"Jak si vlastně vyděláváte?", je asi druhá nejčastější otázka, kterou dostáváme, kdykoli někdo dostane možnost se nás na něco zeptat. První je, jestli je vůbec možné "influencerstvím" vydělávat a třetí otázkou bývá, kolik si vyděláme, ale tam, jak si za chvilku vysvětlíme, se to opravdu hodně liší měsíc od měsíce a hlavně máme pocit, že to není úplně veřejná záležitost a nechceme proto konkrétní čísla sdílet.

Původně jsem chtěla napsat, že být influencer už je dneska povolání jako každé jiné, ale asi to není tak úplně pravda. Spíš než zaměstnání je to hodně podobné podnikání a záleží tak prostě na tom, jak k tomu bude daný influencer přistupovat a "jaké si to udělá".

My A Cup of Style vnímáme jako vlastní značku. Značku, pod kterou se skrývá nejen náš obsah, tedy blog, youtube a sociální sítě, ale také to, jak komunikujeme s okolím, naše akce, naše workshopy a v neposlední řadě naše produkty a náš eshop. Jak už víte, tak jsme zvyklé hodně dopředu plánovat a nad vším, co "pustíme ven" celkem dost přemýšlet. Podnikáme samy na sebe a nejenom, že nás to neuvěřitelně baví, ale také se toho hodně učíme.

V dnešním článku bych ráda navázala na naše dva předchozí články "Už to není jako dřív" a "Influencer = moderní teleshopping" a v rámci měsíce transparentnosti se otevřeně vyjádřila ještě k tomu, jak si vlastně influenceři vydělávají, jaké jsou ty nejčastější metody a jak to funguje. Protože se o tom mlží úplně zbytečně.


Způsoby, jakými je možné na svém influencerství vydělávat, je několik a my se rozhodly vám je všechny podrobně popsat a vysvětlit.
  • Bannery - asi všichni znáte. Jsou to reklamní plochy, které vás provázejí všude na internetu. Mají na webových stránkách různá umístění a velikosti. Ve světě blogerů jsou dvě možnosti, jak může bloger blog pomocí bannerů monetizovat. Buď se domluví přímo s konkrétní firmou a nechá si zaplatit za určitou dobu, po kterou bude banner na jeho blogu umístěn, nebo si může založit účet na Google AdSense a vložit si na blog bannery od Googlu. V tomto případě není bloger ten, kdo ovlivní, jaká značka a jaký banner se na blogu zobrazí. Bannery jsou odlišné pro každého návštěvníka, podle toho, co na internetu vyhledává, na co se kouká a co o něm Google jako o osobě ví (pohlaví, věk, zájmy...). V případě AdSense pak bloger dostane zaplaceno pár halířů za každého uživatele, který na banner klikne. Z naší zkušenosti to není velice účinná forma monetizace blogu a navíc dost narušuje design blogu a jeho celkový vzhled.

  • Pre-rolly - V případě YouTube je možné po splnění podmínek (1000 odběratelů a alespoň 4000 hodin sledování za posledních 12 měsíců) zažádat o členství v partnerském programu a začít videa monetizovat. Youtuber nedostává zaplaceno za jednotlivé zhlédnutí videa, jak si často lidé myslí. Aby mohl mít z videí výdělek, znamená to pro něj umístit si před videa, nebo do nich (pokud má video více, než 10 minut) reklamu. Reklamy na YouTube se stejně jako bannery od Google AdSense (protože YouTube je vlastněn Googlem) sledovatelům zobrazují na základě toho, co na internetu vyhledávají a sledují. Co ale jen málo lidí ví je, že youtuber z reklamy dostane peníze pouze ve chvíli, kdy reklamu sledovatel dokouká až do konce, popřípadě u delších reklam alespoň jejich větší část. Když reklamu přeskočí, nikdo nic nedostane. Částka, kterou youtuber za přehrání reklamy dostane, je ovlivněná také faktory jako je věk sledovatele, lokalitou, ze které je reklama přehrávána a časem, kdy je přehrávána. My naše videa na YouTube monetizujeme a reklamy umisťujeme na začátek našich videí, protože reklamy uprostřed videa nás často otravují, a tak tím nechceme naše sledovatele také otravovat. Ale je to na každém, samozřejmě čím více reklam, tím větší možný příjem.

  • Sponzorovaný obsah už jsme hodně rozebíraly právě v předchozím článku. Podstata je taková, že influencer dostane určitou kompenzaci - finanční, nebo barterovou/produktovou - za propagaci konkrétní firmy, kampaně, produktu. Podle našeho nározu je v tomhle případě hodně důležité pečlivě vybírat, se kterou značkou influencer spojí své jméno, ověřit si, kolik dalších influencerů bude do kampaně zapojených, vymyslet spolupráci tak, aby měla nějaký přínost i pro sledovatele a nezahltit si obsah pouze sponzorovanými příspěvky. Podstatou influencer maketingu a vlastně celého fenoménu influencerů je důvěra mezi influencerem a jeho sledovatelem a právě nerozvážné chování v ohledu partnerství s firmami může tuhle důvěru dlouhodobě hodně narušovat. Stojíme si proto za tím, že by každá podobná spolupráce měla být transparentní a v Elite Bloggers jsme si společně stanovili několik pravidel pro její označování. U příspěvků na sociálních sítích se tak vždy objeví #spolupráce a u článků a videí věta "Tento článek/toto video vznikl/o ve spolupráci s xy."


  • Affiliate programy - jsou další možností, jak může influencer vydělat peníze ve spolupráci se značkou, kterou má rád a jejíž produkty či služby dlouhodobě a často používá. Jsou založeny na tom, že influencer dostává provizi z nákupu svých sledovatelů. Většinou se provize pohybuje od 5-15 % a my máme pocit, že to vůbec není špatná forma spolupráce, především když jde firmě o prodej, protože potom tvůrci platí pouze ve chvíli, kdy to funguje a něco se prodá. Zároveň si influencer ale musí předem rozmyslet, jestli je to něco, co bude jeho publikum zajímat, protože když ne, může se stát, že z propagace nic mít nebude. Navíc influencer kromě nákupů přináší značce i budování povědomí, šíření její image mezi své publikum, a to se v počtu prodejů nemusí ukázat, ale i tak to má velkou hodnotu. My máme tuhle formu spolupráce nastavenou se Zootem, Martinusem a Surf-tripem, u kterého navíc dostanete 500 Kč slevu na zájezd, pokud u objednávky vyplníte kód "acupofstylefriends".

  • Vlastní produkty - jsou nejhezčí a zároveň nejnáročnější formou toho, jak si influenceři můžou vydělávat. Vypadá to totiž jednoduše, ale jednoduché na tom není vlastně nic. A už vůbec není jednoduché na tom něco vydělat. S vlastními produkty se totiž pojí spooooousta nákladů a je potřeba nejprve dost přemýšlet a investovat svůj čas a svoje peníze, než vůbec dojde k tomu, že si někdo produkt koupí. Prvním krokem je vývoj produktu - je potřeba najít někoho, kdo ho navrhne, kdo ho vyrobí podle vašich představ a hlavně za cenu, která nebude příliš vysoká. Když máte produkt, musíte vymyslet, jak a kde a hlavně za kolik ho budete prodávat. Nejčastěji je to e-shop, a je tak potřeba připravit systém, grafiku, pořídit si obalové materiály, zajistit si přepravní společnost a produkty i někde skladovat. A také se ujistit, že máte vše právně a účetně v pořádku. Je důležité nezapomínat na to, že samo se nic neprodá, a že je potřeba věci průběžně promovat. A v neposlední řadě se samo ani nic nepošle, takže musíte se zákazníky komunikovat a objednávky včas odesílat. My si zatím skoro všechno děláme samy (až na diáře, které vytváříme společně s nakladatelstvím Booklab, a u kterých je kromě našeho eshopu zajištěná distrubuce i do knihkupectvích po celé České republice a Slovensku) a než jsme si na všechno přišly, byla to pro nás od začátku asi největší podnikatelská výzva a zkušenost.

  • Účast na akcích. Tady máme na mysli především různé přednášky, besedy a workshopy, na kterých přednášíme, nebo také akce pro fanoušky jako je například Utubering. Někdy je taková účast bez honoráře, jindy je možné domluvit se na finančním ohodnocení.

  • Práce pro klienty. A poslední, častou formou přivýdělku pro influencery, kterou bychom rády zmínily, je práce pro konkrétní značky, za kterou influencer buď je, nebo není vidět. Může pro značku psát články, fotit fotky, točit videa, spravovat sociální sítě nebo klidně tvořit i celou marketingovou strategii. Firmy si influencery vybírají z toho důvodu, že mají s onlinem hojné zkušenosti, umí tvořit obsah, který zaujme mladou generaci a můžou firmě pomoci se zviditelněním se.


Tohle jsou podle nás ty nejčastější způsoby, jakými si influenceři vydělávají. Neznamená to ale, že každý influencer využívá všechny tyto způsoby. Každý si vybere tu svou kombinaci, která ho nejvíc baví, nejvíc mu sedí nebo mu nejvíc funguje a samozřejmě existují i influenceři, kteří se rozhodnou na svých kanálech nevydělávat vůbec.

Jak už jsme psaly v úvodu, každý měsíc je pro influencera jiný, často nemůže předem moc dobře plánovat, kolik si vydělá a často nemívá výdělky pravidelné. Peníze se samy od sebe nevydělají a je za tím v zákulisí spousta práce, která není na první pohled vidět. Proto moc fandíme všem, kteří se rozhodnou takhle na vlastní pěst fungovat a snaží se uživit se influencerstvím, nebo jiným druhem podnikání. Občas nás to stojí spoustu nervů, ale máme radost, že je vůbec možné, aby tohle byla naše práce.

Pokud máte ještě nějaké otázky, nebo vás k tématu cokoli napadá, budeme moc rády, když v komentářích zase vznikne diskuze. Je to totiž téma, o kterém se málokdy mluví na rovinu a my vlastně ani nechápeme proč. Protože není co skrývat!

59 komentářů

  1. Ahoj, chtela bych se zeptat na priblizny prijem. Od kolika do kolika si zhruba vydelate. Napr. od 10000 do 30000?
    Dekuji za odpoved. Preji hezky den. Vase fanynka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za tyhle směšné sumy by to bloger určitě nedělal a z čeho by asi žil ?!?!

      Vymazat
    2. Myslím, že se to bude pohybovat okolo 80tis a víc. Vem si, že si vydělek dělí dvěma a bydlí, i když zřejmě v pronájmu, v PRAZE. :)

      Vymazat
    3. Ahoj, jak jsme psaly na začátku článku, nemáme úplně pocit, že by bylo nutné veřejně sdělovat naše příjmy :). A je to prostě každý měsíc jiné. Někdy je to víc, někdy je to míň a záleží na tom, jak jsme aktivní a jak se to poskládá :).

      Vymazat
  2. Moc zajimavy clanek! Dekuju za informace. <3

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný a upřímný článek <3

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj. Docela zajímavý článek. Určitě si dost lidí myslí, že to pořádná práce není (trochu si to myslím i já).
    A určitě vás lidi obviňují z toho, že vlastně nic neděláte a jen si užíváte cestování atd.
    Mě by na tom asi vadila ta nejistota a nepravidelnost příjmů. Určitě se může stát, že některý měsíc se nemusí dařit a vy budete jen o suchém chlebu.
    Toť jen můj názor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kamilo, děkujeme za komentář a názor :). Jasně, to může být stresující, ale aktuálně to máme tak, že si vyděláme víc, než potřebujeme na zaplacení našich životních výdajů, takže vždy máme našetřenou rezervu pro ty horší měsíce. Člověk se v takovéto situaci musí naučit s penězmi dobře hospodařit a trochu předvídat :).

      Vymazat
    2. Tak ta nejistota a nepravidelnost prijmu je prirozenou soucasti kazdeho podnikani :) Pokud nekdo chce delat cokoli sam na sebe, tomuto se nevyhne. Na druhou stranu - ja osobne se diky podnikani naucila o penezich strasne moc. Najednou o nich musite premyslet, o kazde korune, kazde investici. Nemuzete si zkratka dovolit brat je lehkovazne. Jako zamestnankyne jsem casto utracela, protoze jsem vedela, ze mi kazdy mesic na ucet dorazi ta ocekavana suma :). Krome toho, zrovna holky delaji strasne moc aktivit a z vlastni zkusenosti vim, ze i jen provozovani eshopu je prace na plny uvazek. Pokud to teda clovek chce delat poradne :) A k tomu si pridejte dlouhy cas straveny focenim, upravou fotek, tocenim videi, komunikaci s fanousky a zakazniky, organizaci akci, to jsou hodiny a hodiny tvrde prace. Diky za uprimny clanek holky a drzim palce :)

      Vymazat
  6. Ahoj! Mohla bych se zeptat, jak v tomto smyslu funguje instagram? Je založen tedy jen na nějaké marketingové spolupráci a propagaci produktů nebo tam figurují i další věci?

    Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, na Instagramu jako takovém není možná jiná monetizace, než když přesně jak píšeš, do toho vstoupí nějaká značka, která si zaplatí za propagaci v příspěvku. Jinak z něj člověk peníze mít nemůže :)

      Vymazat
  7. Super článek! :) Zajímavé téma a konečně o tom taky něco vím. Všechny články se pěkně čtou (i když jsou tam občas překlepy) :D stane se :) Jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
  8. Toto bol naozaj super článok, kopec vecí som nevedela a dozvedela som sa veľa nového. :) Veľmi sa mi páči, že otvorene hovoríte aj o týchto témach. A fotky sú nádherné. ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  9. Opravdu zajímavý článek, docela chápu, proč lidi tyhle věci chtějí vědět a jsem ráda že na tohle téma konečně někdo něco napsal:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Jsem ráda, že takto přibližujete svět blogu i lidem, kteří s tím nemají vůbec žádné zkušenosti :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  11. Každý si vydělá něco. Někdo více, někdo méně. Nikdo nikomu neříkáme, kolik vyděláváme. Nebo aspoň ti, co ví, že se to neříká. Kdo je lepší, tak prostě vydělá víc. Je úplně zcesté to tady holkám počítat, za co kolik platí.

    Jinak holky super článek, díky moc za shrnutí! Odteď už nebudu na Vašem (možná i jíných) kanále přeskakovat reklamy. Dodívám se hezky do konce. :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, díky za upřímný článek :) Mě by zajímalo, jak potom firmy měří, že vaše společné kampaně jsou účinné? - ať formou příspěvků či jiný druh spolupráce - Chápu, že když někdo využije váš slevový kód, tak je to jednoduše doměřitelné.

    Ještě jednou díky za vaší tvorbu a hodně štěstí v podnikání. Denisa :)

    OdpovědětVymazat
  13. ahoj chtěla bych se vas zeptat jestli máte někdy v plánu udělat svoje gumový naramky ? hrozně moc bych si ho přála

    OdpovědětVymazat
  14. Podnikání je podnikání... pěkný článek ;)

    OdpovědětVymazat
  15. Hezký článek, velmi autentický. Jako začínající blogerka jsem se inspirovala :) Na oplátku se můžete inspirovat vy na mém lifestylovém blogu plném krásy, umění, sezónních receptů, cestování a lásky k sobě samé i dětem <3 www.pruhovaneleto.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Som rada, za články tohto typu, sú zaujímavé. Mňa by ešte naozaj zaujímalo, že ako to funguje, keď máte vo videu hosťa alebo hosťom ste vy. Či sa dá zarobiť si aj takýmito spoluprácami. Úprimne, takáto otázka by mi nikdy sama len tak nenapadla a osobne by som povedala, že sa to robí len tak, lebo sme kamoši, skôr mi to napadlo pri takých hosťoch, čo svoj vlastný kanál nemajú, keď je to nejaký odborník alebo tak. Ďakujem! Držím vám palce

    OdpovědětVymazat
  17. Velmi zajímavý článek určitě to není jednoduché budovat komunitu, ale když má člověk cílenou skupinu a vliv tak dokáže vydělávat i velké částky. Pěkný článek díky za něj :)

    OdpovědětVymazat
  18. i fall in love with that girl in the pix...

    OdpovědětVymazat
  19. Fakt veľmi super článok ktorý mi pomohol. <3 :)

    Blog of Sunflower

    OdpovědětVymazat
  20. Děkuji za článek! Skvělý, přínosný.

    OdpovědětVymazat
  21. Nice Blog, Visit for the best SEO Service and Website Designing and Development for your business.
    Website Designing Company in India

    OdpovědětVymazat
  22. A Professional mobile app development Canada company offering Android & iOS app development services. I like its sharing. Thanks you

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj, ráda bych se zeptala, jak je to pokud jste student. :) Zda potřebujete živnostenský list už od začátku. A jestli je potřeba stát se identifikatelnou osobou. pro dph. A kdy potřebuji daňové přiznání?

    OdpovědětVymazat
  24. Nechcete napsat článek na co by si měl dát pozor každý, kdo začíná s youtube? :)

    OdpovědětVymazat
  25. Beta keto This is verifiable testing that shows dairy and weight-loss do not necessarily go hand in hand. When you partake of milk items, studies have found out that you also eat more whole grain, clean vegetables and fruits and clean vegetables. With these excellent choices, you will get thinner quicker and simpler. 1 research found no influence on bodyweight but enterprise the accumulation of person extra fat.
    https://newsletterforhealth.com/beta-keto/

    OdpovědětVymazat
  26. Keto fast
    there exists a non medical option of locks replacement but it's not as good as locks hair transplant. While opting for hair transplant you must take great care and caution in choosing the surgeon. You must select the surgeon whose dexterity in the sphere of locks hair transplant is renowned. his is locks hair transplant through surgery therapy treatment. • Although
    https://newsletterforhealth/keto-fast/

    OdpovědětVymazat
  27. keto fit pro loss routine. Liposafe- fat burner weight-loss capsule It essentially consists of a weight-loss formula known as thermogenic formula which will help to add our systems in dropping one's extra fat and using personal extra fat as a source for that objective. This assists in lessening the burden. Its organic associated with the weight-
    https://newsletterforhealth.com/keto-fit-pro/

    OdpovědětVymazat
  28. QuickBooks Error Code 80029c4a Error stacking type library/DLL - can as a rule emerge when QuickBooks segment don't begin legitimately or DLL Files are absent. QuickBooks Error 80029c4a

    OdpovědětVymazat
  29. mumybear
    Increased finish sex-related guarantee, - Greater self confidence in bed. Male improvement items enhance androgenic hormone or androgenic hormone or testosterone levels levels in your own body system. This gives you improved motivation for sex. Vimax and VigRX Plus create your male organ bigger
    https://mumybear.org/

    OdpovědětVymazat
  30. Agar aap chatey hai ki aapka boyfriend ya girlfriend ka rishta tut jae toh aap Rishta todne ki dua Duas in islam is the best dua for love back.

    OdpovědětVymazat
  31. I’m extremely pleased to discover this page. I need to to thank

    OdpovědětVymazat
  32. Good blog you have here.. It’s hard to find high quality writing like
    yours nowadays. I honestly appreciate people like you!

    OdpovědětVymazat



  33. You actually make it appear so easy with your presentation however I find this topic to be actually one thing that I believe I might never understand.
    It seems too complicated and very extensive for me.
    I’m having a look ahead in your subsequent post, I will attempt to get the hang of it!http://sharktankreview.com/nerotenze-testosterone-australia

    OdpovědětVymazat


  34. very nice post, i certainly love this website, keep on ithttp://sharktankreview.com/nerotenze-testosterone-australia

    OdpovědětVymazat
  35. SuperCut Keto Reviews - When it comes to reducing weight, keto word is the most important for it. Keto or Ketosis is the only thing which can reduce weight in a natural way. Thus SuperCut Keto Diet is a member of the keto family which works to reduce weight in an easy mode by breaking down the fat compounds from the body and boosting the metabolic rate of the body. It helps in bringing the body in ketosis state and then burn fat instead of carbohydrates for making energy molecules. SuperCut Keto increases the production of ketones and ketones are very important because ketones absorb quickly and protect from various issues like synapses, neurons, lower level of neuroinflammation.
    Read More >> https://www.sharktankdietary.com/supercut-keto/
    https://www.facebook.com/SuperCutKetoPills/
    https://www.facebook.com/SuperCutKetoReviews/

    OdpovědětVymazat
  36. slim-ambition-keto:- We try hard to maintain everything that we love in our life. Whether it is our home, car or anything that matters to us. But then, most of the people fail to keep a check on their increasing weight? One-third of obese people simply give up on their weight loss procedure just because they do not get some positive results. So, if you are also among those who have tried to lose their extra pounds but failed to do so, then we have brought good news for you. Researchers have come up with a new discovery which they call as slim-ambition-keto weight loss supplement. Read more:-http://www.pillspanda.com/slim-ambition-keto/
    https://www.facebook.com/SlimAmbitionKeto/

    OdpovědětVymazat
  37. Super článek. Já si třeba na psaní blogu fakt netroufnu. Evidentně je s tím spousta práce a člověk musí být asi hodně kreativní. Smekám před Vámi. Já jen píšu PR články pro různé www, s tím se dá tady dobře vydělat, i když asi ne tolik kolik vy. Ale i tak, kdyby to někoho zajímalo, tak se koukněte sem. Mě to třeba dost pomohlo, ale na psaní blogu to fakt není a ani vlastně nevím o čem bych mohl psát jako kluk. Vařit nevařím, cestuju 1x za rok, a můj život taky zrovna není zajímavý. Na to jste vy holky daleko lepší. Tak jen tak dál :-)

    OdpovědětVymazat




  38. Keto Pure Diet UK Side Effects are difficult to state on the grounds that each keto supplement and individual utilizing it are so unique. While a few people don’t perceive any symptoms with their keto pills, others may. What’s more, it can depend incredibly on how well you are holding fast to the keto diet. In the event that you aren’t doing the keto diet appropriately, you may encounter some reactions from the keto diet itself. Also, a few people’s bodies simply take a short time to change in accordance with the new eating regimen. Along these lines, on the off chance that you have any inquiries or concerns, make sure to talk with your specialist. Something else, click any picture or catch on this page to check whether our main keto supplement can show signs of improvement results without the reactions!
    Read more >> https://www.sharktankdietary.com/keto-pure-diet-uk/
    https://www.facebook.com/ketopuredietukreviews/
    https://www.facebook.com/Ketopuredragonsden/

    OdpovědětVymazat
  39. Alpha Femme Keto Genix is best enhancement for individuals searching for quicker fat misfortune without bargaining with muscle misfortune. This enhancement is 100% normal and subsequently anybody can exploit quicker fat misfortune. You can arrange it from the official site page. Now and then, when taking a gander at enhancement sites, we feign exacerbation a bit. Since, a ton of them will guarantee that there are NO symptoms to their keto pills. Furthermore, we simply don't perceive how that is conceivable when the purpose of utilizing a keto pill is to change your body. In this way, simply realize that utilizing a keto pill like Alpha Femme Keto Genix Diet Pills could risk reactions. Albeit, none of them are serious that we are aware of. Along these lines, on the off chance that you comprehend that a keto pill could have symptoms and you're alright with this, click any catch on this page!
    Read more >> https://www.sharktankdietary.com/alpha-femme-keto-genix/
    Facebook >> https://www.facebook.com/AlphaFemmeKetoGenix/

    OdpovědětVymazat
  40. لأننا نتوفر على مجموعة متنوعة من المبيدات الفعالة والآمنة مثل المواد الرقابية لشركتنا المرخصة من الوزارة. وزارة الصحة السعودية.
    شركة مكافحة النمل الابيض بجدة
    شركة مكافحة حشرات بجدة
    شركة رش مبيدات بجدة
    شركة الانوار لرش المبيدات

    OdpovědětVymazat
  41. Here very nice information, can also check education details like
    JEE Main
    JEE Main 2020
    And other exams

    OdpovědětVymazat
  42. Wonder Full Keto:- I by and huge felt jealous at no matter purpose I wont to see a girl trying perfect in any dress. Some place within, I frequently expected to seem like them. whereas paying very little temperament to all or any the trouble my body was limiting in losing even one pound. whereas at any rate I expected to urge increasingly work at now with a trademark system. Sooner or later whereas i used to be searching for a trademark formula to urge work as a fiddle, I unbroken running over this issue. As this issue is factory-made with 100 percent trademark fixings and earlier I actually have detected components concerning keto that's the explanation i assumed to administer it endeavor. Luckily, I actually have chosen that call as this issue has helped Pine Tree State to discard the adamant fat even additional viably." https://www.sharktankdietary.com/wonder-full-keto/
    Also Follow on:
    https://www.facebook.com/WonderFullKeto/
    https://www.facebook.com/WonderFullKetoReviews/
    https://www.facebook.com/WonderFullKetoPills/

    OdpovědětVymazat
  43. Musím uznat, že opravdu velmi zajímavý článek. Pojem influencer už jsem dříve zaslechla, nicméně až do teď jsem nevěděla co to vlastně je. Jak tak koukám, tak vydělat si nějaké peníze v dnešní době není vůbec složité. To já jsem ještě ze staré školy, takže si peníze vydělávám starým dobrým podnikáním - konkrétně mám už několik let svůj vlastní eshop. Teď v poslední době dokonce začínám uvažovat nad tím, že bych si otevřela i kamennou prodejnu. Jen teda moc nevím, jak do ní nalákat zákazníky. Nejspíš budu muset investovat do nějaké reklamy nebo do něčeho podobného. Někde jsem nedávno slyšela, že v tomto ohledu jsou prý skvělé takové ty světelné projektory na projekce loga obchodu, tak to nejspíš vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat