Jedna naše společná fotka ještě ze Sri Lanky. To jsme zatím ani netušili, co za podklad s sebou všude nostíme!

V dnešním podcastu vám povyprávím o tom, jak to bylo s plánováním miminka, jak jsem zjistila, že jsem těhotná a co mě na prvních měsících těhotenství nejvíc překvapilo. A jestli máte ještě nějaké otázky, budu moc ráda, když mi je napíšete do komentářů, protože jak jsem zmiňovala, přemýšlím, že bychom ještě natočili jedno Q&A společně s Kubou. Ať si to poslechnete i z jeho úhlu pohledu :)).
 
Podcast si můžete poslechnout taky na: SpotifyApple PodcastyGoogle PodcastyBuzzsprout

7 komentářů

  1. Ahoj Lucko, podcast si poslechu až večer, ale už teď se těším:)
    Jinak mě by určitě zajímalo, jak to má třeba Nicole s dětmi a tak. Já osobně jsem o dost starší, ale děti mi nic moc neříkají..jak se to pozná, že ho fakt chceš? Nebo to prostě člověk pozná?:D
    Btw znám víc lidí, který si mysleli, že cesta k dítěti bude delší, tak jako že začnou dřív a ono se povedlo hned poprvý, až z toho byli zaražený:D

    OdpovědětVymazat
  2. S těmi zdravými tuky jste mi pomohli. Teď se mi navrací menstruace po chemoterapiích a tohle by mi mohlo pomoct😍 Děkuji!
    Jinak moc hezký podcast! Stále tomu nemohu uvěřit! Sleduji váš už tak dlouho!

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Lucko a Nicole, to bylo hezky, jak jste to probraly tak ulpne ze siroka. Ja jsem tehotna asi priblizne stejne jako lucka plus minus jeden tyden. Akorat ze ja cekam uz treti :). No na zaklade mych zkusenosti, bych se chtela vyjadrit k par vecem, nebo je spis doplnit. Vsechna vysetreni jsou opravdu dobrovolna. Prece ti nikdo nemuze naridit, ze musis delat to a to. Ja jsem treba odmitla test na tehotenskou cukrovku, protoze mi bylo a je porad spatne. I kdyz jdes na kontrolu do tehotensky poradny, tak neni nutny (pokud k tomu neni zvlastni duvod) aby vysetreni bylo vaginalni. Ja bydlim v zahranici a nikdy mi vaginalni vysetreni nedelali. Dalsi vec je ultrazvuk, neco si o tom nacti a sama zvaz kolik jich chces absolvovat, jestli pokazde kdyz jdes na kontrolu je to nutne a co na to miminko. Tady v Dansku se delaji jen dva (1.trimester na downuv syndrom a potom organovy screening).

    Jen ve zkratce k tem bylinkam. Vetsina tech o kterych se nejvic diskutuje maji naky vliv na delohu, bud vyvolavaji stahy napr. hermanek (ale je super na zavinovani delohy po porodu) nebo svalstvo delohy naopak uvolnuji a harmonizuji napr. malinik. To je dobry na porod a jako priprava na nej, ale prave v prvnim trimestru se vubec nedoporucuje. Ale jinak jak jsi rikala, s mirou muzes vsechno ;).

    Jinak sranda, ze to casto poznam, ze je nekdo tehotny. U tebe jsem si prave rikala: Ze Lucka ma to telisko, tak to asi tehotna jeste nebude :) Moc gratuluji. Preji hladky tehotenstvi, porod i kojeni (ja u toho taky trpim). A super cvicici video. Tesim se na cviceni v druhym a tretim trimestru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím UTZ je to různé, moje gynekoložka mi pokaždé ultrazvuk nedělá. První mi dělala v 8tt kdy potvrzovala těhotenství, potom v 11tt dělala vyšetření vaginalni i utz, ve 14tt screening a další utz až v 19tt. I v prenatalni ambulanci kam se chodí na konci než jdeš rodit nedělají pokaždé utz. Samozřejmě je to na mamince kuk těch vyšetření chce podstoupit ale myslím si že celkově nejsou ty vyšetření bez důvodu, to platí i u cukrovky, ta si myslím důležitá je hodně a jsou možnosti nejít jen na zátěžové test a pít cumel gkukozy ale domluvit se s doktorem na krevních testech, pokud bývá maminky zle i přes 1.trim. Nejít vůbec je dle mého zbytečný risk, ale to už si volí každý maminka sama i přesto že mám jiný názor tak je to jen názor jeden z mnoha a chápu že se rozhodujeme jinak.

      Vymazat
  4. Krásnej podcast a doporučuji stránky mamila.sk hodně informací týkající se kojení. Přeji moc ať těhotenství pokračuje krásně ať jste zdraví a Nicol ať už je noha úplně v pořádku!

    OdpovědětVymazat
  5. No, já bych ráda doplnila, že to, že někdo toěhotní do roka od začátku snaženís e neznamená žádný problém, je to normální. Při jednom cyklu je i přes pravidelný encráněný stk rpavděpodobnsot úspěchu pod 10%. A funguje prostě statistika (gausovka funguje skoro na všechno :D ). Právě až po tom roce neúspěchus e to přípdně řeší, protože po této době už by měla být žena těhtná na téměř 100% a pokud není, je zde pravděpodobně nějaký problém.

    Jinak přeju, že se Vám to zadařilo hend na první dobrou, ona to je pak fakt sem tam schýza, člověk ví, že to nemá hrotit, ale stejně si ejden nepomůže a doufá a následně je zklamaný....

    OdpovědětVymazat