V pondělí jsem byla po třech měsících na obočí a došlo mi, že už tu pro vás mám od minule rozepsaný článek o tom, jak o své obočí pečuju (proto jsme na fotce bez roušek a rukavic). Ani nevím, jakto, že jsem ho pak zapomněla dopsat. Ale nic se nezměnilo. Nic se nezměnilo vlastně už pár let, takže je to stále aktuální.

Tak jednou za měsíc a půl chodím na barvení a úpravu obočí do Spellu k Jiřince. Té naprosto věřím a vždycky mi obočí upraví přirozeně, přesně podle mých představ. Obočí zastřihne, dobarví barvou a vytrhá pomocí vosku.
To mi většinou právě ten měsíc a půl drží hezky, a pak už se zase těším, až tam půjdu znovu. Mezitím se snažím na něj moc nesahat, maximálně vytrhám pár výraznějších chloupků, které mi rostou zespoda obočí a u kterých vím, že když je vytrhnu, nezkazím si tím tvar.


Je zajímavý, že zrovna obočí jsem docela dlouho neřešila, ale čím jsem starší, tím víc ho vnímám jako důležitou součást každodenního líčení. Vy víte, že se zase tak výrazně nelíčím, vlastně si vystačím jen s pár produkty, ale na obočí nikdy nezapomnínám.

Už několik let taky používám ty stejné produkty. Tužku na obočí Goof proof brow pencil od Benefitu  jsem si oblíbila, protože není ani tenká, ani tlustá a krásně přirozeně mi dobarví obočí. Používám odstín číslo tři. Navíc má z jedné strany tužku a z druhé strany kartáček, který je super na pročesání a rychlou úpravu obočí.

Když si obočí upravím a dobarvím, zafixuju ho ještě průhledným gelem na obočí, a to mám ráda buď tenhle 24-h brow setter nebo ten od Macu. S jinými jsem totiž občas měla problém, že mi obočí dost nepěkně slepily k sobě.

No a poslední produkt, o kterém jsem vám chtěla napsat, je ricinový olej. Ten si každý večer dávám na místa, kde mi obočí neroste tak hustě, tvoří se mi tam mezery a opatrně i na řasy. Pomáhá totiž jejich růstu, zpevňuje je a zahušťuje. Dokonce teď čtu, že je dobrý i na vlasy a jejich rozčesávání... tak to jsem ještě nezkoušela, ale možná vyzkouším.

Jak o vaše obočí pečujete vy? Máte nějaké vlastní tipy a vychytávky? A je pro vás obočí důležité při každodenní péči?

2 komentáře

  1. Ricinovy olej pouzivam uz nekolik let a doporucuju! Drive jsem si oboci blbe vytrhavala, diky tomu oleji mi alespon trochu dorostlo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ano!!! Obočí je základ ❤ Díky jednomu z vašich vlogů, kde jste byly v Benefit Brow Baru, jsem si důležitost, kterou hraje obočí, uvědomila a od té doby o něj pravidelně pečuju. Na zvýraznění a fixaci během dne používám gel na obočí od ZOEVA a po pár návštěvách Brow Baru si obočí cca jednou za týden sama upravuju (pinzetou + jemně zastřihávám delší chloupky).

    http://vedomevdome.cz/

    OdpovědětVymazat