Příspěvek je ve spolupráci s Yves Rocher.
Dneska venku zase leje jako z konve, tak to ta úvaha o vodě přichází úplně včas! Odjakživa je hydratace něco, na co mě doma upozorňovali, že je důležité. Vždycky jsem dostávala do ruky vodu, abych se zase napila. Zase? Vždyť ještě ani nemám žízeň! Zkrátka jsem si nedokázala na pravidelný pitný režim zvyknout. V pubertě pak přišla doporučení na to, že se mám pravidelně krémovat. Pamatuju si, jak mi to přišlo naprosto zbytečný a vůbec jsem nechápala, co mají takové krémy pro mě vlastně dělat. Kdybych věděla, že o několik let později pro mě bude kosmetika uklidňujícím rituálem, skoro až relaxační technikou, to bych se divila.

Celkově to beru tak, že hydratace (nebo voda jako taková) je důležitá pro správnou funkci čehokoliv - pleti, celého těla nebo i naší přírody. Zaměříme se dneska ale na tu pleť. Správně hydratovaná pokožka je pružná, jemná na dotyk, projasněná a dokáže se rychleji regenerovat, je odolnější na vnější vlivy.

Moje oblíbená pečující řada od Yves Rocher, Hydra Végétal, rozšířila své řady o nové produkty. Já bych vám dnes ve spolupráci s Yves Rocher chtěla představit tipy na to, jak svou pleť hydratuji.


Prvním krokem, který provádím večer i ráno, je čištění pleti. Vyčištění pleti je jako vytvoření si základu pro pečující produkty, které na ni potom aplikujete. Pokud máte opravdu suchou pokožku, je lepší vyhnout se gelům a raději používat odličovací mléka. Jejich textura je pro pleť jemnější a pro suchý typ vhodnější. Můžete zkusit i přímo olejové textury. Mě samotnou ale vždy odradí ten mastný pocit při používání a po něm. Po odlíčení jsem si ještě zvykla na použití tonika, které už pleť úplně dočistí a připraví ji na aplikaci krému.

Péči o pleť je ideální provádět po koupeli, protože je kůže teplem změkčená a tak do sebe lépe vstřebá krém a jeho účinky. Dejte si ale ve sprše pozor a nepoužívejte příliš horkou vodu. Ta pleť může naopak vysušovat.

Na takto vyčištěnou pleť nejdřív aplikuji intenzivní sérum. Stačí pár kapek, nebo u tohoto gelového spíš pár pumpiček! Je lehounké a hned se krásně vsákne do pokožky. Řada Hydra Végétal se vyrábí z výtažku z rostliny kosmatcovníku. Ten má schopnost ve svých listech zachytit a udržet vodu. Tuto vlastnost propůjčuje i nám. Pleť by měla být hydratovaná až na 48 hodin. Sérum nechám chvíli vstřebat a pokračuji s aplikací krému. Společně by měli být ještě účinnější.

Dřív jsem používala klasický denní a noční hydratační krém. Teď už zkouším novinku, Hydratační péči s OF20. Ta má ochranný UV faktor 20, díky němuž chrání pleť před slunečními paprsky. Ty sice dodávají energii (a krásné opálení), ale bez ochrany proti jejich nepříznivým vlivům naši kůži vystavujeme zbytečné námaze.


Potom už aplikuji make-up, ale (i protože to prostě není můj styl) nepřeháním to s ním. Cítím se mnohem lépe, když může pleť dýchat a není "udušená" pod nánosem líčení.

Snažím se zároveň dosatečně hydratovat i zevnitř. Dodržování pitného režimu pro mě doteď není v některých dnech lehké. Pomáhá mi napít se hned ráno, třeba si i připravit vodu rovnou k posteli. Snažím se samu sebe trochu přelstít, tak, že si nosím skleněnou lahev, kterou si pořád doplňuji a místo ukládání do tašky ji mívám pořád před sebou na stole.

Pokud vám nechutná jen klasická voda z kohoutku, můžete zkusit přidat ovoce nebo například okurku, bylinky nebo nějaký vlastní mix. Super jsou třeba i bylinné čaje, ale naopak káva vám k hydrataci nepomůže. Tu se vždycky snažím vyvážit a o to víc se napít vody.

Vodu můžete doplnit i jídlem, které je na ni bohaté. Jsou to třeba ovoce jako meloun, jablko, meruňky a nebo ze zeleniny už zmiňovaná okurka. 

Jak svou pleť hydratujete vy?




4 komentáře

  1. Tuhle řadu mám taky hodně ráda, používám čistící gel a micelárku a nemůžu je vynachválit :) momentálně zkouším arganový olej a přijde mi, že na pleť má skvělý efekt :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  2. Hydratace je základ, s tím nemůžu jinak než souhlasit. S kosmetikou od Yves Rocher zkušenosti nemám, ale jedna moje kamarádka ji používá a je prý spokojená. Já zase už léta používám kosmetiku od https://www.beamia.cz/ a tu si nemohu vynachválit. Zatím nemám důvod měnit.

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, přesně tenhle set mám doma taky. Narazila jsem na něj před pár měsíci tady a musím říct, že zatím si ho nemůžu vynachválit. Yves Rocher ale celkově dělá parádní věci. Jen jsou teda občas docela drahé.

    OdpovědětVymazat
  4. Poslední dobou už pleť nehydratuji jinak než jednoduchým používáním pleťové vody (např. čistá růžová je skvělá) a olejového séra na obličej - jak ráno, tak i večer. Z olejíčků u mě vede rozhodně "I Am Love" od FRÉ, který obsahuje jen pět ingrediencí (5 různých olejů) a s pletí dělá skutečné zázraky. A taky božsky voní ❤

    vedomevdome.cz

    OdpovědětVymazat