No, to je docela dobrá otázka, na kterou s Niky hledáme už dlouho odpověď. Tím, že většinu naší práce děláme na počítači online, nebo vlastně i offline, máme tu výhodu, že si ji s sebou můžeme vzít kamkoli. Nebo taky pracovat z domova. To je ale pak jako s učením. Chvilku se na to soustředíte a o dvacet minut později se přistihnete, jak koukáte na instagram, youtube, hledáte nějakou mňamku v lednici, nebo hrajete přiblblou hru (já si trochu ujíždím na Hay day, kde si hraju na farmářku, sázim a sklízim, krmim zvířata a tak :D).

A tak se chci dneska zeptat, myslíte si, že jde efektivně pracovat z domova? 

na sobě mám bundu - Levi's, šaty, sukni a pásek - C&A, boty - Vagabond


Já si myslím, že jo. Vlastně to tak dělám nejčastěji, protože je to prostě nejpohodlnější - nemuset se připravovat, tahat s sebou milion věcí, ztrácet čas na cestě... ale chce to disciplínu!

  • Začít včas. Tím myslím hlavně včas vstát z postele. Ono se totiž může hodně jednoduše stát, že když nikam nemusíte, tak taky pěkně dlouho lenošíte a půl dne je v čudu ani nevíte jak. Já většinou vstávám mezi půl osmou a osmou a od devíti už se snažím být produktivní. Takovej můj dlouhodobej cíl je ještě vstávat o něco dřív a před devátou stihnout kromě snídaně i běh, jógu, nebo cvičení. To je podle mě ještě produktivnější start dne.
  • Udělat si na práci místo. Když pracujete z domova, je důležité mít svůj prostor, kde budete mít vše důležité po ruce, kde se vám bude pohodlně sedět a kde se budete moct soustředit. 
  • A uklidit si v okolí! Protože veškerý nepořádek vás bude zase jenom znervózňovat a odvádět vaši pozornost.
  • Plánovat. No to jste ode mě určitě nečekali :D. Kdybych mohla, tak si naplánuju úplně všechno a nejlepší pocit mám, když si potom ty naplánované položky můžu postupně odškrtávat jako splněné. S Niky nám nejvíc vyhovuje, když si v pondělí sedneme a naplánujeme si úkoly na celý týden dopředu (občas i na celý měsíc). Máme tak přehled o tom, kdy co musí být hotové a je i jednodušší se na to připravit a opravdu to dodržet.
  • Dělat vždy jen jednu věc najednou. Tohle je něco, co bych si přála, abych uměla dodržovat. Já totiž začnu dělat jednu věc, ale pak stejně najednou dělám deset jinejch a nakonec nestihnu dodělat ani jednu. Lepší je tak podle mě postupovat systematicky, od toho nejsložitějšího, do čeho se vám samozřejmě chce úplně nejmíň, až po ty jednoduché úkoly, které máte na závěr za pár minut hotové.
  • Změnit prostředí. I když pracujete většinou z domova, není na škodu si tu práci čas od času vzít třeba do kavárny, knihovny nebo nějakého coworkingu. Možná zjistíte, že jste tam přeci jen produktivnější a svojí práci vyřídíte rychleji.


Jak jste na tom s prací (učením) z domova vy? Dokážete být produktivní, nebo vám více vyhovuje být mezi kolegy v kanceláři, v kavárně, nebo kdekoli jinde?

23 komentářů

  1. Mám to stejné, hlavně mi pomáhá, když nemám po ruce mobil a jsem v nerušeném modu. To jde práce pak sama od sebe. Jinak mi hodně pomáhalo pracovat v kavárnách ♥

    allaboutcandyslife

    OdpovědětVymazat
  2. Co je to za město na fotkách? Díky

    OdpovědětVymazat
  3. Mě dělá největší problém začít něco dělat před obědem. Do té doby pořád prokrastinuji! :D

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  4. Ja jsem uplne neschopna, doma neco delat a jakmile jdu do kavarny, tak toho udelam tak 26492046 krat vic. ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Hay Day hraju taky :oDD Takže ti rozumím ...

    OdpovědětVymazat
  6. Vše, co píšeš mám v představě udělat, ale realita je jaksi... :D Protože tenhle rok dělám absolventku a předchozí rok školy jsem prací trávila čas spíše doma, tak mi pomáhají tyhle věci. Udělám si snídani, vezmu si ji do postele a tam už s notebookem zůstanu dokud nepotřebuji jít někam z domu. Nechci plýtvat časem převlékáním do domácího oblečení, ustláváním postele (to stejně udělám později), zůstanu v teple,... No vlastně když tohle píšu tak jsem taky ještě v posteli :D Další na co jsem přišla je odjet. Někam hodně daleko. Minulý týden jsem kvůli absolventce odjela točit do Harrachova, kde bydlí moje respondentky. Věděla jsem, že budu točit sobotu a pondělí, takže jsem usoudila, že ztrácet hodiny v dopravě (což na úplný sever Čech s veřejnou dopravou opravdu zabere) je zbytečné a navíc houby AP napíšu, tak jsem si pronajala apartmán na dvě noci. Veškerý čas jsem strávila jak jinak než v posteli :D ale udělala jsem tolik práce jak doposud nikdy. Nic mě nerozptylovalo od psaní. Řešila jsem jen jídlo, toaletu a šla jsem jednou na procházku k Mumlavských vodopádům. Tento typ domácí práce se nedá bohužel uplatňovat moc často :D

    OdpovědětVymazat
  7. Mě se doma pracuje asi mnohem líp než někde v kavárně nebo tak, protože já každou chvíli mám hlad a kdybych si měla furt něco kupovat, tak budu spíš prodělávat :D Každopádně mám velkej problém se soustředěním jen na jednu věc, pomáhá mi hlavně to, když si udělám plán, kterej bych mohla odškrtávat a taky když si zapnu počítání času, kolik nad projektem strávím.

    OdpovědětVymazat
  8. Outfit skvěle zapadá do Lisabonských ulic :) Jakou evropskou metropoli se ještě chystáte letos navštívit?

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám dva mladší sourozence a jsem zvyklá na hluk, takže jakmile je ticho a můžu se učit tak se nedokážu soustředit ☺️☺️☺️

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělé tipy. Praktikuju je a velmi mi pomáhají. Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  11. Its a nice and useful information - i would like to say thanks for posting such a nice article on fashion goodies :) If you have seen a similar dress from India - I saw some similar sarees of India here :)

    OdpovědětVymazat
  12. Super článek. Pracovat z domu byl vždycky můj sen. Nikam nemusíte jezdit a jste pánem svého času. Tento sen se mi splnil díky https://www.airjobs.cz/ , kde jsem svoji práci našla. Práce mě baví a to si myslím, že je to nejdůležitější.

    OdpovědětVymazat
  13. Hey, thanks for posting amazing articles. These blogs would definitely help us keep posted about new trends in the market.

    Limbo Emulator

    CbseLearner

    OdpovědětVymazat
  14. Best silk saree shop in kanchipuram is Sri Sarvalakshmi Silks where you can find various categories of sarees, customizable sarees. They have amazing collection of sarees like Kanchipuram Pure Wedding Silks Sarees, Kanchipuram 100% Pure Fancy Silk Sarees with zari border and pattu border, Pure Fancy Without Border Sarees, Double Soft Silks Sarees, Single Soft Silk Sarees, K.M.D Soft Silk Sarees, M. Jaggad Sarees, Tissue M. wait Jaggad Sarees and many more. Explore more sarees by visiting their website https://sarvalakshmisilkshop.com Also you can contact to these numbers for custome designs. They are Wholesalers for Kanchipuram Pattu Pure Silk Sarees. Manufacturers and Suppliers Online for different Saree Shopping needs in Kanchipuram, India

    OdpovědětVymazat
  15. You define your thought classically by this blog, thank you so much for sharing such an amazing blog. Get website designing services by ogen infosystem in delhi, india.
    PPC Company in Delhi

    OdpovědětVymazat
  16. Keep more data about this related blog, by and large this is significant for me. Get the best Mutual Fund Advisor and Investor premiums at Mutualfundwala.
    Best Performing Mutual Fund

    OdpovědětVymazat
  17. Já si myslím, že pokud si člověk dokáže dobře zorganizovat svůj čas a má alespoň trochu disciplíny, tak určitě pracovat z domova lze. Sama z domova pracuji už pár let, takže si myslím, že vím o čem mluvím. Ze začátku jsem měla problém hlavně s tou organizací času, protože jsem chtěla stihnout všechno najednou, což většinou bohužel není možné. Teď už k tomu mám trochu jiný přístup a všechno zvládám bez problému. Jen tak mimochodem ty šaty v kombinací s tou džínovou bundou vypadají vážně skvěle. Nějaké takové by se mi taky líbily. :)

    OdpovědětVymazat