Hola! Kdo by neměl rád dobré mexické jídlo. V Kalifornii jsme ho jedly docela často a už se nám po něm stýskalo. Tak jsme si pro dnešní recenzi z našeho seriálku s Restaurant 2 Night vybraly právě Las Adelitas. R2N, jak jsme vám psaly v minulých článcích (přečtěte si recenzi na Lemon Leaf nebo Sasori) je aplikace, ve které si můžete zarezervovat místo v některé z pražských restaurací se slevou na celou útratu. Čím více last minute, tím levnější. V Las Adelitas se tak jako my dostanete až na slevu 20% na celý účet.

Hola! Show me one person who doesn't like mexican food. In California we ate it quite often and we kind of missed it here in Prague. That's why we chose Las Adelitas for today's review in our Restaurant 2 Night series. As you may already know from the previous posts about Lemon Leaf or Sasori, R2N is an app through which you make restaurant reservations and get a discount for your visit.


Las Adelitas je vyhlášená svou typickou mexickou kuchyní, výbornými margaritami a vstřícnou obsluhou. To musíme potvrdit, hned u dveří nás uvítala sympatická mexičanka plná elánu a veselé nálady. Lucka si s ní dokonce trošku popovídala španělsky. Neodolaly jsme a k pití jsme vyzkoušely margaritu.

Las Adelitas is known for the typical mexican food, delicious margaritas and nice peope. We have to agree. One feels really welcome there! 


Lucka si vybrala mangovou margaritu de fruta, která byla výborná. Míchají je z přírodního sirupu, takže chuť vámi vybraného ovoce je opravdu pravá a intenzivní. Mango bylo hezky jemňoučké. Moje margarita byla malinová, ale s chili a to už bylo trošku něco jiného. Lehce pálivá, ale na mě možná až trochu moc do slana. Doporučuji k vyzkoušení, ale víc by mi asi chutnala varianta bez chili. Budu se na ni muset někdy vrátit! Všimněte si ještě těch roztomilých kaktusových skleniček! Margarita de fruta vyjde stejně jako Margarita chile na 119 Kč.

Lucy chose mango margarita de fruta, it was really yummy and so soft. The natural fruit syrup makes a great difference. Mine was raspberry with chili and it was a bit spicy and salty, but really worth trying. Note the cute cactus glasses! One costs 119 Kč. 


K jídlu jsem si vybrala Burrito de cochinita - s pozvolna taženým trhaným masem z vepřové kýty marinované ve šťávě z pomerančů a pastě Achiote. Dostanete k tomu ještě černé fazole, rýži a omáčku Chipotle. Celé je to klasická mexická dobrůtka, a pokud zatím s mexickou kuchyní moc zkušeností nemáte, doporučuji vám tímto začít! V Las Adelitas si ještě můžete vybrat, jaký druh masa v burritu budete mít. Nebojte se, všechno je v lístku hezky popsáno. Burrito stojí 175 Kč.

I've had Burrito de cochinita to eat and if you're not really used to eating mexican, this is the way to start, i think! It's delicious and you can choose from several types of meat to get inside!


Lucka celý den básnila o tom, že má chuť na nachos. Pokud budete v Las Adelitas s více lidmi, dejte si je společně jako předkrm, jsou výborné. Když si k nim přidáte ještě porci masa, stanou se hlavním chodem! My je měly s kuřecím Tinga - kuřecí prsa dušená v omáčce z rajčat, cibule, česneku, čili Ancho a Chipotle! Stojí 189 Kč a extra guacamole, kterému nikdy neodoláme, můžete přidat za 49 Kč.

Lucy went on and on about nachos thw whole day. Well she got them for dinner! They can serve as a snack between a few people, but yout can add meat and have it just for yourself, too! Don't forget the extra guacamole!


Do nás se bohužel už nic nevešlo, ale na výběr je i několik tradičních dezertů. Celkově jsme z Las Adelitas odcházely nadšené, jak jste mohly vidět i ve vlogu! Celým místem prostupuje pozitivní atmosféra, vůně skořice a chili. Příjemný je i interiér! Návštěvu doporučujeme jak na večeři, tak třeba na drink a nachos, nebo pro ty co se učí španělsky, jako příjemnou možnost trochu se procvičit. Do restaurace chodí i spoustu cizinců, je to tam proto opravdu hodně pestré. Mrkněte na jejich profil na R2N a můžete k návštěvě využít slevy!

Unfortunately, we didn't have any space left for dessert, but there are some mexican ones in the offer. We had a great time, as you could have seen in the vlog! The restaurant is stuffed with positive atmosphere, scent of cinnamon and chili and the interior is very nice, too. We recommend coming to dinner, just as popping in for drinks and nachos only. And if you're learning spanish, don't hesitate to come for a chat.


A aby vám to nebylo líto, můžete se do Las Adelitas podívat taky! Protože se nám tam tak líbilo, tentokrát máte možnost vyhrát návštěvu přímo tam. R2N vám na útratu poskytne 500 Kč! Jednoho výherce vybereme z těch, kteří dají na facebooku "like" Restaurant 2 Night a do komentářů napíší, jakou margaritu by si dali - tamarindo, guayaba, mango, malina, jahoda nebo passion fruit - s chili, nebo bez! Výherce vyhlásíme na našem facebooku za týden!

54 komentářů

  1. Zrovna jsem dokoukala video :) Mexickou kuchyni mám hrozně ráda, u nás máme restauraci Comedor Mexicana a jídlo tam je dokonalé :) Až bud mít cestu do Prahy, vím kam se zastavit- děkuju za super tip a doporučení :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Poriadnu mexickú kuchyňu som ešte nemala, zatiaľ len domáce guacamole a nachos s omáčkou. Vyzerá to super! Margaritu by som si dala malinovú!
    inspoint2@gmail.com
    Inspiration Point by Paula Fleur

    OdpovědětVymazat
  3. Skvelej clanek, vypada ze jste si to opravdu vychutnaly a uplne jste mi udelaly chute na to nachos! Ja bych si k nemu asi dala mangovou margaritu bez chili, na to bych nemela odvahu :)

    OdpovědětVymazat
  4. OK, takze komentar mam napsat tady a like na jejich FB stranku? Spravne? Tak tedy margeritu bych poprosil malinovou... s chili! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Margaritu určitě jahodovou. Na jahody nedám dopustit.
    Ten článek je moc pěkný :) Po minulé recenzi jsem se zašla podívat do Lemon Leaf. Myslím, že zaskočím i sem až bude příležitost. Díky.

    adela.neubertova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  6. V Las Adelitas jsem byla již několkrát, jak na Malém náměstí, tak i na Vinohradech, obě místa mohu jen dopručit a nejlepší je margarita s příchutí tamarindo :)

    OdpovědětVymazat
  7. milujem vsetko mangove!! tak by som nabuduce nemala vynechat toto miesto :)

    na blogu mam novy post, ktory by sa vam mohol pacit :)
    perlaoreneta

    INSTAGRAM: dominikamr

    OdpovědětVymazat
  8. Urcite bych si povinne dala mangovou, protoze je to moje naprosto nejoblibenejsi prichut :)), ale celkem me laka i passion fruit s chilli :D :).
    Muj like na fb timto maji a email: annatesar@hotmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Mexické jedlo milujem :) jednoznačne by som chcela vyskúšať tú malinovú margaritu s chilli, musí to byť zaujímavá chuť. Diky za typ, Las Adelitas určite navštívime! :)
    Martinastrbava@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  10. najlepšie mexicke jedlo som jedla od svojich mexickych kamosov. konečne som sa naučila trochu na čili, ale mangovu margaritu by som si dala určo bez nej.

    barb.babo@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  11. Po case stravenem v Californii jsem v Praze dlouho hledala misto, kde by se mexicka kuchyne alespon trochu podobala te originalni, po ktere jsem se mohla vzdycky utlouct:-) a je to prave Las Adelitas, guacamole a sopa azteca..a samozrejme margarita de fruta, pro me jednoznacne mango, ale passionfruit s chilli by ji mohla konkurovat.;-)

    v_novotna@yahoo.com

    OdpovědětVymazat
  12. Restaurace i jídlo vypadají lákavě!! jelikož mám hrozně moc ráda mango, tak bych určitě zvolila mangovou margaritu. :-)
    charlotte.rundova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  13. tam chodím hrozně ráda ! nejraději mám právě mangovou, ale občas si dávám i tu malinovou s chilli :))

    OdpovědětVymazat
  14. Las Adelitas mám za rohem !! Rozhodně zaskočím na malinovou margaritu :)

    andrea.kottkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Já bych si dala asi tu Nikci, jen bez chilli :-) vypadá krásně!

    OdpovědětVymazat
  16. Do Las Adelitas musim určitě zajít. Ochutnala bych mango.
    kackamaresova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Hned jsem si aplikace R2N stáhla. Jinak celý článek je báječný. Mám šílenou chuť hlavně na nachos. Jsem v tomhle trochu blázen, ale musím říct, že mají naprosto krásné stoly! Jinak bych volila určitě malinovou margaritu.
    sa.rybova@gmail.com
    http://speakingafashionlanguage.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  18. super fotky :) já byla v Las Adelitas na Vinohradech a taky mi moc chutnalo :)

    http://www.veronikad.com/2014/10/las-adelitas.html

    OdpovědětVymazat
  19. Úplně mám na všechno chuť! :O super fotky! Určitě bych vyzkoušela jahodovou margaritu :)

    OdpovědětVymazat
  20. Mňam, jídlo vypadá fantasticky i prostředí se mi líbí :) To jste museli odcházet s pěkně spokojenými bříšky
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  21. Mexicko já můžu!!!!! Dala bych si určitě malinovou.
    eeelis6@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  22. Mango miluju nadevše, ale tady by rozhodně stálo za to zaexperimentovat, takže možná tamarind by nakonec vyhrál :) baru.mikova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  23. Las Adelitas je moja naj mexicka restika v Prahe <3 chodim tam velmi rada :)
    A mangovu!

    OdpovědětVymazat
  24. Ty margarity vypadají úžasněěě!

    OdpovědětVymazat
  25. Mexická kuchyně je supeer, začaly se mi sbíhat sliny!
    Nejradši bych ochutnala jahodovou margaritu .)
    Raszykova.K@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Mňam mňam, vypadá to úžasně, určitě tam v nejbližší době zavitam;) A jednoznačně mangooo!!

    OdpovědětVymazat
  27. Mňaam mexická! :) a margaritu bych si dala malinovou bez chilli :)
    Adela.Nicova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  28. Vyzkouším určitě i bez výhry ale takhle jako dárek od vás bych si to vychutnala snad ještě líp :-) jinak jako první bych zvolila mango ... A pak se vracela pokaždé na jinou :D

    michidvorakova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Passion fruit, ale asi bez chill.
    Vaše fotky vypadají úžasně takže až pojedu do Prahy asi zavítám.Děkuji za TIP:)
    Libuse.N@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  30. 100% mango! :) Jinak jídlo vypadá úžasně, ráda zkouším jiné kuchyně a mexická vypadá výborně :) Až se dostanu do Prahy, tak sem třeba zajdu :)
    alice.bill@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  31. passion fruit by som si dala! a túto súťaž chcem vyhrať, lebo ja mám jedlo radaaa:D by sme šli s Bekinou na večeru:D
    FolyD.Sante3@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  32. V Las Adelitas jsem už na margaritě byla několikrát, mají ji tam výýýýbornou. :) S kamarádama si ji necháváme vždycky udělat rovnou do džbánku. :D Jídlo jsem tam zatím měla jednou, takže bych ráda ochutnala ještě něco dalšího. :)
    A dala bych si jen klasickou margaritu bez příchutě, tu mám nejradši. :)

    vankovaklara@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  33. Určitě mangovou! :) byla jsem tam jenom jednou a po mangové margaritě jsem koukala, takže bych ji chtěla ochutnat :)
    eliskabukova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  34. malinovou :) barbara.handlova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  35. Ty jo, to vypadá skvěle !! Sem budu muset pozvat přítele! :) No já bych si dala margaritu passion fruit a určo bez chilli ;)

    OdpovědětVymazat
  36. Ty skleničky jsou boží ! Já bych si dala jako Lucka tu mangovou.
    A vzala bych kámošky na supr jízdu a vyhrabala bych i snad své základy španělštiny.

    OdpovědětVymazat
  37. Nemela jsem tu cest tam byt, ale zkusila bych malinu. janahornova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  38. Hmm, mangovou už jsem měla, tak bych asi šla do malinovou, protože maliny já teda můžu. Las Adelitas mám moc ráda, je vidět, že to dělají s láskou, a proto mají každý večer narváno (nebo aspoň měli, kdykoliv jsem to zkusila bez rezervace). Víc takových podniků!

    OdpovědětVymazat
  39. Jelikož miluji chilli, určitě bych si dal passion fruit s chilli.. hmm mňam <3 .. :D

    OdpovědětVymazat
  40. bože můj MŇAM !!! holky to jste mě teda potěšily !! úplně podle mého gusta O:-)

    http://franchemeetsfashion.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  41. Jednoznačně jahodovou! Ale bez chilli. :)

    OdpovědětVymazat
  42. Restaurace vypadá báječně. Margaritu určitě mango a malina! :)

    theblondetime@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  43. Já bych si dala margaritu passion fruit- bez chili :) Jinak mexické restaurace mám ráda, takže asi někdy ozkouším, třeba i procvičím svoji španělštinu :D :)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  44. Jednoznačně malina!
    A i když nevyhraju, zajdu tam! :)

    OdpovědětVymazat
  45. nějakou takovou bych ocenila u nás v Liberci - miluju mexickou kuchyni! :))

    OdpovědětVymazat
  46. Miluji mango a Lucka mě svojí margaritou velmi navnadila, takže za mě určitě mango, ale spíše bez chilli :) Brala bych víc podobných restaurací, musí to tam být skvělé :)

    OdpovědětVymazat
  47. Sice jsem prave posnidala, ale i tak se mi sbihaji sliny:)) Diky za tip!


    http://theblackblondie.com

    OdpovědětVymazat
  48. Dala bych si jahodovou :)

    OdpovědětVymazat
  49. Všechno malinové je nejlepší! :) Takže rozhodně ta! A nevadí mi pálivé, i když nevím, zda bych se to nebála zkusit. :) Ale proč ne ... Děkuji za tip! Vypadá to tak nádherně. ;) petulkaa.b@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  50. Ahojky, uzasne video! Vim, ze je to temer hrich, ale margaritu jsem jeste nikdy nemela. Ale mam pocit, ze vsechno s prichuti manga je vyborne, takze bych sla urcite do teto. :-) n.fatorova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  51. Latinská Amerika je moje láska, takže takováhle restaurace by se mi líbilo. Až pojedu do Prahy, tak se tam zkusím podívat. Dala bych si určitě mango. Manga miluju!!! :)

    OdpovědětVymazat