Jak určitě všichni víte, milujeme focení! Zrcadlovkou, mobilem, ale třeba i Instaxem! Polaroidovým foťákem od Fujifilmu, o kterém jsem už psala tady. Je to jedna z prvních věcí, co si balím do kufru, když jedu někam v létě. Fotky z něj jsou tou nejlepší památkou! Nyní přichází Fujifilm s novinkou! Je jí Instax Share - polaroidová tiskárna a my nemohly odmítnou tu šanci ji pro vás otestovat!
O co jde? Malá neškodná krabička s připojením Wifi, která s pomocí jednoduché aplikace na iPhone nebo Android telefonu vytiskne vaše fotky na polaroidový papír.

As you may know, we love taking photos! With SLR, iPhone or Instax, polaroid camera by Fujifilm I wrote about here.  It's one of the first things to pack for holidays! The photos are the best souvenirs! Now Fuji brings us this novelty! Instax Share - a polaroid printer with a wifi connection, so that you can print your own photos using an iPhone or Android!


Základem je aplikace, kterou si zdarma stáhnete do mobilu. Na ovládání je velice jednoduchá, jen je škoda, že nenabízí více možností editace fotky. Musíte si vystačit se základními filtry a přednastavenými fonty. Na druhou stranu ale existuje spousta jiných aplikací, ve kterých můžete svou fotografii předem upravit. Druhým krokem je připojení k Wifi zařízení. Výhodou je, že k tiskárně může být připojeno více lidí zároveň. Nevýhodou, že připojení docela často vypadává. Náplní tiskárny jsou klasické instaxové filmy velké jako kreditní karta. Tiskárna se napájí se kabelem nebo baterkami.

It's all done through an easy app! You can use photos from your phone gallery, social networks or simply take one. The only disadvantage is that in the app you can only use simple effects like black and white, or a few fonts. But on the other hand, there are lots of apps that can do that beforehand :). An advantage is, that there can be more people connected to the printer at the same time, thanks to the wifi. For charging, you fill the printer with batteries or use a cable.


iPhone case - happy plugs
Teď už se dostáváme k samotnému tisknutí! V aplikaci si vyberete fotku z galerie, ze sociálních sítí nebo nějakou přímo vyfotíte. Máte možnost ji tisknout rovnou, takovou jaká je, nebo ji můžete libovolně otáčet a přidat "inteligentní" filter, černobílý či sépiový. Po vytisknutí stačí počkat okolo dvou minut než se fotka vybarví a máte hotovo!

Just before printing, you can edit your picture a bit.. you can leave it as it is, use intelligence filter, which ads contrast ans saturation, make the photo black and white or use sepia filter. After printing you just wait for two minutes like with standard Instax polaroid and you are done!


Další možností je pak přidání nápisu. Můžete si vybrat z několika předpřipravených šablon, které mně osobně připomínají spíše takový ten japonský kawai styl (moc se v tom nevyznám, tak mě kdyžtak opravte!), což neříkám, že je špatně, ale mně asi víc sedí lihovka a vlastní písmo v dolní části rámečku. 

You can also add text and some extra color, but I think I still prefer black marker and handwriting.


Celkově je Instax Share úžasná hračka! Sice zde mizí to napětí, než se vám vyvolá fotka, o které si nejste jisti jak vyjde a pak jste výsledkem nadšeni, ale na druhou stranu si můžete tisknout fotky, které už víte, že se vyvedly! Navíc, telefon u sebe nosíme snad všichni a fotíme jím všude všechno! Také s ním můžete lidem dělat radost! Vytisknout kamarádce starou fotku, aby si ji mohla dát do peněženky nebo rovnou vytvořit koláž z vašich společných fotek (nesnažte se zoomovat na naše stylové zadečky vlevo dole)!

Overall I think Instax Share is a great thing to have at home, always ready to print! You can also create original gifts like we did. A frame full of memories for one of our best friends!


Všechny druhy polaroidových foťáku a Instaxů můžete stejně tak jako filmy a Instax Share koupit například na Polaroidlove.cz. Co na tuhle krásku říkáte? A celkově, znáte instantní focení? Fotíte? Těšíme se na vaše komentáře!

32 komentářů

  1. Podle mého je to docela luxusní vychytávka, kterou spousta nadšenců maximálně využije :)

    OdpovědětVymazat
  2. To me tedy zaujalo hodně, ja si chci určitě pořídit ten polaroid :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle mě doslova nadchlo, od té doby co jsem si to přečetla přemýšlím, že si ten foťáček koupím, je to mega super vychytávka! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jééé tak to je fakt super!!! Na fotky na nástěnku-jako památky na léto nebo dárečky pro kamarádky to je uplně super:))

    OdpovědětVymazat
  5. toto chcem! mega... prosim ta a co sa tyka CENY, tak polaroidove naplne do tlaciarne su cenovo asi rovnako drahe ako naplne do polaroidu- napr. Instax mini?

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je fakt suprový, ty fotky bych měla po celým pokojíčku :D
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  7. This is amazing! I've never taken a polaroid and I'd love to get one Instax!

    Take care!
    http://rjogi.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Teda musím říct, že teď jsem fakt nahlodaná... Už po článku o Instax Mini jsem přemýšlela o jeho koupi, ale tohle se mi zdá pro mě ještě lepší, přeci jen nejraději a nejvíce fotím iPhonem, který mám stále u sebe a můžu si fotky i vevnitř upravit... u Instaxu mi přišlo jako nevýhoda, že možná vyplácám X naplně než se mi vůbec podaří nějaká fotka :D ale zase chápu že i v tom je kouzlo :)
    každopádně o Instax share vážně silně uvažuju, jen ta cena no, uvidím, jestli zainvestuji, každopádně super článek :)

    OdpovědětVymazat
  9. To je naprosto úžasné!! Budu mít narozeniny a ještě nevím, co si přát..uvažovala jsem nad Instax Mini, ale tohle je ještě lepší!!! :) Asi už mám vybráno!

    OdpovědětVymazat
  10. Ty fotky jsou naprosto luxusní,hned bych je brala domů :))
    http://the-original-world.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. tyjo to je dokonaly, uvazovala jsem o instaxu ale tohle je jeste mnohem lepsi!

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to je fakt boží, mega mě to zaujalo ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Sakra, tak to asi potřebuju :D:D

    OdpovědětVymazat
  14. Mně se tahle tiskárnička zalíbila hned na první pohled, když jste se o ní nedávno zmínili. V budoucnu se chystám pořídit si chytrý telefon a polaroidové fotky jsou naprosto skvělé. Taky se mi moc zalíbil Instax Mini, ale jak sami říkáte, tak telefonem se dnes fotí všechno a s tiskárnou bude jistota, že se fotka vyvedla ;) Jen jsem o ní na netu četla, že telefon musí mít OS aspoň nejnovější Android 4.3, který jsem ještě nikde nezahlédla (asi jsem málo a nebo špatně hledala), takže nevím co je na tom pravdy O:)

    OdpovědětVymazat
  15. Tak to je naprosto boží hračička!!! :) Moc se mi to líbí! ♥

    OdpovědětVymazat
  16. Holky super článek - a i na fb ta možnost zapůjčení instaxu, tu asi využiju spíš, už tak rok uvažuju o jeho koupi a mohla bych si to takhle potvrdit :-) ale tahle tiskárna taky není vůbec k zahození :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Instax mám a je skvělý, ale tisknout fotky z mobilu na Polaroid bych nechtěla.

    OdpovědětVymazat
  18. Páni, to je tak roztomile úžasné, že to chci taky. Úplně mě to dostalo :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/new-in-may-2014.html

    OdpovědětVymazat
  19. Vypadá to úžasně, takovou věcičku bych hned brala :)

    OdpovědětVymazat
  20. Přiznám se, že jsem nejdřív myslela, že jde o nějaké rozšíření Instagramu. Bohužel mám BB, takže pro mě to není, ale o polaroidových foťáčcích jsem už slyšela a rozhodně se po nějakém chci poohlédnout :-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  21. Výborné! Já jsem si dřív polarid fotky dělala ve photoshopu z normálních fotek a pak tiskla klasicky v DMku a ostřihávala to, takže toto je vážně super věcička!

    OdpovědětVymazat
  22. Vypadá to fakt dobře, ale kdybych už do něčeho takového investovala, tak radši beru foťák. Přeci jen tohle už není ono a ty náplně jsou docela dost drahé. :)

    OdpovědětVymazat
  23. A všichni jsme samozřejmě zazoomovali na vaše zadečky vlevo dole :-) Jinak hezký, asi ne něco, co bych úplně nutně potřebovala, ale k vyrábění dárků super nápad!

    OdpovědětVymazat
  24. takovou věcičku bych hned brala :)http://www.buyincoins.com/item/45498.html#.U4bQEXZOnp0

    OdpovědětVymazat
  25. to je věcička :) s tím bych blbla do aleluja :D

    OdpovědětVymazat
  26. Tak to je super.. Už asi tak 4 měsíce přemýšlím o koupi Instaxu a teď jsem ještě víc na vážkách.. :D :D

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj, také přidávám odkaz na náš test Instax SHARE :-) http://tomiandrejs.blogspot.cz/2014/10/fujifilm-instax-share-sp-1.html, jinak moc hezky zpracovaný článek ;-) super!

    OdpovědětVymazat