Léto a knížky - to je pro nás kombinace, která k sobě neodmyslitelně patří. Ony teda knížky patří samozřejmě k celému roku, ale v létě jich vždycky přečteme nejvíc. Máme trochu víc volného času a také větší snahu o to, si ho udělat, když je venku hezky. Máte to tak taky?

Dneska jsme si pro vás proto připravily ve spolupráci s Martinusem pár knižních tipů na léto a doufáme, že vás trochu inspirujeme k relaxaci s knížkou v ruce. Vybraly jsme pár knížek, které jsme četly v poslední době a vážně nás zaujaly, a taky ty, o kterých se teď hodně mluví a budeme je přes léto teprve číst. Tak jdeme na to!



Tak o téhle knížce už jste ode mě slyšeli několikrát a dneska (asi na nějakou dobu) slyšíte naposledy. Knížku jsem konečně po téměř roce dočetla a musím říct, že to byla jedna z těch nejlepších, které jsem kdy četla. Dokonce mám pocit, že bych si ji klidně přečetla hned znovu. Má v sobě tolik pravdy a tolik příběhů, které se dají bez problémů aplikovat i na dnešní svět, společnost a myšlení lidí, až mě to překvapilo.

Knížka Hana je asi největším hitem poslední doby. Všichni ji čtou, všichni o ní mluví a všichni jí doporučují. Naprosto oprávněně! Když jsme si ji pořídily, tak jsme vlastně ani pořádně nevěděly, o čem knížka je. Měly jsme ji za další dívčí román. To jsme se ale pěkně pletly. Už po prvních stránkách je jasné, že to nebude jen veselý, zamilovaný příběh a když člověk pochopí, že s židovskou rodinou prožívá období druhé světové války, začne trochu předvídat, co se asi stane. Knížka Hana nás opravdu zasáhla. Je skvěle napsaná a z celého příběhu až mrazí.

Daniel Cole - Hadrový panák a Loutkář
Hadrového panáka jsem původně pořídila Kubovi a když knížku přečetl jedním dechem a už koukal, kdy vyjde pokračování, měla jsem radost, že jsem se trefila. Hned jsem si ji taky přidala na svůj "seznam četby". Mám ji akorát rozečtenou a jsem tak v půlce. Ale už teď se těším, až si zase půjdu číst. Poslední dobou ráda čtu kriminální příběhy a tenhle rozhodně patří k těm zajímavým.

Loutkář je teď úplnou novinkou a právě pokračováním Hadrového panáka.

Je další detektivkou, kterou když vezmete do ruky, už se od ní neodtrhnete. Vypráví příběh Karen, která měla nehodu a ztratila paměť. Vrací se domů, snaží se zjistit, co se stalo a žít svůj život dál. Jenom neví, komu vlastně může věřit. Vy jako čtenář dokonce tápete, jestli můžete věřit ji.

Tuhle knížku nám doporučily holky z Martinusu. Je novinkou na trhu, a i když je primárně tvořená pro děti malé rebelky, myslíme si, že by si ji měl prolistovat úplně každý. Vypráví příběhy nejrůznějších úspěšných žen z historie a já musím přiznat, že mám ještě co dohánět, protože spoustu z nich ani neznám. Celá knížka je navíc i nádherně zpracovaná a doplněná o krásné ilustrace.


Tímto zdravíme "strejdu Sandokana", který asi tenhle článek číst nebude, ale chceme mu poděkovat za doporučení této knížky. Ta vypráví příběh dvou hlavních hrdinek, které se narodily s vyjímečnou inteligencí, která se ale neslučuje s jejich společenským postavením. Jedna z nich je domovnice, která svůj intelekt skrývá před bohatými nájemníky. Druhá je mladá dívka, která se zase nechce prozradit ve škole. Obě ale filozofují o životě a to s úplnou lehkostí. Knížka se nejen krásně čte, ale zároveň se spolu s ní zamyslíte nad spoustou každodenních situací.

Předobrý život je malá knížečka shrnující myšlenky o tom, co všechno může přinést neúspěch a o významu představivosti. Svým zpracováním nám připomíná knížky "Ukaž, co děláš." a "Kraď jako umělec.", ve kterých sice není zase tolik textu, ale popsané myšlenky vás nutí zamyslet se nad tím, co a hlavně jak děláte.

Čas od času si rády přečteme i nějakou populárně naučnou knížku a tahle by se určitě líbila i vám. Popisuje to, jak v dnešním přehlceném světě vznikají hity. Na nejrůznějších příkladech z praxe odkrývá, že je to většinou i celkem podobný postup, který se dá napodobit. Doporučily bychom ji každému, koho zajímá podnikání, marketing a nebo se jen rád dozvídá inspirativní příběhy z těchto odvětví.

Tahle knížka s podtitulem "Jak zvládat jídlo, kariéru, rodinu, péči o sebe, kritiku, věk a chuť na čokoládu" nás zaujala na první pohled a máme pocit, že by se jednoduše mohla stát příručkou každé moderní ženy. Zdravý životní styl je totiž slovní spojení, které na nás trčí ze všech stran, ale co vlastně znamená "žít zdravě" je občas těžké odhalit. Od téhle knížky si tak slibujeme rozumný přehled toho, co dělat a jak přemýšlet, aby se člověk cítil dobře ve svém těle a byl spokojený sám se sebou.

Jestli ještě nesledujete holek instagram, rozhodně to běžte hned napravit. Na něm totiž odstartovaly doslova senzaci a lidé jim teď posílají pritscreeny úsměvných SMSek a zpráv týkajících se povětšinou vztahů. Ty najdete právě i v této knížce. Nejlepší na tom je, že se v nich prostě najde snad každý z nás. A když ne, tak se u nich alespoň skvěle pobavíte!

Soutěž!

Zaujala vás některá z knížek? Nebo máte na seznamu ještě nějakou jinou? Mrkněte na Martinus a dejte nám do komentářů vědět, co budete přes léto číst vy! A taky kde a kdy nejradši čtete!

Nezapomeňte připojit váš email, ať vás v případě výhry můžeme kontaktovat a už za týden, v sobotu 21.7., vyhlásíme dva výherce, kteří získají poukázku na 1000 Kč na nákup knížek!


A pro ty, kdo rádi soutěží, na Martinusu čeká ještě velká letní soutěž o poukázky na knížky, čtečku knížek a letenky(!!!). Tak si ji nenechte ujít!


Těšíme se na vaše komentáře! A přejeme krásný víkend a hodně času na čtení :).

420 komentářů

  1. Já budu číst Římanku a teď mám rozečtenou knížku Příběh služebnice.
    jindrova.eliska12345@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné sobotní ráno :) Na léto mám připravený zase dlouhý seznam, ať už novinek nebo klasiky, ke kterým jsem se ještě nedostala. Z Vašeho seznamu se chystám na Předobrý život a Hanu. A na Egypťana Sinuheta mám zálusk už taky pěkně dlouho :) Jinak za sebe doporučuji třeba Skoncovat s Eddym B. (https://www.martinus.cz/?uItem=300502). A klasika na léto je pro mě Anna Karenina a Lolita ;) Přeji pěkné léto. janku.marti@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, jsem kvůli školy trošku pozadu se čtením, tudíž budu číst teprve knihy jako Girl Online 2,3; Krasojezdkyni, potom pár motivačních knih jako Myslete velkoryse, Konec prokrastinace - Petr Ludwig, Mít vše hotovo - David Allen a nakonec Manželku mezi námi. Moc ráda bych vyhrála poukázku, jelikož tyhle knížky fyzicky kromě Krasojezdkyně nemám. Nejraději čtu doma a při cestě autobusem. :)
    deniinavratilova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj! Prave sa chystam na knizku Cestujem sama, je to norsky triler,tak som velmi zvedava! Najradsej citam cestou domov v autobuse a klasicky, na plazi :) Dakujem za tipy, zaujala ma najma Hana.
    saska.benkovska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. Dobré ránečko 🌞
    Som človek čo strašne rád číta knihy, či už sú to romány, detektívky,atď. ... Leto je moje najobľúbenejšie ročné obdobie a je pravda, že práve teraz mám najviac času na čítanie 😊 Keďže som sa akurát vrátila z dovolenky v zahraničí, moje letné čitanie sa už začalo prečítaním knižky Červená kráľovná od Victórií Aveyard a na ďalšie letné čítanie som si naplánovala prečítať aspoň celú túto sériu (Sklenený meč, Kráľova klietka)😉 Na mieste čítania mi veľmi nezáleží knižku si so sebou totiž beriem skoro všade, či už je to cesta autobusom, vlakom, prázdniny pri vode, záhrada, balkón alebo len oddychovačka pod perinkou postele 😍 Leto je totiz obdobie, v ktorom sa môžme ponorit do mnoha fantastických príbehov🤗 Prajem vám krásne leto 😍 ste super a mám vás rada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu číst Moc přítomného okamžiku - Eckhart Tolle. Je to knížka na zamyšlení a nejraději ji čtu někde v přírodě osamotě nebo, když si sednu na balkon či zahradu a můžu v klidu číst. Nic mě neruší a já si můžu v poklidu číst a přemýšlet nad tím. Tuto knížku můžu jenom doporučit. I když jsem teprve na začátku, tak se mi moc líbí.
      email: adela.vandasova@gmail.com

      Vymazat
  6. Ahojte! Ja sa chystám prečítať knižku Africká zima, ktorá je knižka od českého chirurga pracujúce pre Lekárov bez hraníc v Južnom Sudáne. Najradšej čítam na dovolenke.:)
    fifo.kubala@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojte, ja si chcem určite prečítať :100 spôsobov ktorými si zbytočne komplikujeme život a ešte Tetovač z Auschwitzu od Heather Morrisa, lebo milujem knižky s tématikou 2.svet. vojny :) najradšej čítam v takom lese čo máme blizko domu a potom všade kde sa dá :D
    monika.talapkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  8. Půlnoční gang od Davida Williamse jsem na to už trochu starší ale vždy mě rozesmějí! Nejradši čtu v autě. eli.krakorova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj holky :) já ei plánuji pořídit knížku Osm od Radky Třeštíkové. Patří mezi mé nejoblíbenější spisovatelky a jsem ráda, že můžu podpořit i českou literaturu. Já nejraději čtu právě v létě, v teplých večerech, když si můžu sednout na vyhřátý balkón a jen relaxovat s knihou.
    sabinkano@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Lucie Hornychová14. července 2018 v 7:14

    Ahoj, já mám teď rozečtenou Geniální přítelkyni od Eleny Ferrante a pak se chystám číst právě Hanu od A. Mornštajnové. Taky jsem teď dočetla knížku Povídky podivných od R. Riggse a tu můžu fakt doporučit, jde o takové netradiční, poučné a místy strašidelné příběhy ��
    lucie.keltnerova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj :) Já budu číst knihu (jak jste ukazovali) ,,Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky'' A nejradši čtu, když někam jedu(v autě), doma před spaním, v přírodě, na dovolené.
    03pavlikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj😊Teď čtu knížku hvězdy nám nepřály a od vás mě velmi zaujaly knihy hadrový panák a loutkář.A nejraději čtu na pláži na dovolené u moře.Je to ta nejlepší relaxace z celého dne.😊
    Email: d.guldova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj holky, přes léto se chystám přečíst spoustu knih, ale známe to jak to nakonec všechno dopadá :) občas ten čas přece jenom není a tak ho vyhledávám aspoň chvíli večer před tím, než usnu. No nicméně chystám se číst knížku Čáry života, na kterou se už dlouho těším, Jsou světla, která nevidíme (myslím,že mi to bude trvat stejně dlouho přečíst jako tobě Luci :D), Jedna želva za druhou, knížky od Johna Greena zbožňuji a zatím mě žádná nezklamala. A jako poslední knížku od Aleny Mornštajnové a to Hotýlek. Knížky nejraději čtu jak sem říkala večer před spaním, když se zachumlám do peřiny, nebo venku na trávě, zvuky přírody mě totiž neskutečně uklidňují a já se můžu soustředit na knížku, a nebo taky v houpací síti :) terka.pavlicova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj já teď čtu volání kukačky. Nejraději čtu na dovolené nebo když jedu domu. Z knížek které jste ukazovali se chystám přečíst Hana, Loutkaře
    aja.kolakovska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  15. Na letošek jsem si naplánovala přečíst aspoň dvě knihy k maturity, jelikož se mi to blíží, ale jinak mimo to budu číst Henry a Zoe= Velké trable. kikicepel@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Věra Kalabisová14. července 2018 v 7:50

    Ahojky, miluji pocit, když si sednu na zahradu jen tak s knížkou, k tomu si uvařím šálek kávy a relaxuji. Nejraději tedy čtu, když relaxuji a v autobuse, kdy si krátím cestu. Od začátku prázdnin jsem přečetla Koktej štěstí od Ivy Lecké (doporučuji), pokračuji dále a čtu Fangirl, na seznamu mám Sníh nebo popel a též se chystám přečíst Dívku ve vlaku. Z vašeho seznamu mě zaujala knížka - Hana. Několikrát jsem ji měla v knihkupectví v ruce, ale nekoupila jsem si ji.
    kalabisv@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj, protože mě příští rok čeká maturita, budu celé léto trávit čtením knih k maturitě.
    terezaroz99@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  18. Eliška Chlupová14. července 2018 v 7:53

    Ahoj holky,
    hned na začátku prázdnin jsem si nachystala tři knížky, které jsem chtěla přečíst a to detektivky Volání kukačky, Hedvábník a Ve službách zla. Knížky jsou ale tak napínavé,že jsem je přečetla jedním dechem. Teď se tedy chystám číst knihu Bábovky. Nejraději čtu ráno, u dobré snídaně a hrnku čaje. :)
    eliska.chlupova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj ,na léto jsem si koupila hodně knížek ,ale nejvíce se těším na Láska & Gelato od Jenny Evans Welchové,kterou si nechávám na dovolenou v Itálie, protože děj se odehrává v Itálii.
    pankovadenisa02@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj holky, video a článek je super. Dala jsem si na wishlist pár knížek z tohoto videa. Na léto už jsem si pořídila několik knížek. Nyní čtu Lásku v Provence a potim začnu číst konečně Malýho Prince. Já bych vám chtěla doporučit knížky od Katy Yaksha. Píše romány a motivační literaturu. Já ty její knížky naprosto miluju. Nejraději čtu někde u vody, u moře, nebo večer zachumlaná v posteli pod peřinou a nebo na zahradě v houpací síti. Také ráda čtu v práci když nemám co dělat. �� ell.augustinova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj holky, video a článek je super. Dala jsem si na wishlist pár knížek z tohoto videa. Na léto už jsem si pořídila několik knížek. Nyní čtu Lásku v Provence a potim začnu číst konečně Malýho Prince. Já bych vám chtěla doporučit knížky od Katy Yaksha. Píše romány a motivační literaturu. Já ty její knížky naprosto miluju. Nejraději čtu někde u vody, u moře, nebo večer zachumlaná v posteli pod peřinou a nebo na zahradě v houpací síti. Také ráda čtu v práci když nemám co dělat. �� ell.augustinova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj holky,
    vytvořila jsem si seznam Světová knihovna od Odeonu a chtěla bych stihnout co nejvíce knih z tohoto seznamu. Můj další cíl je přečíst všechny knihy Haruki Murakami, jelikož se mi jeho styl moc líbí. Zatím jsem na čtyřech, tak uvidíme :D
    prochazkova.natka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj holky, určitě znáte ten pocit, když jste na srpnové dovolené a máte spoustu času (protože se jen "válíte" na pláži, papáte, pijete a nebo se koupete v moři či bazéně). Přesně na tady těchto dovolených krásného klidu jednou za rok přečtu vždy alespoň 2 knížky. Knížka, která mě zaujala jak z vašich slov na youtube, tak zde v článku je "Hana" od Aleny Mornštajnové. Ráda se dozvím něco nového o koncentračních táborech, protože mě toto téma vážně zajímá, vždyť jen doma mám 5 knížek s tímto tématem.
    adela.cvachova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj,
    Na letošní léto mám plánů poměrně dost, ale čas na čtení se vždycky najde čas. Knížka, která je aktuálně první na mém seznamu je Mrazivý oheň od Amandy Howkingové. Už jsem začala a je to moc hezká knížka, jen možná trochu moc zimní;-). Tak uvidíme, jestli to do konce prázdnin stihnu nebo ne...
    Mějte se moc krásně
    tereza.kacz@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj, já budu dohánět resty, mám připraveno Will Grayson, Will Grayson a Hvězdy nám nepřály.
    i.z2@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Hezké ráno holky, letos se nejvíc těším na knihu žena v okně a osm. Ráda čtu u babičky na zahradě nebo večer v posteli.
    Moc ráda bych vám doporučila knížku Šťastní lidé čtou a pijou kávu.
    aneta.robenkova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj, přes léto se chystám číst : Slepá mapa od Aleny Mornštajnove, Podelany na vrch od Becky Albertalli, To prší moře od Radky Třeštíkové.
    A z všeho seznamu mě zaujala knížka Někdo cizí v domě :)
    A nejraději čtu venku u bazénu a nebo taky před spaním :)
    natty.brabencova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Přes léto bych si chtěla přečíst Dívku ve vlaku a i na vaše doporučení Hadrového panáka a Loutkáře.
    Nejraději čtu večer v posteli.
    sweila@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Jelikož příští rok maturuji, čeká mě povinná četba �� tak doufám, že si vyberu správné knihy a budu mě to bavit �� zatím jsem přečetla krysaře a ten se mi líbil moc......jen je občas problém, ze v knihovně jsou všechny knihy pujcene, tak poukazka by nebyla na škodu ��

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj holky, přes léto jsem měla v plánu přečíst nějaké knížky k maturitě, která už klepe na dveře, ale zase mi to asi nevyjde �� nejlépe se mi čte právě o prázdninách, někde venku v přírodě nebo před spaním ... Za prvních 14 dní jsem zatím přečetla Krysaře a Probuzení Simona Spiera, začala jsem po několikáté číst Malého prince a ještě mám nachystaný Podivuhodný případ se psem.
    ada.pawlasova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Už se pár měsíců chystám na Továrnu na sny, tak doufám, že tohle léto se k ní konečně dostanu! :) Jinak fajn tipy, četla jsem z nich jenom Egypťana Sinuheta, ale musím potvrdit, že to stálo opravdu za to!
    terezas.terezas@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj
    Přes léto se chystám číst mojí oblíbenou trilogii Kroniky pozůstalých a díky vám mě zaujaly knížky hadrový panák a loutkář. A jelikož mám ráda starověky Egypt tak přemýšlím nad knížkou Egypťan Sinuhet. Nejradši čtu venku na zahradě.

    Email: elizabetadocekalova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  33. Ahooj! Z vašeho seznamu jsem už přečetla knížku Hana a Někdo cizí v domě ( Nicol, doporučuju přečíst i knížku Manželé odvedle od stejné autorky!) Na léto se teď chystám přečíst Hadrového panáka a Loutkaře, miluju detektivky a thrillery a napínavé knížky takže už se noc teším až budu někde u vody a začtu se :)
    ba.bartakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj holky, děkuji moc za krásné typy na knížky. Nejvíce mě zaujala kniha Hana, vypadá opravdu zajímavě a téma druhé světové války mě dost zajímá. Miluji čtení a čtu dost často a teď v létě téměř každý den. Zrovna čtu knihu k maturitě Stařec a moře. Ale potom bych si ráda přečetla i něco jiného. A nejraději čtu třeba na dece venku na zahradě nebo v pokoji, ale vždy musím mít klid a úplné ticho. Za tuto poukázku bych byla moc ráda. Byla bych nadšená. :DDD
    Mějte se krásně a užijte si léto a čtení.
    email: peclovanikola@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  35. Konečně taky nějaká soutěž pro mě.:D Já jsem knih milovník a tak by pro mně poukázka byla skvělý dárek k narozeninám, které právě 21.7 mám. Nicméně k zadání- Já jsem zrovna včera koupila knihy Láskožrout, Hadrový panák, Jedna želva za druhou a Zmrzačená, k tomu bych si ještě chtěla dát re-Reading Smrtky, protože jí všichni vychvalují do nebes a já jí po pravdě ani nedočetla do konce, nebavila mě, ale tak druhou šanci si to zaslouží, tak proč ne. Jinak je mi jedno kdy čtu a víceméně i kde, jen musím mít klid, takže třeba ve skole to moc nejde:D email:annkrutkova000@gmail.com
    PS:kdybych fakt vyhrála (naděje umírá poslední) tak pravdepodobně odepíšu později o pár dnů, dnes odjíždím na tábor a není tam přístup k wifi ;)

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj, začátkem léta jsem stihla přečíst už dvě knížky, mám v plánu přečíst si knihy Nejdelší den Adama T. a Něco víc od Patrica Nesse. Nejradši si čtu na zahradě nebo u řeky.
    anna.lajcmanova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj holky, já už jsem o prázdninách přečetla knížku Betonová zahrada a teď čtu Jedna želva za druhou. Jelikož dneska odjíždíme na týden k moři, tak se moc těším že tam budu mít spoustu času číst, takže přibaluji knihu Láska & gelato. Z vašeho seznamu mě zaujaly knížky Terapie sdílením a Hana, tak doufám že se k nim někdy dostanu. Hezké prázdniny.
    kozlikrenca@email.cz

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj
    Jsem člověk který miluje čtení a většinou mám jakoukoli knihu u sebe. Léto se pro mě období kdy se stačí posadit do trávy, lehnout k moři nebo si sednout do kavárny s knížkou a číst mezi moje favority třeba patří Paper town nebo od stejného autora i Hvězdy nám nepřály
    Na léto mám seznam knih který obsahuje třeba celou sagu Hunger games nebo twilight sagu a na úplném vrcholu je Někdo cizí v domě.


    soukupovakarlita@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  39. Krásné dobré ráno!
    Z vámi prezentovaných knih mě minimálně 3 zaujaly a porozhlédnu se po nich při nejbližší příležitosti. Momentálně čtu Hanu a dále se chystám na Hastrmana od Miloše Urbana, The girl in the train od Pauly Hawkins, Malý pražský erotikon od Patrika Hartla a spoustu dalších. Nejradši čtu v přírodě, když mám volno; ve vlaku, když cestuji a v posteli před spaním.
    Mějte krásné léto!!!
    B.

    email: m.bea@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj, já jsem v poslední době přečetla sérii knih Selekce - Sierra Cassová. Můžu jedině doporučit,jsou to opravdu skvělé knížky!!! Jsou hrozně čtivé a občas i celkem dost napínavé.
    bendova@cmgpv.cz

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj :) Teď čtu Běžkyni a na seznamu mám Zlodějku knih, Hanu a Slepou mapu :)
    dorirakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  42. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  43. Ahoj, já se přes léto chystám na Já, Simon a třináckrát proto. Zaujala mě S elegancí ježka, takže si myslím, že je další v pořadí. Nejlíp se mi čte v metru, ale vždycky se tolik začtu, že pak čtu všude i za chůze.
    sabinapenickova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  44. Ahoj holky. Nejraději ze všeho čtu v létě u vody. :)
    Na dovolenou si chystám vzít knížku Bábovky od Radky Třeštíkové. A moc mě zaujala kniha Muriel Barberyová - S elegancí ježka

    silva.knoppova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  45. Já se v létě chystám číst ještě několik knížek, a to například Někdo cizí v domě, Šlehačková oblaka, chystám se i na Terapie sdílením. Momentálně čtu Za zavřenými dveřmi a díky této knížce se chystám na knihu od stejné autorky V pasti lží. A když bych náhodou objevila ještě nějakou další knížku, která by mne zaujala, určitě se nebráním :D. Poukaz by se tedy určitě hodil, protože z knížek, které jsem vyjmenovala mám koupené asi 3 :D.

    terkaMK@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  46. Ahoj. Ráda čtu někde v klidu v přírodě. A moc mě u vás zaujal ty na knížku Terapie sdílením a jinak si chci znovu přečíst Šlehačková oblaka od Terezy in Oslo a pak nějakou knížku od Jojo Moyesové. Ty se mi taky moc líbí.
    Přeju vám krásné prázdniny.

    marusenkaz@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  47. Ja budu číst Šlehačková oblaka od Tereza Salte a nejraději čtu u moře, kde vypnu telefon a jen si čtu a opaluju se.

    eliska.str@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  48. Ahojte :)
    Ja som cely rok citanie zanedbavala, ale teraz uz mam po skuskach, takze sa to pokusim dobehnut. Momentalne mi chyba do konca uz len par stran Call me by your name (ktoru vrelo odporucam) a nasledne ma caka knizka Algoritmy pro zivot od Brian Christian & Tom Griffiths :)
    Najradsej citam vo vlaku ked cestujem alebo pred spanim.
    kpapiernikova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  49. Ahoj, já se uz dlouho chystám na knihu od Jarmily Loukotkové - Pod maskou stínu. Od této autorky jsem četla knížku Navzdory básník zpívá a na to, že to jsou historické romany,jsem opravdu nadšená. Takže mě docela láká Egypťan Sinuhet. Dále pak Terapie sdílením (zbožňuju jejich trička a tašky) a Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky.
    Jinak ráda čtu divadelní hry (dramata) a vše, co se točí kolem divadla.
    kupkova.kaca@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  50. Ahoj holky, doháním čtecí resty a čeká na mě doma v knihovně slušná řada knížek na přečtení. Aktuálně mám rozečtené knihy Havel a Hobit. Nejvíce čtu po večerech před spaním. veronika_bednarova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  51. Ahoj, tohle léto se snažím kombinovat oddechovou četbu s klasikou potřebnou spíše do školy. Aktuálně čtu The art of being normal a chystám se např. na Muffin a čaj, Dívku, která četla v metru a z klasik třeba na Zločin a trest (jaj, moc se netěším upřímně). Nedávno jsem dočetla Černookou a Život, na který metr nestačí a obě knížky vám mohu jen doporučit. Nejčastěji s knížkou zalezu do postele a teď, když je hezky, tak se přesouvám na zahradu nebo do parku (ale postel stejně vítězí), jinak si čtu, když někam cestuji.
    terkabart@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  52. Já už po několikáté čtu The Perks of being a wallflower <3 Hodlám si ji vzít i na letošní dovolenou a už se nemůžu dočkat až budu ležet na pláži a číst <3
    anet.theuerova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  53. Ahoj, já zrovna čtu Into the water a mohu vřele doporučit ❤ A po ní mám seznam tak nejméně padesáti knížek, které si chci přečíst, tak uvidíme, která zrovna přijde na řadu 😃
    Krásné léto, Eliška ❤
    eliska.mar@email.cz

    OdpovědětVymazat
  54. Milé holky,

    tenhle článek mě moc potěšil, protože taky strašně ráda čtu. Zrovna včera jsem si v knihkupectví koupila dvě nové knížky, které teď plánuju přečíst. Obě knížky napsal Laurent Gounelle a jsou to: Muž, který chtěl být šťastný a Den, kdy jsem se naučil žít. Po všech těch detektivkách, co jsem doposud četla, jsem si řekla, že už je potřeba to na chvilku vyměnit za něco pozitivnějšího :) knížky mají super hodnocení, tak se na ně moc těším.

    Nejraději čtu na zahradě nebo celkově někde venku v přírodě.

    Můj kontakt: tereza.fabisovska@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  55. Zaujala mě Hana, úplně jste mě na ni nalákaly, kdybch byla vylosovaná, byla by to má jasná volba :-) Já čtu zrovna Knížecí život. Ruckova.marie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  56. Ahoj :)
    Já mám radši spíše zimu na čtení než léto. Mám na tom ráda že se můžu zachumlat do peřiny a jen tak si číst. Chtěla bych si objednat Probuzení Simona Spiera nebo Falešný polibek. Moc se těším až vyjde Škola dobra a zla 4. Doporučuji všechny díly Školy dobra a zla. Konečně budu mít co číst. Ale chtěla bych si přečíst i Stříbrné knihy snů a Náhradní kluk.
    caroline.trpg@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  57. Ahojky.
    Seznamy knížek, které bych chtěla přečíst se hromadí, ale ještě před vysněnými knihami se musím popasovat s maturitní četbou (někdy je i ta maturitní četba příjemná, to musím uznat). Takže knihy, na které se vrhnu hned po maturitě budou například A každé ráno je cesta domů delší a delší od Frederika Backmana (přiznám se, že jsem neodolala a už do ní trochu nahlídla), Ponorka - Joe Dunthorne,Jsou světla, která nevidíme - Anthony Doerr, potom také na poezii, kterou v seznamu maturitní četby nemáme, a to na Františka Halase a Karla Tomana.
    Z knih, které jste ukazovaly a nebo knihy, které bych si chtěla v budoucnu pořídit do mé osobní knihovny mě zaujaly Hana od Aleny Mornštajnové, Předobrý život od J.K.Rowlingové nebo nějakou knihu od Roberta Fulghuma, kterého zbožňuji.
    A nakonec pár slov k té maturitní četbě, zrovna jsem dočetla Žert od Milana Kundery, který doporučuji a pracuji na dočtení knihy Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou poté jen znovu vyberu ze seznamu knih k maturitě, ale pravděpodobně sáhnu po Sofiině volbě od Williama Styrona.
    Nejraději čtu, když jsem sama doma, nebo při jízdě vlakem.

    t.vac@post.cz

    OdpovědětVymazat
  58. Ahoj. Já mám se čtením ten problém, že do do toho tak nějak musím dostat. Občas třeba nečtu půl roku a pak za měsíc zvládnu tři knihy :D Je mi celekm jedno kde čtu, ale hlavně tam musí být klid! Ale dobře se mi čte když jsem nemocná.. Zrovna jsem dočtela knihu Probuzení Simona Spiera, předloha filmu Já Simon a byla úžasná. Teď ale v knihovně nic nemám, ale láká mě Turtles all the way down od Greena. :)
    verakhrabak@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  59. Holky krásný den :)
    Já bych už konečně chtěla začít číst Dívku ve vlaku a Lady fuckingham... Už je mám dlouho na seznamu a pořád na ně nemám čas. Díky práci zanedbávám mého koníčka a proto nestíhám přečíst to, co si na rok neplánují.
    *Mějte krásný den! :)
    Barbora.kotzurova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  60. Ahoj, já už mám za kousek července pár knížek za sebou: sérii Pekelné stroje od Cassandry Clare, úžasný román od Eleny Ferrante: Geniální přítelkyně (1. díl ze série. Čáry života od Veronicy Roth což se ukázalo jako skvělá Young Adult knížka. A také klasiku Romeo a Julie.
    Před sebou mám další knihu ze série od Eleny Ferrante (to znamená že už ji mám skoro přečtenou) a také Pygmalión G.B. Shaw. Dále se chystám na Renegáty od Marissy Meyerové a na první díl ze série Havraní kruhy- 1.díl Ódinovo dítě. Tohle je asi můj plán na prázdniny, ale je možné, že se mi zalíbí jiná kniha a přečtu si ji. Nejraději čtu doma, vždy když mám čas a hlavně chuť. A potřebuji na čtení klid.
    anulka03@email.cz

    OdpovědětVymazat
  61. Asi úplně nejradši si čtu před spaním, to na to mám klid..čtení někde ve vlaku pro mě není, to se mi dělá špatně :-D..Jinak včera večer jsem začala číst Zlodějku knih, tak jsem na to docela zvědavá :-) a jinak mám na svém listu "co chci přečíst" kupu dalších knížek, takže poukázka by se mi fakt docela hodila :-D

    ekrnanska@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  62. Ahoj,téměř půl roku jsem kvůli (nebo díky 🤔) diplomce a statnicim byla úplně mimo a strašně jsem se těšila na ten den, kdy si vezmu něco jiného než skripta! Od půlky června tak čtu téměř všude...nejraději mám kriminálky od Larse Keplera...zálusk mám na pokračování Hadroveho panáka, prý je Loutkar ještě lepší než první kniha!! Pak mě z vašeho povídání zaujala knížka Hana, takže tu bych si taky chtěla v nejbližší době zakoupit a přečíst. 😊📖

    OdpovědětVymazat
  63. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  64. Ahoj holky,
    letos po maturitě jsem se strašně těšila ne na ty dlouhé prázdniny, ale že si konečně budu moct číst :) Teď mám rozečtenou osmou knížku z 30, které bych chtěla přes léto přečíst. A jsem ten nejšťastnější člověk na světě, když si můžu číst téměř celé dny. Samozřejmě jsem neodolala a koupila si další knížky, takže můj seznam, co si chci přečíst se stále prodlužuje...

    sarrahguie@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  65. Ahoj, přes léto se chystám číst knížky k maturitě, která mě čeká. Zatím mám za sebou knížky jako Petr a Lucie, Romeo, Julie a tma. Zaujala mě knížka Hana, protože mě baví knížky, které zobrazují druhou světovou válku. Nejraději čtu na pláži u moře.
    misamic@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  66. Ahoj :)
    Já si na léto připravila 7 knížek, které bych chtěla přečíst. Zatím jsem přelouskala jen jednu (zato měla 928 stran) a teď se těším až budu číst její pokračování Na věky věků od Kena Folleta. Přes léto čtu knížky fyzické (ne na čtečce jako během roku, kdy ji nosím pořád s sebou) a zejména v češtině (jinak čtu především v angličtině). Nejraději si čtu pod slunečníkem na zahradě nebo někde v parku.
    verdula@email.cz

    OdpovědětVymazat
  67. Ahoj holky!
    Léto je mé nejoblíbenější roční období jak díky nádhernému počasí, tak i volnému času, který částo využívám právě ke čtení knížek.

    Mým čtecím plánem na toto léto je hlavně maturitní četba a knihy do školy (Stařec a moře, Na západní frontě klid, Babička..).
    Z vašeho seznamu mě ale ovšem láká Hadrový panák, tak snad mi na něj zbyde čas.
    Mám ráda čtení na dovolené, čímž nemyslím jenom na pláži u moře, ale taky na horách ve stanu. U mě ale platí přísloví: ,,Všude dobře,doma nejlépe," takže moje nejoblíbenější místo na čtení je na zahrádce pod lípou.

    S pozdravem a přáním hezkého dne
    Sára

    Email: sara.vaniova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  68. Chystám se právě na knížku Hana. Nejraději ctu v trávě na zahradě :)
    baratovabarbora@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  69. Ahoj, teď přes léto toho chci také přečíst nejvíce. Momentálně čtu knihu Pod sněhem a na mém letním seznamu mám spoustu dalších knížek, jako např. knihy od Jojo Moyes, protože ty mám velmi ráda. Myslím, že na svůj seznam přidám i některé knihy z vašeho videa, zaujalo mě jich víc. Nejraději si čtu vlastně kdekoli kde mám klid a pohodlí, třeba na zahradě a také s sebou beru knihy na cesty.
    Ve.Horakova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  70. Ahojky,
    můj seznam knížek, které bych si chtěla přečíst je opravdu dlouhý, ale za prázdniny bych chtěla stihnout znovu přečíst celou sérii Harryho Pottera nebo například Sůl moře.
    A co se týče mého oblíbeného místa na čtení, tak to je určitě vlak a moje postel. 🙂🙂
    E-mail: rada.fenclova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  71. Ahoj holky. Díky za bezva tipy na knížky, určitě si něco z toho přečtu. Čtení miluju a na léto mám v plánu hned několik knih. Momentálně mám rozečteno Nežná je noc (F.S.Fitzgerald) a potom bych ráda konečně Bábovky (Radka Třeštíková).
    Mějte se úžasně. :))
    nesp.tereza@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  72. Krásné sobotní ráno,
    rozhodně mě zaujala Velmi osobní kniha o zdraví :)
    Čtení je úžasný relax a většinou čtu každý den. Když se na tím zamyslím, tak nejčastěji čtu ve vaně a v posteli :) :)
    Užijte si léto ;)
    e-mail:simona.gregorova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  73. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  74. Ahoj! Mezi mé nejoblíbenější knížky patří série detektivek od Larse Keplera. Jsou to rozhodně nejlepší detektivky, jaké jsem kdy četla Některé knížky mi po přečtení zanechají v hlavě jakousi stopu, tak silnou, že je prostě potřebuju mít doma v poličce. Tyhle detektivky sem rozhodně patří, proto bych si je na Martinusu vybrala a pak si je s velkou chutí přečetla znovu!
    email: danca.mrklovska@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  75. Ahojky,
    mám moc ráda čtení ale v poslední době se tomu nemůžu moc věnovat. Přestupuji totiž do jiné školy kde už se rok učí němčinu takze mám hodně co dohánět. Ale mám docela zálusk na od vás doporučenou knizku od Shari Lepena - Někdo cizí v domě. Tak doufám že se v nejbližší době dostanu k tomu se do ní začíst a také přečíst.
    Nejraději čtu doma u krbu z horkým čajem a teplou dekou.:)


    sobotova.klarka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  76. Ahoj, já celoročně čtu dost málo. Mamka mi říkala že když jsem byla malá tak jsem to nesnášela a dokonce mě nebavilo když mi četla ona. A teď mě to hrozně mrzí. Nejdřív jsem nemohla najít správný styl, ale já se strašně ráda koukám na kriminálky, tak jsem si řekla že to zkusím si něco takového přečíst a hrozně moc mě to zaujalo. Jenomže já čtu pomalu, občas přestanu vnímat co čtu a musím se vracet a musím mít na to opravdu náladu. Teď mám rozečteného např. Sněhuláka, ale když vím že není na napínavý příběhy klid tak si přečtu nějakou motivační knížku jako Mléko a med nebo Sama sobě majákem od Kate Rezkové.
    raskova.pavlina@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  77. Ahoj holky:-)ja taky pokukuji po Hadrovém panáku a Někdo cizí v domě,tak si je možná i objednám:-)já jsem teď četla Za zavřenými dveřmi od B.A.Paris,je to thriller,a tak mě vtáhla,že jsem ji měla přečtenou za pár hodin a nyní se chystám na její další knížku V pasti lží:-)přeji Vám krásné léto,holky! :-)
    Email: denisalukacova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  78. Ahoj, jelikož jsem se doslova zamilovala do knížek Evžena Bočka o "Aristokratce", tak si plánuji přečíst i jeho prvotinu, Deník kastelána. Hrozně se mi líbí, jak jsou jeho knížky humorné. No, a protože mě příští rok čeká maturita, vidím to i na nějakou povinnou četbu, ve které jsem ale našla i spoustu dalších knížek, které jsem měla v plánu si přečíst.
    Jinak Lucce naprosto rozumím, já mám Egypťana Sinuheta rozečteného asi půl roku a ještě se nenašel čas ho v klidu dočíst.
    Přeji vám oběma příjemně strávené prázdniny s knížkou v ruce ;).
    kristyna.valisova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  79. Ahoj Nicole a Lucko! Já teď začala číst Den, kdy jsem se naučil žít od Laurenta Gounelle. Potom na mě v řade určitě čeká Snídaně u Tiffanyho, přeju Vám krásné léto a spoustu dobrých knih! :)
    vavrovaa.d@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  80. Krásné sobotní ráno :) Knížky, které chci přečíst je spoustu (momentální stav ukazuje 40), ale velmi ráda bych se konečně vrhla na trhák Manželé odvedle a potom Někdo cizí v domě. Ta mě z Vašeho videa zaujala nejvíce :)
    petra.kralova98@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  81. Ahoooj holky, momentálně čtu novou knížku Browna! Zatím se to jeví slibně. Krásné léto. :)

    Gabina.Jezberova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  82. Ahoj. Právě mám rozectenou sérii malého poseroutky. A pak se chystám na knížku zločin slečnám nesluší kterou jsem dostala od babičky. Ráda čtu u vody a na zahradě. nataliekubisova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  83. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  84. Ahoj. Už několikrát jsem v knihkupectví odolala knize Předobrý život, ale myslím, že už dlouho odolávat nevydržím. O prázdninách mám v plánu přečíst Hanu a spoustu výpůjček z knihovny. 💗
    Katerinavo@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  85. Hana a Někdo cizí v domě jsou už nějakou chvíli na mém seznamu, v knihovně jsou furt vypůjčené,takže by bylo nejlepší je vlastnit :) nika.danis@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  86. Ahoj, právě čtu sérii Havraní kruhy. Jinak mám seznam toho co bych chtěla přečíst dlouhý např. Já, Simon; Podělaným navrch; znova bych si chtěla přečíst Harryho Pottera a další. Je toho opravdu hodně s vůbec nevím čím začnu a jestli to stihnu��

    Veronika.vymolova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  87. Krásné sobotní ráno holky! :) Mám ráda takovou ranní inspiraci a když to jsou ještě knihy, tak to je úplná pecka. Momentálně mám rozečtenou kniha - Jak dosáhnout souhlasu aneb jak nebýt sám sobě úhlavním nepřítelem, která mě neskutečně baví :) Ale z vašeho seznamu se mě osobně nejvíce líbí - příběhy na dobrou noc pro malé rebelky a jak jinak kniha o zdravém životním stylu, jídlu a podobně - velmi osobní kniha o zdraví! Na tu jsem slyšela zatím také samou chválu a chtěla bych si ji pořídit:) Tak třeba se mi poštěstí :)

    Mějte nádherný víkend a zbytek prázdnin!

    PlchotovaLucie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  88. Ahojte. Rozčíranú mám práve klasiku - Jedz, modli sa a miluj a hneď ako ju dočítam, púšťam sa na Analfabetku, ktorá vedela počítať. Knihy čítam veľmi rada kdekoľvek.
    Moj email: ajka.skalkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  89. Ahoj holky ☺
    V červnu jsem během dvou dnů přečetla na dva zátahy Někdo cizí v domě a včera jsem si koupila Manželé odvedle a už se těším, až se začtu. Teď mám zrovna rozečtený Malý pražský erotikon od Hartla a celkově spoustu dalších knížek na seznamu ☺ A nejlépe se mi čte, když venku prší a já se můžu bez výčitek svědomí zachumlat pod deku s čajem a vydržím dlouhé hodiny, pokud mě nikdo neruší ����

    OdpovědětVymazat
  90. Ahojky, já se přes léto chystám číst knížku girl online jde vlastní cestou, protože mě zaujali předchozí dva díly. Až dočtu tuhle mám právě na seznamu Hanu. Jinak jsem dřív tolik nečetla a teď mě to nějak chytlo a jinak hledám nějakou krimi detektivku a díky vašemu videu mám konečně nějaký dobrý tip. redekerova.luc@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  91. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  92. Ahoj holky :)
    Přes léto bych ráda dočetla povinnou maturitní četbu, mezi kterou se například řadí Bílá nemoc od Čapka, O myších a lidech od Steinbecka nebo také Romeo, Julie a tma od Otčenáška a mnoho dalších. Do toho ale čtu i knížky pro sebe, které nepatří do povinné četby, například různé detektivky. Nejradši si čtu v posteli, ve vaně nebo venku na lehátku na sluníčku :)
    E-mail: m.musilova99@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  93. Ahoj. Chystám se pořídit si Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky, strašně se mi líbí ten celý koncept a i formát. Momentálně čtu Ready player one a taky se chystám na četbu k maturitě (se kterou jsem docela ve skluzu). Tak mě napadlo, bylo by super kdybyste třeba napsaly článek nebo natočily video o tom, co jste četly k maturitě vy a co doporučujete, to by bylo strašně super. Jinak pořád hledám místa, kde by se mi četlo dobře, ale zatím vede postel. :) evcavrbova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  94. Ahoj :) ja si dala za cíl, přečíst vsechny dily Harryho za léto, jsem u dvojky :D ta mi držte palce :) KaterinaVolhejnova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  95. Ahoj holky, právě jsem dočetla knihu Útěk do samoty od Nicholase Sparkse, kterou bych všem doporučila. Je to romantický, chvílemi dojemný příběh. Teď se chystám číst knížku Slunce je také hvězda od Nicoly Yoonové a ještě bych si chtěla přečíst Divočinu od Cheryl Strayed, což je autobiografický příběh o ženě, která se rozhodne vyrazit na 1770 km dlouhou pěší pouť. Knihy nejraději čtu v pokoji u stolu.
    Email: ad3la@email.cz

    OdpovědětVymazat
  96. Ahoj, v Chorvatsku se vrhnu na povinnou četbu k maturitě (Oliver Twist, Revizor, Divá Bára, Obraz Doriana Graye, apod.). Plánuju ale taky přečíst jiné knížky než jen povinnou četbu. Letos mě asi nejvíc láká Jo Nesbo a z vašich tipů Hana a Terapie sdílením. Hezkou sobotu! belezu@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  97. Ahoj.
    Děkuji za tipy na knížky, určitě si nějakou zkusím pořídit. Zaujala mě třeba kniha Předobrý život, Hitmakeři a zjistila jsem, že doma máme i Egypťana Sinuheta.
    O prázdninách bych si chtěla přečíst docela hodně knížek. Asi budu hlavně dočítat knihy, které máme doma.
    Plánuji si přečíst hlavně Harryho Pottera.
    Také bych si chtěla přečíst druhý díl knihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, první díl se mi moc líbil. :-)
    A poslední dobou ráda čtu i fantasy knihy, takže si asi přečtu něco od Verna.
    Nejradši si čtu venku na zahradě, hlavně teď o prázdninách.
    Užijte si prázdniny a ať si stihnete přečíst všechno, co jste si naplánovaly. ;-)
    Email: hanamellark@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  98. Já mám rozhodně v plánu přečíst si "V síle je krása" od Lindsey Vonn, která je mým velkým vzorem svojí pozitivitou i přes to, čím vším si musela projít. Já mám teď za sebou operaci kolena a jelikož moc ráda sportuju, tak o tom aspoň čtu, už mám přečtenou knihu od Gabriely Koukalové, tak tahle je v pořadí :D luciedufkova28@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  99. Krásnou sobotu :) na mém seznamu knížek, které si chci přečíst, je už dlouho knížka Dívka v pavoučí síti, kterou napsal David Lagercrantz. No a dále tam je spoustu knížek s detektivní tématikou - v knihkupectví mám vždy chuť odnést si jich třeba i 10 :D Jen na to mít ty finance. Tak třeba budu mít štěstí tady :) Od Vás mě zaujala knížka Někdo cizí v domě a Terapie sdílením. Na obě knížky už jsem koukala v knihkupectví nebo na netu.
    Nejradši čtu venku na zahradě, ve vlaku nebo doma v posteli kdykoli mám čas a hlavně náladu.

    Přeji krásný zbytek prázdnin a krásné čtení!

    zemanovahanna@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  100. Krásný den,
    taky zkusím štěstí a napíšu vám co, kdy a kde nejraději čtu.
    Právě mám rozečtenou knížku "Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel" a můžu určitě doporučit. Podle mne je to jeden z těch povedených a hlavně vtipných románů. Nejčastěji čtu ve svém pokoji, kde mám křeslo, ale taky miluju, když si vezmu deku a jdu si sednout ven na zahradu někam do stínu. A na čtení si dělám čas vždy. Vlastně díky knihám unikám do jiného světa. A také mám velmi dlouhý seznam knih,které si chci ještě přečíst. Je jich tolik. Ať už čeští autoři nebo zahraniční.

    jakoubkovaj1@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  101. Rozhodně bych doporučila ke čtení knihu Malý život. Je to sice bichle, ale ještě žádná jiná kniha mě tolik nezasáhla.
    Momentálně se chystám číst povídkovou knihu Žaloba a splnit co nejdříve čtenářskou výzvu na Databází knih.
    Přeju krásné čtení!
    LenkaVrbatova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  102. Ahoj. Já přes prázdniny dočtu knížku Roztomilé malé lhářky. A ráda bych začala číst další díl. Já nejraději čtu knížky u nás na zahradě kde je ráno kráse ticho. Tam se můžu na knížku soustředit.
    E-mail: sabinaparoulkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  103. Já budu asi číst knížku Léto kdy jsme se potkali nebo Devadesátkrát jinak a spoustu dalších knížek. Nejradši si čtu v posteli, u moře, na koupališti nebo prostě jenom venku na sluníčku a vždy k tomu poslouchám písničky co mi přepomínají léto nebo jen jako kulisu nějaké vaše video. Užívejte si kéto Emma.
    Princeznailovamonika@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  104. Ahoj holky :'). V poslední době čtení docela zanedbávám, ale chystám se vletět na knížky, které mě při poslední návštěvě knihkupectví velmi zaujaly, a to: Rozhodněte se, co od života chcete a ostatní přijde samo od Allana a Barbary Peaseových a Jsi prostě borec od Jena Sincera ;-). Jsou to knížky, které se zabývají problémem sebelásky a hledání sami sebe. A proto, že tyto problémy u sebe momentálně řeším, si myslím, že by mi mohly pomoct a nakopnout mě dál. Myslím, že problém se sebeláskou má v dnešní ,,dokonalé" době mnoho mladých žen, proto bych jim knížky také ráda doporučila :-). Nejraději si čtu v posteli nebo v křesle na terase s výhledem na naši zahrádku, když je pěkné počasí :-)).
    Z vašich doporučení mě nejvíce zaujaly knížky Předobrý život a Velmi osobní kniha o zdraví :-). Takže až si přečtu výše zmiňované knížky, určitě zase s radostí vyrazím do knihkupectví...
    Moc děkuji za tipy a přeji krásné léto! 😊


    E-mail: andula.kordula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  105. Ahojte, ja som veľký fanúšik fantasy a scifi knižiek. Takže ja sa chystám na Ready player one od Ernesta Cline. Veľmi ma zaujala kniha čo ste ukazovali vo videu Někdo cizí v domě, na tú ste ma nalákali pretože ešte som nečítala detektívku :)

    missslavus@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  106. Teď mám rozečtenou knihu Kafe a cigárko a po ní se chystám na knihu Hana. Slyšela jsem na ní také samé kladné recenze, tak jsem zvědavá. Pak následuje ještě dlouhý seznam titulů, které v létě plánuji přečíst.
    U vás mě zaujala knížka S elegancí ježka, o které jsem nikdy dřív neslyšela, tak připojuji na seznam TBR.
    V létě nejraději čtu venku na terase v houpací síti nebo na dece v trávě.
    Užívejte léta.

    barborahromadova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  107. Ahoj, ja jsem zatim stihla precist babovky, cop, hanu a syndrom e :) prave ctu jedna zelva za druhou a jeste mam v planu dominika na ceste jizni amerikou, zeptejte se pilota a petr a lucie. Byla jsem na dovolene kde jsem precetla dve knizky na plazi :) ale nejradeji ctu ve vlaku po ceste do skoly :)
    Krasny den :)
    Veronika.hrncarkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  108. Ahoj, já teď (právě jsem ji odložila :D ) čtu Will Grayson, Will Grayson. Ještě bych chtěla přečíst aspoň 2 knížky tyhle prázdniny, třeba Deník Anne Frankové. A nejlíp se mi čte když je hezké počasí někde, kde je klid a pohoda.
    Užívejte léto! email: extra.kacka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  109. Ahoj, tak já si nejradši čtu když někam cestuju - vlak, auto, když se poštěstí tak i v letadle. Další moje oblíbené místo na čtení je houpací síť nebo zahradní houpačka. Zatím jsem přes léto přečetla Dívku v ledu, Sběratelé motýlů a Moudrost vlků. Určitě bych si chtěla přečíst výše zmiňovanou knihu Hana.:-) barca.kocendova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  110. Ahoj holky, já doufám, že už konečně dočtu zlodějku knih. Pak mám v plánu ještě Polosvět:Zima, nějaké díly Harryho Pottera a Girl Online. Nejraděj čtu asi na táboře, ale trávník na zahradě je taky fajn. A chtěla bych si přečíst Bábovky a ženu v okně. ��
    ottova.katerina.aneta@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  111. Úplne ma zaujala s elegancí ježka..lebo je to úplne niečo iné..asi si ju idem rovno objednať! 😀 dakujeem
    martina.chalova1@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  112. Ahoj holky, teď v létě snad napravím plnění předsevzetí - každý měsíc jsem si chtěla přečíst jednu knížku. To se mi moc nepovedlo, ale teď když mám čas, tak se chystám hned na několik. Před několika dny jsem dočetla knížku Oheň, která je ze série Kruh. Tato série má tři díly, tento byl druhý a já bych si ráda přečetla i ten třetí, ale bohužel je všude vyprodaný ��.
    Tuto knížku jsem četla buď ráno v posteli než jsem vstala, nebo odpoledne na zahradě v houpací síti. Jindy také čtu v posteli před spaním, nebo během dne v sedacím vaku. Knížky jsou pro mě odpočinek, na seznamu mi přibývají každou chvíli, knížky, na které se chystám v nejbližší době jsou např. Jedna želva za druhou, Láska a gelato, V pasti lží, Někdo cizí v domě...
    Přeji vám krásné léto, hodně času na čtení a mějte se krásně ��
    Radka
    Email: radka825@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  113. Moc se mi zalíbila knížka Předobrý život. ondynovak@icloud.com

    OdpovědětVymazat
  114. Ahoj!
    Moc se mi od vás líbí kniha Hana, kterou si určitě musím přečíst. Chystám se totiž na knihu od Ruty Sepetysové ,,V šedých tónech", která stejně jako Hana vypráví o druhé světové válce.

    kellyhaltworld@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  115. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  116. Ahoj holky��
    Já se chystám přes léto určitě přečíst Čtyři dohody.��Moc se na tuto knihu těším, a doufám že si z této knihy něco odnesu. Dále mám na seznamu knihu Hitmakeři, kterou právě i vy doporučujete.��
    Nejraději čtu samozřejmě v létě na pláži. Když ale není možnost, usadím se na naší zahradě, nebo se zachumlám do postele.
    Email: sima.s.11@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  117. Já miluji knihy od Jane Austenové, takže i pár knich od ní, je na mém seznamu, obecně ale miluji romány a oddechové čtení, každopádně detektivkama nepohrdnu. Tam u mě boduje Artur Conan Doyle ❤ Čtu po celí rok, hlavně když prší, to je nejlepší atmosféra a je to většinou v posteli 😂 pak také pracují na své vlastní knize, ta ale ještě potřebuje čas ❤

    rutkovska.klara@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  118. Už jsem přečetla Líbali jsme se od Davida Levithana a teď od Johna Greena Papírová města. Oba spisovatele mám moc ráda, takže dál mám v záloze Ještě jeden den (D. Levithan) a Sněží, sněží (J. Green). ❤️
    stepanka.jurankova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  119. Všechny knihy o kterých jste mluvily, mě zaujaly :) Ráda bych si zase přečetla nějakou motivační knížku. Nejradši čtu na dovolené nebo večer v posteli.

    monikavavruskova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  120. Ahoj, dnes jsem dočetla knížku od Patrika Hartla a chystám se koupit další jeho již vydané knížky, protože mě jeho styl psaní po dlouhé době fakt nadchl. Než si je koupím, tak začnu číst od Radky Třeštíkové - Osm, Bábovky už mám přečtené. :-)

    OdpovědětVymazat
  121. Ahoj já teď dočetla knihu Turtles all the way down od Johna Greena (na dovolenou perfektní - nemůžete se od knihy odtrhnout a na pláži se tak díky tomu opálíte hned!). Už teď mám připravenou další známou knihu Na západní frontě klid. Jenže vždy jak dočtu knihu tak nad ní musím přemýšlet a rekapitulovat části, které mne zaujali. Takže pak chvíli trvá než se mi chce přejít na další příběh. Kaźdopádně za mě je nejlepší místo na čtení houpací síť a nebo pláž a v jakoukoli dobu, kdy je volný čas ��.
    E-mail: kacita.k@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  122. Ahojte, ja najradsej citam doma a v sucasnej dobe som zacala citat detektivky od Dominika Dana a prekvapilo ma, ako ma to bavi, pretoze som si nikdy nemyslela, ze by ma bavili citat detektivky, takze naozaj odporucam, je to sice slovensky spisovatel, ale ja som dokazala citat knihu v cestine takze urcite aj vy dokazete v slovencine, verte mi, stoji to za pokus. Preto ak by som aj vyhrala, zrejme by som si objednala prave nejaku z jeho kniziek.
    Email: aneta.tokosova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  123. Krásný sobotní den :) na tohle leto jsem si vybrala knížku Čeho před smrti nejvíce litujeme.. dostala jsem na tuhle knížku doporučení a mám rada když me knížka nějakým způsobem poučí. Ještě plánuji precist Šlehačková oblaka, protože jsem se k ni po pul roce kvůli skole ještě nedostala �� Nejraději čtu venku, na zahrádce v houpačce :)

    nikol.klockova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  124. Ahoj :), mě nejvíce zaujaly knihy Hana a Někdo cizí v domě, teď zrovna čtu knihu Silnější než smrt a mám v plánu si taky přečíst Alchymistu. Nejraději čtu k večeru v houpací síti, doma, nebo při cestování vlakem.

    OdpovědětVymazat
  125. Ahojky! Z vašeho videa mě tedy nejvíc zaujala knížka Hana, kterou bych si moc ráda přečetla, vypadá fakt zajímavě :) jinak se ale chystám číst Zakázané ovoce od Jojo Moyes, mojí oblíbené spisovatelky. To ale není z mého stále narůstajícího seznamu vůbec všechno, na přečtení čeká kolem 40 knížek.. :D Přeju krásný den!


    klara.olivova@skolabn.cz

    OdpovědětVymazat
  126. Ahojte najradšej čítam pochopiteľne hocikde, kde mam na knihu chvíľku čas. Gauč posteľ, bazén, vo vlaku, za stolom ak ranajkujem sama... :) momentálne čítam Všetci mocní Kremľa, ale keďže ide o reportaznu lit. faktu a ide mi to trochu pomaly, robím si zálusk aj na niečo jednoduchšie napr. Mackbeth od Nesba, alebo Hana, príbeh služobnicky. Je toho kopec takže verím, že sa mi podarí vyhrať. ;) ďakujem a mail denisaori@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  127. Já jsem si dala takové menší přecevzetí, že přes léto přečtu aspoň 2 knížky. Takže teď čtu Will Grayson, Will Grayson od Johna Greena a Davida Levithena a čeká mě Siréna od Kiery Cassové, tak se moc těším! :3 :)
    skaelaa@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  128. Ahoj holky. Já jsem dočetla Hanu a teď čtu Mengeleho děvče. Vekmi mě tato tématika zajímá a myslím,že je důležite o takovych vecech,jako je holokaust, antisemitismus a podobne věci psalo a mouviko, protože to co se děje ve světě mě občas děsí. Nejvice toho stihnu přečíst asi v MHD. Na svém seznamu mám z Vašich typu Hadroveho panáka.
    Krásné léto.

    evinka94@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  129. Ahoj holky, já teď právě dočítám Rudou volavku, kterou jsem četla na dovolená v Itálii. Pak už mám právě z Martinusu objednané dvě další knihy pro sebe (Dej mi své jméno a Než přišla bouře), jednu pro sestru (Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky) a jednu pro mamku (Zoufalé ženy dělají zoufalé věci). Jinak to mám ještě jednu schovanou doma v šuplíku (Žena v okně) - a hlavně mám plný Wishlist na Martinusu. Jinak já nejčastěji čtu doma, ve vaně, na chatě nebo na dovolené - hlavně nemůžu číst v dopravním prostředku - nedělá mi to dobře.

    kata42@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  130. Krásný den přeji!
    Momentálně mám rozečtené Dopisy Olze od Václava Havla a je to sice náročná literatura, ale hodně dobře přibližuje nešvary tehdejší doby. Po dočtení bych se určitě ráda vrhla na právě zmíněného Egypťana Sinuheta, protože už dlouho ho mám ve “wishlitu” a vaše doporučení mě taktéž nakoplo! :) čtu všude a kdykoliv se dá - v tramvaji, doma, na zahradě... ale úplně nejraději čtu na chatě, kde mě neruší nic, akorát čtení zpříjemňují relaxační zvuky přírody :) přeji vám pěkný víkend, holky!
    konecna.elen@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  131. Moje nejaktuálnější knížka je thriller Jeden z nás lže. Za poslední dobu se mi líbila i Smrtka od Neala Shustermana, Slunce je také hvězda od Nicoly Yoon a Jsou světla, která nevidíme od Anthonyho Doerra.
    O knížkách, které momentálně čtu, nejlépe vypovídá asi můj blog. Je mi jasné, že se jedná o docela lacinou propagaci, ale svým způsobem se také jedná o odpověď na to, co čtu a číst budu :D

    http://ellies-wonderland.blog.cz/
    ellies.wonderland@email.cz

    OdpovědětVymazat
  132. Ahoj, já mám v plánu přečíst Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii od Zibury a ideální je číst někde u vody :) zanetaschmidova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  133. Krásné odpoledne, v plánu mám dočíst Slepá mapa od Aleny Mornštejnové a potom se vrhnout na její další knížku Hana
    ��
    kikisek95@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  134. Ahoj, přes léto se chystám číst lesní lišky , tisíc kousků tebe a Hanu (knížka na kterou už půl roku koukám a nejsem schopná si jí koupit ).... :) , jinak nejradši čtu ve vlaku ,jelikož si tím krátím cestu do školy nebo do práce .
    Email : eliska.benesova.21@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  135. Ahoj holky, já právě mám rozečtenou knížku Terapie sdílením a je vážně skvělá. Na dovolené jsem už přečetla knihu Dívka ve vlaku, tento typ knížek moc nevyhledávám, ale moc se mi líbila a právě proto bych si chtěla přečíst i knihu Žena v okně, prý jsou podobné. Nedávno jsem si koupila Šlehačková oblaka, na která se už moc těším. Terezku mám moc ráda. :) Dále mám pár knížek ještě objednaných, na které čekám až mi přijdou. ♥ Moc ráda čtu na dovolené, na zahrádce nebo večer před spaním. Hlavně tam, kde je klid na přemýšlení a zanoření se pořádně do knížky.

    Michaela.77777@email.cz

    OdpovědětVymazat
  136. Ahoj, jelikož se učím anglicky a německy, doporučila mi moje profesorka, abych kromě anglických knížek začala číst i něco německy. Moc se mi do toho nechce, takže vyhledávám spíš dětskou literaturu. Doporučila mi knihu Děvčátko Momo a ukradený čas (akorát teda v němčině noo). Jsem zvědavá, jestli se k tomu dokopu, mnohem více mě zaujala třeba kniha Hana nebo Někdo cizí v domě. :)

    Nikol.Sotolarova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  137. Ahoj, v poslední době jsem taktéž četla Hanu, nikdy jsem si nemyslela, že mě takové téma chytne. Právě teď se chystám na Slepou mapu a Hotýlek od stejné autorky. Nejradši čtu ve svém oblíbeném křesle a když venku prší, což přes léto moc často není :) taky toho přes léto hodně přečtu na tajňačku na brigádě :)
    Email: cihalova.eva@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  138. Hana je skvělá, přečetla jsem ji za dva dny, nemohla jsem ji pustit z ruky.. Navíc bydlím hned vedle města, kde se příběh odehrával :) S elegancí ježka je další moje oblíbená, mám už ji asi 7 let a ráda se k ní vracím :) Teď se chystám na Moc přítomného okamžiku. Nejlépe se čte před spaním a přes léto beru často knížku, jdu k řece, sednu si na kámen, nohy do vody a čtu :)
    nakupy.internet@email.cz

    OdpovědětVymazat
  139. Ahoj, jelikož jsem tenhle rok dělala maturitu, tak mám dlouhé prázdniny, které můžu zaplnit čtením:) Za tu dobu, co jsem doma, jsem stihla přečíst už 7 knih - například 451° Fahrenheita, Klub rváčů nebo Pán much. Dál se budu snažit dohnat ještě nějakou klasiku jako třeba Jako zabít ptáčka, Pána prstenů, ale udělám si čas určitě i na oddechovky typu Nicholas Sparks nebo některých ze sci-fi sérií:) Z vašeho videa si dělám zálusk i na Hanu nebo Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky:)
    Email: t.koublova113@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  140. Ahoj, na seznamu knížek, které si chci přečíst už mám docela dlouho Hadrového panáka od Daniela Coleho a teď se k němu přidal ještě Loutkař :) Dále si plánuji přečíst od Shari Lapena Někdo cizí v domě. A z vašeho videa mě hodně zaujala knížka od J.K. Rowlingová Předobrý život, tu si rozhodně přidávám na seznam :) Jinak nejraději čtu doma na zahradě u bazénu a nebo na dovolené, pokud na nějakou jedu teda :D
    Můj email: teweska1@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  141. Ahoj,
    já už jsem začala číst Tajný deník Hendrika Groena a musím jen doporučit. Je to deník seniora, který žije v domově důchodců a nesnáší ty klasické důchodce, kteří si stále na něco stěžují. Popisuje tam také to, jak stáří zasahuje jeho tělo a celé je to podané s ironií a vtipem. Dále také založí s dalšími seniory malý klub ve kterém mají svůj svět a různá pravidla. Do konce léta bych si chtěla ještě přečíst Kořistí v Kaddáfího harému, což je příběh muslimky, kterou rodiče prodali do harému a ona popisuje detailní život v zajetí.
    Holubovalenka16@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  142. Já se chystám přěčíst knížky Sedmý smysl (je víc dílů) a nejraději čtu někde u vody, na zahradě nebo v pokoji. Ale nejlepší je si číst někde blízko u lesa a vody ... to ticho, zpěv ptáčků, šumění stromů a hukot vody.
    majdamach@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  143. Ahoj holky.Děkuji za zajimavé tipy.Já se už dlouho chystám na knížku Robert Bryndza-Dívka v ledu.Slyšela jsem na ni samou chválu.A nejradši čtu před spaním anebo na dvoře u kafíčka
    Mějte se hezky.ahoj
    Vajzerova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  144. Ahoj, mně lěží v pokoji na stole spousta knih hlavně v angličtině:) Je to spíš taková odpočinková četba na léto, aspoň na chvíli si oddechnu od ne vždy záživné povinné četby:) Chystám se číst třeba 13 Reasons Why od Jaye Ashera, zajímá mě knižní zpracování, protože seriál se mi hodně líbil :) Jinak si nejradši čtu asi na balkóně, kde si lehnu na deku a polštáře a čtu až do večera:)
    vinsovabara45@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  145. Ahoj, jsem na tom s knihami dost podobně, právě jsem dočetla Hadrového panáka, mám v plánu číst Hanu a Egypťané Sinuheta mám rozečteného už dlouho :) toto léto chci ještě určitě přečíst To prší moře od Radky Třeštíkové a nové vydanou Knihu smíchu a zapomnění od Milana Kundery. Ráda čtu kdekoliv, hlavně když mám hotové zkoušky ve škole a mám na čtení čas :)
    marta.vymolova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  146. Ahoj, můj seznam knížek je dlouhý, takže ani nevím, jestli je za léto všechny stihnu přečíst, ale z vašeho seznamu bych si moc ráda přečetla Hanu, ze svého např. Muž a Žena od Veiwegha a Into the water - Paula Hawkins. Elisy@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  147. Ahoj holky,
    ráda bych se zučastnila poprvé za celou dobu co vás sleduji do soutěže! :-) Miluji knihy a také to jak vás pouhé čtení dokáže vtáhnout do samotného přiběhu. Osobně mám nejraději čtení na pláži v době letní dovolené. Zaujala mě kniha HANA, o které jsem zaslechla v novém videu. Určitě by byla první v mém košíku, kdybych tedy uplně poprvé, popravdě i s velkým štěstím, vyhrála tuto soutěž.
    PS: pokud tyto komentáře čtete všechny do detailu. Chci abyste věděly, že jste mé oblíbené a inspirativní slečny v rámci české scény.
    Email: tvrdonova.ann@seznam.cz

    S přaním krásně prožitých prázdnin :-)
    Anička

    OdpovědětVymazat
  148. Zrovna začínám číst Hledá se Romeo od Alexandry Potter. Tuto autorku čtu převážně v létě, protože vždy je tam trocha cestování a lásky.
    Janyska13@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  149. Můj knižní seznam snad nemá konce, ale ráda bych si přečetla něco letního a oddechoveho jako třeba série Všem klukům, které jsem milovala������❤️ mapumapu@email.cz

    OdpovědětVymazat
  150. Ahoj:)
    Jelikož letos jedu na dvě dovolené, dovolila jsem se zásobovat knížkami:) chystám se číst Devadesátkrát jinak od Erica Walterse, Slunce je také hvězda od Nicoly Yoon(moc se mi líbila její předešlá velmi známá knížka Všechno, úplně všechno) a také Artemis od Andyho Weira, jelikož zbožňuji jeho knihu Marťan. Než se na to ale vrhnu, chystám se konečně dočíst knihu Metro 2033, kterou i přes její zajímavý námět a napínavost nejsem schopna dočíst:D
    Ráda čtu kdykoli, ovšem nejlepší místa na čtení jsou jednoznačně lehátko u bazénu nebo vana:)
    Užijte si prázdniny, Barča:)

    barbora.holajova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  151. Tenhle rok si šetřim knížku Někdo cizí v domě. Nechávám si jí na letošní dovolenou v Egyptě. Těším se jak na knihu tak i na to jak se vyvalím na pláži a budu se opalovat a číst si :) Jinak čtu všude - doma, na dovče, v mhd...číst se dá vždy a všude. natylangova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  152. Ahoj! Vzhledem k tomu, že jsem letos dělala maturitu tak mám dlouhé prázdniny a stejně tak seznam knih! Momentálně mám rozečtenou Zmizelou a v nedávné době jsem dočetla Malý pražský erotikon, a to mě namotivovalo přečíst si další knihu od Patrika Hartla a to Okamžiky štěstí. Nejvíce se však těším na novinky od Jo Nesba a to Macbeth a Žízeň. Nejradši čtu v přírodě a nebo doma v posteli s dobrým čajem:) email: vitule7@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  153. Ahoj :-) Já jsem teď dočetla knížku Všechno, co máme a hned zítra si půjdu koupit její druhý díl Všechno, co jsme měli! Je to vážně napínavá romantika! A kde čtu je mi jedno, ale musím mít na to klid :-) truhlarova.adela@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  154. Úplně nejraději čtu na pláži, kde si taky letos plánují přečíst knížku Žena z kajuty číslo 10 od Ruth Ware :) cerna.nikolka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  155. Ahoj holky ☺, ja jsem se letos rozhodla, ze na prazdniny vycestuji do zahranici. Vyhralo to Skotsko a vzala jsem si s sebou pouze dve knizky, aby me to konecne dokopalo poridit si knizky i v anglictine. Dovezla jsem si sem Falesny roman (Magdalena Mintova), ktery me hodne bavil a jsem nestastna, ze jsem si rovnou nekoupila i Falesny snatek, protoze jsem Falesny roman precetla na jeden nadech a nevim, jak ten pribeh vlastne dopadne. Druha knizka, kterou jsem si sem privezla se jmenuje Leto plne neskutecnych veci (Rowan Coleman), a je hodne zajimava. Tu jeste doctenou nemam, ale uz se ke konci blizim. Jsem ve Skotsku tyden a uz jsem si poridila prvni anglickou knizku - Of mice and men, a ikdyz pribeh uz znam z ceske verze, tak jsem proste nemohla odolat, protoze jsem narazila na nejroztomilejsi knihkupectvi na svete, ktere obsahovalo sice stare knizky, ale proste jsem si musela neco odnest (alespon jako suvenyr) ��. Jinak se mym oblibenym zanrem posledni dobou staly detektivky nebo krimiromany a hrozne jsem si oblibila Larse Keplera a jeho (jejich) knizky naprosto miluji (avsak po precteni nemuzu ani za nic usnout ����).. - mozna v tom je to cele kouzlo, proc takove knizky ctu a chci si poridit alespon jednu anglickou verzi jednoho z romanu, ktery jeste nemam.
    Kde nejradeji ctu? V posteli. Nejak jsem se naucila usinat s knizkou v ruce a i behem dne si udelam rada aspon hodinku klidu, lehnu do postele a ctu si.
    Jsem moc rada za videa o knizkach, ktere natacite, hodne me inspiruji, jen tak dal! ❤ Z knizek, ktere jste predstavovaly ve videu jsem cetla Hanu a kdyz jsem si knihu kupovala, vybirala jsem podle krasne obalky, dortiku na obalce,.. a take jsem byla prekvapena z toho, o cem ten pribeh byl. Jo, a na Loutkare mam taky zalusk ☺.
    Holky, preji Vam krasne leto, skvele knizky a tesim se na dalsi video, nejen o knizkach!! ☺❤ L.
    Lucie.cizkova13@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  156. Ahoj holky ☺, ja jsem se letos rozhodla, ze na prazdniny vycestuji do zahranici. Vyhralo to Skotsko a vzala jsem si s sebou pouze dve knizky, aby me to konecne dokopalo poridit si knizky i v anglictine. Dovezla jsem si sem Falesny roman (Magdalena Mintova), ktery me hodne bavil a jsem nestastna, ze jsem si rovnou nekoupila i Falesny snatek, protoze jsem Falesny roman precetla na jeden nadech a nevim, jak ten pribeh vlastne dopadne. Druha knizka, kterou jsem si sem privezla se jmenuje Leto plne neskutecnych veci (Rowan Coleman), a je hodne zajimava. Tu jeste doctenou nemam, ale uz se ke konci blizim. Jsem ve Skotsku tyden a uz jsem si poridila prvni anglickou knizku - Of mice and men, a ikdyz pribeh uz znam z ceske verze, tak jsem proste nemohla odolat, protoze jsem narazila na nejroztomilejsi knihkupectvi na svete, ktere obsahovalo sice stare knizky, ale proste jsem si musela neco odnest (alespon jako suvenyr) ��. Jinak se mym oblibenym zanrem posledni dobou staly detektivky nebo krimiromany a hrozne jsem si oblibila Larse Keplera a jeho (jejich) knizky naprosto miluji (avsak po precteni nemuzu ani za nic usnout ����).. - mozna v tom je to cele kouzlo, proc takove knizky ctu a chci si poridit alespon jednu anglickou verzi jednoho z romanu, ktery jeste nemam.
    Kde nejradeji ctu? V posteli. Nejak jsem se naucila usinat s knizkou v ruce a i behem dne si udelam rada aspon hodinku klidu, lehnu do postele a ctu si.
    Jsem moc rada za videa o knizkach, ktere natacite, hodne me inspiruji, jen tak dal! ❤ Z knizek, ktere jste predstavovaly ve videu jsem cetla Hanu a kdyz jsem si knihu kupovala, vybirala jsem podle krasne obalky, dortiku na obalce,.. a take jsem byla prekvapena z toho, o cem ten pribeh byl. Jo, a na Loutkare mam taky zalusk ☺.
    Holky, preji Vam krasne leto, skvele knizky a tesim se na dalsi video, nejen o knizkach!! ☺❤ L.
    Lucie.cizkova13@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  157. Mám nakoupeny dvě knížky v angličtině, teď čtu Na cestě od Kerouaca a chtěla bych zkusit Hanu :) A nejlíp se čte ve vlaku! natalka.polanska@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  158. Ahoj holky, ja mam deformaci z povolani a ctu vetsinou jen anglicky 😉 Ted jsem cetla paradni oddechovku I Love Capri od Belindy Jones (kniha skoro 18 let stara, ale na krase ji to neubira) - cesky Miluju Capri - s dejem byste se mohly jako cestovatelske duse krasne szit ☺ K svatku jsem dostala Big Little Lies (Sedmilharky) od Liane Moriarty a na to se ted chystam. Vsechny knihy teto autorky jsou pry uzasne.
    Z vasich doporuceni me zaujala kniha pani Margit, jejiz clanky a nazory pravidelne sleduju. Manzelovi bych chtela vyhrat Hadroveho panaka ☺
    Jeste vam chci podekovat za minule knizni tipy, Paulu Hawkins a jeji Do vody dostala tchyne k narozeninam a byla vic uchvacena nez z Divky ve vlaku.
    Krasne leto, Sarka.
    sarka.mlcochova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  159. Zdravím děvčata, ráda bych si přečetla knížku Rudá volavka (Jason Matthews). Nejlépe se mi čte, když nemám žádné povinnosti a mám ,,vyčištěnou hlavu".
    katulin24@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  160. Ahoj, určitě se chystám na knížky Hana, Rychleji mluvit nedokážu (od Lauren Graham - mé oblíbené herečky) nebo The Crown (podle stejnojmenného seriálu, který jsem si naprosto zamilovala)...
    Jinak dokážu číst téměř kdekoli a kdykoliv :D, ale nejradši asi u bazénu
    pokorna.terka@email.cz

    OdpovědětVymazat
  161. S elegancii jezka bolo vo Fr. sfilmovane: http://www.allocine.fr/video/player_gen_cmedia=18895579&cfilm=135234.html
    Krasny film, vobec ma nenapadlo poobzerat sa po knihe. Takze diky...
    Ja uz papierove knihy nemam kde davat a aj postovne do zahranicia ma stoji majland, tak som zacala citat elektronicky a na zopar kniziek ste ma nalakali a idem si hned aj kupit ich elekronicke vydanie.
    Najprv si ale pozriem Vase starsie videa s knihami...netusila som, ze tu take videa mate, tak som teraz rada, ze som na nedala odradit na Istagrame velkym vekovym rozdielom, ktory nas deli :-)

    OdpovědětVymazat
  162. Ahoj holky, já se chystám číst knížku Ta přede mnou, potom Loutkaře a hlavně knížky s tématikou marketingu kvůli rozvoji nejen v práci, ale i kvůli oboru, který studuji na VŠ...:) s přáním pěkného léta, Nikol

    OdpovědětVymazat
  163. Ahoj, dost mě zaujaly Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky :).
    Letos jsem se rozhodla si o prázdninách přečíst knihy, které jsem během roku odkládala nebo jsem se k nim nedostala. Právě čtu žhavou novinku - Renegáti (a úplně to zbožňuju). Dál mě čeká Šest vran, Smrtka, Jiskra v popelu, Tisíc kousků tebe, Sníh nebo popel, Naslouchač... No jo, ty fantasy a sci-fi knihy se mi nějak nakupily :). Nejradši čtu na lehátku na zahradě a nebo v noci zachumlaná v posteli, ale to pak druhý den spím až do odpoledne :D.
    Oběma vám přeju hezké léto :)
    Viktorie
    viky.zidova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  164. Ahoj holky, já mám momentálně rozečtenou úžasnou knížku jménem Deníky Poliny Žerebcové děvčátko uprostřed Čečenské války. Dále mám v plánu přečíst Na větrné hůrce. Jinak mě zaujala od vás ta knížka Hana. Tak uvidím. Jinak si nejraději čtu buď večer u mě doma v křesílku, v čajovně, nebo když to jde tak venku na dece s dobrým drinkem�� můj email je Naty.Mecova@seznam.cz děkuji za soutěž a užijte si léto:)

    OdpovědětVymazat
  165. Ahoj, ja mám na leto nachystanú viacmenej klasiku a to Papierové mestá a Dievča vo vlaku od Pauli Hawkins��najradšej čítam v posteli, pod perinou a s hlavou ponorenou v deji knihy
    vanesahencovska24@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  166. Ahoj, teď jsem dočetla Malý pražský erotikon, protože o Hartlovi všichni mluvili a bylo to super. Teď se chystám na Vypravěčku, jsem zvědava. A kde nejraději čtu? To je úplně jedno. Já když se začtu, tak ani nevnímám nic okolo. Barbora.pradlova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  167. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  168. Ahoj, momentálně mám rozečtenou knížku bezhlavě od S.C. Stephens, ale zaujali mě knížky, co jset doporučovali Alena Mornštajnová - Hana a Muriel Barberyová - S elegancí ježka a na Martinusu bych si vybrala i spoustu dalších knížek. Nejraději čtu na lehátku venku
    ondrackovasimona@post.cz

    OdpovědětVymazat
  169. Ahojte�� video byla hrozne inspirativní, jako všechny. Nejvíc mě zaujala kniha Terapie sdílením, na kterou jsem se už parkrat divala v knihkupectví �� v létě budu konečně číst knihu Hygge, ke které jsem se bohužel ještě nedostala. Je to kniha zivotnim stylu Dánů, nejšťastnějšího národa. Takže na tu se hodně těším ☺️ Každopádně nejraději čtu někde v klidu (jako asi většina lidi). Buď třeba sama u bazénu nebo nejradši v lese. Zní to divné ale když se tam sednu nám mikinu je mi fakt fajn❤️ Určitě dělejte dal taková videa. Jste strašně fajn holky❤️ Strašně mě baví vaše vlogy z cestování�� kazdopadne si moc užijte léto ❤️
    Můj e-mail: calkovska.v@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  170. Já četla Hadrového panáka a tak se mi zalíbila, že ji čtu zase. Těším se na Loutkáře, kterého (doufám) dostanu k svátku.
    anna.simandlova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  171. Reklamu na Loutkaře vidím teď všude a ačkoliv to není úplně můj žánr, tak po této knize začínám vážně pokukovat :) Aktuálně mám rozečtenou knihu Vadná od C. Ahern a podle mě se jedná taky o dost čtivou knížku! ;)
    alena.hodonska@email.cz

    OdpovědětVymazat
  172. Viktória Bujňáková14. července 2018 v 16:54

    Dobrý deň! Cez leto som sa rozhodla, že si prečítam knihu Odvrhnutá od spisovateľky Jany Šulkovej. Ale veľmi ma aj zaujala kniha Niekto cudzí v dome. Chystám sa aj prečítať knihy od Erin Wattovej a to Papierová princezná a Prekliaty princ. Najradšej čítam v mojej izbe na posteli, kde ma nikto nevyrušuje. Najprv som si myslela, že knižku Odvrhnutá nebudem čítať, lebo nezaujal ma ten názov ale teraz sa mi strašne zapáčila, odporúčam. viktoria.bujnakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  173. Ahoj holky, letos jsem si dal předsevzetí, že přečtu 20 knížek (což je na mě docela dost :D)a zatím se mi to docela daří, tak držte palce. Jinak podle mě je léto ke čtení nejlepší, nejraději čtu u moře, nebo někde u vody. Teď právě čtu Sněhuláka od Jo Nesba a je to bomba!
    Mějte se fajn a užívejte prázdnin.
    Adam
    E-mail: gnktmc@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  174. V létě neplánuju číst nic, jelikož mám 3 týdenní miminko, ale chystám se na podzim přečíst celou ságu Harryho Pottera :) ♥ to už bude velká holka, tak snad mě nechá číst :)

    V3ronika life
    email: v3ronika@post.cz

    OdpovědětVymazat
  175. Tak to by byl sen vyhrát knizky. Poslední dobou jsem se do čtení položila a moje knihovna už mi nestačí. �� chystám se číst Jsou světla která nevidíme a Zlodejku knih a nejoblíbenější místo na čtení je v létě u jezera a v zimě v dece před krbem. Tak tfuj tfuj mishelle17@seznam.cz díky za soutěž

    OdpovědětVymazat
  176. Ahoj. :) Já momentálně čtu knížky od Tommy Jauda - Úplný idiot a Milionář. Čtu je už asi potřetí, takže vím, co mě čeká, ale tenhle humor prostě miluju. :D
    Jinak bych si ráda koupila a přečetla The girl who saved the king of sweden, takže to by byla jasná volba. A k tomu bych přidala Šlehačková oblaka a Saturnin se vrací. :)
    Soukupova.ria@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  177. Nejvíce čtu přes školní rok i přes prázdniny v MHD. Připadám si pak produktivnější než kdybych byla na mobilu nebo poslouchala písničky. Teď mám rozečtenou knížku Hygge :)
    klara.zbony@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  178. O prázdninách budu hlavně dohánět resty za celý rok :D Ale chtěla bych hodně číst v angličtině. Mám tu třeba Sophie´s world :)
    ludvigovanikola@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  179. Já mám na léto naplánované Všechny malé zázraky a Malého prince. Ráda čtu v létě na dovolené nebo na zahradě a na podzim a v zimě zabalená v dece s čajem na stole.

    email : adus.mak@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  180. Ahoj, já jsem teď začala číst knihu ,,Nebe je naše”, nejraději čtu na houpací síti, je to skvělé odreagování a moc mě to baví. Děkuji za tipy, určitě se vámi inspiruji.
    E-mail: 02betty@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  181. Nejraději čtu někde u vody a v zimě po večer zachumlaná v dece a s pořádným kotlem čaje. Ale nejčastěji čtu v autobuse při cestě do a z práce. Momentálně mám rozečtenou knihu : Michel Bussi - Černé lekníny ❤️ četla jsem od něj už Vážku, kterou vřele doporučuji . A na dovolenou k moři se chystám na knihu od J.P.Delaney - Ta přede mnou ❣️

    E mail: svandova13@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  182. Ahoj, léto mám spojené s maratonem Harryho Pottera. Ale ráda bych vám doporučila knížky, které jsem četla nedávno - Pekařova dcera od Sarah McCoyové a Italské radosti od Maeve Haran.
    bartonova.terezka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  183. Ahojte baby. Ja sa snažím momentálne dočítať Dana Browna - Origin a cez leto sa chystám čítať Hanu, ktorú ukazovala Nicol a Luci na toho Egypťana sa taktiež moc teším, snáď mi to nebude trvať tak dlho ako tebe, lebo tiež vkuse kdesi lietam a neznášam so sebou ťahať také veľké knihy. Preto väčšinou na cestovanie ťahám so sebou len čítačku kníh :D je to veľký pomocník na nudu a hlavne neskutočne spratný :D :D e-mail:lucialzkv@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  184. Ahoj, já mám právě rozečtenou knížku Počertěná tátův andílek od Shani Petroffové a chystám se na Selekci.
    lucie.kelnarova@komenska.com

    OdpovědětVymazat
  185. Ahoj holky, na Lucčino doporučení už v jednom předešlém videu právě teď čtu Egypťana. Zatím se mi teda líbí moc, ráda bych ho stihla do konce července, protože pak odlétám na měsíc na Island a sebou si beru Dívku ve vlaku, na kterou se také moc těším a doufám, že mě i přes všechny doporučení z mého okolí nezklame.
    Mějte se hezky,
    Terka :)
    t.marki.burova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  186. Ahoj holky!
    Momentálně mne baví reportážní knihy,jelikož mne nadchla kniha Přijde Mordor a sežere nás aneb Tajná historie Slovanů. Zhltla jsem ji za tři dny! Ráda bych navázala na tuhle vlnu a přes prázdniny bych si přečetla některé knihy z nakladatelství Absynt.
    katerina.pitkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  187. Ahojte dievčatá!
    Váš článok ma veľmi potešil, nakoľko zbožňujem knihy a obzvlášť cez leto, keď je na čítanie skutočne omnoho viac času :) Momentálne čitam klasiku Hostinec Jamajka, ktorá ma veľmi baví, ale potom sa už vrhám na Stephena Kinga a jeho Pod kupolou, ktorá je taká hrubá, že bude mojím stredobodom pozornosti asi celé leto :D Najradšej čítam v pohodlí domova, zababušená pod dekou a s mojimi mačičkami na kolenách... Idylka ❤
    Pozdravujem.
    ronnie.barankova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  188. Ahojky ��
    Ja budu urcite číst nějakou Young adultovku a právě se chystám na knížku Z vule luny. Jinak nejraději si teď v létě čtu někde na dece u vody��
    kaja.duskova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  189. Právě mám rozečtenou Velmi osobní knihu o zdraví. A je skvělá. Zatím nevím, po čem sáhnu příště :) začíst se můžu kdykoliv, ale jedině doma. Nějak mi nejde se začíst třeba ve vlaku.
    lipkovavendula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  190. Ahoj holky,

    zrovna čtu 1984 od George Orwell :-)))) stále a pořád aktuální.... Nejradši čtu večer před spaním nebo na zahradě při opalovačce. Chystám se na Hanu a Egypťana, to si s sebou asi vezmu na dovču :-)))

    Holky, krásné léto!

    acigi@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  191. Ahoj, já mám v létě v plánu přečíst trilogii Pána prstenů. První díl už za chvilku budu mít dočtený. A jinak nejradši čtu v zimě hezky v teple domova pod dekou a s hrnkem teplého čaje :) Ale léto mám taky ráda, knížky tahám na každou dovolenou - ukrácení cesty a zpříjemnění času stráveného válením se u vody :) Jinak děkuji za tipy na čtení, některé knížky mé dost zaujaly a asi neodolám a brzo nějakou z nich pořídím :)
    magda.simcikovaa@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  192. Já si chci přečíst Šest vran a Prohnilé město na které se už hodně dlouho těším

    teri.ly@mail.com

    OdpovědětVymazat
  193. Já si chci o prázdninách přečíst Dvory od S.J.Maas a potom asi Geminu

    bulinah@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  194. Cez leto sa chystám prečítať, respektíve dočítať povinnú literatúru, ktorú som cez školský rok nestíhala čítať. :))))
    zarubova.gabika@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  195. Hodně mě zaujala knížka Hana, tu bych si ráda přečetla. Jinak mám ráda spíše odpočinkové knihy a příběhy. Nemusím scifi. A kde a kdy nejraději čtu? Vlastně pořád, ale čas s malou dcerkou je pouze večer, když už spinká. můj e-mail je: dostalova.pavla92@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  196. Mám rád Patrika Hartla a rád bych si přečetl Hitmakeři, to zní hodně zajímavě. Čtu minimálně, ale když mě to chytne, tak třeba celý den. strejda.sandokan@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  197. Ahoj, právě čtu knížku Tisíc kousků tebe a doufám, že vyjde i druhý dil, Deset tisíc nebí nad tebou.��Nejraději čtu na dovolené u moře na pláži��a přes školní rok se nejraději někde o víkendech zašiju,třeba si lehnu do houpací sítě a prečtu tam pul knížky��.
    Přeji krasné prázdniny.��
    @elispinterova12@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  198. Ahoj, ja se letos chystam na Maly prazsky erotikon, dala mi to spolubydlici k Vanocum, tak uz jsem ji odkladala dost dlouho. :-) Jinak to mam stejne jako vy, miluju cteni v lete na plazi. :-)
    kamcatrejbalova@gmail.com

    OdpovědětVymazat