Já jsem ale ostuda! Vždycky si něco naplánuju, třeba jako že každý měsíc přečtu alespoň jednu knížku, a taky to že ty knížky s vámi budu sdílet tady na blogu... no a pak koukám, a poslední příspěvek o knížkách jsem napsala v březnu.

Ale alespoň s tím čtením si od začátku roku vedu celkem dobře. V poslední době jsem se pustila do čtení pěti různých knížek a dneska bych se s vámi ráda podělila o své dojmy! Tak jdeme na to!

After You - Jojo Moyes - knížku tady nevidíte na fotce, protože už jsem ji stihla odvézt zpátky do Prahy. Dostala jsem ji od Kuby, protože jsme spolu koukali na film, který byl inspirovaný prvním dílem příběhu, knížkou Me before you a moc se nám líbil. První knížku jsem tedy nečetla, příběhu to nijak nevadilo, ale nakonec mě to trochu mrzelo, protože mě příběh tak pohltil, že jsem si jistá, že i první díl je skvělý. Tak doufám, že se třeba ještě dočkáme třetího!

Prvok, Šampón, Tečka a Karel - Patrik Hartl - Knížky Patrika Hartla teď vidím úplně všude. V létě se rozhodně chystám přečíst Okamžiky štěstí, ale jako první jsem sáhla po knížce "Prvok, Šampón, Tečka a Karel", protože je celkem skladná a nezabrala moc místa v kufru. Přečetla jsem ji během dvou dní a doporučila bych ji každému, kdo se chce odreagovat a přečíst si trošku šílený, ale vážně vtipný příběh čtyř kamarádů. Na knížce mě taky hodně zaujal lehce netradiční styl vyprávění, kdy autor často v příběhu předem prozradí určité detaily, které by se běžně člověk dozvěděl až postupem čtení.

Girlboss - Sophia Amoruso - Po knížce Girlboss jsem pokukovala už pěkně dlouho, a tak když jsem ji nedávno viděla na letišti, musela jsem si ji koupit. A byla prostě skvělá! Jde o autobiografii zakladatelky amerického módního eshopu Nasty Gal. Úplně přirozeně a lidsky vypráví o tom, jak se Sophia z ničeho vypracovala k tomu, že "velí" úspěšné firmě se stovkami zaměstnanců. Takže holky, pokud máte v životě nějaké vlastní sny a jste podnikavé, věřím, že si v téhle knížce najdete nejen kupu tipů, ale hlavně inspirace. Hned jak jsem knížku dočetla, zkoukla jsem i celý seriál Girlboss na Netflixu. Ten si mi taky líbil, ale trochu mě mrzelo, že z něj Sophiina osobnost vyzní jinak, než z knížky.

Seriously... I'm kidding - Ellen DeGeneres - Je další knížka, kterou jsem si koupila na letišti. Já tam tak ráda nakupuju knížky!!! Ellen sleduju na sociálních sítích, celkem často koukám na její show na YouTube a knížka mě tak zaujala na první pohled. Přečetla jsem si text na zadní obálce, který mě vážně pobavil a rozhodla jsem se si ji koupit. Bohužel jsem ale přečetla třetinu knížky a už mě celkem nudí. Ellen je opravdu vtipná, ale v psané podobě to tolik nevyzní a já mám pocit, že jen čtu zbytečné řádky, které ani moc nedávají smysl. Tak uvidím, jestli jí dám ještě někdy šanci. Četli jste? Líbila se vám?

O myších a lidech - John Steinbeck - Je Nikči nejoblíbenější knížka. Vždycky, když se nás někdo ptá na naše oblíbené, Niky odpovídá, že její je právě O myších a lidech. A jelikož jsem ji ještě nečetla, je nejvyšší čas, to napravit. Jdu na to!

Co právě čtete vy? A která knížka vás v poslední době nejvíc zaujala?

17 komentářů

  1. Ja zrovna nectu nic, protoze se teprve rozhlizim, co si koupim za knizku a nemam cas, ale na to tu mame leto!!! To s tim nakupovanim na letisti mam uplne stejne, haha, nejak tam maji proste nejlepsi knizky!!! A girlboss si taky chci koupit uz straaaasne dlouho. <3
    Sandra

    OdpovědětVymazat
  2. Ja ted v knížkách zaostávám a taaaak moc se tesim na léto az to doženu :) chystam se na Babovky a dal uvidím, takze dekuji za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  3. Konečně zase knižní inspirace, super! :) Trochu jsi mě rozhodila s tou Ellen, už delší dobu jsem na ní měla zálusk, ale... no, asi ji přece jenom dám šanci :).

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, já už mám přečtenou celou 3 od Patrika Hartla a nejvíc se mi líbil Malý pražský erotikon :) Teď už se hrozně těším na Kosmonauta z Čech od Jaroslava Kalfaře :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já si snad něco přečtu na dovolený, už se těším :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, já jsem naposledy četla Okamžiky štěstí od Hartla a teď si budu na dovolenou brát Malý pražský erotikon a přemýším kterou druhou knížku ještě :)

    OdpovědětVymazat
  7. pekný článok :) Girlboss by som si veľmi rada prečítala aj ja, všetci sú z nej paf a rada by som zistila prečo ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  8. Super knihy, Jojo moyesovou miluju! Poslední dopis od tvé lasky je taky krásný příběh <3 Jinak jsem včera dočetla povídkovou knihu Hvězdy nad hlavou a chystám se na Patrika Nesse Volání netvora. Těším až v podělí udělám poslední zkušku a konečně budu číst více než doposud <3 Krásný knihy krásný výběr!
    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
  9. Já tedy zatím čtu Hobita :D protoze to je takova klasika ale zatím sem toho moc nepřečetla, tak čtu znovu cukr a kořeni od Lindy Chapmanove kterou MILUJI!!!! :D

    OdpovědětVymazat
  10. Já teď zrovna čtu knihu Fangirl,kterou jsem byla inspirovaná od vašeho videa.💕

    OdpovědětVymazat
  11. Včera jsem zrovna dočela Bloon od Estee Lalonde. Mám ji hrozně ráda a knížka se mi líbila moc. A teď začínám Big Magic, tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  12. Girlboss som videla seriál a je to neksutočné, kniha mesela byť tiež super:)

    ORLLING

    OdpovědětVymazat
  13. O myšiach a ľuďoch som čítala pred niekoľkými rokmi, je to skvelý román :) Toto leto sa chystám napríklad na #GIRLBOSS, som zvedavá :)

    OdpovědětVymazat
  14. Girl Boss je super, až teda na ten její krach minulý rok, to se trošičku vymklo z ruky, ale bez toho by to nešlo. Seriál jsem ještě neviděla, těším se! :)
    Ejnets in Lisboa

    OdpovědětVymazat
  15. Magda Váňová - Herečka je super knížka. Ale nedám dopustit na knížku Paměť mojí babičce od Petry Hůlové.

    OdpovědětVymazat
  16. Ehm...zeptat se mě na nejoblíbenější knížku...ale asi je to Harry Potter a Prokleté dítě a ještě Kouzelný svět J.K. Rowlingové-Filmová magie. Druhá kniha je spíš taková plná zajímavostí a obrázků jak z Fantastických zvířat, což je první část knihy, tak z Harryho Pottera (druhá část knihy). Dost se mi líbily, díky Wattpadu a mé ff na Harryho Pottera (spíš na Malfoye, no :D)se ze mě stal milovník právě světa Rowlingové. A moc se mi líbí i Malý princ, Selekce, Percy Jackson, Divergence, Rafaelova škola, Oko za oko, Dvůr mlhy a hněvu a i ta vaše knížka. :)

    OdpovědětVymazat
  17. บาคาร่า A site that will provide good gamblers. There are betting games that will give you more money. And enjoy all the fun. Do not waste time. Have a game to play like. Enjoy the fun. To be gambled to anyone who chooses. Can be fun every day. There are real gambling games. Make a substantial income like this. There are bets to play professionally. Get good returns Gambling professionally. The voucher is fun and inexpensive to gamble every day. Make good money with gambling every day.

    Top bets Do not waste time. I like to play gambling. Have a game to play like. Do not waste time. Fun all the time. Bet yourself with a unique gambler. This is a fun and rewarding bet. Gambling is very easy. Have a game to play it fully. This comfortable, fun everyday can be played in a friendly way. Online games that give players a good reward to gamble every day. G club

    OdpovědětVymazat