Krásnou neděli! Tak já mám pocit, že jsem nestihla ani mrknout a už máme zase únor. To fakt nechápu, jak to letí. Leden pro nás byl z poloviny studijní, obě máme za sebou státnice (Niky bakalářské a já z ekonomie), odpočinkový po státnicích a pracovní a plánovací koncem měsíce, kdy jsme trávily hodně času u diářů plánováním roku 2018 a toho, co pro vás vymyslíme!

2017!

A ještě než naplno skočím do roku 2018, chtěla jsem se trochu zamyslet nad tím uplynulým rokem 2017. Přijde mi to důležité, shrnout si, co se člověku povedlo, co se zase tolik nepovedlo, a od toho se potom odrazit při dalším snění a plánování.

Rok 2017 pro mě byl rokem, kdy jsem si toho tolik uvědomila. Mám pocit, že jsem si v hlavě srovnala, kterým směrem se chci dál pohybovat, co mě opravdu baví a jakými lidmi se chci obklopovat.

V minulosti jsem se snažila stíhat úplně všechno, dělat tisíc věcí najednou a měla jsem pocit, že to je jediný správný způsob. Ale teď už vím, že to tak není. Že je lepší vybrat si jen pár aktivit a těm se věnovat opravdu naplno.

V roce 2017 jsem se díky mému Kubovi naučila víc odpočívat. Ráno nikam nespěchat, přes den nebo alespoň večer se prostě na pár minut zastavit, sednout si a vypnout ideálně u knížky, nejčastěji ale u Instagramu, nebo nějakého videa na YouTube (znáte to...).
Na erasmu v Římě jsem se zase inspirovala Italy a uvědomila si, že "ono se to vždycky nějak vyřeší!".

Přišla jsem i na to, jak se cítit dobře a být se sebou spokojená. Už pár let jsem se v tom tak plácala. Neustále mě bolelo břicho a nevěděla jsem z čeho, bála jsem se jíst určité potraviny, aby mi nebylo špatně, a to ovlivňovalo i mojí náladu. Často jsem taky byla zbytečně ve stresu a mohla jsem si za to vlastně sama, protože to, co jsem si naplánovala se prostě nedalo stihnout.
Když mám dostatek aktivního pohybu, čisté vody a zeleniny, cítím se najednou mnohem líp. Jasně, asi to není objev století a vlastně to zní dost logicky, ale můžu vám říct, že pro mě to vážně funguje. Nemá smysl vymýšlet jakékoli speciální diety a omezovat se, ale prostě poslouchat vaše tělo. A je mi konečně fajn!

Co jen si pamatuju, důležitou součástí každého roku pro mě bylo také cestování. A jinak tomu nebylo ani v roce 2017! A jsem za to nesmírně vděčná. Cestování miluju. Ať už je to na pár dní, nebo dokonce i pár týdnů, díky cestování poznávám spoustu nových lidí, míst a kultur a dělám si ty nejvzácnější vzpomínky!

2018!

A jaký bude ten můj rok 2018? Už teď vím, že bude plný změn, nových zkušeností a doufám, že i skvělých zážitků!

Určitě bych chtěla i dál trochu víc odpočívat - častěji u knížek, než u Instagramu a YouTube.

Moc ráda bych vyrazila objevovat nová místa, kde jsem ještě nebyla. A to i po naší České republice, protože tady toho je taky hodně k vidění (máte nějaká doporučení na výlety? Sem s nimi!).

Další věc je něco, nad čím přemýšlím už dlouho a rozhodně jsem to v posledních letech zanedbávala. Měla bych se víc věnovat svým kamarádům. Udělat si na ně čas, vídat je pravidelně a třeba napsat i svým kamarádkám ze střední, se kterými už jsem se pár let neviděla.

Protože mě znáte a víte, že miluju plánování, určitě vás nepřekvapí, že mým cílem je ještě trochu víc plánovat. Asi si říkáte, že už to víc ani nejde, ale já teď spíš myslím nějaký budoucí cíl, cíl našeho podnikání s Niky. Jednou z největších změn letošního roku totiž určitě bude to, že dokončím školu (doufám...). A budu mít spoustu volného času na vymýšlení, plánování a tvoření. A abych pravdu řekla, už se nemůžu dočkat!

A druhou největší změnou letos bude to, že se budu stěhovat od rodičů. A i když už jsem si "samostatné" bydlení vyzkoušela třikrát, (v rámci work & travel a erasmů v Anglii a v Římě) tentokrát to bude jiné, protože se budeme stěhovat spolu s Kubou. A po téměř třech letech vztahu budeme tvořit domácnost... tak snad se nepřizabijeme...

A jak to máte vy? Jaký byl váš rok 2017 a jaký bude ten 2018?



kabát - F&F, svetr - F&F, sukně - Reserved, kabelka - Rebecca Minkoff, kozačky - Stradivarius, prstýnky - Pandora a Swarovski, hodinky - Mockberg

21 komentářů

  1. Krásný článek :) Stěhování Vás určitě ještě víc spojí. My spolu bydlíme už x let, vlastně skoro hned od začátku vztahu a je to nejlepší <3

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Luci, teď jsem si díky tobě uvědomila, že vás sleduji už 5 let. Pamatuji si na články z doby, kdy jsi maturovala. No už je to pěkně dlouhá doba :D. Moc hezký článek, je důležité nejen naplánovat věci do budoucna, ale i umět se ohlédnout do minulosti, co se vlastně povedlo :).

    OdpovědětVymazat
  3. Bezva článek, budu držet pěsti k dokončení školy a gratuluji ke společnému stěhování ;) Mě to čeká taky letos doufám s přítelem, ale teda po 6 letech vztahu :D Jsme každý z jiného města a mám se stěhovat do jeho bytu co má po babičce, takže letos to bude hon za prací v jeho městě, abychom spolu mohli bydlet a ještě bude teďka probíhat rekonstrukce, protože tam je úplně staré jádro, tak ať je aspoň tohle nové :)

    OdpovědětVymazat
  4. To zni vsechno vazne skvele! Konecne trochu klidovej rok a odpocinku. Uz jsem zvedava na stehovani, urcite vam to vyjde!
    Sandra

    OdpovědětVymazat
  5. Hezký článek. Plánů na tento rok je fůra, ale hlavně cestovat a užívat si život s naší malou dcerkou.
    Náměty na výlety po Čechách máme na blogu. Třeba to bude někoho inspirovat.
    http://www.rodinacestuje.cz/category/cechy/

    OdpovědětVymazat
  6. Úžasně inspirativní a upřímný článek! To že se budete s Kubou stěhovat do společného bydlení vám moc přeji.S přítelem se také snažíme sehnat něco svého, co by bylo cenově dostupné.
    V Česku bych doporučila Teplické skály, ale musíte tam být brzy, nejlepe hned na otvíračku, pak je tam už hrozně moc lidí a není to ono. A samozřejmě to rovnou spojit i s Adršpachem. My si tam o loňských prázdninách užili skvělou dovolenou.
    Áďa

    OdpovědětVymazat
  7. Love your skirt!
    http://tdwof.blogspot.fr/

    OdpovědětVymazat
  8. Malá a Velká Amerika je na výlet 🔝!

    OdpovědětVymazat
  9. Je super, že jsi se naučila odpočívat :) také na tom pracuji :)
    Jinak zkuste navštívit Šumavy, taková Chalupská slať je fakt nádherná :)
    Tak už se budete k sobě stěhovat? To vám přeju! :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  10. Přeju hodně štěstí ve společném bydlení! :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Milujem tento outfit! Skvelá sukňa aj sveter :)
    A veľa šťastia do tvojich plánov na rok 2018, nech sa ti ich čo najviac podarí splniť ♥


    TheStyleTale

    OdpovědětVymazat
  12. Moc hezký článek, je vidět, jak jsi vyspěla a držím palce, ať ti všechno v roce 2018 vyjde podle tvých představ :)
    Jinak tipy na výlety po Česku sepisuju tady na blogu, tak se určitě koukni :)
    https://tripsandweekendactivities.com/category/trips/

    OdpovědětVymazat
  13. Moc krásný článek je vidět, že jsi kreátivní ,opravdu miluješ plánování a cestování a každým rokem se posuneš o kousek dál :). Přeju ti ať ti všechno vyjde.
    Tip na výlet: Telč,je to moc krásný zámek.

    OdpovědětVymazat
  14. tá úplne prvá fotka je skvelááá :) outfit je, ako vždy, parádny ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  15. Gratuluji ke všem úspěchům v minulém roce. Taky gratuluji k budoucímu bydlení s přítelem. Nám to třeba s přítelem prospělo, takže vy se určitě nezabijete :) Jinak ti to moc sluší!

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  16. Já se tak těším na vše, co uděláš ty (vy s Nicol), protože mě to hrozně moc inspiruje. Prosím neber to jako stalking, ale jako zájem o někoho ze stejné generace, který má také na svět stejný pohled.
    Můj rok 2017 uff toho je...:
    - podstoupila jsem největší výzvu ve svém životě a to že jsem odjela na 3 měsíce až za oceán. Prvně jsem jsem si zařizovala ubytování v hostelech, kupovala letenky, sama letěla letadlem,.... sama víš, co myslím.
    - začala cestovat pořád někam do zahraničí s kamarádkou nebo sama za někým - v září s kamarádkou do Bratislavy, v listopadu s rodiči do Mnichova, v listopadu za kamarádkou Polkou do Wroclawi, v prosinci s kamarádkou do Vídně.
    - stal se mi první vážný školní problém, když jsem jako celoživotní pilná studentka nedostala předtermín (letěla jsem do Ameriky) na postupovou zkoušku a tím pádem prodlužuju studium o rok, ALE... na druhou stranu jsem si uvědomila, že se svět nehroutí, a teď z toho dokonce čerpám benefity (mám čas si uvědomit, co v životě chci, nikam se nehoním, mám čas se věnovat více a víc aktivitám).
    A můj rok 2018...:
    - líbí se mi režim, který mám od podzimu - nikam se nehoním, školy málo, práce, kterou mám ráda, cestování do zahraničí s kamarádkami
    - začala jsem běhat (cože?? to jsem nikdy nečekala)
    - začala jsem dělat věci, které jsem roky odkládala
    - zase v létě Amerika (to je prostě láska)
    - teď se rýsují nějaké ty prácičky v oboru, který studuju (publicistika)
    Jsem zvědavá, jak to nakonec celé bude u mě i u tebe a tak nám držím palce, ať se vše povede :)

    OdpovědětVymazat
  17. Pěkné shrnutí. Přeji mnoho úspěchů i v roce 2018!

    OdpovědětVymazat
  18. My favorite in your fashion. This fashion is my heart, it looks very charming clothes, shoes, bags.

    จีคลับ

    OdpovědětVymazat