Nový podcast je online a tentokrát je hooodně osobní. Povyprávím vám o našem vztahu s Kubou, o tom, jak jsme se poznali, jak jsme se zasnoubili a jak vypadá naše dosavadní svatební plánování.  Rozpovídala jsem se především o naší obecné představě, o tradicích a o budgetu.

A stejně jako vždycky budu i tentokrát moc ráda za vaše poznatky, příběhy a za to, když mi dáte v komentářích vědět, co by vás ještě ohledně našeho plánování zajímalo - ať vím na co se v budoucnu víc zaměřit a co s vámi sdílet!

V listopadu a v prosinci už bych si taky ráda vyzkoušela nějaké svatební šaty, takže to teď bude společně s cateringem asi další krok. Zatím jsem si zkoušela troje z Asosu (jedny vidíte na fotce) a už i ty se mi moc líbily. Ale těším se, že si vyzkouším různě styly a střihy a jsem neuvěřitelně zvědavá, v jakých se nakonec budu cítit nejlíp.


Podcast si můžete poslechnout taky na: SpotifyApple PodcastyGoogle PodcastyBuzzsprout

24 komentářů

  1. Tenhle podcast mě hrozně bavil, holky 😍 (ne že by ostatní nebavily 😄). Těším se na ten příští podcast a taky na to, jak s námi bude Lucka sdílet další pokroky v plánování svatby 😊

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj holky, i když vás možnost požádat o peněžní dar velice pobavil (mě taky :)), tak vám můžu říct, že ve Španělsku to tak funguje běžně. S pozvánkou na svatbu dostanete v obálce kartičku s číslem účtu a je to bráno úplně normálně. Novomanželé se tak nesejdnou s pěti kávovary a dostanou přímo peníze na účet. Dává se minimálně částka na pokrytí pohoštění. Tak třeba můžete zavést tuto tradici i v Čechách. Hlavně je to třeba brát s humorem. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to jsme nebyly daleko od pravdy :D! To je vtipný, ale zároveň tak jednoduchý a i docela logický :)).

      Vymazat
  3. Zdravím holky, my měli svatbu letos a spoustu věcí si dělali sami (oznámení, pozvání ke stolu, výzdobu). O peníze jsme si řekli, tak že jsme k oznámení a pozvánce ke stolu (měli jsme nejbližší rodinu pozvanou na oběd a kamarádi přišli později) přiložili kartičku s básničkou, kam jsme napsali, že pokud chtějí dodržet tradice a chtějí nás obdarovat, tak ať nám raději darují nějaký halíř, který aspoň na krátko potěší naše prasátko. Do obálky s oznámením jsme ještě vložili harmonogram svatebního dne, aby si hosté už do předu mohli udělat představu, jak ten den asi bude vypadat (grafický k sobě vše ladilo). Jinak jsem děsnej puntičkář a před svatbou jsem řešila, aby bylo vše na jedničku. V den svatby jsem, ale sama sebe uklidnila, že co se dalo zařídit, to máme a když bude něco jinak tak no a co. Hlavně že on tam bude čekat u oltáře, řekněme si Ano. Kdybych byla ve stresu, co není podle představ a zbytečně se tím zabývala, neužila bych si ten náš první novomanželský den. (moc se omlouvám za délku příspěvku)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čím delší komentář, tím lepší :). Takže to se vůbec neomlouvej. To jste měli hezky vymyšlené. Taky si myslím, že pošleme hostům předem informace i harmonogram, ať vědí, co se bude dít. A když se něco pokazí, nic se neděje, kdo jiný, než naše rodina a kamarádi by to měli pochopit :)).

      Vymazat
  4. Holky skvělý podcast!🥰😍😘

    OdpovědětVymazat
  5. Že by Martina Viktorie Kopecká? :)

    OdpovědětVymazat
  6. My měli svatbu loni v září. Cca 90 lidí, část na oběd a večer přišli kamarádi. Je pravda, že svatba stojí peníze :-D ale taky to že se vám většina vrátí na darech atd. My žádnou kartičku ohledně darů nedávali, každý v dnešní době počítá s tím, že peníze darovat je nejlepší. Lidi co se berou tak už většinou spolu nějakou dobu žijí a tudíž mají vše :-) Za mě jako hru na svatbu doporučuju hrát "Královský kočár " Nejlépe hrát k večeru, kdy už je každý dobře naladěn. Dost se pobavíte :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Holky, já vás moc nemám čas sledovat (5 měsíční miminko) na youtube, ale podcasty jsou skvělé na procházky a tento se mi obzvlášť líbil! Jak se Lucka tak trochu slyšela při tom vyprávění působilo tak přirozeně, až jsem měla pocit, že jsem s vámi ve studiu jako další ségra :) těším se na další díly a držím palce, ať svatba dopadne přesně podle představ:)

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný večer, holky.
    Svatbu částečně s partnerem řešíme taky. Líbil by se nám termín v příštím roce a zasnoubený jsme taky :) Strašně se mi líbí sledovat Vaše videa vč. oslouchání podcastů nejen o svatbě. To koho pozvat, řešíme taky. Já pocházím z velký rodiny, partner z malé, tak nechceme aby jeden tam měl spoustu lidí a ten druhý jen hrstku. Ještě ani pořádně nevíme, jak to pořádně celé uchopit a rozhodnout se koho pozvat.
    Moc děkuji za dodávání inspirace ohledně svatby a přeji Vám, aby se Vám dařilo a Lucka si zařídila svatbu dle svých představ.

    OdpovědětVymazat
  9. Suprový podcast, těším se na další!

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Luci!
    Měla jsem svatbu letos na podzim a naprosto souhlasím s tím, že je výborný ji udělat jako prodloužený víkend! (Jen pozor, trošku jsme to v pátek podcenili a moc se bavili a málo chystali:D). Místo rýže jsme měli takové minibublifuky, ze kterých na nás foukali bublinky:) (takže žádní ptáčci s bolavými bříšky, ani "zbytečné" plýtvání květinkami a zároveň symbolické a fotogenické řešení:)). Z tradic jsme si dali jen polévku, rozbitý talíř a krájení dortu.. a z nedostatku nevdaných holek jsem vlastně ani kytku neházela. :D Flatwhitecz jsou boží, nápad s pivem se mi taky moc líbí... Držím palce.. Hlavně se nestresujte, nějak to dopadne.. většina lidí nepozná, že něco nevyšlo a vy budete mít hezčí památku, když se nebudete stresovat :) A k pozvaným lidem.. pozvali jsme jen část rodin atd. a ostatním jsem oznámení neposlali, jen se zmínili, že bude svatba na rodinné oslavě:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bublifuky zde: https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwjN-9aG-frlAhUZ4O0KHWDVAGYYABAJGgJkZw&ohost=www.google.com&cid=CAESQOD2yydR21lBlTTFSMnrkLrCcFalRtUag03yUc11TeRZ5MMqqWvIOUP3GB9SE6eSox2uJUaNb4SoNauDxyMUWTw&sig=AOD64_33fwtTkvuFsJbryxyfuy99bVTxDw&ctype=5&q=&ved=2ahUKEwiJ586G-frlAhVMSsAKHdzYDDwQ9aACegQICxBQ&adurl=

      Vymazat
  11. Hezký den Lucko a Nicole. Předně bych chtěl poděkovat za Vaše podcasty. Většinou vás poslouchají asi holky, ale musím říct, že mě Vaše podcasty baví a nejčastěji je poslouchám v autě po cestě do práce. V březnu k nám přiletí vrána a tak jsem si říkal (i když je to asi hodně brzo :D), že bych mohl trochu načerpat inspiraci, abych pochopil váš "dívčí svět", abych měl v budoucnu k naší holčičce blíž jako táta.

    Před chvílí jsem doposlechl podcast na téma Lucčiny chystané svatby a říkal jsem si, že bych také přihodil pár tipů, které mám v hlavě z naší svatby s Verunkou (manželkou).

    My jsme měli skvělou svatbu a užili jsme si jí. Asi největší základ, který doporučuji nastavit si, je určitý "mindset", jak nad celou přípravou svatby přemýšlet. My jsme si v podstatě zakázali přemýšlet nad svatbou stylem "co by se asi líbilo rodičům, kamarádům..., co by řekli, kdyby, ...jak by se tvářili, kdyby...jaké jídlo bude chutnat všem...co rád pije taťka, strejda, Franta... kdo je vegetarián a kdo nejí ryby..atd." Přemýšleli jsme nad tím, co máme rádi, co jíme rádi, co se nám líbí, jak co chceme. Svatba je hlavně Váš den. Využijte právo být jednou za život absolutně sobečtí.

    Co nám to přineslo? Jelikož jsme celou svatbu postavili na tom, abychom si ji užívali my, tak jsme si ji fakt užívali a užívali si ji i všichni ostatní, jelikož tam byli jen a jen kvůli nám a viděli, že my si jí užíváme a krásně se to na ně přeneslo.

    Vznikli z toho věci, jako třeba, že jsme měli ke svatební hostině guláš s chlebem. Vůbec ne proto, že bychom chtěli ušetřit, ale protože ho máme prostě moc rádi. Na naší svatbě také nebyl tvrdý alkohol, ani jeden z nás ho moc nepije, máme rádi víno a pivo a víme, že občas tvrdý alkohol umí pěkně zkazit večer. Naopak máme rádi čokoládovou fontánu a tak jsme si ji pořídili. Nemáme rádi plánované jídlo a tak kromě guláše bylo jídlo formou rautu, ať se každý nají, kdy chce. To stejné bylo např. "únosem nevěsty". Myslíme si, že je to naprosto hloupý zvyk, který většinou způsobuje zmatky a nepříjemnosti a tak jsme ho "zakázali" už v pozvánce.

    Drobné věci, jako rozbíjení talířů, manželské kvízy a jiné srandy nechce klidně na kamarádech. Ty vymyslí vždycky nějakou srandu a oproti plánovaným aktivitám, to pro vás bude překvápko a o to víc si to také užijete.

    Okvětní lístky jsou skvělý nápad, ale trochu se bojím, jestli venku půjdou opravdu "házet" a jestli je nevezme vítr. Malý tip, u nás na svatbě jsme měli místo rýže rozdaní bublifuky. Na fotkách ty bublinky vypadají docela efektně. :)

    Ještě jeden bod mám k financím. Pokud máte nějaké peníze, které můžete použít, tak si zbytečně neomezujte počty lidí, kvůli penězům. Z pravidla platí, že peníze utracené za svatbu se vám v podstatě vrátí v podobě darů. My jsme napsali, že nechceme žádné "klasické dary", jako sady hrnců a nový mixér, ale že nás potěší drobný příspěvek a vyšlo nám to opravdu tak, že se nám celá svatba vrátila zpátky.(což není asi cílem, ani hlavním myšlenkou svatby, ale je to fakt). Od většiny hostů jsme dostali finanční příspěvek a každý vždy vymyslel nějaký kreativní a zábavný způsob, jak nám ho předat ;-)

    Trochu jsem se rozepsal, každopádně už končím, díky za vaši práci, děláte to dobře a ať se vám daří. Lucce přeji skvělou svatbu, kterou si i s budoucím manželem užijete.

    OdpovědětVymazat
  12. Jee mne se docela ulevilo, ze "slavny" lidi jako vy maji maji docela normalni predstavy o rozpoctu a velikosti svatby. Taky se pristi rok budu vdavat a taky jsme hosty vypocitali na nejakych 80-90 (coz mi fakt neprijde prehnany, jak bylo receno, ti lide vam z velke casti zaplati, to co sami snedi a vypiji a ostatni vydaje vas budoi stat stejne bez ohledu na to, kolik bude hostu) a rozpocet na nejakych max.120tisic. To mi prijde dobry. K tomu co nezaznelo v podcastu me napada, jestli jste uz resili prstynky? Je to takova takova malickost, ale ja nad tim uz stravila nejvic casu. Chtela bych totiz zlaty, ale cena zlata ted hodne stoupla a kdyz chcete neco rucne vyrabenyho (nedejboze od designera) dostanete se na castky pres 20 tis.,coz mi prijde sileny 😀 tak vubec nevim, ale zrovna do toho se mi nechce investovat tolik penez, to radeji vic do jidla 😀

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, jsi jedna z mála blogerek/vlogerek, které mi jsou sympatické, možná právě kvůli hlasu. Proto bych se chtěla zeptat, nemáš v plánu někdy natočit nějaké ASMR video? Tvůj hlas se poslouchá moc dobře. A jinak gratulace. ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Komentář byl mířený na Lucku, ale Nicol má taky příjemný hlas.

    OdpovědětVymazat
  15. Taky jsme s s přítelem dali dohromady při mém pobytu v Anglii, akorát já tam studovala rok. A teď jsme taky zasnoubení. :D

    OdpovědětVymazat
  16. Jsem vdaná rok a půl. Oběma nám je 25 let. Svatba byla hodně v pohodě, celý víkend na skautské základně (doporučuji - hodně postelí, kuchyň s nádobím, dřevo na oheň, možnost vlastního jídla). Celá svatba byla veganská a jsem moc ráda, že jsme z toho (jako oba vegani) neslevili. Nejdražší bylo jídlo, pak fotografka a moje šaty (z Férovek, šaty šité v čr a majitelka hrozně milá). Kytici jsem měla z kytek z louky mojí mamky, která jí vysela přesně za tím účelem (♥), ozdobu do vlasů a korsáž jsem koupila na vinted. Dekorace jsem vyráběla. Chtěla jsem fakt minimum věcí kupovat. Ani ne ze šetrnosti, ale spíš mi to přišlo zbytečné. Dostali jsme v drtivé většině peníze, max. nějaké poukázky na eshopy, kde nakupujeme - když jsme neměli seznam, tak to všichni tak nějak pochopili :). Letos jsme byli kamarádům na svatbě a měli hru (klasickou židličkovanou), kde prohrávající dostal papír, že musí novomažele někam pozvat/něco zažít v určitý měsíc. To mi přijde hrozně hezký, že ty lidi potkáš i po svatbě a můžete se k tomu vrátit a tak :)

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj holky,
    svatbu mám za sebou zhruba dva roky + ještě svatby občas fotím, tak si říkám, že už mám něco za sebou :D Souhlasí s vámi, že některé tradice jsou opravdu hloupé a úplně zbytečné. Stejně tak mi často přijde, že novomanželé si vymýšlí takové ty hloupé hry, které nikoho moc nebaví.
    Vysledovala jsem pár drobností, tak třeba to pomůže:
    - rozbíjet talíř je fajn, jestli je nevěsta ujetá na takové ty artefakty, protože dostane střep, který si může dát do alba, rámečku nebo tak podobně.
    - krmení se polévkou je super. Novomanželé totiž dostanou jídlo první a ostatní na ně koukají. Takže s krmením udělají ostatním divadlo, než budou mít všichni na stole jídlo. A pak mohou jíst normálně.
    - určitě není moc dobré mít na svatbě tvrdý alkohol zdarma (pivo bohatě stačí).
    - je fajn myslet na nějak drobné mlsky na večer (brambůrky, koláčky),super je i udělat k večeru raut.
    - úúúžasná věc je polaroid a rám, na který se věší fotky. Jen je dobré dát foťák na starost několika spolehlivým lidem (aby nevzniklo 20 fotek zadků).
    - hezké je, když se kameraman domluví s lidmi a nechá každého, aby nahrál pro novomanžele krátký vzkaz (co jim přejí do manželství atp.)
    - pokud chce nevěsta házet květiny, je dobré, aby si předem ujasnila, kolik tam má svobodných slečen (aby měl jít vůbec kdo chytat). Pokud by si chtěla nevěsta svojí kytku nechat, tak si může nechat uvázat jednu menší, přímo na házení.
    - nečíst přání. Padají z nich peníze a je to celé takové trapné.
    - mít na svatbě lékárničku (hlavně náplasti). Hodně holek si pořídí neprošlápnuté boty a pak mají puchýře. Ohledně toho - nevěsta by si měla své boty opravdu prošlápnout, ať v nich potom celý den netrpí.
    - myslet na mladší děti a mít pro ně nějakou zábavu (stačí hřiště u hospody, balónky, bublifuky)
    - počítat s tím, že na svatbu může přijít vegetarián, vegan nebo třeba někdo s intolerancí k nějaké potravině. Většina lidí to snad hlásí předem, ale je dobré mít něco v záloze.

    Ještě mě napadá, že je fajn delegovat některé úkoly na svědky, tím si ženich s nevěstou uleví. :) Přeji hezkou svatbu, snad se podaří podle vašich představ. Vaše podcasty jsou moc super, vždy se těším na další :)

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj holky,
    moc mě bavil tento podcast, především také proto, že jsme svatbu měli tento rok v září. Budget jsme měli nižší, ale spoustu věcí podobně tak, jak chcete vy. Jelikož chceme stavět baráček, tak jsme si o penízky taky taktně řekli pomocí básničky:
    Vezměte toto oznámení jako malou radu,
    že svatba není o trápení, co dát ke svatebnímu daru.
    Vězte, že již skoro všechno máme,
    kdo si však i přesto hlavu láme,
    potěší nás příspěvek v jakékoliv výši,
    který nám rozpočet na domeček zvýší.

    Mějte se krásně,
    Eva

    OdpovědětVymazat
  19. Holky, já tak miluju svatby a už se hrozně těším na nějaké další pokračování připrav, ať už na blogu, v podcast nebo na videu. Moc mě bavíte. Mějte hezké Vánoce a děkuju, že mi vaše podcasty dělají společnost na procházkách s kočárkem.
    Přeju Vám klidné svátky a Nikče hlavně brzké uzdravení. :)

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Lucko a Nicol, podcasty jsou super. I když jsem vůbec nevěděla, co to je, tak teď je poslouchám všechny místo koukání na seriály :D.
    Moc gratuluji Lucce a Kubovi. Co se týká svatby v květnu. Pokud si dobře pamatuji, jak mi to někdo vysvětloval, tak se nedoporučovala z toho důvodu, že dříve žena hned po svatbě otěhotněla a pak vycházel porod na zimu, kdy se doktor či porodní bába pozdě dostávali k matce a dítě a špatně to končilo;).

    Jinak my jsme na naší svatbě měli výbornou hru, která byla zábavná především pro hosty a nevěsta s ženichem se moc "nenadřeli". Jmenuje se rok s novomanžely a hraje obdobně jako "židlovaná". Na začátku 13 židlí a 13 účastníků. Místo hudby se zadává úkol, který musí hráči splnit (například Získejte od někoho kravatu). V době kdy plní úkol odendá se jedna židle a kdo si "nemá" kam sednou, tak vypadává a losuje si u novomanželů lístek s úkolem, který by měl splnit během roku (např. Leden - Pozvat novomanžele do kina.) 12 lidí si losuje z 12 měsíců s úkoly a pro toho 13 si mohou novomanželé vymyslet sami, co by s ním chtěli zažít nebo co by pro ně mohl udělat ;).

    Co se týká zvaní hostů - k oznámení můžete přidat malý lístek s dodatkem: "Zveme vás na obřad, hostinu, večerní párty." nebo jen "Zveme tě na večerní párty."

    Rozpočet na svatbu je dost ožehavé téma a je fajn, že i vy máte rozumné požadavky na svatbu. Představa vejít se do 100 000 Kč, si myslím, že je úplně OK. Hodně se dá ušetřit, pokud si člověk dělá věci sám a o spolupráci poprosí své známé. Například pokud máte kamarády, co rádi pouští hudbu či mají hudební skupinu, není od věci je poprosit. Třeba vám zahrají zadarmo (jídlo a pití). Srpnová svatba nabízí vyhrát si s květinovou výzdobou - takové obilí v kombinaci s břečťanem či buxusem vypadá skvěle a nic to nestojí. Proč zbytečně "vyhazovat" x tisíc za to, co vydrží pár dní? :) Hlavně, ať nehladoví hosté ;).
    Mějte se holky krásně, užijte si plánování a držím palce, ať vám vše vychází.

    OdpovědětVymazat