Že milujeme cestování opakujeme opravdu často. Milujeme objevování, milujeme zkoušení nových věcí, milujeme poznávání nových kultur, a možná pro někoho překvapivě - milujeme i atmosféru letišť a létání. Je na tom něco fascinujícího a inspirujícího. Rády si třeba i představujeme, proč všichni ostatní v našem letadle letí zrovna na dané místo, fantazírujeme nad tím, jaké mají asi životy. Děláte to taky?

Díky častým cestám jsme si už zvládly najít několik věcí, které nám usnadňují balení, a protože dostáváme celkem často dotazy na to, co si pravidelně balíme s sebou, rozhodly jsme se s vámi o naše tipy podělit.

Při letištní kontrole u sebe můžete mít tekuté kosmetické produkty a krémy pouze do objemu 100ml. A mít jich můžete maximálně deset. To byste měli dát do průhledného uzavíratelného pytlíku, aby bylo při kontrole všechno dobře a na první pohled vidět. Když si pořídíte průhlednou kosmetickou taštičku, můžete si kosmetiku rovnou zabalit do ní a na letišti už přendavání do pytlíčku řešit nemusíte. Pokud si s sebou chcete brát kosmetiku, kterou máte ve větším balení, pořiďte si malé cestovní nádobky, do kterých část přelijete/přendáte. Koupíte je v jakékoliv drogérii. Pamatujte také na to, že i když je vaše lahvička poloprázdná, stejně nesmí být větší, než 100ml.

Vezměte si na letiště malou coss-body kabelku. Na mobil a doklady. To jsou věci, které je dobré mít při cestování neustále u sebe a na očích. Proto i když cestujeme s příručním zavazadlem, vždy si přes rameno přehodíme i malou kabelku.

Když nemusíme, nic už netiskneme. Nejen, že je to zbytečná škoda papíru, ale také musíte furt dávat pozor na další věc. Přiznejme si to, mobil máte většinou po ruce pořád. Stáhněte si palubenku do telefonu a bez problému použijte jen to - stáhnuté pdf, printscreen palubenky, nebo u nějakých leteckých společností můžete využít přímo jejich aplikace a elektronické palubní lístky.

A když už jsme u toho telefonu, před odletem si do něj stáhněte aplikace, které vám pomůžou nejen po cestě, ale i na místě. Navigace, vyhledávání míst, správa financí - na všechno už jsme se soustředily v našem článku "Nejlepší aplikace na cestování", tak se určitě podívejte.

Počasí na neznámém místě může být nevyzpytatelné. Ještě když třeba předem nevíte, kolik budete trávit času venku. Vždycky si proto nezapomeneme šálu nebo šátek. Nebalíme ji do kufru, ale rovnou si ji na let nebo cestu bereme na sebe, protože nám je často kvůli klimatizaci chladno.

Většinou naše cesty podnikáme kvůli nějaké konkrétní blogerské akci, na které chceme vypadat upraveně. Ale znáte to - po pár hodinách na cestě, nebo s vlasy umytými hotelovým šamponem, který vám nemusí uplně sedět, nebo v nějakém trošku nezvyklejším podnebí - občas váš účes prostě nemusí být... jak to říct... ideální. Zvlášť pro mě, Nicole, která mám docela husté a hrubé vlasy, je záchranou Magic Brush od Bellissimy, který jsem měla možnost vyzkoušet díky naší spolupráci. Krepaté a neposlušné vlasy vyhladí, dá jim tvar a lesk. Používám ho téměř denně doma, a na cestách se mi opravdu osvědčil pro takové to osvěžení "unaveného" účesu.

Při cestování (hlavně letadlem) se nám často vysuší pleť, pokožka rukou, a hlavně rty. Nevím přesně proč, ale zkrátka to na naše tělo vždycky takhle působí. Malé balení krému a náš oblíbený balzám na rty máme proto vždycky u sebe.

A poslední věcí, kterou nikdy nenecháváme doma je knížka! Čas při cestování se vždycky snažíme využít nějak produktivně, a to buď psaním nových článků, stříhem videí, nebo čtením!

Máte vy nějaké své cestovní vychytávky? A jaké produkty jsou pro vás ty, které nikdy nenecháváte doma?

12 komentářů

  1. Já osobně si vozím hodně tuhých věcí od Lushe - šampón, kondicioner, sprcháč, tabletky na zuby (místo pasty a ústní vody) a i krém. Takže nakonec jediné tekutiny, co vezu je tónovací voda a léky :D

    OdpovědětVymazat
  2. Vysušená pleť je v důsledku klimatizace jak v letadle, tak i na letištích. Mívám s tím taky problémy. Do mého must have přidávám ještě papírové kapesníčky, bez těch to prostě nejde a momentálně uvažují i o pořízení cestovního balení nějaké dezinfekce na ruce, jíst v letadle bez toho je totiž dost blé.

    OdpovědětVymazat
  3. Super tipy :) bez krému a balzámu na rty už si delší cestu ani nedokážu představit. S tou šálou to mám stejně, klidně mám na sobě kraťasy a šálu kolem krku.

    OdpovědětVymazat
  4. Super tipy :) když cestuji, tak mám při sobě také cross body kabelku na doklady, peníze, mobil a jiné potřebné věci.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  5. Ja by som sa nezaobišla bez EOS a krému na tvár. Pre mňa je must-have ešte dezinfekcia na ruky ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  6. super tipy :) ja si jednoznačne musím niekde kúpiť tie mini fľaštičky na kozmetiku do lietadla, lebo to sa skrátka vždy zíde! videla som také aj v Tigeri, tak sa možno zastavím... vďaka za pripomenutie!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  7. Pekny clanek. Tak vzhledem tomu, ze mam strach z letani,tak mi na fantazirovani nezbyva cas. Zalezi na delce letu, ale jelikoz mam rada jenom kratke lety, tak si do letadla beru: cistici ubrousky, pomadu na rty, krem na ruce, rtenku, bonbony a pruvodce. Vice nepotrebuji. Vetsinou mi staci vetsi kabelka, kde mam i dalsi veci. A vzdy me nesmirne potesi, kdyz pristaneme.
    xx
    https://simplelivingstylebyvera.blogspot.co.at/Running in the darkness
    https://simplelivingstylebyvera.blogspot.co.at/Running in the darkness

    OdpovědětVymazat
  8. Thanks for publishing this details.

    OdpovědětVymazat

  9. shareit apk download
    shareit downloads
    download shareit
    download shareit apk
    Shareit for pc automatically detect the other shareit device to who you want to send.

    OdpovědětVymazat