Hudba mě provází většinou dne. I doma ji máme puštěnou v podstatě nepřetržitě. Pomáhá mi soustředit se, a naopak když je potřeba, taky se uvolnit a zklidnit. Mám pár svých písniček, které mě zaručeně zbaví trémy (Head Will Roll a Zero od The Yeah Yeah Yeahs) a i takové, které mě vždycky roztančí jako blázna (Je veux te voir od Yelle). Kdyby se ale někdo chtěl zeptat, co za styl poslouchám, nedokázala bych to charakterizovat jen jedním slovem. Baví mě žánry míchat, nenechat se jimi omezovat, a zkrátka hledat jen podle toho, co mě zaujme na první poslech. 

Při poslechu hudby nedám dopustit na Spotify. Kdo by možná neznal, jedná se o knihovnu hudby, u které se vám stane jen zřídka kdy, že by neznala skladbu, kterou zrovna hledáte. Platím si její prémiovou verzi, ve které si na rozdíl od té neplacené můžete ukládat písně na poslech offline (třeba v metru nebo letadle), nemáte mezi písničkami reklamy a můžete je bez omezení přeskakovat.

Ať už budete chtít využívat tu neplacenou nebo prémiovou, obě mají jednu společnou výhodu, a to hlavně pro samotné interprety. Spotify jim vyplatí aspoň nějaký podíl z vydělaných peněz za to, že svou hudbu produkují a my ji můžeme poslouchat. Obdivuju všechny hudebníky za to, že jsou schopní do každé skladby vložit obrovský kus práce, energie, i peněz. Proto je jen fér je podpořit aspoň touto cestou. Pokud jste někdy hudbu pirátsky stahovali, zkuste to přehodnotit. Streamovací služby vám poskytnou mnohem větší pohodlí, a ještě je to fér.


Teď už ale k tomu, co jsem s vámi dneska chtěla nasdílet! Tadááá, jsou to moje playlisty. Tvořím si je už docela dlouhou dobu a snažím se je průběžně aktualizovat. Budu ráda, když vás zaujmou, otevřou vám třeba dveře k nějaké nové hudbě a bude vás bavit je poslouchat. Jak už jsem psala v začátku, neřeším vlastně moc žánry písniček. Mnohem víc mě baví ve skladbách hledat jejich náladu a atmosféru. Právě podle toho jsem si jednotlivé playlisty rozřadila. Tak jdeme na to!

CHILL | WHATEVER FOREVER
Nálada tohoto playlistu by se opravdu dala nazvat jako "whatever". Není ani smutná, ani přehnaně veselá. Bude vás bavit v jakékoliv situaci, a spíš než cokoliv jiného vás hodí do pohody. Aspoň doufám!


CHILL | CALM DOWN
Tentokrát tu máme něco trochu klidnějšího, možná lehce melancholického. Nemusíte být rovnou smutní, ale bude spíš stačit, když si budete chtít poslechnout něco tempem trochu mírnějšího.


CHILL | HAPPY FACE
Konečně něco veselejšího! No dobře, tady tentokrát jeden žánr převládá, a je to indie pop. Účel playlistu je jasný - vytvořit úsměv na tváři.


TRAVEL | ON THE ROAD FOR ETERNITY
Tenhle playlist vznikl na nekonečnou cestu do Francie. Aktuálně je v něm něco přes 9 hodin hudby a v podstatě je to taková směska všech ostatních playlistů, a ještě něco navíc. Bude se vám hodit při řízení, při práci, zkrátka kdykoliv, kdy budete chtít na delší dobu poslouchat hudbu a neřešit její výběr.

Kromě už zmíněných u mě najdete ještě dva playlisty, zaprvé "Dance like nobody's watching", který je plný více či méně šílených songů, které mě vždycky spolehlivě roztančí. Nejsou ale úplně prvoplánově taneční, takže radši rovnou upozorňuji předem! Zadruhé "Sing, I know you know the lyrics" který je zas napěchovaný trochu víc profláklými písničkami, takovými, které si vždy hned začnu pobrukovat (když jsem na veřejnosti), nebo zpívat jak šílenec (když jsem doma).


Kromě mých playlistů ještě můžu doporučit další, které na Spotify najdete. Fresh Hity vám vždycky přinesou novinky z hudebního světa, Indie Shuffle je plný mladých kapel, a Deep Focus je jediná hudba, kterou můžu poslouchat při učení.

Budu ráda, když mi dáte vědět, jestli si moje playlisty pustíte a třeba i řeknete jak vás baví. Taky by mě zajímalo, jak hudbu posloucháte vy, a podělíte se třeba o své oblíbené interprety nebo skladby!

31 komentářů

  1. Nikčo, moc děkuji!!!! Právě k práci poslouchám whatever forever a paráda :) Přeji hezký den, Denča

    OdpovědětVymazat
  2. Spotify můžu taky doporučit, nedám na to dopustit!
    Hlavně balíček Spotify Family, kam můžete zahrnout až 6 lidí a tak to vyjde fakt na pár korun :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, je to na pohodu, taky poslouchám, díky :-) L.

    OdpovědětVymazat
  4. Díky moc Niky za playlisty, mám hodně podobný vkus, indie pop/rock, ale taky se nerada škatulkuju :) Některé interprety tedy znám, ale některé slyším poprvé, takže díky za super inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  5. Šaty jsou krásné, nechají se ještě někde sehnat? Díky:-) J.

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuju :) Jsou z aktuální kolekce Lindexu, tak by ještě k sehnání být měly. Jsou to tyhle https://www.lindex.com/cz/zeny/vrchni-cast-odevu/saty/7716220/Vzorovane-saty/

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherný článek, ihned na Spotify si jdu tyto playlisty vyhledat!

    OdpovědětVymazat
  8. možná by bylo fér zmínit i jiný možnosti než Spotify. Co třeba Google Play? Hm?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, platforem je víc, Google Play, Apple Music... Cílem článku spíš bylo nasdílet mé playlisty, které jsou na Spotify a sdělit mou zkušenost, která je taky se Spotify :).

      Vymazat
  9. Super clanek, moc diky za inspiraci a tipy! Hned si vsechny playlisty ulozim. :)
    Sandra

    OdpovědětVymazat
  10. Ďakujem za inšpiráciu, odporúčam si vypočuť novú Taylor Swift (Getaway car,Delicate, This is why we can't have nice things) a môjho obľubeného Shawna Mendesa,ktorý čoskoro vydá tretí album. There's nothing holdin' me back, Treat you better , Bad Reputation, Roses...atď :) a čo sa týka hudby najradšej mám pop,ale vypočujem si niekedy aj country,rap ...(to mi pripomenulo spomenúť Eda Sheerana a jeho Dive,Perfect,Supermarket flowers..)

    OdpovědětVymazat
  11. Super článek. ❤
    Já poslouchám hodně skupin a zpěváků a v mobilu mám většinou celá alba od daného interpreta. A moje nejoblíbenější skupina je BTS ❤❤😍

    OdpovědětVymazat
  12. Super. Já mám svých vlastních playlistů taky spoustu, ale vždycky se ráda poohlédnu po něčem, co jsem ještě neslyšela. Já osobně střídám poslouchání na spotify ještě se soundcloudem, youtubem a samotnými cd, jelikož ne všechny písničky jsou na všech stremovacích službách. Uvidím, který playlist si z těch tvých oblíbím nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
  13. Díky za playlisty! Nová inspirace co poslouchat a vážně se mi líbí! A písničku Je veux te voir odYelle jsem neznala a je skvělá! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Díky za inspiraci, přihlásila jsem se právě na spotify, znala jsem ho, ale dosud se tam nebyla :D A už poslouchám tvůj první playlist a supeer :)

    OdpovědětVymazat
  15. Naprosto super článek, playlisty si určitě poslechnu. A hlavně mě potěšilo, že nejsem jediná, kdo takhle žánry kombinuje. Dělám to už strašně dlouho, na každá období nový playlist... a vím, že občas se na mě pár lidí dívalo, jak to, že neposlouchám celá alba a jen takhle mixuju. Když mě to ale nejvíc baví! :D
    Kout světa

    OdpovědětVymazat
  16. Spotify miluju, takže moc děkuji za inspiraci :) Už dlouho přemýšlím nad premium verzí, zřejmě přichází její čas! :D
    Sweet Life with Lena

    OdpovědětVymazat
  17. Spotify poslouchám pořád, je super! Díky za tipy na playlisty :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  18. Skvělé playlisty a nádherné šaty. Já taky poslouchám takový všechnomix pop, rock, rap :).
    Na cestování mám dvě favoritky: Carly Rae Jepsen- I Really Like You
    Clean Bandit- Rockabye ft. Sean Paul & Anne-Marie

    OdpovědětVymazat
  19. skvelý článok :) ja tiež používam Spotify a dovolím si tvrdiť, že na dennej báze :D nedokážem bez hudby byť a toto je skrátka to najlepšie médium, aké môže byť :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  20. Já také pořád poslouchám, hlavně když někam jedu. Cesty bez hudby si už ani nedokážu představit. :)

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj, diky moc za playlisty, zadnou z nich neznam, ale poslechnu si je :)
    Jinak jsem zacala poslouchat kpop a muzu doporucit :)

    OdpovědětVymazat
  22. Už jsem vám to psala na insta, myslím, ale vážně tyhle články miluji. Ne moc blogů píše o hudbě a je to fajn si přečíst i něco jiného chytnout inspiraci a hlavně ukázat světu i něco jiného než co se hraje v rádiu :) Díky za článek a strašně ti to sekne, jako obvykle :))
    Ejnets on the road

    OdpovědětVymazat
  23. Super článek! Začala jsem poslouchat spoustu nových písniček:)

    OdpovědětVymazat
  24. Niky, super článek♥ našla jsem další inspiraci na to, co bych mohla poslouchat; neustále hledám novou hudbu a můžu opět své playlisty obohatit.

    OdpovědětVymazat
  25. It is very important that what you write.

    OdpovědětVymazat
  26. Upgrade to your phone, but the ringtone is good, install more ring tones for the phone with https://ringtonemob.net/

    Share more ringtones or present
    Zingaat ringtone
    Tera Ghata ringtone ringtone
    Bom Diggy ringtone
    Bhagwa Rang ringtone
    Maa Ka Phone Aaya ringtone
    Dhadak Title Track ringtone

    Many types of music are shared by web sites, you are the first to download the handset.

    OdpovědětVymazat
  27. I just found a website to download free ringtones that is https://bestringtone.net. I have searched and downloaded a lot of good songs including this song https://bestringtone.net/future-instrumental-ringtone-download. I installed it as my ringtone, I found it very nice and unique. If you want to download the best ringtones for Android and iPhone, visit bestringtone.net

    OdpovědětVymazat