Před pár dny jsme poprvé navštívily belgické Antverpy. Město, od kterého jsme vůbec nevěděly co očekávat. O to víc nás hned po příjezdu okouzlilo! Nejvhodnější slovo, jakým bychom je popsaly je rozhodně malebné. I když je to druhé největší město v Belgii, nepotkávaly jsme žádné davy lidí, uličky byly uzounké a staré a měly kouzelnou atmosféru. Škoda, že nám zrovna vyšlo chladné počasí, protože kdyby svítilo sluníčko, ožily by i malé zahrádky u kavárniček a člověk by se mohl procházet donekonečna.

Strávily jsme v Antverpách dva dny, a hlavním cílem naší cesty byla akce C&A, na které představovali novou kolekci na letošní podzim a zimu, a jednu obrovskou novinku v otázce udržitelné módy. Jejich eventy jsou vždy dotažené do posledního puntíku, a tak jsme se už nemohly dočkat, co si pro nás přichystali tentokrát. 



Hned po příjezdu jsme se vydaly do města. Spolu s námi C&A pozvalo ještě tři další novináře, a jako skupinka jsme si parádně sedli. Po posilnění formou Fish&Chips jsme se vydaly do muzea MOMU a navštívily výstavu Margiela The Hermés Years. Výstava mapovala Martina Margiela a jeho značku Maison Margiela, zároveň s působením jako designér v Hermés. Úplně nás nadchla! Jeho tvorbu jsme znaly, ale nikdy jsme se o ni nedozvěděly takto do hloubky, a bylo to neskutečně inspirativní. Jeho využívání reálných žen jako modelek, zaměření na jejich pohodlí a variabilitu života, vrstvení kvalitních oděvů, i tolik revolučních kousků, které pocházejí z jeho dílny, nás uchvátilo. Navíc nás výstavou provázela chic belgičanka, která svou francouzskou angličtinou uměla přesně vtáhnout do atmosféry jeho tvorby a bez které by možná zážitek nebyl takový. Pokud v Antverpách budete, rozhodně doporučujeme!



Večer už nás čekal event C&A, který se konal ve velké industriální hale, která byla díky nádherným dekoracím útulná a designově na jedničku. Začalo se proslovem a módní přehlídkou, a pokračovalo se prezentací, na kterou jsme se rozdělili do skupinek, a postupně si poslechli povídání o konkrétních kolekcích. Prezentaci vždy vedou samotní designéři kolekce a je úžasné slyšet přímo z jejich úst, jaká byla za kolekcí inspirace, jaké kousky v ní najdeme i kam se třeba při výrobě letos posunuli. Většina kousků se dostane i k nám do obchodů, tak na ně můžete na podzim číhat.


Outfity jsme si vybraly z aktuální kolekce C&A - Nicole bundičku a kalhoty, a Lucka košili a top. Do těchto kousků jsme se úplně zamilovaly!


Úplnou novinkou, kterou nám na akci C&A představilo, byly tyto plně recyklovatelná trička. Bohužel, módní průmysl je jedním z nejškodlivějších a nejnáročnějším pro naši planetu. C&A se snaží s tím dlouhodobě bojovat a posouvat svou výrobu k větší udržitelnosti. Je to běh na dlouhou trať, ale je potřeba nad tímto problémem přemýšlet. Obrovským krokem kupředu jsou tyto trička, která získala zlatou úroveň certfikace Cradle to Cradle Certified™. Trička jsou prvními produkty na světě, které se s tak vysokou úrovní certifikace prodávají. Co to ale znamená? Trička jsou vyrobená tak, aby mohly být recyklované a jinak znovu použitelné, jsou ze 100% organické bavlny, obsahují pouze bezpečné materiáy a jsou vyrobené způsobem šetrným ke společnosti a životnímu prostředí. Při výrobě byla využitá obnovitelná energie a opětovně využitá voda, což je prospěšné kromě planety i pro zaměstnance. Jak bylo vyzdviženo i na prezentaci, tričko je tak nezávadné, že kdybyste se nacházeli v krizové situaci, můžete ho i sníst.

Trička se v C&A budou prodávat ve dvou variantách střihu, až 17 barvách, za cenu 198 a 250 Kč, takže si tam své basic tričko vybere opravdu každý.


12 komentářů

  1. Krásné fotky! Muselo to tam být skvělé :)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, město vypadá dokonale, ale tričko, co můžu v krizový situaci sníst, na mě zapůsobilo nejvíc :D

    OdpovědětVymazat
  3. Super vlog, úplně jste mě tam vtáhly, jak kdyby jsem tam byla s váma. Díky moc :) A Nicole má pěkně promyšlený outfit!

    OdpovědětVymazat
  4. Úžasný fotky, článek i vlog 💕 miluju vaše články z rubriky cestování, protože mám pak vždycky nutkání vyrazit a navštívit místa, která jste doporučily.

    OdpovědětVymazat
  5. SUPER!!! Ta myšlenka trička, které je naprosto nezávadné a 100% přírodní, je vynikající! Asi ho neplánuju sníst :-), ale je skvělé a chvályhodné, že C&A dbá na ochranu životního prostředí, je opravdu napřed před ostatními řetězci na trhu. Bravo C&A!

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj,
    moc krásné fotky a Antverpy vypadají kouzelně. Přidávám si do mého seznamu, co musím vidět. Děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nadherny fotky, Antwerpy vypadaji uplne nadherne, urcite jste si to obe moc moc uzily!!! <3 Libi se mi, ze C&A vybralo trochu jiny misto nez Londyn. ;)
    Sandra / http://shineoffashion.com

    OdpovědětVymazat
  8. Antverpy vypadají naprosto kouzelně - krásné fotky!! Strašně vám to sluší a kolekce vypadá hodně zajímavě. I když mě bezesporu nejvíc zaujala ta trička, určitě se pak na ně půjdu mrknout a určitě si nějaké i vyberu. :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  9. Hrozně vám závidim, jak často cestujete! :) Antverpy vypadají dokonale a moc vám to sluší! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Mně bylo úplně jasný, že Antverpy se vám budou líbit, sama se tam rozhodně plánuju vydat. V Belgii jsem zatím byla jen v Bruggách, ovšem to je taky hodně top zážitek :) Ta nová trička mě zaujala už ve vlogu, tleskám C&A za tu myšlenku a za tu cenu, za kterou se to bude prodávat, určitě si aspoň jedno koupím!

    OdpovědětVymazat
  11. I did ennjoyed reading this content

    OdpovědětVymazat
  12. On the termites and not to enter the house so as not to cause problems of erosion of carpet and carpet.
    ارخص شركة مكافحة حشرات

    OdpovědětVymazat