Krásné úterý! Jestli jste už viděli můj poslední vlog, tak asi víte, že jsem zase zpátky v Praze. Vůbec se mi nechce věřit tomu, jak rychle ten semestr utekl. Řím je krásné město, které rozhodně stojí za to navštívit. A jak jsem slíbila, tak pro vás připravím takového malého průvodce Římem s různými tipy kam na jídlo, na pití, co rozhodně nevynechat, ale také se spoustou praktických informací, jako třeba jak se nejlépe dostat z letiště.

No a dneska začnu jak jinak než zmrzlinami! "Gelato" je totiž něco, co v Římě/Itálii rozhodně nemůžete vynechat. Myslím, že špatně neuděláte rozhodně ať už půjdete kamkoli, ale já jsem si oblíbila pár míst, která bych vám ráda doporučila!




Frigidarium je malá, ale naprosto skvělá zmrzlinárna kousek od Piazza Navona. Mají výborné hlavně krémové příchutě a celou zmrzlinu si můžete nechat i ponořit do čokolády.

Pompi je vyhlášené hlavně kvůli svému tiramisu, které je opravdu výborné. Určitě ale stojí za to vyzkoušet i jejich zmrzlinu.

Gelateria del Teatro je výborná domácí zmrzlina z čerstvých ingrediencí. Na místě můžete dokonce nakouknout do kuchyně a pozorovat, jak se připravuje.


FataMorgana je nejlepší zmrzlina, kterou jsme v Římě objevily. Je domácí, přírodní a u každé příchuťě mají i vyznačené alergeny - bez lepku, mléka, vajíček nebo oříšků. Výborné mají hlavně ovocné příchutě z opravdového ovoce a příchuť Malý princ s lískovými oříšky a "nutelou". A navíc všechny kornoutky jsou bezlepkové, což jsme ocenily, protože moje kamarádka Verča má celiakii.


Cukrárnu Venchi určitě nepřehlédnete, protože ze všech kohoutků a v nějakých pobočkách dokonce i po stěně teče čokoláda. Můžete si nechat do kornoutku natočit pod zmrzku ještě čokoládu navíc, nebo si nechat obalit kornoutek čokoládou a oříšky. Zmrzlinu mají výbornou a v prodejně najdete také výběr čokoládových pralinek a další balené čokolády a čokoládových krémů.


Giolitti je nejznámější a nejvyhlášenější zmrzlinárna v Římě a každý, koho jsme se ptaly na tip nám doporučil ať jdeme právě sem. Úplně upřímně naše nejoblíbenější zmrzlina to nebyla, ale asi jsme si nevybraly ty nejlepší příchutě. Myslím, že nejlepší budou mít krémové, protože ovocné zmrzliny chutnaly spíše jako ze sirupu, než jako z ovoce.

Byli jste v Římě? Která zmrzlinárna byla vaše nejoblíbenější? A jaké příchutě máte nejradši?

16 komentářů

  1. Frigidarium som navštívila a musím povedať, že zmrzka bola úžasná ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  2. To je spoustu tipů! :) Ráda bych se do itálie v nejbližší době podívala, určitě se nechám inspirovat tvým průvodcem :)

    OdpovědětVymazat
  3. V Římě jsem ještě nebyla, a vlastně vůbec v Itálii. Ale na mém pomyslném seznamu, co navštívit, mám Řím už pěkně dlouho, a taky Benátky. Tak snad se brzy zadaří:) Jinak super nápad s tipy na zmrzlinu, hned bych si dala.

    OdpovědětVymazat
  4. to je neskutočné :O mňamka! okamžite by som si dala za kopček z každej príchute :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  5. Díky moc za tipy. V létě se chystám do Říma takže se moc hodí.

    OdpovědětVymazat
  6. Všetky zmrzliny vyzerajú úžasne <3 Už len preto by som do toho Ríma šla :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já prostě miluji Giolitti, škoda, že vám tam nechutnalo, já bych se potom utloukla :)
    Ejnets in Lisboa

    OdpovědětVymazat
  8. I am Hwa Jurong, a Reputable, Legitimate & an accredited money Lender. I provide all kind of loans locally & internationally to individual and companies. We offer loans at 2% interest rate annually without stress of securing the loan! E-mail: {hwajurong12@gmail.com or hwajrong11@yahoo.com)

    OdpovědětVymazat
  9. Áno, gelato v Ríme je úplne skvelé! aj keď pri mojej návšteve som narazila aj na jednu dosť zlú zmrzlináreň. V del Teatro sme boli a tam mali neskutočne dobré sorbety. Dodnes spomínam na figovú a melónovú ♥ Moja najobľúbenejšia bola ale asi z Il Gelato di San Crispino. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, v sobotu odlétám se svým přítelem do Říma. Určitě využiji tento článek jako inspiraci kam na zmrzlinu. Děkuji, jste úžasné a moc ráda si čtu vaše články a koukám na vaše videa.

    OdpovědětVymazat
  11. Do Říma jedu 15.8. a už se moc těším. Na tvoje tipy jsem moc zvědavá a určitě několik z nich využiji. Uvítala bych kdyby si ke zmrzlinám (v budoucnu dalším pokrmům) uvedla i orientační cenu. Pro mě jako studentku na cestách se jedná o celkem zásadní informaci.
    Nejvíce se těším na článek s tipy ohledně památek.

    OdpovědětVymazat
  12. ... takovou chuť na zmrzlinu jsem už vážně dlouho neměla :D Skvělej článek :)

    OdpovědětVymazat
  13. Už aby bylo léto :) Hned bych si dala!

    OdpovědětVymazat
  14. This is a very good meal in Thailand, it would be very nice.






    holiday palace

    OdpovědětVymazat
  15. Není nad to, si jen tak zajet do Říma na zmrzlinu :D

    OdpovědětVymazat