To se tak jednou stalo, že nás Verča s Martinem pozvali na "adrenalinový" výlet s jejich partou kamarádů. Spaní ve stanu a pár vodních sportů, o kterých jsme nikdy předtím ani neslyšely :D. Ale hned nás to zaujalo a měly jsme jasno - jedeme!

Čekaly jsme, že to bude super, ale že to bude až takhle super a u fotek a videí se budeme smát ještě další týden, to nás možná ani nenapadlo.


Dneska jsme si pro vás připravily nový týdenní vlog, a taky spoustu fotek z foťáku, GoPra, mobilu, analogu a od našich instruktorů. Nezapomeňte si ale pustit i Verči vlog, ta byla tak rychlá, že už je dávno online!


První výzvou bylo postavit stany, než začne pršet. Bohužel počasí nám úplně nevyšlo. Ale nakonec naštěstí pršelo nejvíc vždycky přes noc a lehce, když jsme byli ve vodě v neoprenech, a to nám ani tak nevadilo...

Spali jsme v kempu Obermayr, což byl moc příjemný kemp v hezkém prostředí, s nádherným jezerem hned vedle, malou hospůdkou s nejmilejším pánem majitelem a hezkými umývárkami. Takže ten můžeme doporučit všemi deseti. Navíc byl vzdálený jen asi sedm minut autem od našich aktivit.

První aktivitou byl River bug. To když jsme si přečetly, tak jsme absolutně netušily, co si pod tím představit. A když jsme si to vyhledaly, dost nás to pobavilo. Jde totiž o sjíždění řeky v takových malých raftech pro jednoho :D. Zábava začala už když jsme se každý měli nasoukat do dvou těsných neoprenů, s kuklou, rukavicema a botičkama.

Kdo chtěl, tak si mohl do vody skočit z mostu, a pak už přišla na řadu krátká instruktáž a mohlo se vyrazit.


Takhle vtipně jsme vypadali! Na nohách jsme navíc měli ještě ploutve a celý raft se kormidloval rukama a nohama. Občas jsme jeli popředu, občas pozadu. Občas klidnou vodou po skupince, občas divočejšími jezy hezky jeden po druhém.


Bylo to fakt zábavný! Několik z nás se převrátilo a vykoupalo, ale celkově jsme si to moc užili. Až na to, že to bylo tak na tři hodiny a ke konci už jsme trpěli, jak se nám chtělo čůrat :D. Takže jestli na to někdy půjdete, dojděte se pořádně vyčůrat předem!


Po river bugu jsme se občerstvili gulášovkou a odpoledne strávili na ferratě. Pro nás s Niky to byla první ferrata a vzhledem k tomu, že jsme se v minulosti bály i v lanovém parku v korunách stromu, tak jsme z toho měly celkem respekt. 


Krize přišla už po pár krocích, když jsme došly k počátečnímu bodu ferraty a zjistily, že jsme se možná trochu přecenily. Doufaly jsme ve sportovnější procházku podél skály, ale moc nebyly připravené na šplhání po skále s propastí pod námi :D. Bylo to vážně docela náročné nejen "na mozek", ale taky na ruce a celkově na fyzičku. Protože bylo jasné, že podobně náročné to bude celou cestu, byla to obtížnost B, C a C+, Niky se nakonec rozhodla, že by si to tolik neužila a že radši počká dole. Já jsem zatla zuby (a veškerý svaly) a hecla se, že to zvládnu. A zvládla. Byla to teda jedna z těch nejnáročnějších věcí, co jsem kdy dělala, byly momenty, kdy jsem se bála (hlavně když nám začalo pršet...), ale mám z toho skvělý pocit a zážitek!


Výhledy za to stály! Na chvilku se teda zatáhlo a pršelo...


...ale na cestu dolů už nám zase svítilo sluníčko!


Za odměnu pauza na pivo!


A večer ještě proběhla soutěž o nejlépe naložený hermelín!


Druhý den jsme odstartovali otužováním v jezeře. To pro mě, jako pro milovníka teplé vody a tepla obecně, byla celkem výzva, ale nakonec i příjemné překvapení. Protože sice když do vody vlezete, není to nic příjemného, ale když z ní pak vylezete a vaše tělo se prokrvuje a prohřívá, je to super pocit! Tak to možná budu zkoušet častěji...


No a pak už jsme se zase nasoukali do neoprenů a vyrazili na canyoning. "Kaňoning" spočívá v tom, že prolézáte vodopády. A to buď jen tak, po svých, nebo se jimi kloužete jako na klouzačce, nebo je slaňujete.


Klouzání se vodopády bylo rozhodně nejzábavnější!


Slaňování, joooo, to byla další výzva. Ta situace, kdy stojíte na kraji vodopádu, připevnění na laně a máte se zpevnění jak prkno zaklonit a "spadnout" dolů, to chce hodně odvahy (a přemlouvání). Alespoň poprvé, než tomu přijdete na kloub. 


Nám s Niky chvilku trvalo, než jsme na to přišly, a taky nám to párkrát podklouzlo. Což vykouzlilo opravdu několik komických situací - mrkněte na vlog! Naštěstí jsme v tom ale nebyly samy a "neslaňovaly hlavou dolů" jediné...


Pak nám to už ale taky šlo! Nebojte!


Po canyoningu jsme dostaly jako odměnu od instruktorů panáky, a tahle momentka je asi moje budoucí profilovka :D...


K obědu jsme si opekli špekáčky...


...a odpoledne jsme se jeli ohřát do sauny.

Večer jsme si ještě užili v kempu, poslední noc ve stanu a ráno se zabalili a jeli do Brna na baby shower Katky a Filípka!


Celkově to byl opravdu akční prodloužený víkend na který budeme ještě dlouho vzpomínat! Už jste někdy zkoušeli podobné adrenalinové aktivity? Jestli ne, láká vás to je vyzkoušet? A je ještě něco, co bychom rozhodně měli vyzkoušet příště?

7 komentářů

  1. Jeee, krásné fotky a video je taky super! :) V Rakousku jsem zatím nikdy nebyla, ale jednou bych se tam chtěla podívat. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky i vlog! Je vidět, že jste si to moc všichni užili! :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  3. تقدم شركة ركن الذهبيه خدمات تنظيف المكيفات بالرياض حيث ان الشركة لها باع طويل فى تقديم الحلول فى مجال النظافه
    وهناك بعض الخدمات منها كما تقدم الشركة كفاه خدمات التنظيف و مكافحة الحشرات عميلانا العزيز تفضل بزياره

    شركة تنظيف مكيفات بالرياض
    تنظيف مكيفات بالرياض
    شركة تنظيف مكييفات سبليت بالرياض
    شركة تنظيف مكيفات
    افضل شركة تنظيف مكيفات بالرياض

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Taky se s přítelem chystáme do Rakouska, tak doufám, že nám výlet dopadne podobně úspěšně jako vám :) Dokonce jsme si nakoupili novou outdoor výbavu a pokud bude hezké počasí, plánujeme spát ve stanu.

    OdpovědětVymazat