V naší kanceláři už budeme téměř rok a půl. Byl to pro nás docela velký krok, bylo potřeba si přiznat, že vlastně samostatný prostor potřebujeme a rozhoupat se k tomu, do toho jít. Hlavním důvodem byl e-shop, který jsme do té doby provozovaly z domova, ale už nám začínal přerůstat přes hlavu. Protože jsme se do kanceláře stěhovaly na podzim, potřebovaly jsme hlavně rychle vybavit expediční místnost, abychom se stihly zaběhnout na vánoční sezónu. Naši druhou místnost, určenou pro počítačovou práci na e-shopu ale i na blogu, videích, podcastech nebo třeba na vývoji nových produktů, tu jsme trošičku odflákly. Vybraly jsme pořádný stůl a židle, pár kousků nábytku do části místnosti, která měla sloužit ke schůzkám a tam jsme skončily. S každodenní prací a pocitem, že to vlastně stačí, se vybavování odsunula na neurčito. 



Až donedávna! IKEA, se kterou dlouhodobě spolupracujeme, nám navrhla účast na krásném projektu. Pojďme se společně pustit do úprav interiéru, které chytrým a zároveň levným způsobem udělají velkou změnu! Ano, to byla jasná odpověď! Jak to dopadlo můžete vidět nejen v našem videu, ale můžete pokračovat ve čtení a já se s vámi o celý proces podělím. Věřím, že vás bude tahle proměna nejen bavit, ale že by mohla posloužit i jako inspirace pro vaše pracovní koutky, home office místa, pracovny nebo kanceláře. Tam, kde se cítíte dobře, jde práce mnohem lépe od ruky!



Jak to tedy celé proběhlo? Nafotily jsme místnost, změřily všechny důležité rozměry a daly dohromady seznam věcí, které nám na naší kanceláři aktuálně nejméně vyhovují. Bylo to konkrétně:


1. Nešikovně vyřešený úložný prostor. Spíš jeho absence. Používaly jsme stejný regál jako v expediční místnosti, který sice plnil svou funkci - daly se do něj vložit potřebné dokumenty a další věci nutné k objednávkám, ale vůbec nevypadal hezky a hned u vchodu do místnosti jsme tím pádem viděly jen chaos. 



2. Nedotáhnutá "meetingová" zóna. Chtěly jsme mít místo, oddělené od pracovního koutku, kde si dáme schůzku a kafe. Moc jsme to ale nedotáhly a tahle část místnosti působila jako osamocený,  nevyužívaný ostrůvek.


3. Prostor pro inspiraci. Nechtěla jsem na stěny dávat vyloženě rámované obrázky, ale měla jsem vizi nástěnek, které by se daly jednoduše obměňovat a fungovaly by jako prostor pro shromáždění inspirace, tvoření moodboardů a taky jako zútulňující prvek na stěny. Běžná řešení mi ale nepřipadala dostatečně zajímavá a tak jsem od toho nakonec upustila.


Tento balíček informací od nás dostaly designérky z IKEA a v rámci Služby interiérového konzultanta se naší kanceláři začaly věnovat. Nejdřív jsme si na jednom on-line hovoru upřesnily zadání a po pár dnech jsme si volaly znovu a to už měly nachystané tři návrhy interiéru s konkrétním řešením. Součástí každé verze byl vždy moodboard, koláž z použitých produktů a vizualizace v prostoru.


Hned první návrh nás upoutal a to krásnou šedozelenou barvou štendru, který chytře odděluje prostor práce a kafíčkování. V této zóně nás i zaujal koberec s abstraktním vzorem a hlavně jsme poprvé viděly netradiční řešení dřevěné stěny vytvořené z postelových roštů s možností zavěšení květin a využití pro nástěnku.


Druhý návrh nás zase nejvíc oslovil svým řešením úložného prostoru u vchodu do místnosti. Kombinace zavřené skříně a otevřeného regálu spolu s nižší skříňkou na tiskárnu a poličkami nad ní - to jsme z tohoto návrhu hnedka zvolily. 


Třetí návrh využíval jako dominantní kombinaci černé a červené. Hodně nás zaujala kombinace dvou barev na křesílkách, ale nakonec jsme si použitím červené v pracovním prostředí nebyly jisté. Zaujal nás i návrh na úložné řešení, ale nakonec nezvítězil z toho důvodu, že obsahoval málo zavřených prostor.

Nakonec jsme si potvrdily finální řešení, které kombinovalo nápady z různých návrhů a do kterého holky zpracovaly všechny naše poznámky a připomínky. Vytvořil se konečný nákupní seznam a první část projektu byla za námi! Pokud byste si chtěli také nechat pomoct s designem interiéru od IKEA, můžete využít novou Službu interiérového konzultanta. Probíhá přesně takto, jak jsem vám ji popsala a v tomto rozsahu stojí 1690 Kč na místnost. Tato částka je ale zároveň vratná, pokud se nakonec rozhodnete řešení využít a produkty si koupit. Za mě je to skvělý způsob, jak si nechat poradit, dostat názor odborníka a také nechat někoho se zkušenostmi, vymyslet kreativní řešení, která by vás nemusela napadnout. 



Běžně služba končí nákupem a dovezením nebo vyzvednutím produktů. My měly ještě tu krásnou výhodu, že nám IKEA poslala šikovný tým, který nám nábytek smontoval. Během jednoho dne se nám v kanceláři stal téměř zázrak a proměnila se nám před očima.


Postelové rošty na stěně místo nástěnky. I nám to zprvu přišlo trochu šílené. Vložily jsme ale důvěru do rukou designérek a jsme naprosto nadšené. Nejen, že nástěnka krásně funguje -  dají se na ni zavěsit květináče s kytkama a použít ramínka na obrázky nebo přikolíčkovat či přilepit fotky. Nejvíc se mi na ní líbí, že skvěle vyplnila velkou část zdi a propojila dřevěný prvek se zbytkem kanceláře. Je to teď jeden z hlavních bodů v místnosti a přitom dohromady vyšla jen na 900 Kč. Každý rošt stál 300 Kč.


Podařilo se krásně a přirozeně oddělit pracovní prostor od toho potkávacího díky štendru. Oproti nějakým paravanům nebrání světlu a dá se sám o sobě využít. Tahle zelenošedá varianta se nám navíc moc líbí designově.


Úložný prostor dopadl přesně podle našich představ. Našlo se místo pro uzavřenou i otevřenou skříňku a konečně v tom máme pořádek. Navíc holky vymyslely i skvělý způsob, jak zúžitkovat druhou úchytku. Podívejte se na další fotce na čem má mamka u svého stolu zavěšený obrázek!


Mamka má u své části stolu magnetické nástěnky a ještě další police s praktickými pořadači a místem na telefon, který ovládá zvonek. 


Tento levný způsob jak pověsit obrázky mi přijde zkrátka geniální. Ramínko je aktuálně zlevněné na 9 Kč a já na něj teď nahlížím úplně jinak, než jen jako na kalhotové ramínko.


Celá proměna vyšla na 19 987 Kč, což je krásná částka vzhledem k tomu, že se nakonec použilo docela hodně nábytku.  Já osobně jsem úplně nadšená. Jak se změna líbí vám? 


Na závěr pro vás mám ještě seznam nejzajímavějších produktů z naší proměny, pro případ, že by vás taky zaujaly:

8 komentářů

  1. prosím, máte odaz na ty květináče, které se sají zavěsit za rošt? děkuji

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou to tyto :) https://www.ikea.com/cz/cs/p/sunnersta-nadoba-bila-50303735/

    OdpovědětVymazat
  3. Měly jste v kanclu taky kuchyň :)
    Co je s ní?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta zůstává stejná :) Potřebovaly jsme vytvořit jen to místo, odkud pracujeme :))

      Vymazat
  4. Moc hezký článek!!!
    Teď ta kancelář je moc hezká.

    OdpovědětVymazat
  5. Super proměna a moc díky za tip na interiérového designéra. Máme v plánu tvořit dětský pokoj a je hodně malý, tak ho potřebujeme efektně využít a nepřeplácat. A to je super.

    OdpovědětVymazat
  6. Naprosto krásný prostory! V takové kanceláři musí být radost pracovat a tvořit <3

    OdpovědětVymazat