Snídaně je naše nejoblíbenější jídlo z celého dne. Dokáže úplně určit náladu celého nadcházejícího dne! Když ji vynecháte, ochudíte se o ten krásný start s vůní kávy nebo čaje, jemnými vajíčky nebo třeba sladkými lívanečky? Prostě mňam! Hned po těch hotelových, jsou naše nejoblíbenější snídaně v kavárnách. Dopřáváme si je, když chodíme na schůzky nebo pracovat do kaváren nebo třeba o víkendu s našimi kluky (všechny zmíněné kavárny mají otevřeno v sobotu a až na jednu i v neděli!). V Praze máme několik oblíbených podniků a chtěly bychom vám je představit a doporučit, abyste je mohli taky vyzkoušet. Tentokrát pro vás máme tip na pět z nich a pokud budete mít zájem, můžeme přidat ještě další. Krásných kaváren je v Praze spousta a my se klidně obětujeme a pár jich kvůli vám a dokumentaci pro články navštívíme... 

Místo - Bubenečská 12, Dejvice Po - So: 9-22, Ne: 10-18


Místo, kam stoji za to zajít. Kavárna u Hradčanské, kde vždycky dostanete výborný kafe od pražírny DoubleShot, která kavárnu vlastní, k tomu si můžete vybrat z výborných zákusků, které vás lákají z vitríny a nebo z jídel nabízených v lístku. Dopoledne jsou to snídaně, které vždy ctí aktuální sezónu. Vyberete si, ať už máte chuť na sladké či na slané. Kdybyste to na snídani nestihli, výborné jídlo najdete i na denním lítku, takže nemusíte zoufat. Milujeme i jejich interiér plný dřeva a roztomilých ilustrací na zdech. Pro pořádek - k Místu se pojí jak úplně první, tak následující fotka. Dál jsou fotky vždy pod popisem dané kavárny.


Tvoje máma Holandská 52, Vršovice Po - Pá: 7:30 - 19:00, So - Ne: 8:30 - 19:00


Docela nová kavárna ve Vršovicích, která je sice malinká, ale díky tomu šíleně příjemná a sympatická. Je tu krásná atmosféra, útulný interiér, miloučká obsluha, snídaňový menu napsaný rukou na papírku a tak. Kavárna se nejvíc pyšní koláčema (jako od mámy), a ty jsou prostě skvost. Často ještě teplé a vždycky výborné. Na snídani není zas až takový výběr, ale to ani nepotřebujete, protože budete stejně mít chuť na všechno. Na Prahu mají podle mě i příznivé ceny. Například snídaně od mámy, která obsahovala dva velké toasty zapečené s goudou, karamelizovanou cibulkou a slaninkou (nebe!), tvaroh s nakládanými švestkami (mňam!) a chléb s meruňkovou marmeládou (miluju!) vyšla na 125 Kč.


Cafefin - Náměstí Jiřího z Poděbrad 4, Vinohrady Po - So: 8 - 21, Ne: 10 - 19:30


Instagramem profláklý Cafefin je po své rekonstrukci ještě krásnější než předtím. Jeho interiér je tak pestrý, že by to mohlo hraničit s kýčem. Mísí se tu hipsteřina a vietnamská kultura (kavárna patří vietnamskému řetězci restaurací Tuan & Lan). Nějakým záhadným způsobem to ale dohromady funguje a vypadá vlastně super. I jejich jídlo je poměrně "přeplácané". Chleby s navrstvenými nejrůznějšími ingrediencemi (a hlavně avokádem) jsou tu asi nejtypičtější. Jsou výborné, ale strašně špatně se jí. Ale strašně špatně. Ale i tak mi zatím vždycky chutnaly. K tomu mají i moc dobré kafe a experimentují i s matcha či dalšími alternativními nápoji. Bohužel neberou rezervace a najít místo bývá někdy tak trochu o štěstí. 


Café Jen - Kodaňská 37, Vršovice Po - Pá: 7:30 - 18, So - Ne: 9 - 16



Malá vršovická kavárnička Café Jen používá hashtag #girlsmakecoffee, je totiž založena a vedena holkama a jde jim to parádně. Výborná káva, super snídaňové klasiky, ke kterým vždy o víkendu přidaj jeden víkendový speciál, který je pokaždý originální. Když k nim zavítáte, rozhodně nebudete litovat.


Coffee Room - Korunní 74, Vinohrady Po - Pá: 8 - 18:30, So: 9 - 18



Jestli se někde soupeří o místo, je to rozhodně Coffee Room. Je to malinkatá kavárna v takovém tom hipsterském berlínském stylu. Mají výborný kafe, super obsluhu, výborný koláče a na jejich snídani si fakt pochutnáte. Mají všechno co je aktuálně trendy a dělají to prostě výborně - avokádové chleby, banana bread nebo smoothie bowl. Bohužel je v kavárně jen málo míst k sezení a celkově se nedá říct, že by tam bylo hodně místa. Většina návštěvníků ale chodí jen na kávu s sebou, takže šance k usazení tam přeci jenom je. Za zmínku stojí i jejich druhá kavárna - Donut shop. To je opravdu spíš na take away, ale výbornou kávu s hříšnýma donutama si pak můžete vychutnat na náměstí Jiřího z Poděbrad, kde se nachází.


Výbornou snídani si můžete vytvořit i doma, ale nás baví si občas dopřát něco jiného a zajít si na ni do kavárny. Nejen, že nemusíte vařit, ale často si dáte něco, co byste si sami jen tak nepřipravili. Tak ochutnejte! 

Znáte tyto kavárny? A máte vlastní tipy? Podělte se o ně v komentářích!

15 komentářů

  1. Vypadá to hezky, já teda na snídaně nechodím - dělám si je doma :) ale vypadají fakt krásně

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný článek, děkuji za inspiraci. Už dlouho si říkám, že si také občas přivstanu a začnu sem tam snídat v nějaké kavárně. Vypadá to bezvadně, krásná atmosféra a člověk se musí občas rozmazlovat :-) Rozhodně uvítám i další tipy na snídaňové kavárny v Praze :-) S pozdravem, Barbora

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný článek, taky Dekuju moc za inspiraci. Já doprucuju kavárnu co hledá jméno a La bohème cafe!😍

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek, mám další inspirace kam zajít do kaváren. Já miluju Smetanaq a café Chloe.

    allaboutcandyslife

    OdpovědětVymazat
  5. Teda všude to vypadá moc hezky. Do Prahy moc nejezdím, ale pokud se ta ukážu tak se chystám do Café Fin - tam to kromě vás doporučuje i spousta dalších lidí, tak mě to hodně ukecalo :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  6. Super článek, mám další inspirace kam zajít do kaváren. Já miluju Smetanaq a café Chloe. cheap bridesmaid dresses

    OdpovědětVymazat
  7. Krásný článek, taky Dekuju moc za inspiraci. Já doprucuju kavárnu co hledá jméno a La bohème cafe!cheap bridesmaid dresses

    OdpovědětVymazat
  8. Jéé, tak už vím, kam zavítat, když budu v Praze :-) super inspirativní článek!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  9. Všetko to vyzerá výborne. :) Takéto raňajky by som pokojne brala aj každý deň. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  10. Do té na Hradčasnké chodím také a je opravdu super :) a děkuji za tipy, do těch dalších určitě vyazím :)

    OdpovědětVymazat
  11. Všechna ta místa vypadají super, v žádném jsem ale ještě nebyla, to musím napravit! :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  12. Nádherně, krásně, báječně. Káva, Praha, to je život!

    OdpovědětVymazat
  13. Super, chystám sa teraz v lete do Prahy a presne takéto tipy hľadám :) Ďakujem!

    OdpovědětVymazat