Kdo četl naší knížku, nebo nás sleduje už víc než šest let, tak si možná pamatuje první kousek oblečení, který jsme si vymyslely - tričko k oslavě čtvrtého výročí našeho blogu. Byly na něm čtyři hrnečky/skleničky a nápis "Celebrating is my cup of style!". Od té doby jsme vytvořily pár dalších kousků a loni jsme se pustily i do celé letní kolekce. Vždy ale celý proces spočíval v tom, že jsme koupily už hotový kousek oblečení a nechaly ho potisknout, nebo na něj vytvořit nášivku. Představa, že tvoříme něco úplně od základu byla sice nádherná, ale věděly jsme, jak to bude složité a drahé... a čekaly jsme a čekaly... až nebylo na co dál čekat!

Vy víte, že nás baví vytvářet obsah online, ale i věci offline. Milujeme naše papírnictví a tam už taky přesně víme co a jak. Máme grafičky, oblíbené papíry a řekněme, že to vlastně není zas až taková věda. Ale oblečení? Jak vybrat ten správný materiál pro konkrétní kousek? Jak vysvětlit dílně, co chceme ušít? Jak vytvořit střih? Jaké další komponenty jsou potřeba? A co velikosti? No... těch otázek je víc než dost a asi chápete, kam tím míříme. S oblečením je to mnohem složitější, než s papírnictvím...

Jenže my se nerady vzdáváme a moc rády se učíme nové a nové věci. Takže jsme se rozhodly, že na všechny tyhle otázky najdeme odpovědi. A taky nám bylo jasné, že bude mnohem lepší, když na to nebudeme samy. Takže po pár dnech pátrání jsme se v lednu 2020 rozhodly oslovit Kristínu Dúhovou, absolventku pražské UMPRUM a představily jí naše nápady. A jí se líbily!


Už to teda trochu zkrátim, ale od toho ledna jsme dávaly dohromady nápady, moodboardy, střihy, až jsme se dostaly ke konkrétním materiálům, detailům, dílnám a vzorkům. No a nakonec k naší vysněné kolekci.


A máme největší radost, že jsme vám tenhle týden mohly představit naše první čtyři kousky. Kimono, kalhoty, tričko a podprsenku!


Střih na kimono vychází ze zavinovacích šatů a je to proto celkem variabilní kousek. Kimono se dá nosit zavázané jako šaty, nebo rozvázané a rozevláté, jen jako takový kabátek. My jsme si zamilovaly obě varianty a nedokážeme se rozhodout, která je lepší. Navíc má i pořádně velké kapsy, takže do nich můžete dát všechny vaše nezbytnosti!


Potom jsme chtěly vytvořit tričko, které se bude hodit nejenom na každodenní nošení, ale i na klidnější sportovní aktivity, jako je třeba jóga. A jsme přesvědčené o tom, že se nám to povedlo. Tričko je dostupné v černé a růžové a je z bambusové viskózy, což je vážně ten nejpříjemnější materiál, který jsme kdy měly v ruce. Navíc jsme si trochu pohrály s detaily a vytvořily průstřih vepředu a možnost uvázat tričko buď vzadu, nebo taky vpředu.


Když už jsme měly v ruce ten příjemný materiál, bylo nám jasné, že z něj musí vzniknout ještě něco. Úplný základ každého šatníku - podprsenka!


A jak vidíte na fotkách, kimono, trička i podprsenky navíc zdobí černá pruženka s heslem celé kolekce - ŽIJ. OBJEVUJ. BALANCUJ.


No a posledním kouskem, který jsme v kolekci chtěly mít, byly kalhoty. Kalhoty, se kterými můžeme procestovat celý svět. Kalhoty, které budou pohodlné jako tepláky, ale budou vypadat skvěle nejenom se sportovním oblečením, ale taky s elegantním. 


Tak jak se vám naše kolekce líbí?
Už teď máme radost z veškeré vaší zpětné vazby a nevěříme, že kalhoty už jsou kompletně vyprodané.  Zároveň už se těšíme, co vymyslíme dál!

6 komentářů

  1. Gratuluju ke kolekci, je za tím jistě moc práce! Nejvíc mě zaujalo triko už jen tím střihem a k joze mi přijde ideální, poté podprsenka. Jsem ráda, že si plníte svoje pracovní sny a jsem ráda, že toho můžu být součástí jako Vás sledující :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mooc pěkný holky! Fandím Vám a přeji Lucce hezký a nekomplikovaný porod. Jana 12 let

    OdpovědětVymazat
  3. Kolekce je krásná, škoda že jste nepřišli alespoň s klasickým L anebo XL. Tričko mě nadchlo, ale nejsem si jistá, že se velikostně vejdu......

    OdpovědětVymazat
  4. Holky, budou ještě kalhoty nebo už opravdu nadobro vyprodáno? :) Zdraví Zuzka

    OdpovědětVymazat
  5. Také bych měla zájem o kalhoty...budou znovu dostupné? Děkuji. Jste moc šikovne...

    OdpovědětVymazat
  6. Taky bych mě la zájem o černé kalhoty, dokonce 2x, pro mě i pro mamku

    OdpovědětVymazat