Milujeme cestování. Bývá to pro nás ve znamení poznávání nových míst a kultur, ochutnávání místních jídel, během toho tvoření obsahu pro vás, relaxování, užívání si, občas i nakupování. Většinou, když jsme někde v zahraničí proto vyrážíme hned ráno, abychom to všechno stihly, a vracíme se do ubytování až večer. Míváme tedy naduté kabelky (či batůžky) spoustou věcí, které po celý den potřebujeme, a nebo raději nosíme, kdybychom je potřebovaly. Co to všechno je?

1. Telefon. Ne snad proto, že bychom byly pořád na mobilu nebo se bály o nudu, ale spíš z praktických důvodů! Mobil máme vždycky připravený kvůli offline mapě, kterou se řídí naše cesty a ve které máme připravené seznamy míst, které chceme vidět, nebo kde se chceme najíst. Pro tipy na aplikace dobré k cestování si můžete přečíst tento náš starší článek. No dobře a kromě praktických a navigačních důvodů je tady i Instagram. Rády přidáváme insta stories z "akce" a taky fotky, které fotíme během dne pak do našich feedů (sledujte nicole_e a lucie_ehr!).

2. Power banka. To, že v Praze vždy nosíme u sebe power banku je už bez přemýšlení. Když cestujeme, nezapomínáme na ni ale už tuplem! Právě kvůli veledůležitému telefonu, který vás nejen dostane po městě (a na Instagram), ale v případě jakékoliv nouze i z průšvihu, na ni nedáme dopustit. Díky naší spolupráci se Samsungem už několik měsíců používáme jejich Kettle, která pochází z celé řady stylových doplňků. My si zamilovaly ten její roztomilý, ale zároveň minimalistický design. Hezkým detailem je třeba svítící proužek, který vám prozradí, kolik ještě v power bance zbývá energie. Můžete si ji pořídit ve dvou barevných provedeních - téhle mentolové, a pastelové růžové, a taky dvou kapacitách. Já mám tu větší, která bez jejího dobíjení nabije telefon tak třikrát, čtyřikrát. Obrovskou výhodou je, že je lehounká a skladná, takže vám ani při cestách nebude překážet.



3. V souvislosti s Instagramem vždy s sebou nosíme i foťák s aspoň dvěma objektivy. Lidé kolem nás už si zvykli, že na každé zastávce vše nejprve ofotíme a natočíme, stejně tak jídlo si rády ihned zdokumentujeme. Možná tuhle úchylku máte taky, my ji svádíme na náš blog!

4. Doklady a peníze si vždy přendáme do menší peněženky nebo malé taštičky. Je to skladnější, a zároveň méně nápadné. Dovnitř naskládáme karty, bankovky, ale i náhradní paměťovou kartu, pro jistotu prášek proti bolení hlavy, náplasti, kapesníky, a někdy i balzám na rty. Pokud chceme ale brát ještě krém na ruce, dezinfekční gel, miniaturu opalovacího krému, nebo pudr, když chceme fotit, a působit svěže i po několika hodinách chození ve vedru, bereme ještě malou kosmetickou taštičku.

5. Malá klíčenka, která se dá karabinkou zavěsit dovnitř tašky se hodí na klíče od apartmánu či hotelu, mince, léky, nebo další drobnosti. 


6. Sluneční brýle. Trpím vždy, když si je omylem zapomenu, a venku zrovna začne svítit sluníčko. Navíc jsou skvělým módním doplňkem, nebo "čelenkou", když si je nasadíte na čelo, aby vám nepadaly vlasy do očí.

7. Protikladem je deštník, který se hodí mít u sebe taky často, protože promoknout zrovna při procházkách po městě nebývá dobrý nápad!

8. Nepodceňujte ani pitný režim. I když se budete zastavovat u občerstvení, vždy si vemte aspoň malou lahvičku s pitím. Zachrání vás v nouzi, kdy neočekávaně nebudete moct nalézt obchod, a dá se doplnit pitnou vodou z kohoutku i během dne. Tady si ale vždycky předem zjistěte, zda je ve vaší destinaci bezpečné kohoutkovou vodu pít.

9. Přibalte si i malou svačinu. Bude stačit banán či jablko, nebo sušenka. Bude se hodit, když dostanete hlad o hodinu dřív, než všichni ostatní (něříkejte, že jsem taková jen já!), nebo když už ke konci dne budou docházet síly.

10. Pokud cestujete v létě nebo někam, kde teploty překročí 25 stupňů, oceníte rozprašovací minerální vodu. Osvěžíte si s ní obličej, i tělo. Perfektně se hodí třeba když někam cestujete autem (nebo autobusem, vlakem), a po chvíli už se necítíte příjemně. Lucka si na vedra a úmorné cesty oblíbila nošení vějíře. Vejde se vždy všude, a do pařáků je to občas záchrana!

Máte ještě nějaký tip na to, co určitě vzít s sebou? A baví vás články s tipy na cestování?


20 komentářů

  1. Super clanek, hlavne ten napad se mi moc libi! <3 Nadherny fotky. :)
    http://shineoffashion.com

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za tipy :) teď se chystám hodně cestovat, proto jsem si článek ráda přečetla :) Můžu se zeptat, odkud je kabelka? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já se s tipy naprosto ztotožňuji. Při cestování je můj obsah asi úplně stejný, já ovšem ještě tahám GoPro. Lidi kolem mě jsou už docela nemocný z toho jak vše fotím na foťák, točím na GoPro, fotím na mobil. :D Naštěstí mě za to ještě nikdo nekopl do zadku, jsou celkem tolerantní a chápaví. :D :) A máte to úžasně nafocené! :)))
    Andrea Mokrejšová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme :)! a s tím go prem to toho taky taháš dost, tak to máš opravdu chápavé okolí :D.

      Vymazat
    2. Moji přátelé si naštěstí zvykli a co si myslí cizí, to mi nějak nevadí. :D

      Vymazat
  4. To jste naprosto skvěle vybavené, ráda se někdy inspiruju. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Úplně super článek a hlavně jste my s tím ted hodně pomohly. Do školy mám napsat časopis o cestování a pokud vám to nebude vadit tak využiji vaše skvělé nápady.
    Moc děkuji a krásné pondělí přeji :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezký článek :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. S tou kľúčenkou je to skvelý nápad, to by ma vôbec nenapadlo :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  8. Tipy jsou super, ale občas se člověku toho prostě nechce tahat tolik :D A kolikrát toho pak lituje. Já jsem třeba ten tip, co si ten deštník nevezme a prostě spoléhá na to, že pršet nebude..později si samozřejmě nadávám, ale jsem neponaučitelná.
    ReadLoveEat

    OdpovědětVymazat
  9. Mně v kabelce nebo bahotu nesmí na cestách chybět náplasti, protože se mi ihned udělají puchýře. Vloni v Římě mě zachránilo obří balení náplastí, jelikož jsem si tam vzala nové sandálky a baleríny, které mi nohy naprosto zřídily :D

    OdpovědětVymazat
  10. offline mapy sú najlepšia vec :D pekný článok :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  11. Ja mám tiež vždy so sebou foťák a stotožňujem sa s Vami, tiež sa najprv vždy zastavím, všetko nafotím a až tak sa "kochám" okolím! Inak sa stotožňujem s väčšinou vecí, + so sebou vždy nosím antibakteriálny gél a pilník!

    Lost in Denmark

    OdpovědětVymazat
  12. Mám to naprosto stejně- pro mě nejdůležitější body foťák, mobil, peněženka s penězi a další malá peněženka s doklady pak samozřejmě, jak jste psaly pití, svačina :D nebo další možnost zaparkovat v nějaké místní restauraci :D skvělý článek holky :)

    OdpovědětVymazat
  13. Pravidelně zapomínám na pitný režim! :D :) Super brýle.
    Ejnets in Lisboa
    Zajímá tě cestování? Přidej se do naší skupiny pro Czech Travel Bloggers TADY :)

    OdpovědětVymazat
  14. Mě tyhle články určitě moc baví, ráda bych si přečetla i další tipy. :) A zrovna tenhle pátek mám takový menší výlet, tak se mi to úplně hodí - zrovna jsem si sepisovala, co si s sebou musím vzít! Já u sebe musím mít vždycky sluchátka a knížku, a taky malý deníček. :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  15. Skvelý článok, opäť, ako vždy. :))

    OdpovědětVymazat
  16. Tohle nosím v mé každodenní kabelce! :D Teda ještě většinou s módním časopisem a parfémem! <3
    Super článek! <3 :)
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat