Tak konečně! Pamatujete si na moje novoroční předsevzetí o tom, že každý měsíc přečtu jednu knížku? Tak konečně jsem se do toho (na začátku března) pustila.

Dneska začnu knížkou, na kterou jsem se moooc těšila a rozhodně splnila veškerá má očekávání. Knížkou Továrna na sny od mořské víly a blogerky Anie Songe.

Anie už sleduji nějaký ten pátek na blogu, sociálních sítích a potkaly jsme se i osobně na jednom blogerském výprodeji oblečení. Její přístup k životu mi byl vždycky sympatický a hodně se shoduje s tím, co se i my s Niky snažíme předávat našim čtenářům a sledovatelům. "Nic není nemožné! Dělejte co vás baví, jděte si za svými sny a nikdy si do toho nenechte kecat od ostatních." A o tom je víceméně i celá knížka.

Knížka je takovým stručným životopisem Anie. Je plná vyprávění, historek ze života u nás a v zahraničí, motivačních příběhů a také krásných ilustrací. Je napsaná s neuvěřitelnou lehkostí a při čtení jsem měla pocit, jako bych poslouchala kamarádku, se kterou se znám od dětství. Nejvíc mě ale nadchlo a pobavilo, jak jsem se v tom vlastně našla. Anie vystihla tolik naprosto typických situací a našla tak trefné metafory, že jsem se musela celou dobu usmívat.

Knížka je o každodenních a úplně jednoduchých věcech, ale právě na ty v tom současném nepřetržitém shonu nejčastěji zapomínáme. A bylo hezké si je připomenout. Já to vidím tak, že si nechám knížku při ruce a když budu mít zrovna volnou chvilku, nebo třeba špatnou náladu, znova si přečtu nějakou z kapitol.

Hodně z vás se mě ptalo na to, kde knížku sehnat. A jelikož si ji Anie vydala sama, dá se koupit (myslím) jen na jejím eshopu - Továrna na radost.

Četli jste Továrnu na sny? Jak se vám líbila?


A když říkám, že jsem se do toho pustila, myslím to tentokrát opravdu vážně a už mám skoro dočtenou i druhou knížku - The boy at the top of the mountin. Tuhle knížku jsem objevila úplně náhodou v úžasném obchůdku pro všechny milovníky knížek a časopisů - Book Therapy, když jsme s Niky vybíraly vánoční dárky.

Zaujala mě tím, že je od autora knížky The boy in the striped pyjamas, kterou jsem sice nečetla, ale viděla jsem film a myslím si, že by ho měl vidět úplně každý. Je to vážně silný příběh dvou malých kluků z období druhé světové války.

The boy at the top of the mountain se také odehrává v období druhé světové války a také očima mladého, nevinného kluka. Zatím jsem tak v půlce knížky, ale je to poutavý příběh, který přibližuje, jak to v té době přibližně vypadalo.

Co právě čtete vy? A jakou knížku bych si měla přečíst další? 

28 komentářů

  1. Jeee, to zni skvele! Nevedela jsem, ze vydala Amie knizku, ale moc me zaujala, vim jen o te s tipama na Instagram a tu si chci nutne poridit, tak asi rovnou z touhle. ;) Zni to skvele a je to i pravda, nic neni mozne, i kdyz si i ja sama casto delam obavy, ze nedosahnu toho, co bych si predstavovala...
    Sandra / http://shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  2. Továrna na sny je boží :) moc se mi líbil i její křest a tak mě to všechno nakoplo, že jsem začala podle ní malovat na lahve. Rozhodně knihu doporučuju na špatnou náladu, protože tohle rozveselí snad všechny :)
    Já teďka čtu Vejce a já od Betty MacDonald, ale nějak se nemůžu dočíst konce, pořád mě něco vyrušuje :D. Tak snad o víkendu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já Továrnu na sny ještě nečetla, ale brzo se na ní chystám. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Továrna na sny mne neuvěřitelně láká, ještě jsem ji ale nečetla..:)

    eLblog

    OdpovědětVymazat
  5. Ja som práve dočítala Annu Kareninu a hoci je to hrubá kniha, odporúčam, je to proste "klasika" :)
    Páči sa mi, keď blogerky píšu svoje životné príbehy, mňa láka Bloom od Estee Lalonde.

    OdpovědětVymazat
  6. Knížku od Anie si chci přečíst už vážně dlouho, tak doufám, že si k ní konečně někdy najdu cestu. Jinak do obchůdku Book Therapy bych se chtěla také co nejdříve vypravit:)

    http://tinasmerdova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Továrana na sny je úžasná. Už ji mam přečtenou a to nejsem velký čtenář. A teď pojedu po druhé, ale s pastelkama a zvýrazňovačem :D

    OdpovědětVymazat
  8. Já právě dočetla knihu Kráva nebeská.Je to nádherný,vtipný a hlavně poučný příběh! :)♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  9. Továrnu na sny jsem četla a nyní vybarvuji obrázky :) Tak akorát si vzít čaj, zabalit se do deky a do ruky vzít pastelky :)

    OdpovědětVymazat
  10. "The boy at the top of the mountain" mám vo svojom wishliste a teda raz sa ju chystám prečítať. Avšak, momentálne som zaujatá knižkou "Čtenáři z Broken Wheel doporučují", ktorú teda odporúčam. Chytila ma a to sa príbeh práve len rozbieha ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Knižky vyzerajú naozaj skvelo! Škoda, že Továreň na sny sa nedá objednať na Slovensko :/
    NEW POST : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mám dojem, že Anie nedávno psala, že už se na Slovensko objednat dá ;-)

      Vymazat
  12. Na knižku od Anie sa tiež chystám, už sa na ňu neskutočne teším. :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  13. Já se obávám, že na mě Anie v nějakém videu zapůsobila hrozně negativně... :/ Škoda, jinak bych si Továrnu i přečetla.

    http://www.obycejny-blog.bogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tebou, ale i tak jsem si knížku koupila a najednou to tak vůbec nepůsobí a četla se velmi hladce.

      Vymazat
  14. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  15. Zdravím!
    Já jsem se teď zastavila na knížce "Muž z vysokého zámku". Úplně jsem se zamilovala do seriálu od Amazonu, tak bylo jasné, že i knížku musím mít doma. 😊😀

    OdpovědětVymazat
  16. Krásný článek. Na The boy in the striped pyjamas jsme se myslím koukali ve škole. Bylo to hodně smutné. :( Továrnu na sny si chci také někdy zakoupit. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Knížku od Anie dočítám a musím říct, že mě to chytlo. Asi je na čaase si uvědomit, že na tom pozitivním myšlení něco bude :)

    OdpovědětVymazat
  18. Pecka, miluju příspěvky o knížkách :). Továrnu na sny už mám delší dobu vyhlídnutou, musím si ji co nejdřív objednat :).

    OdpovědětVymazat
  19. Podobně laděné knížky mám moc ráda, protože fakt nic není nemožný, je to jenom o nás :)

    OdpovědětVymazat
  20. Továrnu na sny si chci někdy také přečíst.

    ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Opravdu doporučuji knížku:Láska mezi písmenky.Děj je o jedné dívce,která už od malička miluje jednu svou knížku,ale né že by milovala přímo tu knížku s pohádkou,ona milovala toho prince v té pohádce.Prožila s ním celé děctví i když byl jen ve knížce.Delilah(hlavní postava)si strašně moc přeje aby její princ ožil do reality,až se to jednou povede..:) Kniha je velice humorná jelikož se ten princ seznamuje s realným světem,kde to je to úplně jiné než v pohádce.V závěru princ zjistí,že v reálném životě nemůžeme knihu zavřít a zase otevřít a začít číst znova..

    OdpovědětVymazat
  22. Továrna na sny mě hodně zaujala, musí to být krásná knížka. Já aktuálně čtu Čáry života od Veronicy Roth. Jinak píšu blog o knížkách, tak se když tak můžete mrnknout na nějaké tipy. :)

    https://worldamazingbooks.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat