Po veletrhu se Zootem za mnou do Berlína přijel Jonáš a měli jsme ještě dva celé dny na prozkoumání tohohle skvělého města. Oba milujeme dobré jídlo a pití a celý nás výlet jsme pojali jako jeden velký gastronomický zážitek. Jonáš našel několik podniků, které jsme si pak do dvou dnů rozvrhli tak, aby nám vždy seděly přibližně do stejné čtvrti. A i když byly všechny naše zastávky blízko u sebe, měli jsme pořádně napilno! V dnešním článku (a videu) vám naše Berlínské putování trochu přiblížím. Můžete to brát i jako tipy na to, kam v Berlíně zajít. Většina věcí totiž rozhodně stojí za navštívení!

První na středečním seznamu byla kavárna No fire no glory. Super prostor, káva, džus a čaj z čerstvé máty! Jediné, co mi moc nesedělo byl mrkvový dort, který byl hrozně aromatický po nejrůznějším ovoci, ale možná jsem jen skeptická, protože mrkváč prostě miluju. Co nás v této kavárně zarazilo bylo zjištění, že v Berlíně je velmi častý postup ten, že si musíte objednat u baru. Bylo to tak ještě v několika dalších místech.

Jedno z mála míst, které nás zas tolik nezaujalo bylo brunchové bistro Anna Blume. Dali jsme si vajíčka, která ale byla hrozně slaná a zas tak moc nám nechutnala. Co se mi ale líbilo bylo prostředí. Vypadalo to tam spíš jako v pařížské kavárně. Spoustu lidí sedících na dlouhých lavicích a hned vedle květinářství spojené s kavárnou! Měli i hodně míst venku, takže v létě to určitě bude fajn snídanové místo.

Povinná zastávka ve photoautomatu...

Bonanza coffee heroes byla rozhodně top kavárnou v Berlíně. Je to jedno z těch míst, které si zamilujete hned jak vejdete. Hezký minimalistický interiér, příjemní baristé a výborná káva! Rozhodně doporučujeme! A když už budete v Oderbergerstrase, zajděte do sekáčů. I když si tam nic nekoupíte, je to super zážitek.

Coco bánh mí je rychlá čerstvá mňamka, která rozhodně stojí za vyzkoušení!

District mot je přímý transport do Saigonu! Šílený kýčovitý interiér (myšleno v dobrém!) a výborné jídlo! Zkuste jejich signature burger a salty lime iced tea! Jediné co nám moc nechutnalo byla smažená kukuřice, tu si raději nedávejte!

Můj outfit se kvůli zimě a málo svetrům v kufru měnil během těch 4 dní jen minimálně, proto jsem vám ho ani speciálně nefotila.

Shiso burger nám byl doporučován z několika zdrojů - a stál za to. Měkoučká houska a výborná lime majonéza! Už na něj mám zase chuť! I celé bistro bylo super - malé a útulné.

The Barn je snad nejopěvovanější berlínská kavárna a pražírna. Je to tam opravdu super, malinké, příjemné a provoněné výbornou kávou!

Zahráli jsme si i na turisty! U Braniborské brány zrovna probíhal fashion week!


Ve čtvrtek jsme si nechali kufry na nádraží a pak už běželi na snídani - do Companion coffee, které nám bylo doporučeno baristy z Bonanzy. Nejdřív jsme to nemohli moc najít - nachází se totiž v trochu zapadlém dvoře a je součástí Voo Store - krásného obchodu s nádherným (ale bohužel dost drahým) oblečením, časopisy a doplňky! Pro mě kavárna číslo dvě v těsném závěsu za Bonanzou. Výborné jemné cappuccino a ginger loaf - to je vše, co je potřeba! Tohle místo rozhodně stojí za návštěvu!

Burgermeister se nachází v samolepkami polepené buňce hned pod stanicí U-bahnu! Burger byl podle mě spíš průměrný a ničím mě zas tak nezaujal. Pokud se ale chystáte na Berlínskou zeď, je to docela hezky po cestě!

Five elephant je výborná kavárna a pražírna, další skvělá kávová (a dortová) volba!

A nejlepší na konec - Markthalle neun! Hala plná streetfoodu, kdy nevíte, kam dřív skočit a co dřív ochutnat - tedy aspoň pokud tam budete ve čtvrtek od 17:00 do 22:00 hodin. To se totiž koná streetfood thursday! Nám to dobře vyšlo a ochutnaly jsme výborné jídlo, v první řadě s Pulled pork sandwichem z Big stuff smoked bbq!

Z míst z předchozích dní stojí za zmínku ještě Monsieur Vuong, Cocolo Ramen, Mustafa Gemuse kebab a pokud v Berlíně zatoužíte i po dobrém drinku, doporučujeme Locke Muller!

Snad se vám naše foodie tipy na Berlín budou líbit a třeba i při návštěvě Berlína hodit! Budu moc ráda, když se do komentářů pochlubíte s vlastními tipy jak na jídlo, tak památky a další zajímavá místa!



33 komentářů

  1. Výborné tipy, já v Berlíně byla zatím jen jednou a to na festivalu světel, který mě bohužel dost zklamal. Ale Berlín jako takový mě velmi zaujal, protože je to nádherné město se zajímavou historií, my jsme spíš chodili kolem památek a vždy si k nim něco přečetli v nějakém průvodci a tak. Byla to úžasná procházka Berlínem, ale nakonci už jsme byli strašně uťapaní. A jedli jsme v Dunkin Donuts :D a pak v restauracích, které jsou jedna vedle druhé u pomníku Holocaustu. :) Moments of Berlin
    Dobroty od A

    OdpovědětVymazat
  2. Super tipy Niky ;).. Jen mi řekni, vážně nacpeš celý hamburger do pusy? Já nikdy nevím jak to jíst abych nevypadala jako neandrtálec :D :D

    www.thecityfairy.com

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Hned bych jela znovu!
    já si v Berlíně oblíbila tahle místa: http://www.veronikad.com/2014/11/where-to-eat-in-berlin.html :)

    OdpovědětVymazat
  5. To jste se tam museli mít úžasně! :)) V Berlíně jsem ještě nebyla, asi bych se tam chtěla také podívat :)

    OdpovědětVymazat
  6. Vidim ze sis to tam paradne uzila :)

    Visit my blog YOKO NGUYEN BLOG

    OdpovědětVymazat
  7. tak to se ti povedlo:) jak video, tak fotky i článek..
    sluší vám to!

    OdpovědětVymazat
  8. Berlin je na mojom wishliste tento rok! btw siva ti velmi pristane!

    OdpovědětVymazat
  9. Tolik jídla! :D ale díky za super tipy, třeba se někdy budou hodit, jestli tam pojedu! :)

    OdpovědětVymazat
  10. V Berlíně jsem byla dvakrát a určitě bych se tam klidně znovu vrátila, mám to tam ráda :)

    OdpovědětVymazat
  11. Moc bych taky chtěla fotku ve photoautomatu :))... fotky z Berlína se ti moc povedli ! :) A to jídlo vypadá úžasně :3

    OdpovědětVymazat
  12. Hans im Glück a Vapiano jsou jasný volby. Skvělý jídlo, super atmosfera, fajn ceny! :)

    OdpovědětVymazat
  13. tak to mi příjde jako strašně super nápad, takhle projít různé kavárny a taak ) určitě jsou to super tipy )

    OdpovědětVymazat
  14. Vždycky jsem strašně chtěla vyzkoušet photoautomat! Jinak pro mě typy s hamburgery jsou celkem zbytečné, protože to nepatří do mých oblíbených jídel. Líbí se mi tvoje fotky:) http://www.letsspeakwithchrisdoke.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. Děkujeme za skvělé tipy, Nikčo! :)

    http://modniinspirace.cz/damska-obuv

    OdpovědětVymazat
  16. V Berlíně jsem ještě nebyla, ale chystám se tam (snad brzy). Jakožto milovník dobrého jídla a pití takové tipy přesně ocením! :) Všechno to vypadá úžasně, Tebe tipuji na milovnici burgerů? :D

    OdpovědětVymazat
  17. Skvělé tipy! Dostala jsem z toho všeho hroznou chuť na kafe a něco sladkého k tomu a nebo na nějaký dobrý burger. :-D a ty fotky z photoautomatu jsou super, vždycky jsem to chtěla vyzkoušet :-D

    OdpovědětVymazat
  18. Super fotky aj video! <3 A samozrejme díky za tipy!
    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
  19. Zajímavé fotky jako vždy :)
    http://life-of-pandas.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  20. Jídlo vypadá výborně! skvělý nápad

    OdpovědětVymazat
  21. Berlin looks so cool.

    www.thefancyfashioncastle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  22. Skvělý článek! Fotky z photo booth vypadají super :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  23. Ty hele, a nepřejedli/nepřekafovali jste se trochu? My byli v Berlíně v říjnu čtyři dny a mám dojem, že tolik podniků jsme ani navštívit nestihli :-D Asi holt jsme víc turisti než foodloveři... :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Vážně jste měli nabitý program :) Super :)
    http://svetkossmetiky.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  25. Všechno vypadá velice chutně:)
    Jste s Jonášem opravdu pěkní a také velice vtipní, hlavně když za tebou přechází ze strany na stranu, zatímco natáčíš!

    OdpovědětVymazat
  26. Super video!:) nechces udělat něco podobného v Praze? Občas už nevím kam mám mezi školou chodit na oběd:D

    OdpovědětVymazat
  27. Už celý rok si slibuji, že si do Berlína udělám výlet, ani nemám tušení, co mi v tom brání. Je čas :)

    OdpovědětVymazat
  28. takový výlet bych si nechala líbit :) skvělé podniky!

    OdpovědětVymazat
  29. Akurát dnes som sa z Berlína vrátila a na tvoje odporúčanie sme hneď v prvý deň ochutnali Shiso Burger a bol úplne úžasný!! Stihli sme aj Streetfood thursday a tam bolo naozaj z čoho vyberať :)) V Burgermeister sme sa zastavili minulý rok cestou domov z párty a tiež ma ničím až tak nezaujal, ale vtedy mi padol dobre :D

    OdpovědětVymazat