Jak už asi víte, přibližně od srpna spolupracuju s Markét Gajdošovou, která mi nejen skládá jídelníček, ale především mě toho hodně učí o jídle a celkově o tom, jakou by měl mít jídelníček v životě člověka roli.

Jídlo miluju! Každý den se těším ráno na snídani, a pak už hned přemýšlím nad tím, co bych si mohla dát k obědu a k večeři. Jídlo ovlivňuje mojí náladu, a když mám hlad, jsem rázem ten nejnešťastnější člověk na planetě (moje okolí určitě potvrdí...). A jak jsem celkem rychle zjistila, jídlo do velké míry ovlivňuje i to jak se cítím, kolik mám energie a jak jsem produktivní.

S Markét jsme se rozhodly vytvořit sérii, ve které bychom s vámi rády sdílely úplné základy jídelníčku a to, jaké potraviny jsou pro naše tělo dobré a jaké mají konkrétní benefity. Je totiž důležité si uvědomit, že i když je například zelenina zdravá, jíst jenom zeleninu opravdu zdravé není. Aby naše tělo, náš mozek a náš metabolismus dobře fungovali, jsou důležité i další živiny.



Tak snad vás naše nová série bude bavit, a pokud vás už teď napadá něco, co se rádi dozvíte, dejte nám vědět v komentářích!

4 komentáře

  1. Krásné video! Já občas mám taky problém rozlišit co je zdravé a co ne, tohle video určitě spoustě lidem pomůže! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jídelníček... to je pro nás věčný boj. Děkujeme za inspiraci :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Cakala som viac. V podstate ide o vseobecne rozpravanie, ktore najdem v akomkolvek zenskom mesacniku. Nic nove, nic objavne, nic prinosne. Mozno pre analfabeta v stravovani dobre, ale myslim ze väcsina beznej populacie tieto informacie ma.

    OdpovědětVymazat