Měsíční photo diary by byla tak hezká pravidelná rubrika, kdyby nám to bývalo vyšlo, víc jsme na to myslely a poslední nepublikovaly někdy v květnu... Tak se o to pokusíme znovu. A třeba to tentokrát vyjde. V průběhu září jsme se vážně snažily zachytit každý zajímavý moment, a tak teď máme spoooooustu fotek a zážitků, které s vámi chceme sdílet. Vážně spoustu!


Celý srpen a velká část září u nás byly o nových diářích a nové kolekci papírnictví na rok 2019. To nás nejvíc zaměstnávalo, ale váš velký zájem o produkty nám taky dělal tu největší radost. Nově na našem e-shopu najdete tedy nejen diář a motivační diář na rok 2019, ale také to do listy, obyčejné tužky a samolepky. Baví nás, jak se díky e-shopu učíme, zdokonalujeme a ocitáme se před úplně novými výzvami a situacemi.



I takhle může vypadat focení produtů na eshop :D. Spojily jsme se se šikovnou Kamilou, se kterou jsme nafotily fotky pro náš e-shop a stihly si to u toho skvěle užít.


V září proběhl i pražský Fashion Week během kterého jsme letos vyrazily jen na jednu přehlídku, a to na Alter Eru. Pod tímto názvem se ukrývá duo dvou designérek z Belgie (jedna z holek má české kořeny), které jsou nejen super talentované a schopné, ale i moc milé. Na sebe jsme si tentokrát oblékly modely z jejich aktuální kolekce a fakt jsme ocenily jejich jedinečnost, která ale jde ruku v ruce s praktičností a nositelností. Přesně náš šálek stylu!


Hned na začátku září proběhla první autogramiáda diářů, a to v Zetku v Kotvě, kde jsme se s vámi moc rády viděly a měly jsme radost z toho, jak hezky se tam rozvinula diskuze o blogování, cestování a motivaci celkově. V Zetku navíc také najdete všechny naše produkty a diáře už jsou od půlky září v distribuci všech knihkupectví. Je to úplně nepopsatelný pocit, vidět diáře v knihkupectví, vidět, že si je kolemjdoucí prohlížejí a třeba i kupují. Vlastně jsme z toho vždycky trochu v rozpacích :D. Jsme na vystavené diáře pyšné, ale zároveň je nám to trošku trapné se kolem nich potulovat a prohlížet si je :D.


V září jsem se (Lucka) opravdu snažila dodržovat jídelníček, který mám sestavený od výživové specialistky Markétky Gajdošové. Natočila jsem první "Co jsem dnes jedla" video a společně s Markét jsme si pro vás připravily povídání o zdravém jídelníčku, hubnutí, přibírání a spoustě dalších důležitých věcech. Budu určitě ráda, když mi dáte do komentářů vědět, co by vás na tohle téma ještě zajímalo!


Jsme pyšné na lidi kolem nás, kteří překonávají nové výzvy a jdou si za svým. Ivka z blogu Cat and Cook je v tomhle opravdová hvězda. Svoji kuchařku zvládla sepsat, navařit, vyfotit a vydat jen za pár měsíců. Obdivuhodné na tom je hlavně to, že v tomhle rekordním čase zvládla vydat opravdu kvalitní knížku. Najdete v ní recepty na klasiky, i francouzské složitosti či pečící výzvy, ale všechny tak dobře a dopodrobna popsané, že se jich přestanete bát. Já už podle ní vyzkoušela omeletu a buchtičky s vanilkovým krémem - obojí pecka! Přejeme Ivče (a Mindě) aby se knížce moc dařilo! Kdybyste si ji chtěli pořídit, najdete ji na jejím e-shopu.


Stihly jsme i odletět na pár dní do Francie na výlet s Yves Rocher, který byl hlavně o poznávání historie, filozofie a zákulisí této naší oblíbené značky.


Užily jsme si vinobranní na Mělníku!


Byly jsme se podívat v nově otevřeném IKEA pointu na Václaváku, kde je možné si prohlídnout nejen část sortimentu, ale také naplánovat celý interiér. To se nám s Kubou hodí, protože právě neděláme nic moc jiného, než že plánujeme, jak bude vypadat naše budoucí kuchyň, obývák, pracovna nebo ložnice.


Minulý týden jsme už dokonce měli převzít klíče od našeho nového bytu, ale bohužel místo hotového bytu jsme objevili akorát dva dělníky, spoustu chyb a nepořádku. Tak si musíme ještě počkat.


Tak snad až se za dva týdny vrátím z Bali, bude už vše hotové a budeme moct začít s vybavováním!


Taky jsem odpromovala a je mě inženýr! 


Po dlouhé době jsme v září kývly na účast na dvou akcích, kde jsme měly krátkou "přednášku". První z nich byla plzeňská Pecha Kucha. Pokud neznáte tento pojem, jedná se o standardizovaný formát prezentace, na kterou si připravíte 20 fotek a každá je na obrazovce přesně 20 vteřin. Potom se automaticky přepne. No... to může být docela sranda, protože když si tuhle časomíru nevyzkoušíte, můžete být překvapeni z toho, jak těch 20 vteřin uteče, nebo taky jak dlouhá doba to může být.

Druhou příležitostí k osvěžení našich prezentovacích dovedností (:D) byla konference Práce podle Ypsilon, kde jsme mluvily o tom, jak jsme si z našeho koníčku vytvořily naší vlastní pracovní pozici, a že i zdánlivá maličkost (jako založení blogu) může vést k velkým věcem. 


Asi už jste si všimli, že od té doby, co jsme se přestěhovaly, máme s Niky obě moc rády pokojové rostliny. A tak asi pochopíte mojí radost, když mi Niky jako dárek k narozeninám dala workshop pro začátečníky od holek z Pokojovky. Ten byl naprosto boží. Informativní, ale taky praktický a zábavný. No a samozřejmě jsem přišla na to, že jsem dělala skoro všechno špatně.


Diáře, diáře, diáře... my víme! Když oni jsou teď opravdu velikou součástí našich životů. Před pár dny jsme ještě jejich vydání oslavily oficiálním křtem s našimi přáteli, rodinou, nakladatelstvím a těmi, kteří se na diáři podíleli. Byla to prostě úžasná akce. Kmotřičky diářům dělaly Kačí a Nikča a my jsme jim za to moc vděčné. Seznámily jsme se přes blog, ale postupně se z nás staly super kamarádky a my jsme moc rády, že si navzájem pomáháme, přejeme úspěch a fandíme. Taky víme, že holky diáře používaly celý rok, tak koho jiného na jejich pokřtení vybrat? 


Nebojte se! Už vážně skoro končíme. Poslední novinkou a takovou větší událostí pro nás v září bylo to, že jsme se rozhodly přivítat novou hračku do našeho technického vybavení. Je to dron a pořídily jsme si ho hlavně kvůli našemu výletu na Bali, odkud právě píšeme tenhle článek. Tak se (snad) můžete těšit na záběry a fotky ze vzduchu.


A pro dnešek už je to od nás úplně všechno! Jestli jste to někdo dočetl až sem, dejte nám vědět do komentářů, jestli podobné články máte rádi a chcete je na blogu vidět pravidelně. My si jdeme lehnout a už se nemůžeme dočkat toho, co nás čeká zítra :)).

15 komentářů

  1. skvělý článek, moc mě baví tyto photo diary, protože je to super shrnutí celého měsíce... 😉❤️

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek! Měsíční Photodiary jsem od vás měla vždy ráda a rozhodně bych chtěla, aby se tato rubrika zase rozjela. :)
    Budu se těšit na další článek nebo video! Mějte se krásně a užívejte si na Bali!!!!

    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám Photodiary strašně moc ráda a doufám, že v tom budete nadále pokračovat ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek, photodiary je skvělým způsobem ohlídnutí za uplynulým měsícem.

    OdpovědětVymazat
  5. Pani, krasny fotky! To vypada jako skvely mesic. <3

    OdpovědětVymazat
  6. Přímo miluju tyhle články jen tak dal holky ❤️

    OdpovědětVymazat
  7. Přímo miluju tyhle články jen tak dal holky ❤️

    OdpovědětVymazat
  8. K vašim diárom vám chcem ešte raz zagratulovať <3 Obdivujem to, že ste odhodlané ísť za svojím snom a len tak ľahko sa nevzdať! Držím vám palce vo všetkom čo máte naplánované <3
    WOLF CHILD

    OdpovědětVymazat
  9. Tento typ článku, kde je shrnutí měsíce a spousta fotografií se mi líbí. Na záběry z dronu se těším.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj holky, PHOTO DIARY jsou fajn, já ale preferuji trochu jiné druhy článků (např. ty motivační).

    OdpovědětVymazat
  11. Moc krásný článek! Jde vidět, že jste měli akční září. To moje bylo takové divné a zvláštní! Diář se vám moc povedl! Gratuluji ♥

    allaboutcandyslife

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné fotky! Už se moc těším, jak bude vypadat váš hotový byt. A do Ikea pointu už se chystám, mám teď nový pokoj, tak to chce nějaké hezké dekorace :)

    OdpovědětVymazat
  13. Nádherné fotky !
    Těším se na další photo diary :)

    OdpovědětVymazat
  14. Krásné fotky. Ráda koukám, co člověk takhle zažívá a ve fotkách jde vidět, že jste víc než spokojené :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat