Modní trendy jaro/léto 2013.
 Jsem ráda, že vás články o škole stylu zajímají, protože se s vámi moc ráda podělím o zážitky. Včera jsme se zase sešly ve dvě a hned se po hlavě vrhly do třech praktických úkolů. Na prvním jsme si osvěžily pravidla stylingu, která jsme se dozvěděly v sobotu, a hodnotily outfity celebrit a it-girls. Dalším bodem byl test naší "módní osobnosti", který vlastně skoro otázky týkající se módy neobsahoval, ale nějakým zázrakem by nám měl určit směr naší módní kariéry, tak jsem zvědavá na výsledek. A na závěr prvního bloku jsme každá tvořila outfit pro Kim Kardashian s ohledem na její zadeček a těhotenské bříško :).

Další část dne jsme strávily ve společnosti úžasného Jakuba Polanky, který nám vyprávěl nejen o svých kolekcích, cestách a zkušenostech, ale dal nám také velkou spoustu rad týkajících se stylingů na focení a spolupráce s modelkami. Po Jakubovi štafetu převzala zase Alenka Šafratová a prošla s námi vývoj módy ve 20. století a především trendy na letošní jaro/léto. Ještě před odchodem nás čekalo malé překvapení a to zábavný úkol nastylovat jednu naší vybranou spolukurzistku.
 Krásné pondělí všem, doufám, že už se tenhle týden bude pomalu oteplovat :)).

 Vybíráme outfit pro Kim.
 

Alenka nám ukazuje, co se bude nosit v létě a vysvětluje, jak je vůbec možné, že se návrháři shodnou na stejných trendech! Není to totiž vůbec náhoda.

Vybíám outfit pro spolukurzistku.
Fotky já a Alenka, více na blogu Školy stylu.

34 komentářů

  1. moc pěkné fotky :) tenhle kurz vypadá zajímavě :)
    super, že dáváš reporty z něj! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně, hrozně zajímavé! Musí ti to dost dát a moc tě to bavit! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to opravdu moc zajímavě! .)

    i-dream-and-think.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Ty přednášky musí být úžasné .:)

    OdpovědětVymazat
  5. Jednou bych chtěla školy stylistů zkusit, hodně dlouho už je sleduju na fb :)

    OdpovědětVymazat
  6. wau! myslím, že mám ďalší prírastok do kolónky, čo chcem vyskúšať - presne takýto kurz;)

    OdpovědětVymazat
  7. Paráda:) Je to hodně zajímavé!

    OdpovědětVymazat
  8. Bože brala bych to hned!!! Staršně by mě to bavilo:)

    OdpovědětVymazat
  9. Předem chci říct, že nechci nikoho urazit a je to možná jen můj názor, ale mě koncept takového kurzu přijde strašně hloupý. A ještě za ty peníze (!) :(. Buďto v sobě člověk cit pro módu, kombinování a vkus má nebo prostě ne. Za 8 necelých dnů tě to nenaučí nikdo. Vždyť kolik je módních blogerek a osobností, a žádný kurz nemají... Naučit se o návrhářích, sestavit si looky, přiřadit značku k návrháři a prohlédnout si obrázky můžeš i doma.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý může mít svůj názor :). Můj je ten, že to vůbec hloupé není, chápu, že to stojí hodně peněz a kurzy jsou jen o víkendu, tak to není tolik času, ale obsah je vážně plný zajímavých věcí, které si sice možná z části můžeš prohlédnout doma, ale nikdy k nim nenajdeš tolik věcí jako ti řekne odborník s dlouholetou zkušeností. Ten kurz není jen jako koníček a už vůbec není o vkusu, ten naučit nejde, ale jsou určité zásady, které i z horšího outfitu udělají hezký a z prdelaté slečny udělají opticky štíhlejší... Každý stylista si potom buduje své portfolio, podle kterého si ho klienti vybírají a v tom se pak projeví i ten vkus :)). Kurz je dělaný především pro lidi, kteří se stylingem chtějí živit, takže když budou šikovní, peníze se jim lehce vrátí zpátky. Bohužel módní trh je v naší zemi velmi malý a těch, kteří se tomu chtějí věnovat je hodně. Proto si myslím, že takový zdánlivě malý detail jako je kurz může ve finále udělat velký rozdíl v tom, jestli práci získáš nebo ne. Nehledě na to, že těm, které to bude zajímat a budou na to mít škola s radostí dohodí i nějaký kontakt :).

      Vymazat
    2. Jako je to zajimavy ale taky mi prijde zbytecne za neco takoveho davat penize. Nechci vypadat jako vetsina anonymu co resi co si jaky blogger koupil a kolik za to dal penez ale tohle mi vazne prijde jako nesmysl :-) mozna je to tim ze uz se snazim sama vydelavat a mam jinak polozene priority nevjm :-) neberte to nijak negativne jen jako nazor :-)

      Vymazat
    3. nemyslim to v zlom, ale celkom suhlasim, ze ako skusenost to moze byt zaujimave,no zaplatit taku, za par dni? ak si mam platit kopu penazi, ocakavam viac, ako test o modnych navrharoch.
      ako uz bolo povedane, suhlasim, ze ak ma niekto cit pre modu, nepotrebuje ziadne kurzy. a ked si zakaznik vybera stylistu na zaklade toho, ci ma kurz alebo nie, to je trochu divne :D
      na druhej strane, ako som uz povedala, moze to byt fajn skusenost ist medzi ludi, ktori uz maju co to za sebou. ale pri dnesnom objeme informacii, casopisov, knih a internetovych stranok plnych handier je 15 tisic trochu prehnana suma za taketo popoludnie... ale biznis je biznis :D

      Vymazat
    4. Musim pouze souhlasit :) ale je to věc tvoje a každý člověk ma jinak nastavené priority :)

      Vymazat
  10. super fotky :)) hned by som tam išla ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Jo, Je to super! Musí to být zábava a určitě ti to něco dá!
    Ale je fakt, že sama bych za ty peníze nešla...:D

    OdpovědětVymazat
  12. Je to skvělý, závidím ti!! :D :D

    OdpovědětVymazat
  13. tiež by som sa rada niečoho podobného zúčastnila :)

    rada ťa uvidím na mojom blogu http://camomille-sign.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  14. Skvělé fotky, jsem ráda, že o tom píšeš články, protože mi to přijde strašně zajímavé. Už jen proto, že bych se taky jednou chtěla odhodlat :) V.

    OdpovědětVymazat
  15. a kdo jsou it-girl? :)
    Moc ti uávidím, takový kurz bych si nesmírně užívala. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. It-girl jsou herečky, modelky, blogerky atd., které jsou momentálně vidět v mediích a udávají modní trendy.

      Vymazat
  16. waau, taková škola štýlu, to je fakt supr!

    OdpovědětVymazat
  17. Jak je to s tím shodnutím na trendech? :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Wow, musí to tam být super!!! :)

    OdpovědětVymazat
  19. Super článek!! :)

    littleann5.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  20. "S ohledem na její zadeček"? No, tak to mi sklaplo. To vám v tý škole stylingu vymyli mozek? Si myslíte, že v životě budete stajlovat jen modelky na molu pro Pradu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, právě naopak, učíme se stylovat problematické postavy :)).

      Vymazat
  21. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  22. A jak je to s tím shodnutím na trendech? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Návrháři se schází i s výrobci látek, doplňků na sympoziích a shodnou se na majoritních barvách, vzorech, inspiracích předchozími eramy...

      Vymazat
  23. Školu stylu Backstage sledujem na facebooku a vždy sa mi veľmi páčili ich kurzy. Určite by som sa v budúcnosti chcela zúčastniť tohto kurzu. Teším sa na ďalšie články, fotky sú úžasné. Ten test je zaujímavý.

    OdpovědětVymazat
  24. Môj názor je, že keď to niekoho veľmi zaujíma a ťahá ho to tam, tak peniaze idú bokom. Takže si dovolím nesúhlasiť s komentármi nado mnou, ktoré riešia otázku peňazí.

    Tie testy vyzerajú zaujímavo psychologicky :D.
    Musela to byť dobrá zábava a celkovo aj skúsenosť :)

    OdpovědětVymazat