a absolventům UMPRUM s propagací výstavy, kterou vezou do Londýna v rámci soutěže International Fashion Showcase. Minulý rok česká výprava získala hlavní cenu, tak můžete sledovat, jak to půjde tentokrát! Mrkněte na Facebookovou stránku a Instagram. Včera jsme fotili s patronkou výstavy, krásnou Jenovéfou Bokovou.


A poslední, co jsme tenhle týden zvládly byl workshop Krasopísma! Kdo nás sleduje delší dobu, tak určitě ví, že milujeme jakékoli workshopy. Rády zkoušíme nové věci a učíme se cokoli, co by se nám někdy mohlo hodit. Tenhle workshop pořádají naše kamarádky Kája (která vytvářela i naše logo) a Rozi a počet míst je vždycky velmi omezený. Proto nám chvilku trvalo, než jsme se na workshop dostaly, ale o to větší radost jsem z toho měla, když jsem nás tam stihla registrovat!

A bylo to super! Tři hodiny jsme se učily o písmu, zkoušely si různé techniky a nástroje na psaní a snažily se vylepšit náš vlastní rukopis. Po workshopu jsme hned běžely do obchodu s výtvarnýma potřebama pro inkoust a pera a teď poctivě trénujeme i doma. Tak snad nám to půjde líp a líp! Mrkněte i na náš vlog z workshopu!


Přejeme vám krásný zbytek neděle a úspěšný start do dalšího týdne!

24 komentářů

  1. Vypadá to na tak super akce! A máte opravdu nádherné fotky <3

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný článek, mně se strašně líbí ten nápad workshopu krasopísma, upřímně by se mi něco takového dost hodilo, protože strašně škrábu, ale zároveň miluji takové ty vlastnoručně vyrobené citáty nebo plakáty :) A workshop vypadá nádherně, určitě se moc povedl :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  3. Chodila jsem na SŠ, kde jsme se v prváku učili psát tuší všechna možná písma. Ze začátku to bylo celkem nezáživné - člověku to nešlo, učili jsme se jen nějaké základní čárky a linie, ale pak to dostalo grády a já jsem tomu propadla.
    Později jsme se učili tvořit loga a je pravda, že bez základů písma by to šlo o dost hůř ;)

    OdpovědětVymazat
  4. To nebyl vůbec nudný leden, holky! :) Doufáš, Luci, že se co nevidět uzdravíš, už se moc těším na outfity a články v únoru. :) Na Váš kurz se už dlouho chystám, ale buď nevyjde čas nebo mám už něco jiného. :/ Tak snad se brzy dostavím! A kurz krasopsaní vypadá dokonale!! :)
    THE WORLD BY MARIA

    OdpovědětVymazat
  5. Ty vlasy ti moc sluší! Jinak ten workshop krasopísma vypadá skvěle. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné fotky, opět jsem díky nim dostala chuť na sladké :D :)

    OdpovědětVymazat
  7. Leden plný různých zábavných akcí vám celkem závidím. Jinak další workshop není vůbec špatný nápad, ale myslím, že byste mohly udělat workshop i pro mladší (tím myslím že by mi bylo trapné přijít mezi 18+ když mi bude teprve 12 :D). Také doufám, že se Luci brzo uzdravíš (ať máš více síly na ty workshopy ;D). Tak přeji vám všem krásný týden plný krásných zážitků a radosti :).


    Vaše věrná čtenářka :).

    OdpovědětVymazat
  8. Musely to být krásné, poučné zážitky a chvíle :-) Fotky mě opravdu nadchly - krásné! Ty morčátka jsou rozkošné :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné fotky a ta morčata jsou úplně dokonalá!! :)
    Mr. Kev

    OdpovědětVymazat
  10. Super článek a držím palce, ať se brzy uzdravíš!

    OdpovědětVymazat
  11. Luci preji, at jsi co nejdrive fit! Taky jsem dostala minuly tyden antibiotika, takze v tom nejsi sama:) jinak opět krásné fotky, stihly jste toho opravdu hodně a jméno Timon jsem si hned zamilovala :D :)

    OdpovědětVymazat
  12. veľmi dobre sa s tebou dokážem stotožniť, tiež nerada chodím k lekárom :D workshop krasopísma je super nápad, na čosi také by som hneď šla aj ja :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  13. Gustavo Woltmann5. února 2017 v 19:43

    Chtěl jsem pochválit váš motivační diář, skvělá práce! Těším se na rok 2018 :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ten účes je super, jsem na tvém blogu po dlouhé době a je vidět, jak moc si dospěla. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Já jsem taky byla v lednu nemocná a narozdíl od tebe jsem ale odsunula učení, abych to mohla vyležet. Trochu jsem se bála, že tu zkoušku nedám, když jsem vypustila pár dní učení, ale nakonec se mi povedlo vyléčit rýmu a dokonce i udělat zkoušku. Tak snad už to také doléčíš :)
    Workshopu jsem se také chtěla zúčastnit, ale bohužel jsem měla před těžkou zkouškou, tak jsem musela být rozumná a radši se učit, tak třeba příště :)
    Ten růžový bomber jsem si už stihla pořídit, je skvělý :)

    eLblog

    OdpovědětVymazat
  16. Krásný fotky, zážitky :) Díky holky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  17. Hlavně se brzy uzdrav :) vlasy máte obě fakt moc pěkné. Workshop musel být super, škoda, že je to až v Praze. Super fotky :)

    OdpovědětVymazat
  18. Tak ten workshop vypadá super, ale asi bych na to neměla nervy :D :)
    Ejnets in Lisboa

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj :) skvělý článek. Je neuvěřitelné kolik toho za ten měsíc stihnete :).
    Váš Workshop jsem zaznamenala příliš pozdě abych na něj mohla jít, ale hodně me zaujal a určitě bych byla moc ráda kdyby jste ještě někdy něco podobného zorganizovaly :). Zajímalo by mě právě fotografování a blog a také propagace výrobku nebo celého vebu. Začala jsem teď pracovat na svých fb stránkách WoodStorycz kde dávám své výtvory že dřeva, převážně přívěsky na krk, které mě moc baví dělat. Proto bych byla moc ráda kdybych se někdy na vás kurz mohla dostat, tak snad nějaký ještě uděláte :).

    Přeju pěkný večer a ať se vám daří v další práci :)

    OdpovědětVymazat
  20. Vaše fotky milujem ♥ Tie morské prasiatká sú nesmierne roztomilé :)

    OdpovědětVymazat
  21. Workshopu som sa chcela tiež zúčastniť, ale bohužiaľ sa mi to nepodarilo, tak snáď nabudúce.

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj holky, strašně miluju váš blog. Každopádně bych ocenila kdyby jste někdy v tomto roce ještě jednou zopakovali váš workshop Oblogování a soc. sítích v lednu jsem ho bohužel nestihla..

    OdpovědětVymazat
  23. Jste opravdu úžasný. Já bych tohle nikdy nedokázala. Moc vám přeju veškerej úspěch a ať vám to jde tak dobře jako dosud.😤😊😘😍

    OdpovědětVymazat