source - tumblr.com

Bříško, bříško, ach to bříško. Asi všechny sníme o tom krásném, plochém, vypracovaném břiše, za které se v létě na plavečáku nebudeme stydět. Ale většina z nás na to jde bohužel úplně špatně, a proto se to může často zdát jako předem prohraný boj. NENÍ. Dnes vám prozradím malé tajemství a věřím, že v létě se budem všechny vesele promenádovat v plavkách!
Abs, abs, oh those abs. The stomach is the area that so many girls want to slim down and tone up to look perfect in those bikini. It can easily go wrong and many times it also seems like an already lost battle. But it is not! I will tell you a little secret and am sure that we will be all rocking our new swimsuit by summer time!

Proč bych se měla zaměřit na břišní svaly?
Břišní svaly vám výrazně pomůžou s držením těla a spousta aktivit pro vás bude hned jednodušší. Jsou také skvělým nástrojem pro spalování, urychlí váš metabolismus a tělo nebude tolik ukládat tuky.

Jak na ploché břicho?
1. Základem je jídelníček. Zase a znovu. Prvním krokem k vysněnému tělu bude vždy změna stravování. Všichni víme, co je pro naše tělo dobré a vždy se to dá vymyslet tak, aby nám to chutnalo. Já jsem nedávno objevila fajn blog plný zdravých receptů, tak se běžte inspirovat třeba tam ( link ). 
2. Kardio. Největší omyl, který máme zakotvený v těch našich hlavičkách je, že zhubneme posilováním. Posilováním bohužel tělo "jen" posílíme, tuk ale zůstane přesně kde je a svaly nebudou vidět, protože budou schované někde pod tou vrstvičkou. Aha! Pokud tedy někdo chce zhubnout, musí kombinovat kardio cvičení s posilováním. Nejúčinější kardio je asi rychlá chůze, běhání, plavání... Jedinou nevýhodou cvičení kardia je, že svému tělu nemůžeme přikázat, že právě dnešním během chceme bojovat proti tukům na břiše. Každé tělo si totiž samo vybere, kde chce začít a postupně se tak bude zbavovat tuků na celém těle - bříško, zadeček, stehna...
3. Posilování. Nejdůležitější věcí, kterou bych chtěla zmínit s vykřičníkem u posilování břišních svalů, je správná forma. Doporučuji začít pomaleji s nějakým videem na youtube, kde se vám bude opakovat pár jednoduchých cviků a vše krok po kroku uvidíte. A když natrénujete tohle, můžete zase pátrat po něčem trochu náročnějším ( zkuste třeba mojí oblíbenou Jillian Michaels a 6 weeks 6 pack, nebo jedno z patnáctiminutových cvičení z aplikace Nike training club přímo na posilování břišáků - neboli abs ). Nakonec se nezapomeňte protáhnout :)).
4. Mějte trpělivost! Když začnete teď, do léta uvidíte velké změny. Všechno chce čas a takové ty články s titulkem "Štíhlá do plavek za dva týdny/měsíc." jsou jen lákadlo a reklama, ale ve skutečnosti to tak rychle nikdy nefunguje..
Jak se připravujete na léto vy? Je pro vás důležité ploché bříško? Myslíte, že teď už konečně víte jak na to, nebo pro vás tenhle článek nebyl nic nového? Na co se zaměříme příště?



Why should I work abs?
Having strong abs will improve your posture and make daily activities much easier. It will also make your metabolism faster and help you burn calories.

How should I work abs?
1. Flat stomach is made in the kitchen. So once again, to get that perfect body you dream about, you will have to change your diet first. We all know that the best thing we can do for ourselves is to eat foods as close to their natural state as possible and avoid the ones that are highly processed or contain highly processed ingredients.
2. Cardio. One of the biggest myths about working out is that you can slim down your belly just by excercising. This is not true and the only way to effectively lose excess fat is to combine cardio and excercises. In order to burn the biggest amount of fat, the best activities are for example running, walking or swimming. Unfortunately, it is not possible to target belly fat only, and you may notice that your thighs or butt are going to be the first in the line. All you need is a regular exercise routine. 
3. Excercisse. With excercising, the most important thing is to do everything just right. I recommend starting slowly and working out together with videos, because you will be able to see and follow the right form. And never forget to stretch afterwards :)).
4. Be patient. Everything takes time!

61 komentářů

  1. Pro začátek bych doporučila spíš od Jillian KILLER ABS - je o trochu jednoduší než 6W6P a přitom se u toho stejně zapotíš, má to 3 levely a je to také přímo na bříško :)
    Jinak moc hezký článek, jsem ráda, že z toho děláte pravidelnou rubriku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip, killer abs jsem ještě necvičila :)).

      Vymazat
    2. nemáš vůbec zač, rozhodně to zkus :)
      já si to moc oblíbila, zatím cvičím lv.1 a lv.2, takže trojka mě ještě čeká :)

      Vymazat
    3. Já ted cvičím Jillian 30 Day Shred, je to pro lenochy jako jsem já a pro ty co nemají kondici :D, také doporučuju :) pak se vrhnu na Ripped In

      Vymazat
  2. Pěkný článek, díky za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  3. Veľmi vydarený článok :-))

    OdpovědětVymazat
  4. já cvičila 6 weeks 6 packs, nakonec jen první část, druhá pro mě byla moc náročná.Ne že by ta první nebyla, ze začátku mi po každém cvičení bylo nějak divně. Ale už i po první části byly vidět výsledky, překvapilo mě, že se mi udělaly svaly na nahou.
    Jsem moc ráda, že jste začaly publikovat články tohoto typu :))

    OdpovědětVymazat
  5. Minulý týždeň som sa rozhodla, že začnem s cvičením ZASA. Viac o tom nájdeš v mojom článku.

    http://nathalies-life.blogspot.sk/2013/01/motivation.html

    OdpovědětVymazat
  6. Slečny, nevěděly byste o nějakém účinném cvičení na zpevnění zádových svalů? Díky.

    allthatgems.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba něco takového http://4.bp.blogspot.com/-VQ7OR4giqyU/TayuWlRcSLI/AAAAAAAAADQ/DA1jN5JibZQ/s1600/aaawm_0807_superman_variations1.jpg
      Jinak moc nevím..

      Vymazat
  7. Chtěla bych mít trpělivost to vážně dodržovat, vždycky mi to posilování/cvičení vydrží týden, pak jednou vynechám a už znova nezačnu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak začni s tím, že budeš cvičit jen jednou/dvakrát týdně, naplánuj si to, někam si to napiš a třeba to půjde líp :).

      Vymazat
  8. Teď mám zkouškové, tak spíš své břicho plnim :D

    http://fashionpuding.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si dej po ránu půl hodinky na cvičení a hned se ti bude učit líp ;).

      Vymazat
    2. jo já to mám úplně stejně :-D ale říkám si, že po zkouškovým prostě začnu a BASTA! :-D

      Vymazat
  9. Lucy, myslíš že je lepší vždycky jeden level trénovat těch deset dní a pak přejít na druhý, třetí nebo můžu v pondělí cvičit level 1, v úterý level 2, ve středu level 3 a takhle to opakovat, abych to měla pestřejší? Už jsem to takhle jeden týden dělala a nebylo to špatný... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To asi záleží na tobě. Je to tak udělané, protože level jedna není tak náročný a posiluješ svaly, které se ti pak hodí u cviků v levelu dva atd. Ale jestli rovnou zvládáš všechny tři, tak to klidně takhle střídej :)).
      Nebo si zkus stáhnout Body Rebolution, tam se ty cvičení taky střídaj :).

      Vymazat
    2. Bezva, děkuju moc za odpověď :)

      Vymazat
  10. Pěkný článek ! Já běhávám a v rámci tréninku mám i posilování. A baví mě to, takže se k tomu naštěstí nějak nutit nemusím. :)

    OdpovědětVymazat
  11. skvělý článek :) na začátku ledna jsem začala cvičit a hubnout, a zatím mi to jde! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Uf, no je asi fajn, že se lidé vůbec hýbou... článek je spíš plný obecných věcí, to by asi někomu neuškodilo, i když ne všechno je pravda:P Každopádně po té, co jsem si pustila video na posilování "břicha", musím napsat tento komentář. Posilování břišní stěny musí být jednoznačně vyvážené se svaly zádovými, to co tam ta paní předvádí zavání obrovským přetěžováním nejen zad (vůbec bych se nedivila, kdyby jí za čas vyhřezla plotýnka), ale i krčního svalstva, což je i pro totálního laika snad na první pohled zřejmé. Každý ať si cvičí nakonec co chce, každopádně tohle opravdu může v budoucnu způsobit velkou zdravotní komplikaci. Zajímalo by mě, kolik lidí má problémy s bolestí zad, jen kvůli chybnému posilování břicha...


    Nerada bych, aby to vyznělo, jako kritika na váš blog, mám ho velmi ráda, ale věřte, že jsem jen chtěla upozornit na šílenost těchto cviků, ze kterých vás mimo břicha budou bolet zajisté také třísla, záda a krk a to ne, že je posílíte, ale hezky si je přetížíte.

    Vzhled břicha je jedna věc, ale funkčnost zase druhá...

    Jak se říká, hlavně to zdravíčko- a tohle je asi pravý opak.

    Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaké cvičení bys doporučila místo toho? :)

      Vymazat
    2. Tak nám k tomu doporuč ještě cviky na záda prosím :)

      Vymazat
    3. Určitě ráda doporučím, dodám snad do večera, každopádně mohu zaručit účinnost této knihy!
      http://www.databazeknih.cz/knihy/tvarovani-tela-pro-muze-a-zeny-78725
      Video, jak se vrátím ze sjezdovky, ráda přidám.

      T.

      Vymazat
    4. Tak po knížce se podívám, to vypadá zajímavě :). Díky za tip!

      Vymazat
  13. wow! tenhle článek je podle mě super,...jelikož jsem tlustá xD tak moje předsevzetí bylo zhubnout,takže jsem začala s Jillian 30days-shred....zatím to něják dodržuju,..ale to jídlo mi dělá největší problém,..takže jsem ráda i za ten odkaz na ten blog o jídle, a myslím že se nechám inspirovat ;)
    PS: váš blog je úžasnej, a hrozně ráda si čtu vaše všechny příspěvky ;)

    OdpovědětVymazat
  14. pokud chceme vypadat dokonale do léta, opravdu je třeba začít hned a ne měsíc předtím, protože tohle je běh na dlouhou trať :)

    OdpovědětVymazat
  15. Moc pěkné shrnutí. Jen s tím, že posilováním se nehubne, úplně pravdu nemáš. Ano, při posilování se tuky sice nespalují, zato ale tvoje svaly spotřebovávají mnohem více energie. Tvůj metabolismus je pak několikanásobně zrychlený a to dokonce po dobu 24 hodin.

    OdpovědětVymazat
  16. Opravdu budu mít za šest týdnů vánočku? A v kterou část dne je nejvýhodnější cvičit podle toho videa výše? Moc děkuju za článek a komentář :)

    OdpovědětVymazat
  17. Já cvičila do teď jen tak 3x týdně, ale od včerejška jsem se rozhodla cvičit opět každý den. :) Jinak ten článek je suprovej, se vším naprosto souhlasím, ale mrzí mě, že spousta lidí si o hubnutí moc věcí nezjistí, dělají zbytečné chyby a pak se trápí že nevidí výsledky :(

    OdpovědětVymazat
  18. moc se mi líbí tyto články a myslím, že jsou rádi i ostatní, protože umí vážně dobře namotivovat a hned mám větší chuť jít cvičit :)

    OdpovědětVymazat
  19. Ta stránka/blog s jídlem je super!To se mi bude hodit,děkuju :)
    http://lamodelastyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  20. mám podobné předsevzetí, a jak je napsáno výše, že když něco chceme, tak pro to musíme něco udělat. Já si teď píšu na blog,jak cvičim a jim, aby mě to neustále nutilo se zlepšovat a nepolevit. Odhodlání je taky hodně potřeba, tak doufám, že do léta to bude znát. A takovýchle článků víc, hrozně mě to baví číst

    OdpovědětVymazat
  21. tento článok sa mi teraz hodí, pretože začinam posilovať a cvičiť aby som v lete bola fit :)

    OdpovědětVymazat
  22. Musím sa zaprieť a začnem aj ja.. už nad tým rozmýšľam dlhšie, ale z rozmýšľania pekné bruško mať nebudem, takžee sa zapriem! A už včera som si pozerala presne to video od Jillian a som si vravela ze treba skusit.. :)

    www.seesimona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  23. nechápu, proč všichni neustále řeší, jestli někde mají malinkatej faldíček, přijde mi to povrchni, obzvláště u majitelek blogu, které jsou hubené jak lunt xD

    OdpovědětVymazat
  24. Great post, we always cook healthy and my mum never buys unhealthy snacks! I love your posts!

    OdpovědětVymazat
  25. veľmi pekný článok ;) podobne je to aj so zadkom :D

    OdpovědětVymazat
  26. určitě zajímavý članek! Taky mám v plánu začít posilovat, nejen břicho, bohužel jsme strašně líná a momentálně ještě nemocná, tak počkám až budu ok a pak snad už konečně začnu!:D

    OdpovědětVymazat
  27. Hezký článek.
    Já posiluji pravidelně nejen kvůli plavkám a tomu jak vypadám, ale celkově pro to, abych se cítila dobře. :) A chce si to najít něco, co člověka baví. :)

    OdpovědětVymazat
  28. moc hezký článek, já před 14 dny začala taky, tak doufám, že to do toho léta bude aspoň trochu vidět :)

    OdpovědětVymazat
  29. Ženy, jak to vidíte? :D Nepotřebuju ani tak zhubnout, jako zpevnit. Posilování mě až tak moc nebaví, ale co mě baví je běhání. Myslíte, že jenom to bude stačit, nebo se budu muset vrhnout do posilování?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zkus to a uvidíš :). I posilováním podle mě zpevníš svaly..

      Vymazat
  30. Mě hlavně chybí motivace, mám skoliózu a měla bych posilovat záda, protože mám tu páteř prostě celou zhroucenou, ale já jsem hrozně líná a radši dělám kliky, sklapovačky apod., protože potom jdou výsledky vidět docela rychle, na zádech nic nepozoruju ://

    OdpovědětVymazat
  31. Tak to já s bříškem nemám problém, ale neporadily byste mi spíše nějaké cvičení na zadeček?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.youtube.com/watch?v=SmcLB9ObdOM

      je k tomu i training plan. je to super! :)

      Vymazat
  32. Super článek! :-) Teď ještě se zvednout mezi učením a opravdu se na něco vrhnout :))

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj Lucy, chci se zeptat, myslíš, že je dobré cvičit hned po probuzení (takže před snídaní)? Díky. A neznáte někdo nějaké cvičení na zmenšení boků?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, myslim že je lepší se alespoň trochu nasnídat :).

      Vymazat
  34. hezký článek, a musím jen souhlasit, bez zdravého jídla a kardia je posilování k ničemu:)
    já cvičím každý den ( jako doplněk k dalšímu cvičení )tohle video od cassey, je to jednoduché ale účinné - http://www.youtube.com/watch?v=od0j4aNDGKM :)

    OdpovědětVymazat
  35. Ahoj! Váš blog je skvělý, můj nejobíbenější, strašně se těším na každý nový článek! :-) chtěla jsem se zeptat, jestli byste mi holky nemohly poradit nějaké kardio cvičení na doma? Děkuju moc! Mějte se! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkujeme moc. Mrkni třeba k Lili http://freshlili.blogspot.cz/2013/01/fit-tip-3.html

      Vymazat
    2. díky moc, vypadá to dobře! :-)

      Vymazat
  36. Každý rok si vravím,že takto na jar začnem a konečne budem mať krásne ploché bruško.Nemám nadvárhu ale ked si sadnem,predsa mi vyskočí bruško a vyzerám ako michelin a v niektorých obtiahnutých tričkách to tiež nevyzerá najlepšie a tak osm sa rozuhodla,že sa dám na jillian a upravím jedálniček.Tvoje články sú veľmi motivačné :))

    OdpovědětVymazat
  37. momentálne sa trápim nad 30 day shred, avšak teším sa ked už to konečne dokončím a naplánujem si pravidelné fitko a niečo na doma ešte k tomu :)
    super článok!:)
    budem rada, keď sa prídeš pozrieť:)↓

    nati

    OdpovědětVymazat
  38. Pravidelně čtu Váš blog, i když sama žádný nemám a musím říct, že se opravdu těším na každý nový článek ! :)
    Začala jsem v úterý také cvičit no spíš jen posilovat a zaujala mě věta, že je chyba jen posilovat takže zapojím i cardio ;) Potěšil by mě také článek o stehnech a zadečku, se kterými mám osobně velký problém. Vím, že Lucy dělá Polodance jenže bohužel tohle je mě nedostupné, protože u nás nic takového není. :( Tak bych potřebovala nějakou radu od zkušenějších ;) Díky.
    Přeji pěkný den slečny.
    Adel

    OdpovědětVymazat
  39. Momentos cvičím '30 day sherd' a za den zhubnu klidně dvě kila! Ale jako první vždycky zhubnu prsa, takže to úplně tak nepotěší :D

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj Nikčo, tento tip článků mám tady moc ráda. Velice mě inspirují a je na tobě vidět, že to co píšeš opravdu funguje. Nepřemýšlíš, že bys podobný napsala aspoň jednou týdně? Takto dobře napsaných najdu na netu málo. Nebo máš nějaké oblíbené "fit" blogy?

    OdpovědětVymazat