Už začátkem roku jsme se s našimi rodinami domluvili, že si společně vyjedeme na výlet. Našli jsme si krásné ubytování v Ořechovém dvoře, domluvili se na termín, ve kterém jsme všichni mohli a začali se těšit. Naše setkání bývají plná srandy a pohodičky. Měli jsme vyrazit ve složení - naše rodinka a Pierova rodina, celkem 10 lidí. Pak přišel koronavirus a samozřejmě nebylo vůbec jisté, jestli budeme moct někam vyrazit.  Nakonec jsem okolo termínu, kdy jsme měli jet,  dostala termín na operaci a abych ji stihla co nejdříve, přijala ho. Když jsme se pak dozvěděli, že jet můžeme, ještě jsme s majitelkou "Ořecháče" našli náhradní termín o pár týdnů později - kvůli mojí noze. Přes všechny překážky jsme to nakonec zvládli a vyrazili do Písku! 


Hned první den jsme se tam sešli na oběd. Zašli jsme do restaurace Ostrov, která je opravdu na ostrově a má super interiér, i sezení venku. Počasí nám moc nepřálo, ale aspoň nakonec zas tak moc nepršelo, i když to původně hrozilo. Následovala procházka po Písku, který má malebné uličky, náměstí a známý Kamenný most  - nejstarší dochovaný most v Česku. Nadšení jsme byli i z píseckých kavárniček. První den jsme vyzkoušeli kavárnu Až na půdu,  kde nás okouzlil dvorek se zahrádkou a když jsme pak dostali kávu a koláčky, dortíky a zákusky, pochutnali jsme si.


Nadšení pokračovalo i když jsme dorazili na naše ubytování. Ořechový dvůr je nově zrekonstruovaný statek ve vesnici asi 10 minut autem od Písku. Shodli jsme se, že takhle vkusnou, moderní a kvalitně provedenou rekonstrukci jsme už dlouho neviděli a hned jsme si to prostředí zamilovali. Je to dost velký prostor (ubytuje přes 30 lidí), ale my měli takové štěstí, že jsme ho měli celý pro sebe. Užili jsme si prostorné světnice s kuchyní i pecí, privátní pokoje, zahradu, venkovní terasu a jediné, co jsme do programu nevměstnali, byla sauna. Vypadala ale krásně! Líbilo se nám, že kdyby přeci jen byl Ořechový dvůr plný, všechny skupiny by měly dostatek prostoru a soukromí. Každá skupina by mohla mít svou kuchyň a zalézt si do jednoho z mnoha koutů určených k posezení.


Druhý den jsme se vydali objevovat. Nejdřív na rozhlednu Jarník. Pěší cesta k ní byla krásná, ale o výhled z ní jsme bohužel přišli. Byla totiž zatím zavřená. To by se ale teď od prázdnin mělo měnit. Po procházce jsme se vrátili do Písku a dali si výborný oběd v Kozlovně, hned u Kamenného mostu.


Neubránili jsme se ani kávě a tu jsme vyzkoušeli v další dobré kavárně Čas nemám, ale...


Jako odpolední program jsme zvolili zámek Blatná. Jeho hlavním tahákem je rozlehlý zámecký park, ve kterém se volně pohybují daňci a pávi. Tyhle krasavci se procházeli, odpočívali, někteří se nechali pohladit a nebo nakrmit natrhanou trávou. Pávi ukazovali svá peří, nebo se nahlas svolávali. Park je hodně veliký, takže se v něm můžete procházet dosyta. My se po chvíli vydali zpátky na naše ubytování a připravili si společný táborák.


Naše poslední dopoledne jsme začali výbornou snídaní a výletem na nedalekou rozhlednu Velký Kamýk. Z ní byl krásný výhled na okolní lesy, pole a vesnice. Po cestě jsme našli i pár hub a pak už jeli na oběd do vyhlášeného Zájedního hostince U Jiskrů. Dali jsme si výborné jídlo, pivko a už se museli rozloučit a vyrazit zpátky do Prahy - a na Mělník zbytek skupinky. Výlet do Písku jsme si skvěle užili, hlavně díky skvělé společnosti a úžasným zážitkům. 


Chystáte se v blízké době taky objevovat Českou republiku? Kam vyrazíte?

2 komentáře

  1. Jeee, to mám radost, že jste vyrazili k nám na jih :) Písek je krásné město, narodili se tam obě moje děti:)Až se sem někdy budete bude vracet, třeba už s miminkem, doporučuji navštívit Pohádkovou kovárnu v Selibově cca. 6 km od Písku směrem na České Budějovice, úžasný zážitek pro celou rodinu.

    OdpovědětVymazat