Ahoj všichni! Květen pro nás byl především ve znamení cestování a musíme říct, že utekl jako voda! První cesta nás zavedla do Düsseldorfu, a to na představení podzimní kolekce C&A. Byl to vlastně takový skvělý jednodenní výlet, protože jsme letěly ráno tam a večer zase zpátky. A co si budeme povídat, létat pokaždé jen v jednom outfitu a s malou kabelkou by byla největší pohodička! Jen pán co nás vezl na letiště se trochu divil, jestli jsme si doma nezapomněly kufry...


Prezentace jsou vždy o sezónu posunuté, což znamená, že na akci už se prezentovaly kousky na podzim a zimu 2018. To je proto, aby si především novináři, kteří čísla časopisů připravují dopředu, mohli udělat představu o tom, co se bude nosit, prohlédnout si trendy a začít vymýšlet obsah. Kolekce nás i tentokrát fakt bavila, a to hlavně styling oddělení Clockhouse, takže už se i těšíme na podzim! V něčem je to vrstvení, tlumené barvy a chlupaté materiály prostě super.


Po návratu jsme se zastavily v Elite bloggers Hubu, kde na nás čekal milý dáreček od EOS, k naší společné letní kampani (už brzo se můžete těšit na soutěž!). V balíčku byly nejen jejich nové balzámy z limitované edice Aqua, ale taky roztomilá řasokoule v malém kulatém akvárku! Musím přiznat, že tu řasokouli miluju už od chvíle, kdy jsem si přečetla, že se jmenuje řasokoule, protože to je prostě tak vtipnej název...

A čím jsou zajímavé nové balzámy? Obsahují účinné složky z moře, konkrétně červený irský mech, který chrání jemnou pokožku rtů mnoha vitamíny a antioxidanty a extrakt z mořských řas, který poskytuje maximální hydrataci, obsahuje ceněné přírodní mastné kyseliny a je známý svým detoxikačním účinkem. Balzámy navíc oba hezky jemně voní a mají krásně "podmořské" obaly.

Už jste někdy nějaký EOS vyzkoušely? 


Asi se mi budete smát (stejně jako se mi už směje Kuba, celá rodina a vlastně i kdokoli, koho potkám), ale pořád hledám nové a nové přírůstky do naší zelené domácí rodinky. Vyhlídla jsem si hned několik pokojovek, pořídila pár dalších sukulentů a nemáme teď pomalu z čeho pít, protože naše skleničky okupují pecky od avokáda... No jo no... že to tak holky máte některá taky?!


Jednou z krásných květnových akcí bylo dopoledne s Pumou, které se zaměřovalo na nás, na holky! Abychom se trochu odreagovaly, zasmály (měly jsme totiž lekci jógy smíchu, což vážně stálo za to) a hlavně načerpaly trochu inspirace a motivace. Mrkněte na vlog!


Nicole se nám taky na několik dní sbalila a vyrazila se svým přítelem do Portugalska. Nejdřív si užili nádherné Porto, a potom se rozhodli půjčit si obytňák a objet tak ještě víc míst. No a stejně jako všichni ostatní, co v Portugalsku byli, si tuhle zemi prostě zamilovala! Mohli jste o tom číst už i ve článku tady na blogu, který je i plný tipů. Abychom to ale shrnuly - oceán, jídlo, víno, příroda i město. Co víc si od dovolené přát?


Poslední květnovou cestou byl náš výlet do New Yorku s Olympusem. No a přesně tyhle momenty jsou ty, kdy se musíme štípat, jestli se nám to náhodou nezdá. A nezdálo!


Tým Olympusu letěl do New Yorku fotit kampaň k jejich novému foťáku - modrému PEN E-PL 9! Ano, modrému! A nás, díky naší dlouhodobé spolupráci přizvali, abychom si nový foťák prohlédly a vyzkoušely mezi prvními a mohly ho s vámi sdílet.

Tak co myslíte - modrá, bílá, černá, nebo hnědá?


M-I-L-U-J-U preclíky v čokoládě! Tyhle jsem si včera otevřela při učení a už teď lituju, že jsem si jich nepřivezla plný kufr! To vám řeknu, to je něco...


Hodně času nám sice propršelo, ale i díky tomu nás napadlo vypravit se do muzea 11. září a musíme říct, že to byl asi jeden z nejsilnější "zážitků" z celého výletu. Jestli někdy budete v New Yorku, určitě se tam běžte podívat! My si ještě teď pamatujeme, jak jsme ten den odpoledne seděly ve školní družině, koukaly na zprávy a vlastně ani moc nechápaly, co se právě stalo.

Muzeum se věnuje historickému vývoji a celé události opravdu dopodrobna. Vypráví příběhy tisíců konkrétních lidí a ctí památku těch, kteří bohužel tuhle tragédii nepřežili.


Bydlely jsme v Soho, což je čtvrť na dolním Manhattanu plná kaváren, restaurací, obchůdků a roztomilých uliček. Není tak rušná jako široké ulice s výškovými budovami a má kouzelnou atmosféru. Dalo by se tu jednoduše (naschvál) ztratit a jen tak bloumat ulicemi a poznávat.


Jestli jste ještě neviděli vlog z New Yorku, určitě si ho taky nenechte ujít!

A úplně poslední událostí, o které bych chtěla dneska psát je jednodenní, nebo spíš jednodopolední kurz bytového designu, který jsem navštívila ve škole Intermezzo. Protože nás s Kubou v září čeká zařizování nového bytu, už si asi půl roku poctivě ukládám inspiraci do složek na Pinterestu. Jenže problém je v tom, že se mi každý měsíc líbí něco jiného a nemůžu se vlastně rozhodnout, který styl je TEN! nejlepší.

Krátký kurz spočíval v tom, že jsme každá účastnice vyplnila dotazníček o tom, co se nám líbí, co máme rády a jaké jsou naše zájmy. A potom přišlo překvapení. Tenhle dotazníček jsme předaly slečně po naší levici a získaly tak do rukou "zakázku od našeho nového klienta" na zpracování jeho ideálního interiéru. Prostě jsme měly za úkol vytvoři moodboard pro byt někoho cizího. Což nebylo vůbec jednoduché. Ale o to to bylo zábavnější.


Já jsem si tak v hlavě trochu ujasnila, co se mi vlastně líbí, prolistovala si spoustu časopisů o bydlení, a teď se asi pustím do vlastního moodboardu.

Jak to máte se zařizováním bytu vy? Víte přesně, co se vám líbí, nebo se vám taky líbí hodně různých stylů a nemůžete se rozhodnout?

A jaký byl váš květen?

11 komentářů

  1. Skvelý článok, inak mne doma neprežije absolútne žiadna rastlinka, môj manžel sa stará o 2 palmičky a tie žijú, ale kvietok v ochlíku, ktorý som dostala na narodeniny uhynul, takže nie som dobrá pestovateľka :D inak si zatiaľ nič nezariadujeme, byvame v podnajme a neviem sa dockat, ked z budeme mat nieco svoje a zariadime si to podla seba..nam sa obom paci moderny styl a čisty, nie veľa haraburd ale uvidime, ešte sa to mozno zmeni :))

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Lucko, tak já jsem teď taky do rostlinek zblázněná, nikdy mě to popravdě nebralo, ale poslední dva roky hodně...já jsem na "zeleňáky" bez květů nebo naopak "bělásky", takže ti napíši moji zkušenost ->> za držáky určitě považuji takový obyčejný břečťan se středními listy, který jsem dostala od babičky, pak záleží, kde máš rostlinky umístěné, ale obecně sukulentům se daří na přímém slunci na jihu + doporučuji zasadit do substrátu pro ně určené, tak jako kaktusy - doporučuji echeverie (třeba lilacina nebo překrásnou laui, to je královna), pryšce, malinký aloe, pak oblíbená pilea, kterou mám na západním okně (na slunci žloutne)... pak dále určitě je super opět do polostínu fíkus lyrata bambino (je zakrslý), nějaký asparagus (plumosus za mě), svícník nebo třeba rýmovník...pak mám i tři kaktusky (např. opuncii) za jižním oknem, kde se jim prostě daří! a taky nově starček angel wings (ten mám ve stojatém květináči) a všichni ho obdivují...no a co mi shynulo - moc jsem chtěla eukalyptus gunni, určitě znáš, tak jsem v zahradnictví koupila a bohužel, jak se píše, že prostě domácí podmínky nedává je to pravda! asi bys ho musela letnit a v zimě dávat do chladu a nevím, co ještě, prostě uhynul...to stejné se mi za třičtvrtě roku stalo se sophorou little baby, které opadaly v únoru lístečky a jako by uschla...avokádo jsem již také zkoušela, vyrostl takový "pahýl" s listy jako od třešně, popravdě se mi přestal po nějaké času líbit a vyhodila jsem ho + navíc plodí nejdřív za 5 let, asi by se muselo i naroubovat...ale třeba se ti podaří vypěstovat, ale za mě zbytečnost...tak přeji pěkné zahradničení ;) a super vlog z NY, taky bych se tam ráda podívala!

    OdpovědětVymazat
  3. Nice post! This is a very nice blog that I will definitively come back

    OdpovědětVymazat
  4. Už se těším na tu novou kolekci Clockhousu, v poslední době právě v této kolekci nakupuji nejradši :) Váš květen jsem sledovala na Instagramu a i na Youtube a musím říct, že bych se za takovýto měsíc také nezlobila! :)
    Jinak modrý Pen je krásný, ale podle mého názoru to na bílou klasiku prostě nemá :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  5. This article helped me a lot, I really like reading such blogs.

    OdpovědětVymazat
  6. To jsou krasny fotky! Hlavne ty z New Yorku jsou uplne nej! To jste toho poradne hodne teda zazily za jeden mesic. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Preclíky v čokoládě jsou oblíbenou pochutinou i pro naši paní účetní ;) Ta si je pravidelně vozí ze všech svých cest. Má na ně dokonce speciální příruční tašku, kterou ani v letadle nespustí z očí :D

    OdpovědětVymazat
  8. We are direct mandate to providers and facilitators of all types of Bank Guarantee (BG), SBLC for Lease and Purchase. We engage in MTN, PPP programs, MT109, MT799, MT760, Loans, Sale and Lease of Financial Instruments. In addition we have a
    track record of 100% deliverance rate with the best workable procedures in the Financial Instruments industry. Our providers are very reliable and ready to transact.

    We have an excellent relationship with top rated banks in both Europe and Asia, Stock brokers and financial institutions all over the world. Within a short and transparent transaction period we can provide the SBLC/BG for your Heavy/Light project funding.

    We look forward to your cooperation as we establish a successful business relationship. Anticipating your inquiry

    Email: tekstructuredfinanceltd@gmail. com
    Skype: tekstructuredfinanceltd

    Regards
    David Thomas
    TEK STRUCTURED FINANCE LTD
    BROKERS ARE WELCOME

    OdpovědětVymazat
  9. Thanks for this informative post and I really liked the content which you have posted here. Well, I've also posted about something similar on my blog which you can read at download latest mods apks

    OdpovědětVymazat
  10. Do you need an urgent loan today? Are you thinking of clearing debt or you have intentions of starting a new business? We offer loans at low interest of 3% for personal and business purposes! We also offer easy approval and fast transfer as guaranteed by our insurance company. Interested persons should contact Mr Thomas with Email: Thomasrivera101@outlook.com or Call Phone: +1-(631)-542-4685

    OdpovědětVymazat
  11. Fotky vypadají krásně. Přesně to bych taky potřebovala. Sednout si večer na pláž a dát si nějaké kvalitní víno a poslouchat šumění moře a nic neřešit. Bohužel se k moři jen tak nedostanu, tak si musím dát víno doma a sednout si alespoň na terasu.

    OdpovědětVymazat