fotky ve článku jsou od holek MajdyKáji a Wendy

Každý, kdo kdy v životě stál před nějakým velkým rozhodnutím to zná. Tu nejistotu, to polemizování, ty seznamy pro a proti nebo jen neustálé omílání a přemýšlení. Je těžké vybrat správně, protože nikdy dopředu přesně nevíte, co vám daná volba může přinést. Když tuhle situaci převedeme na rozhodování se o studiu, určitě se v tom taky najdete. Střední nebo gympl, jaká vysoká a kde, jaký obor vybrat a co chci vlastně v budoucnu dělat?

Dnes se budeme bavit o vysoké škole. V zahraničí. V Británii. Možná nad tím už uvažujete, možná jste si vždy mysleli, že to není pro vás a možná vás vlastně ani nenapadlo, že by to bylo možné. V dnešním článku bychom vám chtěly předat špetku motivace nad tím aspoň zauvažovat, a také důležité informace, které se vám budou hodit v případě, že byste do toho chtěli jít. Spojily jsme se na to s poradenským centrem UniLink a dvěma studentkami, které i díky podpoře centra obě v Anglii studují.

Proč se tedy vydat za studiem do Británie?
  1. Británie. Nemusím znovu připomínat, že my samy ji zbožňujeme. Ať už Londýn nebo i zbytek země je nádherný. Kultura nás baví, atmosféra je inspirující, a lidé jsou vřelí. UniLink spolupracuje se 54 britskými univerzitami, takže si rozhodně máte z čeho vybírat.
  2. Jazyk. Angličtina je pro nás nejdůležitějším jazykem. Otevře vám dveře k cestování nebo pracovním příležitostem, a díky tomu, že v tomto jazyce budete studovat si ji skvěle osvojíte. Základní úroveň byste měli mít už před odletem, ale nemusíte se rozhodně ničeho bát. Zaprvé se budete hodně rychle zlepšovat, a hlavně na univerzitách studuje spousta mezinárodních studentů, kteří nemají angličtinu jako mateřský jazyk. Lidé s tím budou počítat, nebude to žádné mínus a navíc na školách fungují i konzultační centra, kde vám třeba s psanou angličtinou ihned poradí.
  3. Rozmanitost oborů. Britské univerzity nabízejí na 40 000 oborů! Dá se studovat od klasických humanitních oborů, businessu, práva, vědy, techniky, po fashion marketing, digital marketing, hudbu, návrhářství nebo třeba grafický design a spoustu dalšího. Můžete si vybrat přesně to, co vás zajímá a v čem se chcete rozvíjet.
  4. Vybavení univerzit. Obě slečny Kája i Majda, se kterými jsem se ohledně studia spojila mi potvrdily, že vybavení univerzit berou jako jeden z největších benefitů. Mají k dispozici obrovské knihovny vybavené technikou, foto studia, ateliéry, krásné učebny a všechno je jim k dispozici.
  5. Individuální přístup. Učitelé vás znají jménem, věnují se vám osobně a rozvíjejí vaše nadání konkrétně. Pomáhají vám najít i mimoškolní příležitosti a vybudovat si tak portfolio pro budoucnost.
  6. Praktická výuka. Tohle se samozřejmě může lišit obor od oboru, ale obecně platí, že se učíte pomocí praktických projektů, zkoušíte si tvořit a vzděláváte se praxí. Tohle je podle mě úžasná věc, která mi v českých školách vesměs chybí.
  7. Studium jako takové je v Británii velmi kvalitní. Získáte mezinárodně uznávaný vysokoškolský titul a máte jistotu, že si najdete dobrou práci. Podle statistik si 95% absolventů najde do roka práci v oboru, který vystudovali!
  8. Nové zkušenosti a kontakty. Vyjedete sami do cizí země a města, postavíte se na vlastní nohy, naučíte se o sebe postarat, uděláte si nové přátele, kteří budou ze všech možných koutů světa. Kdy jindy tohle všechno zažít než teď?

Pro tenhle článek jsem se spojila se dvěma českými studentkami v Anglii, které obě studují obory propojené s módní komunikací. Vyzpovídala jsem je a ráda bych vám teď představila jejich příběhy.

Majda se ke studiu v Londýně dostala docela náhodou. Samotné ji připadala možnost vyjet někam za hranice složitá, studium těžké a nevěděla, jak na to, tak nad tím ani neuvažovala. Její brácha ji ale poprosil, aby se za něj vydala na seminář pořádaný právě UniLinkem, a zjistila mu o studiu bližší informace, protože on se tam sám nemohl dostavit. Seminář pro zájemce je taková hromadná schůzko-přednáška plná všech informací o přijímacím řízení a studiu. Tam se potkala s Klárou, která v UniLinku pracuje a která ji nabyla inspirací a motivací zkusit to.

Majdu vždy zajímala móda a zkoušela i navrhovat, nakonec si vybrala obor Fashion Communication and Styling. Sepsala svůj motivační dopis, dala dohromady portfolio, které ukazovalo její zájmy a jak mi to tak popisovala, vlastně ani netušila, že to půjde tak hladce a najednou se k ní dostala informace, že ji přijali právě na tomhle oboru v Londýně, ale i na dalších módně zaměřených oborech jinde. Vybrala si Londýn, protože je to město se spoustou příležitostí, a za pár měsíců už seděla v letadle.



Nejdřív si připadala jako na dovolené, všechno si prohlížela a nemohla uvěřit, že tady teď bude žít. Na koleji se ale hned seznámila se spolubydlícími, začla chodit na výuku a hodně rychle se aklimatizovala. Občas ji hlavně ze začátku chyběla rodina, tak by určitě doporučila zajet během studia relativně pravidelně i domů, aby si člověk zvykl postupně. Brzy se ale seznámila i s dalšími češkami, se kterými si hned porozuměly.

Její škola probíhá především formou projektů. Mají na ně většinou šest týdnů a probíhá jich několik zároveň. Jsou to praktické úkoly, jako je například vytvoření módního editorialu, vytvoření materiálu pro konkrétního designéra, styling jako takový a nebo i fotografie, film a komunikace. V prvním ročníku si vyzkouší všechny tyto disciplíny, a v dalších dvou letech si bude moct vybrat konkrétní zaměření.


V Londýně si našla i brigádu v kavárně, kterou stíhá při studiu a pomáhá ji finančně pokrýt její životní náklady. Většina studentů je po pár měsících, kdy si najde brigádu finančně uplně soběstačná i přes to, že Londýn je jedno z nejdražších britských měst a částky za bydlení, dopravu a jídlo se mohou vyšplhat poměrně vysoko. Na splácení školného má britský školní systém připravené studijní půjčky, které vám v době studia pokryjí školné, a splácet je začnete až ve chvíli, kdy jako absolventi začnete vydělávat tak, že si to můžete dovolit. Finanční stránka věci může hodně uchazečů odstrašit, ale vězte, že to není nemožné a právě pokrytí školného je dobře promyšlené. Je to složitější proces, tak ho nechci rozvíjet přímo tady ve článku, ale podrobněji si o něm přečtěte tady na stránkách UniLinku. Některé univerzity navíc nabízejí i stipendia na životní náklady studentům, kteří mají dobrý výsledek z maturity. Nemusí to být překážkou!


Kája měla vždycky ráda Anglii a angličtinu. I proto šla po střední škole studovat angličtinu do Brna. Nebyla tam ale šťastná, připadala si, že je braná jen jako jedna z mnoha, škola byla anonymní a studium ji nic nepřinášelo. Narazila ale na UniLink, díky kterému prozkoumala svoje možnosti, provedli ji přihláškou a přijímacím řízením a po dvou měsících i s dalšími českými studenty odjela do Northamptonu. Na začátku byla trošku v rozpacích z toho, že se všechno seběhlo tak rychle a snadně, ale nebylo pro ni vůbec těžké se na škole aklimatizovat. Všichni studenti i učitelé byli vstřícní, zorganizovali aktivity díky kterým se hned potkala se spoustou přátel. Nebylo těžké se seznámit, všichni jsou na tom stejně, jsou noví, sami v neznámém prostředí a chtějí poznat nové kamarády. V prvním ročníku se zabydlela na koleji a teď ve druhém se, jak je i zvykem, přestěhovala do baráčku se čtyřmi dalšími studentkami.

Její výuka je rozdělena do dvou fakult - business a arts. Některé předměty mají společné se studenty marketingu, reklamy či businessu. Druhou polovinu mají na fakultě umění, kde se učí historie módy, práce v kreativních softwarech, či design. Během studia má většinou 4-5 předmětů, které jsou všechny prakticky koncipované, což dělá studium nejen zábavnější, ale i efektivnější. Hned v prvním ročníku se stala ambasadorkou sociálních médií školy a vyzkoušela si pracovat v zákulisí módní přehlídky v Birminghamu. Ihned tak plní svůj životopis zajímavými položkami a sbírá cenné kontakty.


Kája potvrzuje, že studium nemusí být procházka růžovým sadem. Občas ji chybí rodina, život tam může být finančně náročný, takže ke škole chodí i do práce, aby si pokryla životní náklady, ale ona i Majda jednoznačně a hned odpovídají, že to stojí za to, a je to to nejlepší rozhodnutí, které v životě udělaly.



Pořád ještě nejste přesvědčeni?
Já sama jsem se díky psaní tohoto článku do téhle tématiky dostala tak moc, že mě to inspirovalo, abych to sama zkusila a podala si přihlášku na magisterské studium. Je to totiž úžasná příležitost a díky UniLinku, který vám poradí s výběrem školy i oboru, pomůže s přihláškou, bude za vás i komunikovat s univerzitou a v případě přijetí vám pomůže i s ubytováním, letenkami a aklimatizací v Británii, ani není tak těžké to zkusit. Navíc pomoc UniLinku je zdarma, a přihlášek na britské university můžete podat hned pět za relativně symbolickou částku, takže jediná velká investice bude váš čas. Když vás na universitu přijmou, můžete se pak teprve rozhodnout, zda do toho chcete jít. Takže proč to nezkusit?

Teď už pro vás mám jen praktické informace, a to, že pokud byste se rádi o studiu v Británii dozvěděli další podrobnosti, můžete přijít na seminář, který se bude konat v Praze, v pondělí 27. 3. Je dělaný pro zájemce, kteří by chtěli již toto září vycestovat, takže pokud nejste maturanti či odmaturovaní, můžete zatím prozkoumat web, nebo pokládat další otázky v komentářích pod tímto článkem. Holky z UniLinku jsou připravené vám tu odpovídat. Zájemci také můžou napsat na e-mail klara@unilink.cz. A pozor! UniLink funguje i na Slovensku, kde se můžete zkontaktovat s Lubicou - lubica@unilink.sk. Pokud byste chtěli vyjet již v tomto roce, neotálejte. Přihlášky by měly být podané nejlépe do konce dubna.

Doufám, že vám dnešní článek přinesl inspiraci i nové informace, a budu se těšit, že někoho z vás tahle možnost osloví natolik, že si nejen popovídáme tady v komentářích, nebo vyrazíte na seminář, ale že se třeba i vydáte studovat do Anglie!
Držím palce a těším se zase u dalšího článku.

63 komentářů

  1. Skvelý článok, opäť, ako vždy. :))
    Ja by som ti len chcela oznámiť a dať najavo, že tvoj blog je jeden z tých mojich najobľúbenejších. Dokážem tu stráviť pomerne dosť veľa času, a to vôbec nepreháňam :))

    Môj BLOG-KLIK♡

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. TRUSTED LENDER (LEXIELOANCOMPANY@YAHOO.COM)
      Jmenuji se Michael Lee občan Illinois, USA. Byl jsem scammed o 7 různých internetových mezinárodní věřitele, všichni slibují, aby mi dal půjčku poté, co dělat, abych platit řadu poplatků, které přinášejí nic a činil k žádnému pozitivnímu výsledku. Ztratil jsem těžce vydělávat peníze a to bylo celkem 23930USD. Jednoho dne, když jsem byl procházení internetu se slzami na oka jsem narazil na svědectví člověka, který byl také scammed a nakonec dostal vázána na důvěryhodně úvěr společnost s názvem Martinez Lexie úvěr společnosti, kde se konečně dostal půjčku, a tak jsem se rozhodl Obraťte se na stejný úvěr společnost a pak řekl jim svůj příběh o tom, jak jsem byl scammed o 7 různých poskytovatelů úvěrů, kteří dělali nic jiného, ​​než na kurz mi víc bolesti. Vysvětluji firmy poštou a vše, co mi řekl, bylo do pláče nic víc, protože jsem se dostat můj půjčku v jejich společnosti a také jsem udělal správnou volbu kontaktování. naplněn jsem formulář žádosti o úvěr a pokračoval se vším, co bylo požadováno na mně a mému největšímu překvapení byl můj úvěr poskytnutý na mě bez dalšího odkladu a tady jsem dnes šťastná, protože Martinez Lexie Loan Company mi dal důvod žít, tak i učinil slib mé vlastní, že budu i nadále svědčit na internetu o tom, jak já mám půjčku. Jste povinni spojit se GODSENT věřitel pomocí emailu: Lexieloancompany@yahoo.com nebo textovou +18168926958


      Vymazat
    2. Divine Loan Opportunity Offered By CHESTER BRIAN LOANS That Save My Family From Financial Bondage {Brianloancompany@yahoo.com }

      Hello Everyone, I am Rosie Rhoma a single mom from Texas USA, I will like to share this great testimony on how i got a loan from Chester Brian Loans, when we were driven out of our home when i couldn't pay my bills anymore, After been scammed by various companies online and denied a loan from my bank and some other credit union i visited. my children were taken by the foster care, i was all alone in the street. Until a day i shamefully walked into an old school mate who introduced me to Daisy Maureen. At first i told her that i am not ready to take any risk of requesting a loan online anymore, but she assured me that i will received my loan from them. On a second thought, due to my homelessness i had to take a trial and applied for the loan, luckily for me i received a loan of $80,000.00 from Chester Brian Loans. Am happy i took the risk and applied for the loan. my kids have been given back to me and now i own a home and a business of my own. All thanks and gratitude goes to CHESTER BRIAN LOAN COMPANY for giving a meaning to life when i had lost all hope. If you currently seeking for a loan assistance, you can contact them via: {Brianloancompany@yahoo.com } OR text (803) 373-2162 and also contact there webpage via brianloancompany.bravesites.com

      Vymazat
    3. EDWARD JONES FINANCE IS THE BEST PLACE TO GET A LOAN {Jonesloanfinance@yahoo.com},
      God bless you sir, I will not stop telling the world about your kindness in my life, I am a single mum with kids to look after. My name is Emily Thomas and I am from Convention Center Drive, Miami Beach, FL . A couple of weeks ago My friend visited me and along our discussion she told me about EDWARD JONES FINANCE, that they can help me out of my financial situation, I never believed cause I have spend so much money on different loan lenders who did nothing other than running away with my money. I have been in a financial mess for the pass 7 months now, She advised I give it a try so I mailed him and explain all about my financial situation to him, he therefore took me through the loan process and gave me a loan of $390,000.00 at a very low interest rate of 2% and today I am a proud business owner and can now take good care of my kids, If you must contact any firm to get any amount of loan you need with a low interest rate of 2% and better repayment schedule, please contact EDWARD JONES FINANCE email:- {Jonesloanfinance@yahoo.com} OR Text +1(307) 217-5388

      Vymazat
  2. Super článek! Taky jsem se díky unilinku dostala na univerzitu of South Wales, kam jedu v září studovat Advertising Design a fakt se moc těším! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gratuluju!! Budu držet palce, ať jde všechno dobře :)

      Vymazat
  3. Skvelý článok :) Síce som ešte iba prváčka na strednej, tento článok ma nakopol k tomu, uvažovať o štúdiu v zahraničí. Mala by som ešte ale otázku, počula som, že sa za každú odoslanú prihlášku platí poplatok, je to pravda? Ak áno, aká je výška tohto poplatku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabco, jsme moc rádi, ze Te zaujala možnost studia v zahraničí! Co se tyče prihlasky, máme 2 moznosti pro bakaláře: 1. Centralizovaná přihláška UCAS, která Ti umožní se najednou hlásit až na 5 univerzit jednou prihlaskou. Poplatek za tuto prihlasku je cca 850Kč / 27EUR. 2. Přímá přihláška - na většinu univerzit, které vyučují fashion obory umíme podat tzv. "Přímou prihlasku", která je zdarma, stejne tak jako všechny prihlasky na magisterské programy. Kdybys měla jakékoliv dotazy, moc rádi zodpovíme :) Klara UniLink

      Vymazat
  4. Moc hezký článek, taky jedu do UK a všem moc doporučuji jen teda chci říct že přihlášky nejsou zdarma, ale za jednu zakoupenou přihlášku se můžete hlásit až na 5 universit. Což je fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuju za opravu, už jsem to ve článku doplnila :). To je super, tak držím palce v UK!
      Nicole

      Vymazat
    2. Co se tyče přihlášky, bakaláři mají 2 možnosti: 1. Centralizovaná přihláška UCAS, která Ti umožní hlásit se jednou přihláškou na 5 univerzit. Poplatek za tuto přihlášku je cca 850Kč / 27EUR (celkem). 2. "Přímá přihláška" - na většinu univerzit, které vyučují fashion obory (a mnoho dalších oborů) umíme podat tzv. "přímou přihlášku", která je zdarma, stejne tak jako všechny přihlášky na magisterské programy (univerzity si za přihlášky nic neúčtují). Přejeme, ať se Ti v UK moc líbí :)

      Vymazat
  5. Super, že jste napsaly článek o studiu v zahraničí. Já sice nešla s Unilinkem, ale zařizovala na vlastní pěst, ale i tak všichni zírali, že není vůbec těžké dostat se na univerzitu v UK. Stačí jen trochu snahy a zapálení :) Osobně jsem v Oxfordu a miluju to tu. Nikdo na mě nekouká blbě, jen protože nejsem Britka. Naopak si troufám říct, že tu mám víc přátel než když jsem studovala v ČR.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aaa to je super, my se byly v Oxfordu podívat, když Lucka byla na erasmu a bylo to tam nádherný! :)

      Vymazat
  6. Skvělý článek, jsem ráda za tyhle typy článků, poslední dobou se na českých blozích rozrojili spíš patetické články o zůstávání v rodné vsi. Trochu mě ale mrzí, že článek dost zavání promen pro unilink se kterým nemám moc dobré zkušenosti. Takž si dovolím dodat, že není nutné se bát hlásit se nezávisle a bez agentury. Nejenže to otevře mnohem více možností, unilink má omezené množství univerzit na které je napojený a upřímně podle univerzitního žebříčku je většina univerzit i dost nízko na ratingu, ale ušetříte si nervy s naprosto příšernou komunikací s unilinkem. Za mě určitě vítězí přihláška nezávisle přes ucas, hlásila jsem se na zimní termín a vše proběhlo skvěle, skvělá komunikace jak s fb týmem, a nejlepší track systém, který hlídá každý update s přihláškou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, článek je ve spolupráci s UniLinkem vytvořen, je to i uvedeno přímo v něm. Já se bavila s několika studenty, kteří s UniLinkem do Británie odjeli, ať už kvůli psaní článku, tak i uplně nezávisle, a všichni měli pozitivní zkušenost jak s jejich službami tak s komunikací :). Děkuju ale za komentář :)

      Vymazat
    2. Ahoj, to je nám moc líto. Spokojenost našich studentu je pro nas vždy prioritou a doufáme, ze 900 studentu studující na britských univerzitách přes UniLink je tomu dobrým důkazem. Prosím, dej nám klidně vedet na hello@unilink.cz více informaci. Snažíme se naše služby pořad zlepšovat, tak budeme rádi za feedback. Pozor, UniLink nepomáhá pouze s přihláškou, což je pouze první krok a jeden z moha, ktery studenty na ceste do Británie čekají (od žádosti o financování, stipendia, zařízení ubytovani, predodjezdove informace, překlad a ověření kvalifikaci, zápis na univerzitu, administrativa ohledně povolení k praci, statusu studenta v ČR, vyzvednutí z letiště univerzitou, seznámeni s ostatními studenty a podpora při studiu). V současné chvili zastupujeme v ČR a na Slovensku více jak 1/3 britských univerzit, což představuje velký výběr pro studenty. Ještě jednou dekujeme za komentář a přejeme krásnou nedeli.

      Vymazat
    3. Divine Loan Opportunity Offered By CHESTER BRIAN LOANS That Save My Family From Financial Bondage {Brianloancompany@yahoo.com }

      Hello Everyone, I am Rosie Rhoma a single mom from Texas USA, I will like to share this great testimony on how i got a loan from Chester Brian Loans, when we were driven out of our home when i couldn't pay my bills anymore, After been scammed by various companies online and denied a loan from my bank and some other credit union i visited. my children were taken by the foster care, i was all alone in the street. Until a day i shamefully walked into an old school mate who introduced me to Daisy Maureen. At first i told her that i am not ready to take any risk of requesting a loan online anymore, but she assured me that i will received my loan from them. On a second thought, due to my homelessness i had to take a trial and applied for the loan, luckily for me i received a loan of $80,000.00 from Chester Brian Loans. Am happy i took the risk and applied for the loan. my kids have been given back to me and now i own a home and a business of my own. All thanks and gratitude goes to CHESTER BRIAN LOAN COMPANY for giving a meaning to life when i had lost all hope. If you currently seeking for a loan assistance, you can contact them via: {Brianloancompany@yahoo.com } OR text (803) 373-2162 and also contact there webpage via brianloancompany.bravesites.com

      Vymazat
  7. Já bych se ráda zeptala na více otázek, doufám, že to vadit nebude :)
    Když mám v ČR absolvovaného bakaláře, můžu si dát přihlášku na magistra třeba v oboru marketing, i když to můj obor nebyl a studium se ho netýkalo, anebo zvolit tedy raději bakalářské studium?
    Existuje nějaký obor se zaměřením na výživu?
    Když si nejsem prakticky jistá, jaký obor přesně studovat (spíš vím, že bych chtěla studovat v zahraničí), řešíte v Unilinku i takovéto poradenství? Ráda bych přišla i na seminář, moc si nejsem ale jistá, co vyplnit v kolonce "jaký obor mě nejvíce zajímá" :-/
    Moc děkuju za všechny odpovědi.
    Pro Nikču: držím palce, věřím, že studium v zahraničí pro Tebe bude to pravé!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc ráda zodpovím všechny dotazy :)
      Každý obor má jiné tzv. Entry requirements, které definují, zda je potřeba bakalář z podobného oboru nebo pouze příbuzného, či postačí pouze bakalářský titul nebo pracovní zkušenost. Britské univerzity posuzují přihlášky hodně individuálně. Moc rada se s Tebou mrknu na konkrétní možnosti. Presne jak píšeš, pomáháme i s výběrem vhodného oboru dle představ studenta a požadavků univerzit. Prosím, kdybys mi mohla napsat e-mail na klara@unilink.cz s více informacemi, rádi se Ti mrkneme na možnosti a můžeme je společně probrat :) Co se tyče výživy existuje obor, který se jmenuje Nutrition / Human Nutrition a lze studovat i v kombinaci zaměřené na sport. Moc rádi k oboru poskytneme více informací. Přeji krásnou neděli! Klara UniLink

      Vymazat
  8. Taky se chystám studovat v Londýně, na Middlesex University. Už tam mám skoro všecko zařízený, tak se tam těším.

    Trošku mě ale mrzí, že jsem to nejdřív zkoušela přes UniLink, nejdřív se mi dlouho neozvali, pak zavolali s omluvou, po telefonu jsme vyřešili všechno, jak to uděláme, jak co bude (do začátku studia jsem měla ještě něco přes rok) a od té doby jsem od nich neslyšela, nereagovali na e-maily ani na telefonáty.

    Našla jsem si nakonec jinou, podobnou agenturu, která mi se vším pomohla a když už mám teď všecko podaný, tak si jsme i jistá, že bych to zvládla sama.

    Toť moje zkušenost s agenturama, pokud by někoho zajímal můj pobyt v Londýně, tak se snažím psát blog už teď o tom, jak se tam dostávám, a pak budu psát o mých zážitcích: http://unilondon.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, podle tvé přezdívky ani tvého křestního jména jsme nedohledali žádné emaily, abychom zjistili, kde nastala chyba. Emaily archivujeme, takže není problém dohledat, pokud jsme email/y obrželi. Prosím, pošli nám svůj email na hello@unilink.cz a my se na to hned mrkneme (ideálně i období, kdy jsi email/y posílala).
      Přejeme hodně štěstí s blogem a ať se Ti na Middlesexu líbí, máme tam desítky spokojených studentů. V Blogu píšeš o spokojené holčině z veletrhu Gaudeamus, kterou jsi potkala na stánku Middlesex (mezi univerzitami na našem stánku). Ta nadšená holčina se pravděpodobně jmenuje Kristýnka, kdyby Ti to pomohlo v hledání, je to naše studentka :) Jsme moc rádi, že Ti pomohla s rozhodnutím studovat v UK. Věříme, že se Ti bude líbit :)

      Vymazat
  9. Ahoj, jsem moc ráda za článek o studiu v UK! Já sama jsem se před dvěma lety přihlásila přes UniLink a nastoupila na University of Worcester. Tento krok mi změnil život neskutečným způsobem!! Nebýt zmiňovaného Unilinku, tak jsem asi zaprdlá na české vejšce; nejspíše na pajdáku. Mě se vším strašně moc pomohli, hlavně tedy s výběrem mého oboru - a to je PR. Univerzity jak píšeš jsou velmi prakticky zaměřené, neuvěřitelní profesoři, kamarádi z celého světa. Jen mě mrzí, že se tyto možnosti zatím nedostaly do toho našeho podvědomí a ani učitelky angličtiny o tom nemluví - a přítom je to tak dostupné! Diky moc za inspirativní článek, těch není nikdy dost! ��

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, i já se přidávám ke skupince těch, kteří v září míří na univerzitu do UK. Teda doufám, ještě mě čeká maturita :D. Váš blog sleduji už několik let, tipuji tak 5 nebo 6 :D. A vlastně díky vám jsem se rozhodla studovat fashion. Zmiňovala jsem vás dokonce ve svém motivačním dopise jako svoji inspiraci.Vybrala jsem si obor Fashion marketing and retail design na University of South Wales a nemůžu se dočkat, že se mi splní můj dlouholetý sen o životě u moře. Přeji tobě i Lucce hodně štěstí nejen při studiu, ale i v životě. Plno splněných přání a snů a ať jste pořád tak úsměvavé a máte radost ze života. :) Třeba budu mít jednou to štěstí setkat se s vámi osobně :) <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš Kájo to je pěkné! Přeju moc štěstí na univerzitě a jsem ráda, že jsem ti aspoň trochu mohla pomoct splnit si svůj sen! Věřím, že se Ti South Wales bude líbit a už se těším na tvé dojmy!

      Vymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  13. Ahojky, udělala jsem pohovor na SŠ v Rakousku a nebyla si jistá zda tam jít studovat ,ale vy jste mě v tom abych tam šla utvrdily. Děkuji. Sice je to jen Rakousko a SŠ ale i tak to pro mě bude velká výzva a dobrodružství.

    OdpovědětVymazat
  14. Moc zajímavý článek :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Skvělý článek, vzhledem k tomu, že o studiu v UK dost vážně uvažuju, jsem ráda za jakýkoliv informace:)
    Měla bych otázku na zástupce UniLinku - Jak brzo je potřeba vás zkontaktovat, začít řešit výběr školy, atd... Je to vhodný už třeba ve třeťáku, nebo až ve čtvrťáku? Nemám moc představu, tak by mě to zajímalo:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc nás těší, že Tě zaujala možnost studia v Británii. Nejlepší čas, kdy se ozvat je určitě konec třeťáku nebo začátek čtvrťáku, abys měla dostatek prostoru na vyřízení. Klidně mi napiš email nebo nám rovnou zavolej! Budeme se těšit :) Klára UniLink

      Vymazat
  16. Skvelý článok! Ja som študovala v Californii, a navždy si budem pamätať tie motýliky v bruchu pred odchodom do neznáma.. Ale bola to najlepšia skúsenosť v mojom živote, získala som kamarátov na celý život a mnoho mnoho poznatkov! Odporúčam každému! :)

    Lost in Denmark

    OdpovědětVymazat
  17. My jsme s přítelem v Anglii již druhým rokem , a upřímně by jsme si Anglii už znovu nevybrali ,lidi jsou zvláštní (studený čumáci) , pravého bíleho Angličana jen těžko pohledat na ulici :D Anglie je uplně jiná když tu žijete než když sem jedete třeba na výlet nebo na erasmus což může být super na tu chvilku, !nám se do tý doby tahle země taky moc líbila , já jsem dřív jezdila s rodiči každý rok i někdy dvakrát kvůli práci a milovala sem to tu ... . Ale jak řikám je to uplně něco jinýho .. Po finanční stránce náročné a vysoké ceny nájmů , je to opravdu drahý tady žít ale když tu pracujete tak to jde , ale je tu pořád hnusný depresivní počasí (většinou šedivo mokro) až na podzim který je tu nádherný a poměrně ještě teplý , nehledě na to množství arabů , muslimů a dalších . . A ještě co je jediný dobrý že když to vystudujete tak je ta úspěšnost si najít práci v oboru vyšší , ale to je jediné . Opravdu litujeme že jsme si vybrali právě Anglii , kdyby jsme měli tu možnost to vrátit určitě jdeme do zahraničí ale kamkoliv jinam např. Německo atd. Ale uvidíte sami , člověk musí odjet do zahraničí aby si pak vážil toho co má doma :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jacqueline, to je škoda, že máte s přítelem takovou zkušenost. Nevím bohužel, v jakém městě v UK žijete a studujete, ale vždy můžete zauvažovat nad změnou univerzity / města. Británie je multikulturní země, ale žije tam pouze okolo 11% obyvatel jiné než bílé pleti. Některá města mohou mít pestřejší skladbu, ale jiná jsou více monokulturní. Můžeme vám dát kontakty na studenty, kteří studují v jiných městech, abyste měli srovnání a případně můžete zauvažovat nad tzv. transferem na jinou univerzitu. Nebo můžete jiné univerzity přímo v UK navštívit. Zároveň můžete zapřemýšlet i nad univerzitami v Německu, pokud vás tato destinace láká více. Bristké univerzity mají mezinárodní kreditový systém, který vám na většině univerzit ve světě uznají. Co se týče "studených čumáků" já mám naštěstí opačnou zkušenost. Když jsem žila v UK přišlo mi, že všichni jsou až extrémě milí, přátelští a když jsem se pak po univerzitě přestěhovala do Prahy, zažila jsem poměrně velký kulturní šok v tomto směru (byla jsem zklamaná návratem zpět a přístupem lidí v ČR). Mnoho studentů si nemůže vynachválit přístup lidí a obecně chování profesorů. Co se týče počasí, tak v posledním roce měla Anglie více slunečných dní než ČR a v tomto školním roce podle studentů i méně deště. Řekla bych, že destník je bohužel třeba v posledních letech všude. Kdybyste chtěli vědět více, dejte nám vědět.

      Vymazat
  18. Po několika měsících neustálého váhání, zda studovat v Česku medicínu nebo psychologii v Británii jsem se "hecla" a poslala pár přihlášek do Británie (s tím, že pravděpodobnost, že budu přijatá, je poměrně nízká,...) - už teď mám několik podmíněných přijetích :)
    Teď už jenom dát maturitu co nejlíp, popřípadě zvládnout přijímačky na medinu :D A pak se podle toho rozhodovat, kam dál ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Já sama studuji v Británii a upřímně bych šla rozhodně jinde. Na angličany jsem neměla štěstí, většina byla arogantních a co se týče výuky, tak absolutně nemám pocit, že bych se něco nového naučila, ačkoliv jako student platím ty šílený peníze, které se od příštího roku zvýší. Je to pravděpodobně individuální, ale já jsem byla vždycky do Anglie zamilovaná až do okamžiku, než jsem tu začala studovat a najednou jsem si začala v mnoha ohledech vážit Česka. Najednou vám začne chybět jídlo, které jste denně doma konzumovali, vidíte rodiče a kamarády jen přes skype a uteče vám spoustu důležitých věcí a událostí v jejich životech, které byste jinak nepromeškali. Výuka v ČR je dle mého stále nevyhovující, ale zase proti tomu neplatíte nic, ceny nájmu jdou zaplatit úplně v pohodě (oproti nájmům a expenses tady v Anglii, to mi věřte) a podle mě by si mladí lidé měli skutečně začít vážit toho, co máme doma. Zkušenost je to veliká, to vskutku, ale nejhorší je si nasadit růžové brýle a očekávat, jak to bude skvělé jen dle "skvělých" recenzí od ostatních. Přeji hodně štěstí všem studentům, ať se jim výběr vysoké školy vydaří!

    OdpovědětVymazat
  20. Super článek. Ja sama diky unilinku doufejme v zari odjedu na university of Swansea studovat medical genetics. doufam ze to vyjde ��

    OdpovědětVymazat
  21. Strasne moc dekuju za tenhle informativni clanek, moc rada bych studovala v zahranici a uprimne receno jsem nevedela, ze neco jako Fashion Marketing existuje, ale hned jak jsem si to precetla, tak jsem vedela, ze to je definitivne neco pro me! Super clanek a hlavne skvelej napad, takovy clanky muzete klidne delat casteji!!! <3

    OdpovědětVymazat
  22. Skvělý článek! Studium v Británii je podle mě super, já mám zkušenosti jen s Dánskem a tam mi výuka kvalitní teda moc nepřišla. :)

    OdpovědětVymazat
  23. Výborný článek a krásně obsáhlý. Já mám zkušenost ze Švédska a nemůžu si studium tam vynachválit http://ellwanderlust.com/domains/ellwanderlust.com/?p=1439

    OdpovědětVymazat
  24. Wow! Jeden z vašich nejlepších článků vůbec:) Velmi inspirující a nápomocný...Já sama o studiu v zahraničí silně uvažuji, takže tento článek pro mě byl o to větší motivací.
    Mějte se krásně,
    Tina
    http://tinasmerdova.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Musím říct, že články normálně nečtu, ale, když jsi říkala na instastories, že bude tenhle článek, těšila jsem se, až si ho přečtu.
    Ráda bych v budoucnu zkusila studovat někde v zahraničí. Přijde mi to super, jak podle vašich videí, tak i z tohoto článku.
    Super článek, děkuju! :)

    OdpovědětVymazat
  26. Az budu mit potomka, a pokud bude chtit studovat, urcite budu sama prosazovat zahranici. Ja byla tedy na vymene a hlavne jsem v Holandsku minuly rok pracovala, vzdala se prace tady a odjela tam na staz. A kdybych uz nemela studia skoro za sebou, sla bych zase. A HLAVNE, kdybych byla na zacatku univerzitniho zivota, sla bych abroad :) Hlavne, kdyz vidim, jake specializace se tam nabizi a myslim, ze tam je i vice moznosti. A kdyby nic, minimalne jazyk se clovek nauci :) Sama ted zvazuju, zda se do zahranici nevratim. A pokud bych v budoucnu nekdy rada opet sla na UNI, tak uz take v zahranici, i kdyby mi bylo treba 35 :) Co z toho plyne? Pokud citite sebemensi nutkani jit za hranice, cesta se da najit. Do it! :)

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj všem, kteří se zajímají o vysokoškolské studium v UK!

    Jsem jednou ze studentek vyslaných Klárkou z UniLink a veškeré své zážitky od úúplného začátku dokumentuji na své stránce:

    http://marketa.janouskova.cz

    Ať už vás zajímá, s jakými překážkami byste měli počítat, nebo jaké úžasné situace tu můžete zažít, neváhejte prolistovat celý můj rozsáhlý archív :)

    Vaše MJ. z Walesu

    OdpovědětVymazat
  28. Máte super blog a já ho mám úplně doslova na.....vy jste nejlepší!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  29. Prave koncim druhy semestr na University of Derby a jsem tady pres Unilink. Od rijna 2015, odkdy s nimi komunikuji jsem s nimi nemela problem a vzdy mi se vsim pomohli a poradili, takze Unilink urcite doporucuji. Jinak studium v UK jako takove, urcite to neni pro kazdeho. Jestli jste zvykli na sve pohodli doma a vite, ze by vam vsichni chybeli, ze byste to nesnesli, tak asi radeji na vysku v CR. Ale jinak jit studovat do zahranici doporucuji 100%!!! Stale nevim jestli jsem si zvolila spravny obor, ale pokracuji dal, prvni rok je vzdy takovy obecnejsi. Anglictiny se nebojte, neni to vubec tak hrozne jak si myslite. Anglicani jsou kapitola sama o sobe haha. Mezi me kamarady nepatri ani jeden. Nevim proc, ale prijde mi, ze maji uplne jine mysleni a zpusob zivota. Nerikam ze vsichni, ale co studuje tady se mnou, party skoro kazdy den, nezajem o karieru a studium, party, spat, party spat :D to je jejich cyklus a prijdou mi zpomaleni. Milejsi jsou to ano, ale jinak je az tak v lasce nemam. Kamarady mam predevsim international studenty, mame tady v Derby obrovskou komunitu a to jsou uplne jini lide.

    Sveho rozhodnuti nelituji ani za nic, je to sice narocnejsi financne, ale da se to zvladat. Pracuji v kavarne, kde mam minimalni mzdu a nebudu vam lhat, nepokryje mi to ani ubytko ani stravu, stale me podporuji rodice. Manazerka mi totiz nedava dost hodin, tak se snazim si najit jinou nebo jeste jednu praci. Je to o stesti, kamaradi nemaji problem. A pokud mate s kym, bezte hned v prvaku bydlet na privat!!! Koleje jsou odporne predrazene a nevyplati se, kdybych to vedela dopredu tak uz takovou chybu neudelam. To je asi vse, snad to nekomu pomuze :D
    Mejte se :)

    OdpovědětVymazat
  30. HOW EDWARD LOAN COMPANY GRANTED ME A BUSINESS LOAN {Jonesloanfinance@yahoo.com} or Text +1(307) 241-3712

    Hello everyone, I am Oliver Johnson Moore from Zurich Switzerland and want to use this medium to express gratitude to EDWARD JONES for fulfilling his promise by granting me a loan, i was stuck in a financial situation and needed to refinance and pay my bills as well as start up a Business. I tried seeking for loans from various loan firms both private and corporate organisations but never succeeded and most banks declined my credit request. But as God would have it, i was introduced by a friend named Lisa Rice to EDWARD JONES LOAN COMPANY and undergone the due process of obtaining a loan from the company, to my greatest surprise within 28hrs just like my friend Lisa, i was also granted a loan of $387,000.00; So my advise to everyone who desires a loan, "if you must contact any firm with reference to securing a loan online with low interest rate of 2% and better repayment plans/schedule, please contact EDWARD JONES LOAN COMPANY. Besides, he doesn't know that am doing this but due to the joy in me, i'm so happy and wish to let people know more about this great company whom truly give out loans, it is my prayer that GOD should bless them more as they put smiles on peoples faces. You can contact them via email on {Jonesloanfinance@yahoo.com} or Text +1(307) 241-3712

    OdpovědětVymazat
  31. Kristýna Šlitrová14. května 2017 v 20:14

    Angličtina je budoucnost. Je to jazyk, díky kterému se otevírají pomyslné dveře světa a já nechci, jen nahlížet klíčovou dírkou. Toužím v ruce držet klíč a dveře nového poznání otevřít.
    I přesto, že jí věnuji většinu mého volného času a oproti mým spolužákům se cítím, jak se říká, jistěji v kramflecích, stále mi to nestačí. Já CHCI dokázat reagovat v angličtině na podněty z okolí v řádu několika sekund, CHCI myslet v angličtině, já CHCI žít angličtinou! Již od mých dvanácti let je mým velkým snem procestovat Velkou Británii křížem krážem a poznat tamější zvyky, kulturu a hlavně ten úžasný jazyk a jeho akcentové variace. Často přemýšlím, zda bych zvládla i samotné denní studium na škole v Anglii a ráda bych se o tom přesvědčila.
    Před pár týdny jsme ve škole zkoušeli Mock verze testu FCE a měla jsem ze svých znalostí velmi dobrý pocit. Když se po měsíci dostavila paní profesorka s předběžnými výsledky a oznámila mi, že mám z readingu pouze 26% úspěšnost, celý svět se pro mě v daný moment zastavil. Když se něčeho opravdu velmi tvrdě snažíte dosáhnout a pak zjistíte svůj neúspěch, je to zdrcující. Kdyby mě ten den bývala nezastavila na chodbě s hlubokou omluvou s tím, že se zmýlila, opravdu by mě to zdrtilo. Z nejneúspěšnějšího studenta jsem se tak ironicky stala naopak tím nejlepším. Byla jsem opravdu na rozpacích, protože angličtina je pro mě vším, ale někde hluboko v srdci se stále bojím, že nejsem dost dobrá.
    Když jsme hráli divadlo v angličtině, tak mi studenti z ostatních tříd říkali, že mluvím hrozně, že to rozhodně není britský přízvuk, ale pouhá parodie na něj. Samozřejmě mě to velmi ranilo, a ačkoliv jsem se na jedné akci potkala s rodilým Britem, který nedokázal pochopit, jak se mě povedlo získat takový, pro rodilé mluvčí, přirozený přízvuk a to i přesto, že jsem nikdy v Anglii nebyla, nejsem si jistá, zda mám ve mém způsobu mluvy setrvávat. Ráda bych tedy měla tento výrok potvrzený od více nežli jednoho člověka. Sebevědomí je totiž dle mého názoru jeden z nejdůležitějších aspektů k ovládnutí cizího jazyka. Je jako ostří meče a já CHCI být tím nejlepším šermířem!
    Proto bych byla neuvěřitelně šťastná, kdybych dostala příležitost ověřit a zlepšit si své schopnosti přímo ve městě plném angličtiny, skotského ducha a vřelých lidí. Pokud by to ale nevyšlo, jednou se do Anglie podívám sama třeba s tímto intenzivním pobytem. http://www.akcevpohode.cz/studium-stredni-skola-zahranici/velkabritanie/velkabritanie

    OdpovědětVymazat
  32. Moc suprovní článek ;)Mě dneska přišlo vyjádření s tím že mě přijali na dvě univerzity....oblila mě neskutečná radost, ale také velký strach, protože nevím jak se rozhodnout...bojím se totiž že tu angličtinu nezvládnu...jasně z maturity jsem sice měla 1, ale to podle mě nic neznamená. A nerada bych to po pár měsících zabalila s tím, že to asi nedokážu.

    OdpovědětVymazat
  33. Divine Loan Opportunity Offered By CHESTER BRIAN LOANS That Save My Family From Financial Bondage {Brianloancompany@yahoo.com }

    Hello Everyone, I am Rosie Rhoma a single mom from Texas USA, I will like to share this great testimony on how i got a loan from Chester Brian Loans, when we were driven out of our home when i couldn't pay my bills anymore, After been scammed by various companies online and denied a loan from my bank and some other credit union i visited. my children were taken by the foster care, i was all alone in the street. Until a day i shamefully walked into an old school mate who introduced me to Daisy Maureen. At first i told her that i am not ready to take any risk of requesting a loan online anymore, but she assured me that i will received my loan from them. On a second thought, due to my homelessness i had to take a trial and applied for the loan, luckily for me i received a loan of $80,000.00 from Chester Brian Loans. Am happy i took the risk and applied for the loan. my kids have been given back to me and now i own a home and a business of my own. All thanks and gratitude goes to CHESTER BRIAN LOAN COMPANY for giving a meaning to life when i had lost all hope. If you currently seeking for a loan assistance, you can contact them via: {Brianloancompany@yahoo.com } OR text (803) 373-2162 and also contact there webpage via brianloancompany.bravesites.com

    OdpovědětVymazat
  34. We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable
    of taking up time bound transactions.

    FOR LEASING OF BG/SBLC
    MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M
    LEASING FEE = 4%+1%

    FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC
    PRICE = 32%+1%
    MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M

    DESCRIPTION OF INSTRUMENTS:

    1. Instrument: Bank Guarantee (BG/SBLC) (Appendix A)
    2. Total Face Value: Eur 5M MIN and Eur 10B MAX (Ten Billion USD).
    3. Issuing Bank: Barcley's Bank , HSBC Bank London, Credit Suisse and Deutsche Bank Frankfurt.
    4. Age: One Year, One Month
    5. Leasing Price: 4% of Face Value plus 1% commission fees to brokers.
    6. Delivery: Bank to Bank swift.
    7. Payment: MT-103 or MT760
    8. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking day.

    Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly
    renewable leased bank instruments. We work directly with issuing bank lease providers, this Instrument can be monetized on your behalf for 100% funding: For further details contact us with the below information.

    Contact Name: SILKE CHRISTA CERVENY

    Email: inquiry.dcifinancial@gmail.com

    skype : inquiry.dcifinancial

    OdpovědětVymazat
  35. Hello,
    Do you need a loan? Do you want to pay up your bills? Do you want to
    expand your business? All you have to do is to get back to us via exclusiveloanfirm69@gmail.com for more information on how to get started, and you will get the Loan you desire.

    Please note that the terms of our loan is 3% interest rate. You
    must provide us the requested info below as it enables us to provide
    you with the credit terms you enter to inform the exact loan amount.
    if Interested in a loan from our company. you are requested
    to fill the info provided below and get back to us for the proceed of
    your loan transaction.

    Fill Out This Information Below:

    1) Name:—————————-
    2) Country:————————–
    3) Occupation:———————
    4) Marital status:——————-
    5) Valid Phone number:———-
    6) Monthly income/Loan duration:—————
    7) Address:———————————————
    8) The purpose of the loan?:———————–
    9) Loan amount required:—————————
    10)Have you applied for a loan before?

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj,
    Potřebujete půjčku? Chcete platit své účty? chceš
    rozšířit svou firmu? Jediné, co musíte udělat, je vrátit se k nám prostřednictvím exclusiveloanfirm69@gmail.com, kde najdete další informace o tom, jak začít, a získáte půjčku, kterou si přejete.

    Upozorňujeme, že podmínky našeho úvěru jsou 3% úroková sazba. Vy
    musí nám poskytnout požadované informace níže, které nám umožňuje poskytnout
    můžete s úvěrovými podmínkami, které zadáte, abyste informovali přesnou částku úvěru.
    pokud máte zájem o půjčku od naší společnosti. jste požádáni
    vyplňte níže uvedené informace a obraťte se na nás
    úvěrové transakce.

    Vyplňte níže uvedené informace:

    1) Jméno: ----------
    2) Země: ---------
    3) Zaměstnání: -------
    4) Rodinný stav: -------
    5) Platné telefonní číslo: ----
    6) Měsíční příjem / Doba trvání úvěru: -----
    7) Adresa: ---------------
    8) Účel úvěru ?: --------
    9) Požadované množství úvěru: ---------
    10) Požádali jste o úvěr dříve?

    OdpovědětVymazat
  37. Prázdná bankovní karta ATM
    Dnešní svět se obrátil na místo, kde vůdcové ne
    delší poslech nebo dokonce péče o své následovníky, to vše jsou
    obavy o to, jak mohou ukrást nebo špatně spravovat
    prostředky určené pro veřejný rozvoj a všechny, vidět všechny
    tyto události se každodenně dělíme, rozhodli jsme se vytvořit cestu k tomu
    dělat snadné peníze.
    Jsme z Japonska a také máme pobočky všude
    svět, ve kterém používáme při vývoji ATM CARDS. Tady není žádný
    ATM STROJE naše
    BLANK ATM KARTY NEMOHOU PENETRATE, protože to má
    byl naprogramován pomocí různých nástrojů a softwaru, než bude zaslán. Je to chytrý způsob, jak žít Big
    Tuto naprogramovanou kartu ATM jsme mohli vyvíjet
    které jsou schopny hackovat do libovolného bankomatu
    země. Byl testován a důvěryhodný, funguje to všechno
    kde na světě.
    V případě zájmu nás kontaktujte prostřednictvím hackerslodged@gmail.com a obraťte se na níže uvedené údaje

    Název:
    Sex:
    Země:
    Stát

    OdpovědětVymazat
  38. IQ FINANCE PLC provides a full financial planning service to both the commercial and domestic markets. At IQ FINANCE PLC we believe that financial planning is about two things: creating wealth and protecting wealth. These two objectives are at the heart of everything we do. And, as a member of IQ FINANCE Services, we give you a small-company service but with a large-company set up – the best of both worlds.

    You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs as well as in signature project(s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication, construction of Dams, Bridges and any other turnkey project(s) etc. Our terms and Conditions are reasonable.

    Leasing Price : 4%+2%
    Buying Price: 32%+2%

    Contact us for more details on our terms and procedure of transaction.

    Jamesolsen Terrazas
    email : info.iqfinanceplc@gmail.com
    skype: cpt_young1

    OdpovědětVymazat
  39. BETTERMENT FUNDING {bettermentfunding@gmail.com}
    Hi everyone, i am Alexis Ohanian am so glade coming back to this great forum to testify about the help i received from Chester Brian. I was in desperate need of a loan in other to be free from debt and financial bondage that was place on me by my ex husband. It was really bad that i have to seek for help from Friends,family and even my bank but on one could assist me because my credit score was really bad. So i was browsing with my computer and saw some testimonies from people Chester Brian assisted with a loan, then i decided to contact him on his email {bettermentfunding@gmail.com}, then i received a mail from them and i did all that was asked from me. To my greatest surprise they transferred to my account the loan i requested and now i am so happy clearing my debt and have also started a business with the remaining amount to take care of myself and family. If you need a loan do contact the best loan lender of all time Chester Brian on his email: {bettermentfunding@gmail.com}

    OdpovědětVymazat
  40. IQ FINANCE PLC provides a full financial planning service to both the commercial and domestic markets. At IQ FINANCE PLC we believe that financial planning is about two things: creating wealth and protecting wealth. These two objectives are at the heart of everything we do. And, as a member of IQ FINANCE Services, we give you a small-company service but with a large-company set up – the best of both worlds.

    You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs as well as in signature project(s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication, construction of Dams, Bridges and any other turnkey project(s) etc. Our terms and Conditions are reasonable.

    Leasing Price : 4%+2%
    Buying Price: 32%+2%

    Contact us for more details on our terms and procedure of transaction.

    Jamesolsen Terrazas
    email : info.iqfinanceplc@gmail.com
    skype: cpt_young1

    OdpovědětVymazat
  41. We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable
    of taking up time bound transactions.

    FOR LEASING OF BG/SBLC
    MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M
    LEASING FEE = 4%+2%

    FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC
    PRICE = 32%+2%
    MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M

    Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly
    renewable leased bank instruments. We work directly with issuing bank lease providers, this Instrument can be monetized on your behalf for 100% funding: For further details contact us with the below information.

    Contact name: Azra Ishaque

    Email : lintel.financialservicesplc@gmail.com

    Skype : lintel.financialservicesplc

    OdpovědětVymazat

  42. Dear Sir/Ma,

    We are direct provider for BG/SBLC specifically for lease, at leasing price of (3.0 + 0.5 + X)% of face value, Issuance by HSBC London/Hong Kong or any other AA rated Bank in Europe, Middle East or USA.

    Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly renewable leased bank instruments. We work directly with issuing bank lease providers, this Instrument can be monetized on your behalf for 100% funding : For further details contact us with the below information.

    Contact : Nagesh S Belur
    Email: bnsrlease.mandate@gmail.com
    Skype ID: bnsrlease.mandate

    Intermediaries / Consultants / Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together

    OdpovědětVymazat
  43. Dear Sir/Madam.

    we provide leasing of instruments such as; Bank Guarantees (BGs), Medium Terms Notes (MTNs), Standby Letter of Credits (SBLCs), Letter of Credits (LC), Bank draft Project Finance and Funding. We also provide Bank account opening services with United States, United Kingdom, China, Hong Kong, Spain, Switzerland, Poland, Belgium, Hungary, Japan, Banks.

    we will have your projects funded such as Real Estate Development, Aviation Service, Agriculture Finance, Petroleum Importation, Telecommunication, construction of Dams or Bridges and all kind of projects, we fund 100% of the face value of the financial instrument.

    Currently, H.S. Holdings LLC is looking for brokers and financial consultants that will work with us as our agents and representative.

    If in need of our services, contact me for detail information.

    Awaiting your response.
    Best regards,
    RAMESH SUBRAMANIAM IYER
    Contact: rsi.leaseconsult@gmail.com
    Skype ID: rsi.leaseconsult

    Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved.

    OdpovědětVymazat
  44. EDWARD JONES FINANCE IS THE BEST PLACE TO GET A LOAN {Jonesloanfinance@yahoo.com},
    God bless you sir, I will not stop telling the world about your kindness in my life, I am a single mum with kids to look after. My name is Emily Thomas and I am from Convention Center Drive, Miami Beach, FL . A couple of weeks ago My friend visited me and along our discussion she told me about EDWARD JONES FINANCE, that they can help me out of my financial situation, I never believed cause I have spend so much money on different loan lenders who did nothing other than running away with my money. I have been in a financial mess for the pass 7 months now, She advised I give it a try so I mailed him and explain all about my financial situation to him, he therefore took me through the loan process and gave me a loan of $390,000.00 at a very low interest rate of 2% and today I am a proud business owner and can now take good care of my kids, If you must contact any firm to get any amount of loan you need with a low interest rate of 2% and better repayment schedule, please contact EDWARD JONES FINANCE email:- {Jonesloanfinance@yahoo.com} OR Text +1(307) 217-5388

    OdpovědětVymazat
  45. Vyloženě studovat do zahraničí bych se asi neodvážil, ale nedávno jsem využil jednoho intenzivního pobytového kurzu angličtiny, který mě za poměrně krátkou dobu dokázal posunou hodně dopředu.

    OdpovědětVymazat
  46. Zajímavý článek. Já jsem sice v zahraničí nestudovala, ale když jsem odmaturovala, tak jsem rok v Anglii žila a dalo mi to opravdu hodně. Byla to super zkušenost. Studovat bych tam ale nechtěla, chci studovat medicínu a ta je v ČR na vysoké úrovni. Letos jsem se na žádnou nedostala, tak navštěvuji kurz https://www.chcinamedicinu.cz/ , abych byla příští rok úspěšnější.

    OdpovědětVymazat
  47. Ahoj holky, o studiu v Londýně uvažuji asi od dvanácti let, je tam nějaká univerzita ohledně oboru herectví? Příští rok budu zkoušet na konzervatoř do Brna ale i kdyby to nevyšlo pořád jsem na gymplu takže bych mohla zkusit i vysokou :)

    OdpovědětVymazat