Nemám co na sebe! Je věta, která asi proběhla hlavou každé z nás. Ten pocit, kdy stojíme u skříně plné oblečení, ale zdá se nám, že se vlastně nic z toho, co vidíme, zrovna nehodí...

Může to mít dva důvody - opravdu nemáte co na sebe (tomu ale přeci nevěříte ani vy), nebo se ve své skříni nevyznáte a dost pravděpodobně i zapomínáte na některé kousky, které pod těmi ostatními ani nejsou vidět. Tady je řešení jednoduché - TŘÍDĚNÍ ŠATNÍKU! Tak jdeme na to!

Začněte rozhodně tím, že si vyndáte úplně všechno oblečení ze skříně a postupně si kousek po kousku projdete a vyzkoušíte.

Ve skříni rozhodně nepotřebujete:

  • Onošené, seprané kousky, které už prostě nevypadají hezky. 
  • Onošené, seprané kousky, které jsou ale taaaaak pohodlné! Možná si teď říkáte něco jako - to si nechám na doma/to si nechám na spaní/to si nechám na festival. Ale! I když je něco pohodlné a moc se vám nechce se toho vzdávat, nezahlcujte si tím šatník a na doma/spaní/festival si radši vemte něco, co bude pohodlné, ale zároveň bude vypadat hezky. Uvidíte, že se v tom budete cítit líp!
  • To, co už jste na sobě rok neměli! Takové kousky oblečení určitě máme doma každá. Ty, u kterých si říkáme, že stoprocentně někdy nastane jejich chvilka. No... pokud nenastala za celý uplynulý rok, je pravděpodobné, že ani v nejbližší době nenastane...
  • To, co vám nesedí. Ať už je vám to malé a říkáte si, že do toho rozhodně do léta zhubnete, nebo to nenosíte proto, že to na vás plandá a stejně radši vždycky sáhnete po něčem jiném... Tyhle kousky můžete rovnou předat dál někomu, komu padnou, komu budou dělat větší radost a kdo je unosí.
  • To, co máte několikrát. Já jsem třeba sběratelka pruhovaných svetrů, košil a kostkovaných sak. Mohla bych jich mít třeba 50 a stejně bych v obchodech koukala po nových. Ve finále mám ale tak jeden nebo dva oblíbence, které nosím pořád dokola. A ten zbytek jen zabírá prostor ve skříni. 
  • To, co se vám líbí, ale nevíte, s čím to kombinovat. My jsme se naučily tyhle věci už ani nekupovat a vždycky se v kabince zamyslíme alespoň nad třemi kombinacemi, ve kterých bychom mohly danou část outfitu nosit. 
  • To, co se vám líbí, ale není to pohodlné. Jojo, ten kousavý svetr, nebo ty boty, ze kterých máte rozedřené paty pokaždé, když je vytáhnete... pryč s nima!
  • Doplňky a kabelky, které už nenosíte. Doplňky a kabelky jsou totiž tou součástí šatníku, na kterou se při třídění často zapomíná, a tak se nám jen hromadí a hromadí. Proto příště, až budete dělat očistu šatníku, mrkněte i na ně.
  • Kousky oblečení, které jste si koupili jen proto, že to bylo zrovna trendy. Ale teď je už jen zřídkakdy vytáhnete ven ze skříně.
  • Kousky, které mají dokonce ještě cenovku. To pravděpodobně znamená, že už když jste si je kupovali, tak jste si jimi nebyly úplně jisté... a ještě jste je na sobě stále neměly.
My věříme, že pořádek ve skříni je víceméně základem funkčního šatníku! A teď, když jsme se stěhovaly, to byl ten ideální čas na pořádnou očistu. 
Jak to máte s oblečením vy? Stává se vám, že ráno nevíte co na sebe? A jak často svůj šatník třídíte?

21 komentářů

  1. Ahoj holky. Nechcetr oblečení ktete jste vyradilx dat na Letgo???

    OdpovědětVymazat
  2. S tým prvým bodom mám dosť problém. Vždy je mi niečo ľúto vyhodiť, tak si to nechám "na doma", ale nakoniec to väčšinou zapadne niekde v skrini.
    Keď už sa raz k tomu triedeniu šatníka dostanem, vždy mám potom hrozne dobrý pocit.

    https://lamodaeanarchia.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  3. Taky bych svůj šatník měla probrat. Já tam mám ale hlavně kousky, které jsem dostala jako dárek, nenosím je, ale je mi blbé je vyhodit..:)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  4. já jsem se naučila dělat velkou "čistku" oblečení pravidelně a jsem za to ráda :D měla jsem totiž hodně oblečení, které "by se třeba mohlo hodit na doma"...a stejně jsem je na sobě třeba nikdy neměla :D naposledy jsem oblečení třídila někdy na konci léta nebo na začátku podzimu, tak myslím, že na jaře udělám zase další :D

    OdpovědětVymazat
  5. Super tipy, ja teda nutne musim brzo vytridit satnik!!! <3 Takze super clanek a video se vam taky moc povedlo, naposledy jsem ho tridila kdyz jsem si koupila vasi knizku a to uz jsou snad 2 roky. :D
    Sandra

    OdpovědětVymazat
  6. Naprosto skvělý článek i video! Já takové třídění snažím dělat pravidelně, protože se poslední dobou snažím žít minimalisticky... A strašně mě to baví!
    Kout světa

    OdpovědětVymazat
  7. Mně vždy trvá, než se k tomu donutím...Ale potom už to jde jedna báseň,.. :D

    BLOGEREM

    OdpovědětVymazat
  8. Ja bych upravila bod -co jste nemeli rok na sobe, dejte pryc. Podle me pokud je nejake specialni obleceni, ktere nosim, ale vyjimecne, neni nutne ho davat hned pryc, spis se zamyslet, jestli slouzi. Velkou vecerni jsem letos nemela, nemohla jsem letos na plesy, ale opravdu ji nevyhodim :)

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuju holky. S tím vaším systémem jste mi moc pomohli

    OdpovědětVymazat
  10. clanek uplne pro me..ja mam s tim vecny problem :D

    OdpovědětVymazat
  11. Ovšem ta košile z úvodního obrázku je pěkná :D

    OdpovědětVymazat
  12. Těmi radami se budu snažit řídit ��

    OdpovědětVymazat
  13. Super rady :)

    http://www.catwalk-avenue.com/2018/02/white-flared-blouse-jeans-black-boots/

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj jsem vaše velká fanynka.Je mi teprve mezi 12-16 a mám ráda style a dělám si své návrhy.hodně od vás vezmu outfity a trochu je přeměním ale, to díky vám protože vy nám dáváte články o oblečení a hodně mě to pomáhá. Ste nejlepší holky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I LOVE A CUPOFSTYLE

    OdpovědětVymazat
  15. 10 pieces you do not need in the closet. I still do not know. I have read it. Very useful.
    คาสิโนออนไลน์

    OdpovědětVymazat
  16. Super článek. Jako by mi mluvil z duše. Taky mi hrozně dlouho trvá, než se rozhodnu a oblečení vyhodím. Oblečení, které vypadá hezky, ale už ho nenosím, tak posílám do https://www.onlinesekac.cz/ , kde si ho může koupit někdo další, kdo by z něj měl takovou radost, jako kdysi já.

    OdpovědětVymazat
  17. Taky svůj šatník už pár let třídím a omezuju a nikdy jsem s ním asi nebyla spokojenější! Opravdu je lepší mít pár zamilovaných kousků, které mě baví nosit pořád dokola a vůbec mě netrápí, že se opakují, než každé ráno stát před skříní a říkat si, v čem jsem ještě v poslední době nešla... svůj příběh k lepšímu šatníku a pojetí módy jsem popsala také na svém blogu https://www.pruhovaneleto.cz/samostatny-prispevek/pribeh-skrine-podzim

    OdpovědětVymazat
  18. Už jste zkoušeli bezešvé spodní prádlo? Hned po prvním dni mě nějaký smutek z vyhazování starého prádla naprosto přešel. Podívejte se na https://www.intimidea.cz/damske-spodni-pradlo/ a zaručeně vás nezklame.

    OdpovědětVymazat
  19. No, když jsem si nedávno dělala ve svém šatníku pořádek já, tak jsem tam určitě našla mnohem více, jak 10 věcí, které nepotřebuji. Patřím mezi ty, kterým je líto cokoliv dát pryč a to se už pomalo začalo projevovat tak, že už jsem ve své skříni pomalu neměla na nic místo. Sama jsem se pomalu nestačila divit tomu, co všechno jsem tam našla. Dokonce jsem tam měla i své staré těhotenské kalhoty. Ty alespoň našly využití u jedné mé kamarádky, která zrovna čeká miminko. :-)

    OdpovědětVymazat