Ahoj všichni! Tak jak se tak koukám na fotky z února, napadají mě dvě věci - 1. celé to bylo hlavně o stěhování a horách, a 2. měla bych víc myslet na focení na foťák, protože pak máme skoro jen fotky na mobil, určené hlavně na stories a ty nejsou tak kvalitní... pojďme se ale podívat na to, jak jsme se v únoru měly.


Jak už jsem psala, první dny v únoru jsme věnovali stěhování. Konečně! I když jsme se už nemohli dočkat, trochu jsme se toho báli. Nakonec to ale nebylo tak šílený, jak jsem čekala. To nejdůležitější jsme zvládli vytřídit a přestěhovat během jednoho víkendu a zbytek potom postupně v týdnu.


Do Hornbachu jsme jeli pro osm hmoždinek a skončili s plným vozíkem zeminy a semínek. To se dalo čekat!


V Praze taky doost nasněžilo a Niky s Pierem byli rádi, že si taky užili trošku české zimy. Báli se, že po příletu ze Srí Lanky počasí skočí rovnou do léta. Kdepaaaak, byla i slušná kosa!


Několikrát jsem se zastavila u mamky na oběd a tohle bylo rozhodně moje nejoblíbenější jídlo - celozrnné špagety napůl s cuketovýma, s avokádovo-bazalkovým pestem, masovýma kuličkama a sýrem. Mňam!


Niky si oblíbila recept na cizrnové kari, který vyzkoušela podle Kačí a její kuchařky. Je to fakt mňamka a i když bezmasá, uspěla s ní i u Piera.


Přečetla jsem knížku Tatér z Osvětimi a rozhodně bych jí všem doporučila. Je to smutné, ale vážně poutavé a napínavé čtení podle skutečného příběhu.


Niky přečetla knížku Johana. Ta byla sice poutavá a zábavná, ale ve finále ji nezaujala úplně natolik, že by ji hned doporučila. Tatéra z Osvětimi si možná užijete o trošku víc.


Na pár dní vyrazila s kamarády na hory a to konkrétně do Dolomit. Na horách v Itálii byla úplně poprvé, ale opravdu si to užila. Ta kombinace nádherných hor, super počasí a sněhu a k tomu pizzy, prosecca a bombardina? Oproti rakouským sjezdovkám které zatím vyzkoušela bylo středisko Val Gardena ještě větší a hlavně mělo krásně široké sjezdovky a i spoustu zábavných cest mimo ně.


Následující fotky už jsou ale z Rakouska, tak snad vás nespleteme!

Snow oblečení: Roxy

Do Rakouska jsme vyrazily na hory s naší rodinkou a rodinou Piera a užily si skvělých pár dní u Kaprunu. Poprvé jsme pořádně jezdily na freeridových sjezdovkách v prašánku. Je to naprosto úžasný a osvobozující pocit. Dokud do toho hlubokého sněhu nezapadnete :D. To si pak najednou připadáte spíš jak v noční můře, snažíte se vyškrábat na nějaké místo, kde se přestanete bořit. Připomněly jsme si i naše oblíbené rakouské jídlo Tirol Grostl - jsou to vlastně jen opečené brambory s masem a vajíčkem, ale po dni na sjezdovce na ně vždycky máme chuť.


Oslavily jsme s celou naší rodinou zlatou svatbu babičky a dědy. Ještě jednou blahopřejeme!


S Kubou jsme se učili vrtat (no dobře, Kuba vrtal, já spíš podávala hmoždinky a šroubky) a přivrtali rovnou šest nástěnek do pracovny...


Kuba s kamarádem Adamem nám "sestavili" a zprovoznili pračku a sušičku...


...a já s kamarádkou Verčou mezitím sestavila botník a věšák na bundy (a klíče, dokud nevymyslíme lepší alternativu)! Prostě už se nám to doma pomaloučku zabydluje.


Nakupovat doplňky do IKEY jsem vyrazila radši s mamkou, než s Kubou a myslím, že jsem udělala dobře. Radost z toho totiž měli oba. A co jsem si koupila, to jsem vám ukazovala v jednom z posledních videí na YouTube!


Na blog jsme pro vás sepsaly takový průvodce tím, co můžete dělat s vyřazeným oblečením a samy jsme jednu tašku věcí donesly do pražského Momentu.


A když odtál sníh, začlo už být konečně počasí i na Vespu! Jak už jste mohli vidět, Niky si splnila svůj sen a pořídila si Šmoulinku. Od té doby co chodí s Pierem, který na svém Šemíkovi (tak mu on neříká, to jen my máme potřebu všemu dávat roztomilá jména) jezdí celoročně, uvědomila si, že by sen o vlastním skútru nemusel být tak nedosažitelný. Vyzkoušela si ježdění v Praze, zjistila, že jí to baví, jde a taky jak moc to šetří čas a začla koukat po inzerátech. Se Šmoulinkou to byla láska na první pohled. Oproti téhle fotce už teď má i přední sklo a kufříček a projíždí se po Praze v podstatě denně. A zima? Trochu je, tak snad už to teď bude jen lepší a lepší.

Jaký byl váš únor? Podělte se s námi třeba o nějaký váš nejlepší zážitek!

4 komentáře

  1. Babička je celá Nikča! Teda vlastně Nikča je celá babička ;) Gratuluji!

    OdpovědětVymazat
  2. V únoru jsem vyrazila s kamarádkou objevovat Bratislavu a neskutečně jsme si to užily! :)
    Jinak váš únor vypadá dokonale ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojky, Luci, jak jsi psala, že v Itálii jsou širší ale i mírnější sjezdovky, je to pravda a nejen že tam jsou dobré podmínky na lyžování, mají tam i vynikající kafe a skvělé počasí. Jinak jsem v únoru byla v Praze a moc jsem si to tam užila :)

    OdpovědětVymazat