Zbývá posledních pár týdnů do svatby, a tak jsme se s Kubou zase trochu opřeli do zařizování a plánování posledních detailů. Dáváme dohromady konečný seznam hostů, sepisujeme si všechno, co je ještě potřeba koupit a komunikujeme se všemi dodavateli, aby měli veškeré informace, které před svatbou potřebují. A jsme taky nejvíc vděční za to, že jsme se nakonec rozhodli spolupracovat s koordinátorkou Terkou, která nám celý tenhle proces hodně usnadňuje a věřím, že usnadní hlavně ve svatební den!


Nedávno jsme dostali nabídku od cukráře Skály, že by pro nás mohl vytvořit svatební dort. A protože cukráře obdivujeme a jeho dortíky naprosto milujeme, nemuseli jsme se ani dlouho rozmýšlet.

Jen si myslím, že on sám ani netušil, do čeho se namočil.

O svatebním dortu jsme totiž s Kubou začali mluvit hned po tom, co jsme zarezervovali místo a oddávající. Kuba přišel s nápadem, že by naším svatebním dortem mohl být jeho oblíbený dort, který mu mamka dělá už odmalička každý rok k narozeninám. Dort jen z jablek, pudinku a piškotů.

Já jsem to první měsíc nebrala moc vážně, protože mi to moc nesedělo do představy "svatebního dortu", ale čím častěji jsem to někomu říkala jako vtip, tím víc mi docházelo, že je to vlastně hezký nápad, s hezkým příběhem a je to ideální lehký letní dort.


A téhle představy jsme se teda nechtěli vzdát ani když jsme šli na první schůzku s cukrářem Skálou. Bylo vidět, že ho to malinko zaskočilo, ale hned začal přemýšlet nad tím, jak by se tenhle typ dortu dal pozvednout a za pár týdnů už jsme se přesvědčili, že asi vážně není nic, co by nedokázal.

Odprezentoval nám krásný svatební minimalistický dort, který po rozkrojení opravdu vypadal jako "ten náš".


Na ochutnávku jsme s sebou vzali ještě i Kuby mamku, aby si to užila s námi, ochutnala dort mezi prvními a mohla ho taky "schválit". A odsouhlasili jsme ho přesně takový, jaký byl! Mňam.


Pak už zbývalo jen doladit detaily jako je počet porcí, dekorace a prezentace dortu a neodolali jsme a přiobjednali si ještě další sladké, které našim hostům nabídneme před obřadem. To zvítězily linecká kolečka, višňové margaretky a mini kremrole.


Celá schůzka byla naprosto skvělá a už teď se těšíme, až dort na svatbě ochutnají naši hosté. Tak snad se nám podaří ho taky takhle hezky nakrájet!

Máte nějaké příhody s vybíráním svatebního dortu? Jaké příchutě a zdobení jste zvolili a odkud jste dort měli?


7 komentářů

  1. My jsme dort měli od nasladko a meli jsme požadavek, aby byl co nejvíce podobný chessecaku navrhu s malinami a byl vážně úžasný. Všem moc na svatbě chutnal že se ptali odkud jsme ho měli. Ty jo utíká to a už za pár týdnů budeš vdaná paní luci. ;) Těším se na fotky že svatby určitě Vám to s Kubou bude moc slušet!

    OdpovědětVymazat
  2. To je moc hezký nápad. Originální. :) My měli dvoupatrový nahý dort z naší místní cukrárny, kde bereme už několik let dorty. A byl skvělý. S vanilkovým krémem a ovocem,ozdobený růžemi jako moje svatební kytice. 🙂

    OdpovědětVymazat
  3. Bohužel se mi teda zatím nepoštěstilo vybírat svatební dort, ale narozeninových už jsem pár objednávat a vymýšlet musela a vždy skládám obrovský obdiv cukrářům, kteří jdou do šílených a originálních nápadů a nebojí se si vyzkoušet něco nového :) A ten váš tedy vypadá parádně!

    OdpovědětVymazat
  4. Bydlíme nad café jen, takže svatební mrkváč z jenu byl jasná volba! Kdo zná, ten ví:)

    OdpovědětVymazat
  5. Přítel Michal měl úplně stejný nápad. Normální piškotový dort, který se děla studený. (jen piškoty a tvaroh) :D

    OdpovědětVymazat
  6. Wau, to byl super nápad. Mám obavu o cukráře a jeho psychické zdraví u tvoření dortu, ale věřím, že nakonec bude vypadat úžasně a bude to něco jiného než ty těžké máslové či marcipánové dorty, které jsou spíš na oběd než po obědě :D Přeji ať to vyjde a ať jste s výsledkem spokojení.

    OdpovědětVymazat
  7. Mohla bych se zeptat, odkud máš šaty, které máš na fotografiích na sobě?

    OdpovědětVymazat