Ahoj všichni! Když jsme přemýšlely nad tím, co bychom mohly natočit na dnešek za video, napadlo nás, že asi nebudeme jediné, které tráví většinu léta ve městě. A tak jsme vám chtěly ukázat, že i ve městě se dají vymyslet zábavné aktivity. Máme totiž pocit, že často cestujeme do okolních zemí, procházíme si nejrůznější města, ale úplně zapomínáme na to, že žijeme v Praze! V tak úžasném městě, ve kterém je taky pořád co objevovat. Takže proč si na den nezahrát na turisty ve vlastním městě a neudělat si hezký den, nedaleko od domova.

Když jsme nad videem přemýšlely, chtěly jsme vám ukázat naše oblíbená místa v Praze, vyzkoušet něco nového a hlavně vás do celého procesu zapojit. Na instagramu jste tak mohli hlasovat v anketách a určit třeba co budeme jíst, nebo kam půjdeme.

A co všechno se dá stihnout za jeden den v Praze? Tak na to se pojďme společně podívat!


Náš den začal na Letný, v našem oblíbeném baru Cobra. Rády tam chodíme na obědy, na odpolední schůzky na kafe, nebo večer na drink s kamarády. Ale ještě nikdy předtím jsme tam nebyly ráno na snídani, takže jsme se rozhodly to vyzkoušet a byla to rozhodně dobrá volba. Niky si na vaší radu dala sladkou snídani a já zvolila pro změnu slanou. Mňam!

Na Letný je taky spousta našich oblíbených obchůdků! Jen jsme narazily na to, že většina z nich otvírá až v poledne, takže se radši předem podívejte, než se tam vydáte. Nenechte si ujít Ateliér Veverkova 10, kde najdete Lišku Mazanou a nejrůznější ingredience na výrobu přírodní kosmetiky, bezobalovou drogerii a spoustu dalších vychytávek! Malý vintage obchod Recycle with love. Rohový obchůdek Page five pro milovníky knížek a časopisů. Naší milovanou Papírnu se všemi různými sešítky a dalším papírnictvím. Nebo kousek dál, na hlavní ulici prodejnu Cover, kde vyberete dárky nejen pro vaše kamarády, ale hlavně budete chtít všechno i vy pro sebe :D.

Z Letné jsme se vydaly pěšky přes Letenské sady. Tam se rády procházíme a užíváme si výhled na Prahu, ale dá se tam i skvěle posedět s kamarády, nebo si v parku na trávě udělat piknik.


Dál jsme pokračovaly směrem k Letohrádku královny Anny, kde momentálně probíhá výstava fotek o pádu železné opony. Vstup je zdarma a určitě stojí za to si fotky prohlédnout. Navíc z Letohrádku už je to jen kousek parkem k Pražskému hradu. Tam musíme přiznat, že jsme se moc nezdržovaly, protože je tam vždycky hodně turistů. Ale prošly jsme se alespoň k jednomu výhledu na červené střechy v centru.


Namířeno jsme totiž měly do uliček Nového Světa, které se nacházejí hned pod Pražským hradem, a které moc turistů nezná. Je to tam vážně malebné a úplně klidné!


Častokrát jsme taky chtěly navštívit Kavárnu Nový Svět, ale povedlo se nám to až teď a určitě ji můžeme doporučit. Je tam klídek, krásná teráska do zahrady a výborná káva, limči a dortíčky.


Z uliček Nového Světa se dá projít zase zpátky na Hrad a potom na Petřín. Tam je taky moc hezké se projít, užít si výhled na město a dá se jít i nahoru na Petřínskou rozhlednu, která připomíná malou Eiffelovku. 


My jsme vyrazily do Zrcadlového bludiště, kde jsme naposledy byly jako malé. No, co si budeme povídat, je to spíš atrakce pro malé děti. Je to celkem krátké bludiště a na konci je ještě místnost se zrcadly, která vám deformují postavu. Když jsme ale viděly ty veselé obličeje dětí, nešlo se neusmívat.

Z Petřína dolů (nebo i nahoru) jede lanovka na Újezd a je super, že na ní platí Lítačka a lístky na MHD. Přes den jezdí každých deset minut a brzo ráno a později večer každých patnáct. 


Na Újezdě jsme sedly na tramvaj na Národní třídu a daly si oběd ve Wokinu. Ten už od nás asi znáte, protože jsme tam pečené vařené :D. Je to restaurace, kde si vyberete svůj základ - rýže nebo nejrůznější nudle - potom maso, zeleninu, omáčku a něco navrch a do pěti minut máte krabičku s výborným jídlem hotovou. Jestli jste tam ještě nebyli, doporučujeme vyzkoušet. My milujeme udon nudle a arašídovou omáčku!


Za nás nejlepší zmrzlina v Praze je Créme de la Créme a nedaleko Národní třídy mají hned dvě pobočky. Myslím, že neodoláme nikdy, když jdeme okolo.


Další aktivitou, kterou doporučujeme vyzkoušet je půjčení šlapadel. My jsme si je půjčily na Žofíně a půjčení na hodinu vyšlo na 300 Kč. Je fajn vidět to město zase z trochu jiné perspektivy a užít si klídek a sluníčko na řece.


Z Žofína jsme se prošly pěšky k Rudolfínu, a tam se rozhodly, že si půjčíme Rekola. Jestli Rekola ještě neznáte, tak se na to určitě mrkněte, protože je to skvělá služba, která funguje v několika městech ČR. Prostřednictvím aplikace si můžete půjčit tyhle růžová kola a dojet si kam potřebujete. Navíc to není vůbec drahé, a pokud máte multisportku, máte navíc dvě 60 minutové jízdy denně úplně zdarma.

My jsme jely po náplavce cyklostezkou podél řeky až ke Štvanici, a tam potom přes Těšnov na Florenc. Byla to příjemná a hlavně vážně rychlá cesta. Mnohem pohodlnější, než MHD!


Kousek od Florence najdete Manifesto Market. Místo perfektní na oběd, večeři, nebo večerní drink. Je to takový trh plný stánků s nejrůznějším jídlem a pitím a úplně perfektní atmosférou. Přijde nám super i to, že jediné, jak můžete platit, je kartou. Včera se navíc otevřel ještě Manifesto Market na Smíchově, takže my už se nemůžeme dočkat, až se podíváme i tam.


A posledním místem, které jsme stihly navštívit a zároveň vám chtěly doporučit je kino Aero. Je to naše oblíbené kino hned z několika důvodů - dá se tam posedět venku před i po filmu, do sálu si můžete vzít drinky koupené na baru za normální ceny (ne jako Cola a popcorn v multikině za 200 Kč) a často tam hrají i zajímavé filmy a dokumenty, které jinde neuvidíte.


My jsme si užily parádní den, takže moc děkujeme za to, že jste nám pomohli rozhodnout, co budeme dělat a doufáme, že vás naše tipy inspirují! Budeme taky moc rády, když nám do komentářů napíšete nějaká vaše oblíbená místa, ať už v Praze, nebo ve vašich městech!

5 komentářů

  1. V Prahe je toho naozaj veľa čo robiť. Raz by som ju chcela navštíviť. ♥ Je to krásne a okúzľujúce mesto. ♥ Tá reštaurácia Wokin je fakt originálna. Ešte som nikde nevidela takýto typ reštaurácie. :D Ďakujem za typy a rady kam by som mala zájsť!

    Pekný deň! ♥
    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Turistou po Praze jsem v poslední době hodně často a rozhodně bych se podívala i jinam, než na tato extra známá místa. Ty jsou sice super, ale potom, co jsem si je párkrát prohlédla, začala jsem poznávat i tu čistě neturistickou Prahu a hlavně její parky, které rozhodně stojí za to! A hlavně takto v létě. Nechcete natočit video o vašich oblíbených? :)
    Jinak Nový Svět znám a úplně ho miluji! ♥ A taky tam nikdy není úplně narváno.

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím dámy,

    Prahu mám spojenou hlavně s přeplněnými turistickými místy takže dekuji, že jste mi ukázaly že to jde i jinak. 😉

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Do Prahy se teď o prázdninách určitě chystám, takže tyhle tipy se hodí! :))

    http://lifebypavlina.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem hlasovala, moc super nápad a skvělé video :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat