Ahoj všichni! Dneska jsem si pro vás připravila pár fotek z našich posledních výletů. Jak jsem psala minule, máme teď na Velikonoce celkem dlouhé prázdniny, a tak jsme toho využily a jely se podívat k moři a do nedalekého města Tivoli.


Ve čtvrtek jsme se rozhodly, že pojedeme k moři. Pláží je tady kolem Říma celkem hodně a asi nejznámější a nejdostupnější je ve městě Lido di Ostia. Dá se tam totiž dostat příměstským vlakem, a pokud máte denní, týdenní nebo měsíční lístek na metro, nemusíte už doplácet za další lístek.

Po cestě k moři jsme ještě narazily na část města Ostia Antica, což je starověké římské město plné zachovalých historických budov a jedno z největších a nejvýznamnějších archeologických nalezišť starého Říma. Určitě stojí za prohlídku.


U moře jsme pak strávily celé odpoledne a užívaly si sluníčko. Voda byla zatím teda ještě dost studená, ale pár otužilců už se i tak koupalo.


V sobotu jsme se rozhodly vyrazit zase na druhou stranu od Říma, a to do města Tivoli. Tam jede několikrát za den vlak buď z Termini, nebo Tiburtina station a cesta trvá necelou hodinku. Zpáteční jízdenka vyjde asi na 5 euro a je to hezký celodenní výlet.

My jsme se byly podívat především na dvě místa - do parku Villa Gregoriana, kde je k vidění několik vodopádů a skalních jeskyní a do Villa D'Este, což je  krásná renesanční vila s nádhernou zahradou, která je dokonce zapsána na seznamu UNESCO.


Doufám, že si užíváte volna a třeba jste taky vyrazili na nějaké výlety po okolí!

20 komentářů

  1. Fotky jsou naprosto dokonalé! :) Itálie je naprosto kouzelná a krásná a doufám, že se někdy budu moct dostat i do Říma :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krása, o tých jaskyniach som nevedela, čo ma dosť mrzí, lebo by to bol skvelý výlet, ale tak snáď nabudúce :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  3. Koukám, že si prázdniny fakt užíváš :) krásné fotky :)

    eLblog

    OdpovědětVymazat
  4. Prekrááásne fotografie. Tivoli je môj sen odkedy sme sa o ňom učili na dejinách umenia.=D Zatiaľ však, a to nie je ani nejak extra ďaleko, som tam nebola.Hádam raz... Celkove Taliansko zbožňujem. Inak k tomu kúpaniu - ja som bola prednedávnom (v marci) v Porte a tam je Atlantik skutočne chladný a dosť silný... ale našli sa odvážlivci, ktorý sa išli do tých vĺn okúpať.=D

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné fotky a místa. Je super, že máte díky volnu čas procestovat okolí. I já jsem s přítelem vyrazila na toulky. V Česku je tolik krásnách míst a měst, že to není možný. Doporučuju všema deseti holky, Poličku a Litomyšl :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to si mala skvelý víkend! Nádherné miesta a taká pokojná atmosféra z toho srší♥

    LILY OF THE VALLEY

    OdpovědětVymazat
  7. To jsou nádherné fotky! Do Tivoli jsem se chtěla vždycky podívat, ale nikdy mi v Římě nějak nezbyl čas.

    OdpovědětVymazat
  8. Naaaadherny fotky! Italie je krasna, ale tyhle dve casti jeste nemam uplne objety, tak moc diky za tip! Vypada to tam nadherne. :)
    http://shineoffashion.com

    OdpovědětVymazat
  9. Úžasné fotky! <3 Hned bych jela taky! Už se moc těším na léto! :/ Tady na Velikonoce sněžilo! :D Užívej! :D <3
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Fotky jsou naprosto nádherný, hned bych se taky jela podívat k moři, i kdyby bylo sebevíc studené! A u nás je teda bohužel přes prázdniny dost škaredě, takže na nějaké velké procházky to moc není, ale i tak jsme se s rodinkou šly projít a bylo to fajn. :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  11. Luci, ty fotky jak vidím, tak chci léto. Prosím

    LIBOVO FOODBLOG

    OdpovědětVymazat
  12. Prekrásne fotky. Už som videla aj nový vlog, paráda!

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  13. Itálie to je prostě skvělý místo! A nádherný fotky, určitě musím jednou navštívit park Villa Gregoriana!

    http://kecyvkleci.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Nikdy jsem tam nebyla, vždycky jezdíme jen okolo. Tak snad někdy, krásné fotky :))
    Ejnets in Lisboa

    OdpovědětVymazat
  15. Tam je to dokonalé, hendka bych jela za váma. Já do Itálie pojedu první týden v září, tak už se moc těší, ti gekonci jsou tam naprosto všude a už mi to chybí :D Krásné fotky jako vždy :)

    OdpovědětVymazat
  16. Naprosto dokonalé. Miluju Řím. Itálie je velmi krásná země. Máte určitě spoustu krásných zážitků jak vidím :)

    OdpovědětVymazat
  17. Super outfit

    https://slevovykupon.net/

    OdpovědětVymazat