Jaké kroky můžeme podniknout k tomu, abychom se v domácnosti chovali udržitelně? Co pomůže naší planetě, ušetří energii, odpad, ale i peníze? Popovídaly jsme si o tom se specialistkou na udržitelnost z IKEA, Martinou Hlisnikovskou a dozvěděly se spoustu zajímavých informací.

Pro další informace si můžete stáhnout aplikaci IKEA Better Living. Nebo více najdete přímo na webu IKEA.

Podcast si můžete poslechnout taky na: SpotifyApple PodcastyGoogle PodcastyBuzzsprout

Další aplikace, organizace a weby o kterých jsme v rámci podcastu mluvily:

2 komentáře

  1. Moc fajn podcast, holky, je obdivuhodné, že svého dosahu využíváte takhle k šíření osvěty:) Já osobně jsem do udržitelného životního stylu opravdu hodně zapálená a je pro mě důležité vědět, že nedělám nic na úkor přírody a planety. Kompostér určitě doporučuju, žížaly jsou (možná navzdory očekávání) fakt odolné, a člověk si navíc kompostováním vytváří kvalitní hnojivo-s tím souvisí třeba pěstování bylinek, které jím můžu hnojit, a nemusím je tak alespoň pokaždé kupovat nebo používat sušené. Taky nakupuju v bezobalových obchodech, kterých je už dneska ve větších městech spousta a jsou skvěle dostupné. Protože ona je recyklace sice fajn, ale člověk ve výsledku stále produkuje odpad, který často i tak nenajde nové využití. Ale samozřejmě je to mnohem lepší, než nedělat nic:)

    OdpovědětVymazat
  2. Som študentkou v Dánsku, kde sa sama stravujem , nakupujem. Tu v Dánsku je to už celkom popredu čo sa týka toto triedenia odpadu. Väčšinou má už každý dom mini kontajnery rozdelené na triedenie odpadu , či už papier,sklo, kov ale aj prepažku na "food waste". Sama som sa tu naučila odpad triediť ,čo vidím ako veľkú výhodu a taktiež ma to dosť baví. Kedže mám najbližší obchod tak 3km od ubytovania , niekedy to vidím ako dosť negativum no na druhej strane je to super pretože si jedlo pripravujem z potravín , ktoré mám doma takže môj odpad z potravín je maximálne banánová šupka alebo škrupinka z vajec. A je to taktiež pozitívne v tom ,že si stále dopredu premyslím čo si navarím alebo pripravím ako pokrm. Myslím,že to super téma ,ktorá by mala byť súčasťou každého človeka. Super podcast :)

    OdpovědětVymazat