Krásné ráno! Dnešní ranní jóga na střeše Lucerny mě tak inspirovala, že teďka s Niky sedíme v kavárně, pracujeme a já jsem se rovnou rozhodla upravit pár fotek a napsat vám článek na blog. Jak já to miluju. Tyhle rána, kdy člověk vstane brzo a nastartuje den protažením celého těla...

A ještě navíc s takovým výhledem!

Jógu už skoro rok začleňujeme do našeho týdne pravidelně. Naprosto jsme si jí zamilovaly loni v říjnu na Bali, kam jsme jely především kvůli józe. Až tam jsme ale pochopily, že nejde jen o protahování a cvičení, ale že je to naprostý balzám pro duši, mysl a tělo! Je to pro nás relax, ale zároveň skoro z každé lekce odcházíme zpocené a cítíme svaly, které jsme ani nevěděly, že máme.


Většinou na jógu chodíme jednou týdně brzo ráno, a to do nějakého jógového studia. Ale po tom, co jsme teďka ve Francii praktikovaly s Verčou jógu každý den a snažily se to držet i samy ve Španělsku, tak jsme viděly úplně největší rozdíly a pokroky. Mým aktuálním cílem je naučit se jógu cvičit doma každý den, i kdyby to mělo být jen 15 minut na probuzení.

Problém je, že jakmile si stoupnu doma na podložku, začnu přemýšlet nad vším, co bych měla doma uklidit, vidím každý chuchvalec prachu a nedokážu vypnout a soustředit se jen a jen na sebe a svůj dech. Takže to si dávám jako takovou výzvu na následující měsíc. Najít si tu rutinu, to svoje místečko v bytě na cvičení a i ten čas na to užít si ráno a pořádně se protáhnout!

Možná mám i pocit, že když to napíšu takhle veřejně, tak je pravděpodobnější, že to splním. Tak uvidíme. Můžete se někdo přidat a budeme se vzájemně motivovat!

5 komentářů

  1. Ahoj holky,
    nechtěli byste udělat nějaké jógové video, ve kterém byste cvičili a ukazovali nějaké základní cviky? Možná bych se také donutila a podle toho i cvičila...👍😁🌺

    OdpovědětVymazat
  2. To je super holky! Taky bych ocenila nějaké video pro začátečníky a tipy :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  3. Your post is awesome this will be definitely help us, thanks space jewelry

    OdpovědětVymazat
  4. Taky mám na józe ráda takový ten pocit "vypnutí" všech myšlenek. V tu chvíli prostě jen jsi. Ty a tvoje tělo. Když jsem začínala, zvládla jsem cvičit každý den a bylo to skvělé. Teď se do ní ale nejsem schopná vůbec dokopat. A přitom je mi po ní vždycky tak dobře. Minimálně 15 minut každý den beru! Už je na čase s tím něco udělat :).

    OdpovědětVymazat
  5. Hezký článek. Cvičím/dělám jogu už přes 3 roky a můžu jen potvrdit, že čím víc do toho celého světa asán, správného dýchání, meditace a příjemného protažení, pronikám, tím víc mě to baví. Přesně jak píšeš už to není jen o cvičení, ale postupem času se to stává součástí tebe, tvým životním stylem a každodenní náplní. Přeju hodně štěstí a budoucích úspěchů!!! <3<3<3

    OdpovědětVymazat