Taaaak, konečně se dostávám k tomu, abych sepsala článek o našem výletě k Lago di Garda, kde jsme byli minulý týden s Kubou a jeho rodinou. Na stejném místě jsme byli už dva roky zpátky, takže jestli vás zajímá ještě víc tipů na to, kam se v okolí Lago di Garda podívat, můžete si přečíst můj starší článek - "Co navštívit v okolí Lago di Garda?".

Ubytovaní jsme byli zase na stejném místě, ve městě Riva del Garda na severu jezera. Musím říct, že je to skvělý výchozí bod pro spoooustu výletů, takže pokud váháte, kde se kolem jezera ubytovat, Rivu můžu rozhodně doporučit.


Samotné centrum města je útulné a na konci srpna nebylo ani přeplněné turisty, což mě příjemně překvapilo. Chodili jsme tam každý večer na procházku podél jezera, nakoupit do supermarketu a  samozřejmě jsme vyzkoušeli několik různých zmrzlináren.

Jako výsledek našeho nezávislého testování pro vás mám naše dva favority - Gelateria Flora, kde jsem si zamilovala pistáciovou a Gelateria Al Pozzo, kde mají zase nejlepší lesní plody a jogurt! Mňam. Slibte mi, že jestli někdy pojedete do Rivy, tak si tam zajdete a dáte si kopeček i za mě!


Letos jsme poprvé objevili, že se dá vyjít i nahoru na věžičku (na horní fotce), odkud je krásný výhled na město i jezero.


Každý rok na konci srpna se v Rivě odehrává i festival Notte di fiaba (neboli noc pohádek). Tenhle rok byl na téma Sandokan a v průběhu týdne byl ve městě program pro děti, různé koncerty, vystoupení, divadla, trhy a vše završil nedělní 25 minut dlouhý (!!!!) obří ohňostroj.


Nedaleko Rivy je k vidění vodopád Varone a krásné zahrady vybudované kolem něj. Určitě doporučuju jít se tam podívat hned ráno po otvíračce, kdy tam ještě není tolik lidí. Pamatuju si totiž, že jsme tam chtěli jet před dvěma lety odpoledne a nepodařilo se nám zaparkovat.


Zahrady jsou takovou oázou klidu a vodopád zase pořádným osvěžením, protože voda z něj stříká tak, jako byste stáli v silném dešti. Spousta lidí s sebou měla dokonce i pláštěnku.


Po návštěvě vodopádů jsme popojeli ještě kousek dál, ke krásně čistému Lago di Ledro. Tam je k vidění malý skanzen, zrenovovaný z pozůstatků vesnic postavených v době bronzové. Ty se z jezera vynořily po tom, co v roce 1929 klesla hladina pro potřeby lokální hydroelektrárny.


Další krásné jezero, které rozhodně stojí za návštěvu je Lago di Tenno. I tam doporučuju vyrazit celkem brzo ráno, protože potom je plné parkoviště i plné pláže. Jezero je celkem studené, ale zato nááááádherně modré a je to zážitek si v něm zaplavat.


Jeden z nejhezčích letošních výletů byl určitě ten na horu Monte Baldo. A vlastně i sem doporučuju vyrazit co nejdřív, protože na lanovku bývá klidně i dvě hodiny dlouhá fronta. My přijeli zase hned po otvíračce a byli jedni z prvních, kteří vyjeli nahoru.

Cesta nahoru lanovkou je taky zážitek sám o sobě, protože nejen, že máte krásný výhled na jezero a město Malcesine, odkud lanovka vyjíždí, ale lanovka se v druhé části taky za jízdy otáčí o 360 stupňů. Ať už si tak stoupnete kamkoli, nepřijdete o výhled, což je super!


Nahoře jsme se procházeli tak hodinku a půl, pozorovali jsme vzlétající paraglidisty (říká se jim tak???), skamarádili se s ovcema a alpakama, dali si bombardino a jeli lanovkou zase zpátky dolů do Malcesine.


V Malcesine jsme si nenechali ujít naší oblíbenou pizzu na jednom malém náměstí a procházku uličkama.


Byli jste někdy v okolí Lago di Garda? Kde se vám líbilo nejvíc? My jsme si to tam úplně zamilovali a myslím si, že tam asi za rok vyrazíme zas.

1 komentář

  1. Super článek. My jsme byli letos na dovolené taky v Itálii. Jeli jsme autem s přítelem poprvé k moři a moc jsme si to užili. Přítel koupil nosič na kolo , tak jsme si s sebou vzali kola a bylo to super. Hodně jsme toho díky tomu projeli a poznali.

    OdpovědětVymazat