Ahoj všichni! Konečně se dostávám k sepsání tohohle photo diary z Lago di Garda, kde jsem byla na konci prázdnin na dovče s Kubou a jeho rodinou. Z celého týdne jsem pro vás točila i vlog, který už teď také najdete online - tady.

Na spodní fotce se můžete podívat, jak vypadal náš výhled z apartmánu a asi se ani nebudete divit když přiznám, že v tu chvíli, kdy jsem to viděla, jsem si to místo naprosto zamilovala! Byli jsme ubytovaní v městěčku Riva del Garda a každý den si dělali malé výlety do okolních měst. Odpoledne jsme pak většinou trávili odpočinkem u bazénu a večery na procházkách městem a ochutnávkami místní zmrzliny. Italská zmrzlina je prostě nej-le-pší!!!





První výlet, který jsme si udělali byl do městečka Malcesine, vzdáleného autem asi půl hodinky od Rivy. Tam jsme si užili krásné výhledy na jezero, prošmejdili všechny obchůdky se suvenýry, olivovými oleji, místními likéry a kabelkami a dali si výbornou pizzu na náměstí.


Další městečko, které jsme navštívili se jmenuje Arco a jeho dominantou je rozhodně zřícenina hradu, která se vypíná nad městem. Dá se tam pohodlně vyjít pěšky a výhled z nejvyšší "věže" rozhodně stojí za to.


Jedním z největších zážitků týdne pro mě bylo krásné jezero Lago di Tenno. Pokud budete poblíž, rozhodně si ho nenechte ujít. Připravte se ale na to, že je turisty velmi oblíbené a může se stát, že budete mít problém zaparkovat na přilehlém parkovišti. To se stalo nám a nakonec docela trvalo, než jsme našli volné místo. Je tak možná lepší vyrazit po ránu, nebo naopak k večeru.

Jezero je proslulé svojí až neuvěřitelně modrou vodou, která je sice lehce studenější, ale o to víc osvěží!


Další výlet, který vám rozhodně můžu doporučit je výšlap na kapličku svaté Barbory. Celý týden jsme si na ní ukazovali a snažili se vymyslet, kudy asi povede cesta nahoru. A jelikož se to zdálo jako dobrá výzva, než jsme jeli domů, rozhodli jsme se tam vyšlápnout.

Tady se určitě vyplatí vyrazit co nejdřív, protože je to celkem náročná cesta sama o sobě, natož v nějakých třiceti stupních celsia, které bývaly kolem poledne. My jsme vyšli myslím kolem osmé a byli tak akorát na oběd zase zpátky dole. Cesta je lehce kamenitá, takže je určitě lepší mít i pevnější obuv.


Mňam mňam! Jedna z oblíbených večeří.. to asi ani nepotřebuje komentář!


Město Limone se mi asi líbilo ze všech, která jsme navštívili, nejvíc! Hned jsme ochutnali místní Limoncello a zase si užili malebné uličky a krásné výhledy na jezero!


A poslední, co bych vám chtěla doporučit, je knížka, kterou jsem v Itálii přečetla a to Do vody od Pauly Hawkins, autorky Dívky ve vlaku (ta se mi taky moc líbila)! Líbí se mi, že autorka příběh vypráví z pohledu několika různých osob. Sice chvilku trvá, než se člověk ve všech postavách zorientuje, ale pak to knížce dodá skvělý rozměr. Četli jste? Líbila se vám?

10 komentářů

  1. Krásný článek,a ty fotky jsou úžasné. Nejvíce se mi ale líbila zmrlina a pizza - jídlo to je moje. Vypadalo to úžasně.

    OdpovědětVymazat
  2. Do vody jsem začala číst a jsem zrovna v té části, kdy se v postavách moc neorientuješ, ale věřím, že se to změní a že se mi ta knížka bude líbit :) jinak ze všech fotek dovolená vypadá jako naprostá idylka :) ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotky, mně nejvíc zaujala ta kaplička a ten výhled z ní! A knížka vypadá zajímavě, od autorky jsem sice nic nečetla, ale Dívku ve vlaku jsem viděla jako film, takže už se mi to nechce číst. Ale u téhle bych to zkusit mohla. :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  4. Paaaani, nadherny fotky jako vzdy! Lago di garda je krasny a doufam, ze jste si to tam uzily, coz tak kazdopadne vypada! Vzdycky z vas na fotkach zari takovy stesti!!! <3 Ta posledni fotka je fakt nej. ;)
    Sandra

    OdpovědětVymazat
  5. perfektné fotky, jedna krajšia ako druhá :) to miesto je čarovné, museli ste si to tak parádne užiť... :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  6. Tam jsem nikdy nebyla a strašně bych chtěla a hned teď a krásný fotky! :D :)
    Ejnets v Lisabonu | instagram: EJNETS

    OdpovědětVymazat


  7. Good things come to you.

    Ruby888 Lucky Games Many gambling options do not miss good activities that give you pleasure. Online gambling games have games for you to play well. Can play at home. Gambling creates the perfect experience. One of the funniest people. I choose to play at home. Play now. Just have a wifi 3g 4g internet connection, it is possible to get into luck now. We welcome everyone with a willingness. It provides techniques to gamble. We also enjoy the opportunity of online betting. Have fun every time. Gambling is a substitute for all your needs. The most gambler-friendly games are as follows. It also allows you to find a better way to gamble. There are also people who are interested in each other. You can also choose to play at one of our 1000's of online casinos. Welcome to new and old gamblers. Enjoy the web IBCbe

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, mohla bys napsat treba i praktice informace jako kde jste parkovali na vyletech, treba do malcesine, jestli je tam nejake parkoviste atd. V jakem jste byly hozeku? A nejake negativji pounatky crmu se vyhnout atd?

    OdpovědětVymazat