O našem prvním surfovacím týdnu ve Francii jsme vám psaly v jednom z předchozích článků. Po krásným francouzským týdnu jsme se sbalili a přesunuli se o pár desítek kilometrů dál, do Španělska. Konkrétně do Kantábrie, do vesnice Langre, která vypadá skoro jako český venkov, akorát s jedním malým rozdílem. Za barákem máte oceán!


Surf-trip, u kterého jsme i ve Španělsku byli ubytovaní, pořádá kempy v krásné vile opravdu jen pár minut chůze od oceánu. Baráček je na kopci, takže z proskleného prvního patra a nebo terasy v druhém patře, máte výhled na pole a hory a taky koně, kteří mají hned pod okny pastvu. Na opačnou stranu stačí ujít pár desítek metrů a ocitnete se na útesech, kde se pod vámi o skály bijí vlny.

Za námi ještě doletěli další 3 kamarádi a celkem jsme ve 12 lidech obsadili celé spodní patro. Tam se nachází 3 úplně nově zrekonstruované pokoje po 4, každý z nich s vlastní koupelnou. Společnou jsme měli kuchyň a takový náš obýváček, kde jsme společně hodovali, pracovali, odpočívali, luštili křížovky, no zkrátka prožívali pohodovou dovolenou.


Pár lidí z naší party mělo na místě surfové lekce, zbytek už si na druhý týden půjčil jen vybavení a vyráželi jsme do vln na vlastní pěst. Každý den jsme chodili surfovat a to na nedalekou pláž v takové zátoce. Pláž je obklopena útesy a je to teda úžasná podívaná. Tedy až na to, že je polovina pláže vyhrazena nudistům, to občas nevíte, kam se dívat. Stane se vám například, že dojíždíte vlnu a snažíte se trefit mezi dva postarší španělské naháče. Trefit je prknem do slabin... to prostě nechcete :D.


Celý týden byly vlny spíš malé. Přes léto to v Evropě tak většinou bývá, protože tvorba vln je závislá na bouřkách daleko na oceánu a ty během léta nejsou tak silné. Nám ale menší velikost vln vůbec nevadila. Upřímně jsme byly spíš rády, protože na nich můžeme alespoň lépe trénovat, abychom byly připravené na ty většího rázu. Každopádně zasurfovali jsme si nakonec skvěle. Nechyběla ani zmrzlina jako odměna za výkony!


Pokračovaly jsme i v józe, i když bez Verči jsme museli trochu improvizovat. Jako naší instruktorku jsme nominovali Lucku a ta se své úlohy zhostila fakt bravurně. Připravila si jógovou praxi na protažení i posilování a alespoň se otrkali i kluci a občas se ke cvičení přidali. Propojení jógy k tak náročnému sportu jako je surrfování, je opravdu boží. Tělo se krásně zregeneruje!

všechny naše plavky a neoprény - Roxy

Oproti Francii je lokace ve Španělsku mnohem klidnější. Ve Francii jsme bydleli blízko Hossegoru, živého městečka s moderními podniky, surfařemi na každém kroku a každovečerní party k probíhajícímu šampionátu. Za to ve Španělsku jsme se procházeli po venkově, opravdu vypli a odpočívali. Shodli jsme se na tom, že tahle dvoutýdenní kombinace je prostě perfektní a pestrá varianta. Zajímavé mi přišlo i to, jak odlišnou mají obě země atmosféru a náturu. Na kilometry jsme se posunuli jen o kousek, ale v charakteru lidí se to projevilo neskutečně. Španělé jsou živější, ukecanější, přívětivější a tím i zábavnější.


Během týdne jsme si udělali pár výletů. Vyrazili jsme do nedalekého města Santander, kam jsme se vydali lodí ze Soma. Nejvíc nás ale jednoznačně bavila návštěva a exkurze místního pivovaru Dougalls. Výborné pivo, zapálený majitel a téměř nekonečná ochutnávka spojená s grilováním? Sí!


Co vám budu povídat, trochu jsem se bála toho, že jedeme na dovču v tak početné skupině. Někteří jsme se předem ani neznali, každý měl trochu jiné preference a představu o tom co ho baví dělat. Ani jednou jsme se ale (nijak vážně) nepohádali, nikdo partu nekazil a všechno proběhlo až neuvěřitelně hladce. Nejspíš je to tím, že vás ta surfová atmosféra hodí do naprosté pohody a nemáte vůbec pomyšlení na jakékoliv problémy. Hned bychom se vrátily!

Naše krásný společný dva týdny jsme oslavily poslední večeří (spíš hodováním) v rybí restauraci Tronky. A byla to teda opravdu dobrota!

(až po vyfocení téhle fotky jsme si všimli, že kluci už čtvrt hodiny sedí u mrtvé krysy)

Pokud se s námi chcete ještě víc přenést na místo, mrkněte i na vlog. My víme, že je to jeden z těch, které si budeme během roku pouštět jako vzpomínku :).


Na závěr už jen asi malé pošťouchnutí... kdyby vás surfování zaujalo, měli byste pocit, že by vás to mohlo bavit a chcete to zkusit - jděte do toho. Skoro každý, kdo má takové pocity si to nakonec opravdu zamiluje. Můžete mrknout k našim kamarádům na jejich zájezdy na Surf-trip.cz a s kódem "acupofstylefriends" získáte slevu 500 Kč.

5 komentářů

  1. Už podle fotek jde poznat, že jste si to užili na maximum. Musel to být skvělý zážitek :))

    OdpovědětVymazat
  2. Úplne ako z rozprávky <3 Na fotografie sa nemôžem vynadívať a dozvedela som sa aj nové informácie, o ktorých som nemala ani tušenia (napríklad ako tvorba vĺn závisí od búrok na oceáne) Paráda <3
    Brinora.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Thanks for sharing, this is a fantastic blog article.Much thanks again Casino Parties

    OdpovědětVymazat
  4. A zase mám chuť vyrazit surfovat jako pokaždé, když si přečtu nějaký váš článek o surfu! :D

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  5. Opravdu nádherné fotky i článek!!!

    OdpovědětVymazat