Musím se vám k něčemu přiznat! Vážně ráda nakukuju do cizích kosmetických taštiček! A možná proto mě napadlo, že by mohlo i vás zajímat, jaké mám momentálně oblíbené produkty a s čím vlastně cestuji na dovolenou.

Asi je na první pohled jasné, že s Niky nejsme velké experimentátorky a často sázíme na jistotu. Sjednotíme pleť a zvýrazníme oči a obočí. A jinak tomu není ani na dovolené. Vlastně na dovolené se tak 90% času nelíčíme vůbec. Nějaké produkty s sebou ale vezeme stejně, pro případ, že bychom chtěly jít na večeři do hezké restaurace, nebo chtěly vyfotit fotky a potřebovaly se tochu víc upravit...

Mým největším objevem letošního léta je make-up od Yves Rocher - Super MAT. Doporučily mi ho přímo holky z Yves Rocher, když jsme byly na press tripu ve Francii a já jsem si ho tam i rovnou koupila a jsem nadšená. Je lehký, pleť krásně sjednotí a je matující, což je přesně to, co u makeupů hledám. Mám totiž sice trochu sušší tváře, ale během dne se mi dost mastí T zóna, především čelo a často odpoledne vypadám jak lesklá koule, haha. Jsou lidi, kterým tenhle "lesklý vzhled" sluší, ale já to na sobě moc ráda nemám.

Možná i proto je mým nejoblíbenějším produktem už pár let pudr Studio Fix od MAC, který se dá použít v opravdu lehké vrstvě jako pudr, nebo v trošku silnější vrstvě perfektně zastoupí make-up. Nejčastěji ho používám místo make-upu a nanáším ho větším štětcem na celý obličej. Zase - hezky sjednotí a zmatní pleť, kryje tak středně a po pár minutách se spojí s pletí a není téměř vidět. Nanášení zabere tak půl minuty, takže se i skvěle hodí, když spěcháte...

Místo tvářenky nejčastěji používám bronzer HOOLA od Benefitu, protože se mi líbí jeho barva a mám pocit, že to působí i hezky přirozeně. Navíc tahle cestovní verze vážně nezabere žádné místo.


Na obočí už taky několik let používám jeden a ten stejný produkt, a to tužku Goof Proof od Benefitu. Dřív jsem zkoušela různé gely, zabarvené řasenky na obočí i jiné tužky, ale nic mi nevyhovovalo víc, než tahle. Podle mě je nejpřirozenější, nemá ostrý hrot, takže se s ní kůže jen hezky zabarví, vydrží celý den a z druhé strany má ještě štěteček, kterým si obočí doupravuji.

Řasenku Maybeline Total Temptation jsem objevila úplně náhodou v DM a už mám asi třetí. Tentokrát teda měli jen hnědou, ale ani mi to nevadí. Takhle na léto je to alespoň jemnější. U řasenky je pro mě důležité, aby řasy opravdu viditelně zvýraznila a opticky zahustila, a hlavně aby nedělala šmouhy během dne. To mi totiž dělá každá druhá řasenka. Nalíčím se a už za hodinu mám horní víčko celé černé...

V létě s sebou ráda nosím citrusový EOS, který má navíc UVA a UVB ochranu proti slunečnímu záření. No a to je vlastně všechno z dekorativní kosmetiky, se kterou se momentálně pravidelně líčím. 


Dál s sebou vozím deodorant - momentálně jsem si koupila tenhle limetkový z Yves Rocher, který je sice fajn, ale nějak extra mě nezaujal, takže jestli máte tip na deodorant, který vám vyhovuje, určitě mi dejte vědět.

Malý cestovní parfém Evidence jsme dostaly taky ve Francii od Yves Rocher a takhle na léto se hodí skvěle, protože má jemnou květinovou vůni.

Nemůže chybět ani už dost oprejskaný Tangle Teezer.

A věc, bez které bych se neobešla, je tahle "pacička" na odličování a čištění pleti. To je tak skvělá věc, že ji doporučuju všem v našem okolí. Je to rukavice, která vám odlíčí veškerý make-up, dokonce i řasenku, jen pomocí teplé vody. Což je super! Především na cestách, kdy chcete mít co nejmíň věcí.
Co v létě patří do každé kosmetické taštičky jsou taky samozřejmě opalovací a poopalovací krémy! Já jsem se zrovna nedávno na tohle téma bavila s mojí kamarádkou Soničkou z Running2 a doporučila mi opalovací krémy z lékárny Benu Laboratories de Biarritz. Jsou to přírodní opalovací krémy šetrné k přírodě a oceánům, které vytvořili dva manželé, surfaři. Což mě hned přesvědčilo k tomu je vyzkoušet. Ještě když jsme zrovna nedávno jeli surfovat!


A vyzkoušela jsem celkem tři krémy. Jeden vhodný především na obličej - Alga Maris s SPF30. Ten je naprosto skvělý, trochu hutnější, ale dobře se roztírá a ve vodě neštípe do očí (s čím jsem měla často u opalovacích krémů problém). Navíc nezanechává mastný film na pleti, takže je vhodný nejen na pláž, ale i na normální každodenní nošení, nebo pod make-up.

Druhý na tělo - Alga Maris sprej na opalování taky s SPF30. Ten má celkem nezvyklou texturu, takovou řidší a mastnější, takže to mi chvilku trvalo, než jsem si na to zvykla, ale o to lépe se roztírá a rychle se vsákne.

S opalováky jsem obecně dost opatrná, protože jakmile vylezu bez ochrany na přímé sluníčko, projeví se mi alergie a udělá se mi vyrážka. Na to trpím už odmalička. Potřebuji proto, aby krémy měly ochranu nejen proti UVA, ale také UVB záření, měly vyšší faktor a jen tak se nesmyly/nesetřely. A letos, musím zaklepat, jsem dva týdny na surfu zvládla bez jediné reakce, tak mám radost!

Třetí už poopalovací pomocník je suchý olej na tělo a vlasy - Algamaris Huile Océane. Po opalování a koupání ve slané vodě se vždy na dovolené mažu i nějakým hydratačním krémem a nevím jak je možné, že mě nikdy nenapadlo vyzkoušet suchý olej. Možná jsem se bála, že budu celá mastná, což jak už jsem psala, nemám ráda. Tak alespoň už vím, že jsem se bála zbytečně a asi suché oleje do své péče zařadím častěji... tenhle krásně voní, hezky se roztírá, je opravdu příjemný a rychle se vstřebá.


No a poslední produkt, o který se s vámi chci dneska podělit je tahle modrá sranda od české značky Amazinc! Mezi surfaři a možná i celkově sportovci jsou tyhle zinkové krémy celkem profláklé, protože opravdu perfektně drží i ve vodě a nepropustí slunícko. Nanáší se nejčastěji na obličej, na tváře, nos a čelo, na místa nejnáchylnější ke spálení. My jsme si vybraly modrý a docela si s ním vyhráli :)).

Takže takhle momentálně vypadá celá moje cestovní kosmetická taštička. Nebo, ještě s sebou samozřejmě vozím kartáček, zubní pastu, sprchový gel atd... ale to už mi nepřišlo tak zajímavé na sdílení... Budu moc ráda, když se v komentářích podělíte o vaše letní oblíbence!

9 komentářů

  1. Zkus deodorant od Biorythme, vyrabi je moc mila pani v CR a funguji skvele. Pro citlivou pokozku maji i novou radu bez sody 😉

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám v létě nejradši jen BB cream, když už něco nosím. Makeup v létě nenosím vůbec. Ale tu řasenku od Maybelline miluji taky! ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych ti doporučila deodorant Borotalco, používám takový modrý s názvem "Active", je s mořskou solí a už mám třetí balení. Je tam více typů a vůní, takže si podle mě není tak těžké vybrat. XD

    OdpovědětVymazat
  4. Moji letní oblíbenci se oproti těm, které používám přes rok moc nemění i když je fakt,že už spoustu let hledám nějaký lehký makeup ale i řasenku, jelikož po hodně řasenkách teda skoro po všech mě jak v létě, ale i přes rok pálí a slzí oči. Ačkoliv přes léto makeup nenosím právě vůbec.

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek Luci, moc mě namotivoval k tomu že by se měl používat i poopalovací krém

    OdpovědětVymazat
  6. Sjednotit pleť a zvýraznit oči a obočí - to je zlaté pravidlo, kterým se řídím už několik let ❤ Já musím na prvním místě doporučit rozjasňovač "Magic Luminizer" od RMS Beauty, je to složením velmi čistá kosmetika a efekt konkrétně tohoto rozjasňovače je neskutečný! Dále bych dodala, že skvělý deodoranty s čistým složením má buď The Natural Deodorant Co., Evolve nebo Kopari.

    vedomevdome.cz

    OdpovědětVymazat