Po skvělým týdnu ve Francii (četli jste už předchozí článek?) jsme byli fakt šťastní, že ještě nemusíme domů, ale že máme před sebou další týden surfování ve Španělsku. Obě destinace spravuje česká surfová cestovka Surf-trip, a jsou od sebe vzdálené jen něco přes tři hodiny. Pokud jsme ve Francii měli pocit venkovské pohody, v Langre, vesnici, kde se nachází surf house, to na nás padlo ještě dvojnásob. Všude kolem kukuřičná pole, krávy, koně, a k tomu přímo z terasy výhled na útesy a pod nimi krásnou pláž. 




Pláž je v Langre nádherná! Když si přivstanete (často ráno bývaly nejlepší podmínky na surfování), najdete ji ještě obalenou v mlze, úplně prázdnou, jenom s hučícím oceánem. Později ve dne (a hlavně, když bylo hezky), se pak naplnila všemi z okolí, kteří se chtěli opalovat a relaxovat. 



Lekce byly rozdělené na dvě skupiny - začátečníky a pokročilé. My jsme ve skupině pokročilých měli skvělýho instruktora, který s námi každý den vypádloval na line up (místo, kde se chytají vlny) a učil nás rozpoznávat ty pravé, chytat je, sjíždět a třeba na nich i zatáčet. Nás s Luckou ještě podporoval v tom, abychom se vln nebály, a nebránily si tak v pokroku v našem surfování. No musíme říct, že i tak jsme měly opět z vln respekt a snažily se chytat spíš ty menší z nich. Kuba ale tenhle problém neměl, a i když to byl jeho teprve druhý týden surfování, jezdil už fakt pěkně a hlavně ho to neskutečně chytlo. Měly jsme radost, že se mu to tak zalíbilo, i když jsme trochu záviděly jeho neohroženost. Už plánujeme, kdy zase vyrazíme surfovat, a to už si slibujem, že se nenecháme zastrašit.


Ve Španělsku se k nám ještě přidala moje kamarádka Natálka, a spolu s Jakubem, kterého jsme potkali týden před tím ve Francii jsme vytvořili super skupinu se kterou jsme si to fakt užili. Celkem nás na místě bylo tak kolem třiceti, všechno skvělí a pohodoví lidi.

První polovinu týdne jsme měli docela smůlu na počasí. K větru, na který si tam člověk zvykne, se na pár dní přidal i déšť, a tak jsme vždy chodili surfovat na lekce, kde to člověku ani nijak nevadilo, ale potom nezůstávali na pláži, ale vyráželi na zbytek dne na výlety.

Ve výrobně ekologických dřevěných surfů jsme se dozvěděli o historii surfování a výrobě prken - ta v této výrobně trvá až 70 hodin! V místním pivovaru jsme ochutnali výborné pivo a poslechli si od sympatického angličana, jaké to pro něj bylp, rozjíždět podnikání ve Španělsku. 

Nádherný výlet byl i do města Santoña, kde jsme si udělali tůru na krásnou vyhlídku, kde je i možnost skákat z útesu do vody. To jsme si sice nechali ujít, ale 700 příkrých schodů, které jsme absolvovali dolů i nahoru se postaralo o velký zážitek i tak :D.


V posledních dnech už bylo počasí naopak nádherné, takže jsme dohnali ještě opálení, a relax na pláži, a ani jsme se nenadáli a náš týden se blížil ke konci! Tentokrát už byl čas na cestu do Prahy, kterou jsme si tentokrát rozdělili na dva dny, abychom tu vzdálenost odřídili bez stresu. Nakonec se jelo parádně, a nám nezbylo, než se fakt vrátit.

Neberte to nijak špatně, česko a Prahu milujem, ale musíme říct, že u oceánu nám bylo zkrátka bezvadně. Pohoda, bezstarostný vypnutí a k tomu navíc tolik aktivit, že se člověk v podstatě nezastavil! Hned bychom si to dali znova.


Ještě jednou děkujeme Surf-tripu, že tak boží zájezdy organizují, a že to dělají tak, jak to dělají.
Co vy? Lákalo by vás zkusit si surfování?

13 komentářů

  1. Myslim, ze surfovania bolo uz viac ako dost. Kvoli tomu som vas prestala sledovat na instagrame, no vidim ze pokracujete aj na blogu.

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo, podle fotek bych to bez toho oceánu vážně chvíli tipovala na nějakou českou vesnici! :D Vypadá to jako opravdu skvělý zážitek! :) A ten skok bych si teda asi taky radši nechala ujít... :D
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  3. Surfování bych se možná bála, i když to vypadá skvěle :) z celého videa jsem vám nejvíce záviděla ty krevety, to se přiznám :D z videí se mi ale víc líbila Francie :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  4. Muselo to byť úžasné, už len z fotiek ide parádne akčná atmosféra! :)

    ORLLING

    OdpovědětVymazat
  5. Tak si to len užívajte dievčatá! Určite ste mali a ešte stále máte úžasné leto <3 Tie fotky sú krása a teraz sa idem vrhnúť na vaše video <3
    WITH GREY WOLF

    OdpovědětVymazat
  6. Moc krásné fotky :) museli jste si to opravdu užít. Jednou bych se také chtěla naučit surfovat :)

    OdpovědětVymazat
  7. Fotky sú perfektné, vidno, že ste sa mali dobre..samý úsmev, radosť, šťastie a pozitívna energia ide z fotiek :) Super už aj ja chcem dovolenku :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj holky,díky za opět skvělý článek.:):) Když pominu, že psát nespisovně je dnes již moderní, jedno Vám ale přece musím vytknout. Slova jako Angličan a Česko se píší s velkým písmenem...

    OdpovědětVymazat
  9. Holky, úžasný! Já osobně bych se na surf asi bála, ale vy jste skvělé!

    OdpovědětVymazat
  10. Nádherné fotky. Určitě jste si to užily! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Páni muselo to být skvělý! Kamarádka s přítelem taky byla tuším dvakrát v předešlých ročnících na surf tripu a byla nadšená. Máš nádherné fotky z výletu :)
    http://deny-garnet.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat