Krásnou neděli! Dneska pro vás mám nejen video plné odpovědí na vaše otázky ohledně erasmu, ale také photo diary z našich prvních dvou týdnů v Římě. Ani nevím, kam se ty dva týdny poděly. Jako by to bylo včera, co jsem v Praze nasedala do letadla.

Teď už jsme hezky zabydlené, zvykáme si na italský způsob života a těšíme se, co nás ještě čeká dál!




Takhle vypadal můj pokoj hned po příjezdu :)). Sehnat dva oddělené pokoje v jednom bytě za "rozumnou" cenu, byl v Římě celkem problém a dalo nám to zabrat. Naše pojetí rozumné ceny jsme taky musely párkrát přehodnotit, ale nakonec jsme využily stránku Spot a Home a jsme moc spokojené. Je to hezký, vzdušný, světlý byt/pokoj i s malým balkónkem. Takže už se nemůžeme dočkat, až se oteplí a budeme snídat a večeřet hezky venku na balkóně! Navíc máme moc milou spolubydlící z Turecka, která tu už dva roky žije a studuje na stejné univerzitě.


Hned druhý den jsme ale vyrazily do Ikey dokoupit vše, co nám chybělo. Jestli vás zajímá, co všechno jsem si koupila, natáčela jsem takový malý IKEA haul v tomhle vlogu.


Takhle tady vypadá oběd ve školní menze! Stojí tři eura a jídla za tu cenu dostanete skoro pro celou rodinu. První den jsem chtěla kousek pizzy, ale pán mi vysvětlil, že to nejde, že si ji musím vzít prostě celou :D.


Řím je krásný v tom, že jeho centrum je celkem malé a všechny důležité památky jsou nedaleko od sebe. Dají se tak během jednoho odpoledne obejít pěšky. My jsme vlastně celých prvních čtrnáct dní chodily jenom pěšky, protože měsíční jízdenky na MHD se dají koupit jen na kalendářní měsíc, tedy vždy od začátku do konce měsíce. Vůbec nám to ale nevadilo a alespoň už se tu trochu lépe orientujeme!


Verča mě dokonce naučila jíst saláty! Ne že bych je předtím nejedla vůbec, ale nikdy jsem salát nepovažovala za samostatné jídlo :D. Teď si je ale děláme každý večer k večeři a vážně mi to vyhovuje. Máte nějaký váš oblíbený salát? Jaké kombinace vám chutnají nejvíc? Ráda vyzkouším zase něco nového!


Tenhle týden jsme si taky konečně zašly na italskou zmrzlinu. A byla výborná! Na sluníčku už tu je vážně teplo jako u nás v létě, takže nám přišla k chuti. Jen se začínáme bát toho, jaké tu bude horko v létě, když už na začátku března pomalu chodíme v tričku s krátkým rukávem :D.


No a dokonce už jsme si poskládaly i školní rozvrh. Chvilku to vypadalo, že tady nebudeme mít co studovat, ale nakonec se to všechno vyřešilo a nudit se vážně nebudeme! Pokud vám utekl nějaký z mých vlogů, mrkněte na ně :)).

Hezký zbytek víkendu a hlavně začátek nového týdne!

15 komentářů

  1. V Římě jsem byla minulé léto, takže Tvá dobrodružství nadšeně sleduji :) Naprosto jsem si tohle město zamilovala, věřím, že tomu tak bude i u Tebe a člověk se musí povznést nad tu jejich nezorganizovanost nebo jak to popsat :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mě strašně bavilo sledovat tvůj pobyt v Anglii, takže se teď strašně těším na každé nové video z Říma! Navíc si sama plánuji, že až budu na vysoké, tak se na nějakou cestu taky vydám, takže mě to strašně zajímá a určitě si pustím i video! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky i video! :) Doufám, že se taky někdy na Erasmus dostanu... Zatím jsem tedy ve čtvrťáku, tak bych hlavně uvítala udělat maturitu. :DD
    Mr. Kev

    OdpovědětVymazat
  4. Ta zmrzliva vypadá parádně, to by byl hřích si ji nedat :D Saláty taky tak nějak npovažuji za samostatné jídlo, ale jak jsem to ted četla, tak jsem na něj úplně dostala chut.
    Doufám, že se v budoucnu také odhodlám někam vycestovat :)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvely fotky a uzasnej clanek! Vypada to, ze si to v Italii dost uzivas a ja ti preju, at ti to vydrzi! Ja Salaty naprosto zboznuju a jim je dennodenne uz nejakou dobu. Nejradeji je mam s tofu nebo s avokadem, s falafelama nebo opecenyma batatama! :)
    Sandra / http://shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  6. Rím milujem a úprimne ti závidim pobyt tam! Musí to tam byť skvelé :) teším sa ana nové videá a príspevky odtiaľ. Tiež by som raz uvítala Erazmus, láka ma hlavne Španielsko... ale na to je ešte čas, podstatné je ukončiť gymnázium :D

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné fotky a hlavně článek ♥♥ Užívejte

    OdpovědětVymazat
  8. Super clanek, uzivejte, co to jde. :)

    CITC

    OdpovědětVymazat
  9. Super, za týden odlétám na dovču do Říma a už se nemůžu dočkat. Jsem ráda, že jsou všechny ty památky tak nějak pohromadě, nepotřebuju se ztratit v italským MHD :)

    OdpovědětVymazat
  10. V dubnu jedu do Itálie a těším se sto krát více než jsem se těšila. Tento článek mě hodně navnadil. Už abych tam byla. :D
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
  11. pekné fotky :) tieto posty z vašich ciest ma bavia :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  12. Super video a fotky, sama jsem byla na Erasmu a souhlasím, že každý by si to měl zkusit, neuvěřitelná zkušenost.
    Akorát přítel je Ital, co žil x let v Římě a říkal, že zmrzlina nic moc tahle, co jste vybrali. Zkuste Giolitti :)
    Ejnets in Lisboa
    Zajímá tě cestování? Přidej se do naší skupiny pro Czech Travel Bloggers TADY :)

    OdpovědětVymazat
  13. Moc si to tam užij, musí to tam být skvělé! :)

    OdpovědětVymazat