Ahoj všichni! Dneska máme neděli a neděle tady na blogu jsme s Niky určily motivačním článkům (a zatím se nám to i celkem daří dodržovat! Hurá!). Dlouho jsem přemýšlela, o co bych se s vámi tentokrát podělila, a pak jsem úplně náhodou narazila na svoje staré video "Jak si organizuji diář". A měla jsem jasno. Tohle video si rozhodně zasloužilo novější verzi.

Dnešní video a článek jsou tedy takové povídací. Ukážu vám, jak si organizuji diář, který plánovač používám na co a co všechno si do diáře vlastně píšu. Myslím, že vás nikoho nepřekvapí, že používám náš Motivační diář 2017. Je to diář, který jsme s Niky navrhly přesně podle našich představ a máme z něj neuvěřitelnou radost. Chtěly jsme, aby byl minimalistický, přehledný a aby měl kvalitní, neprůhledný papír. No a protože jsem ve videu slíbila, že sepíšu i pár těch organizačních tipů, tak jdeme na to!


  • Můj první tip rozhodně zní "Používejte barvičky!". Nejenom, že váš diář bude hned veselejší, ale vážně vám to usnadní orientaci ve všech úkolech a povinnostech, které máte naplánované. Podle mě je nejlepší si barvy rozdělit podle oblastí - jednu barvu třeba na školu, jednu na práci/koníčky a třetí na všechno ostatní. Já používám tenké barevné gelovky, ale skvěle budou fungovat třeba i zvýrazňovače.
  • Využívejte každý plánovač na něco jiného. Pokud rádi cvičíte, vyčleňte si jeden z plánovačů na cvičení. Pokud cestujete, plánujte si vaše cesty všechny na jednom místě. I to je důvod, proč má náš diář tolik různých plánovačů. Přijde nám to tak nejpřehlednější!
  • A s tím souvisí i další bod, nepřepisujte vše 10x. To samozřejmě přeháním, ale jestli máte rádi plánování stejně jako já, asi se vám už párkrát stalo, že jste měli tolik plánovačů, kalendářů a to-do listů, že jste se v tom nakonec nemohli vůbec vyznat a bylo to spíš kontraproduktivní. Proto se od nového roku snažím mít diář stále po ruce a všechno si zapisovat jen tam.
  • Vytvořte si měsíční to-do list. Na začátku měsíce si na chvilku sedněte a popřemýšlejte o tom, co byste všechno chtěli zvládnout nebo zařídit. A sepište si to, ať na nic nezapomenete!
  • Vytvořte si týdenní to-do list. To samé většinou dělám i pro každý svůj týden. Vytvořím si seznam menších úkolů, které musím jednotlivé dny splnit.
  • Nezapomeňte rekapitulovat. Velkou součátstí našeho diáře je i dvoustrana určená právě rekapitulaci uplynulého měsíce. Máme totiž pocit, že když už si stanovíte na daný měsíc určité cíle, je důležité si uvědomit, jestli se vám jich podařilo dosáhnout, nebo ne. A pokud ne, tak proč tomu tak bylo a co by se dalo do příště změnit, aby to už vyšlo. 

A jak si diář organizujete vy? 
Prosím, prosím, jestli jste ještě nevyplnili náš dotazník o tom, jak by měl vypadat "ideální diář" podle vás, budeme moc rády, když si uděláte chvilku a vyplníte ho TADY. Budeme se výsledky řídit při tvorbě diáře na rok 2018!

Krásnou neděli!

13 komentářů

  1. Je, skvely clanek, ja teda taky mam kazdej diar na neco jinyho, jeden celkovej, jeden na cviceni a jeden na skolu a naprosto mi to vyhovuje! Jinak bych rekla, ze ten muj je az moc barevnej, haha. ;) A napad rekapitulace se mi na tom vasem diari strasne libi! :)
    Sandra / http://shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  2. já mám váš diář :) a jsem nesmírně spokojená, používám ho každý den <3 a už jsem taky vyplnila váš dotazník ;) snad vám to pomůže, a určitě se mooc těším na nový diář 2018 <3
    DRŽÍM VÁM PALCE :) <3

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. To s těmi barvičkami je dobrej nápad, začnu praktikovat :D Já ještě používám lepítka do týdenního plánovače a jsem spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mariana F.January 22, 2017 at 1:31 PM
    Ahoj holky,
    Chtěla bych si také založit blog, ale myslím že by ho nikdo nečet, protože mi je teprve 11 a nepřidávala bych články tak často. Mylsíté že bych si ho měla založit? Předem děkuji za odpověď.

    marianka.f@icloud.com

    OdpovědětVymazat
  6. Já používám hodně barvičky. Škola má jinou barvu, povinnosti v osobním životě také jinou barvu a takhle je to pořád dokola. :)
    Také mám každý rok v plánu, že si do něho nakreslím pár obrázků. Vždy nakreslím jen jeden a k dalšímu už se bohužel nedokopu. Tak snad zase příští rok. :D
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  7. Super tipy! <3

    http://marketafrank.com

    OdpovědětVymazat
  8. Parádny článok! :) Využívam hlavne farebné fixky a perá :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj holky, já mám také velmi ráda barvičky. Zvýrazňovači si barevně vyznačuji úkoly dle doby, na kdy mají být splněné. :)
    http://zivotsdiy.blogspot.cz/
    zivotsdiy@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  10. Mám váš diář a jsem z něho nadšena, je to první diář , který mě baví používat. A Váš skvělí plánovač nesmí chybět.

    OdpovědětVymazat
  11. Dotazník vyplnený. Váš diár síce nemám, pretože už som mala kúpený iný, no obzerala som ho a je veľmi vydarený. Ten svoj si organizujem veľmi podobne ako Lucka, využívam nálepky, farebné perá a washi pásky, snažím sa mať všetko prehľadné.

    NITA-NEW POST

    OdpovědětVymazat
  12. Miluju organizaci diáře, akorát letos jsem dostala jen malinký diářek, ale snad se naučím i s ním :) Jinak si do něj zapisuju, kdykoliv se nudím :D

    https://tripsandweekendactivities.com

    OdpovědětVymazat
  13. Já si organizuji diářek podobne jako Lucka
    jste super holky

    OdpovědětVymazat