Máme tu začátek listopadu a s ním i shrnutí měsíce října a spooooustu fotek. První polovinu měsíce jsme si užily společně s mamkou na Bali a byl to pro nás vážně splněný sen. Na Bali jsme se chtěly podívat už několik let, ale nikdy nebyla úplně vhodná chvíle, takže si asi dokážete představit naši radost, když to teď konečně vyšlo.


Na Bali jsme byly především kvůli józe, ale stihly jsme i surfovat, cestovat po okolí, ochutnávat místní speciality a spoustu dalšího. O celém našem výletě jsme sepsaly článek tady a natočily video, které máme tak rády, že si ho musíme pouštět pořád dokola.



Byly jsme pozvané na Fashion Master Class Kamily Boudové o tom, jak dnes funguje módní průmysl a jak můžeme společně pracovat na jeho lepší budoucnosti. A byla to vážně jedna z nejzajímavějších přednášek, kterou jsme na tohle téma slyšely. Kamila vysvětlila celkově vývoj módního průmyslu a to, kde se vlastně vzaly trendy. A hlavně jakým směrem by to mělo všechno ideálně směřovat dál. 

Stejnou přednášku a spoustu dalších zajímavých si můžete přijít poslechnout na Slou Days, které budou 23. a 24. listopadu v Hauch Gallery v Praze a kterých my se rozhodně zúčastníme!


S Kubou už teď tak dva měsíce neřešíme skoro nic jiného, než je byt a to, jak bude vypadat ložnice, obývák, pracovna a především kuchyň. S tou je to rozhodně nejsložitější. Už jsme si oběhli různá kuchyňská studia, já jsem prošmejdila pinterest křížem krážem a konečně to vypadá, že bychom příští týden mohli dát dohromady finální návrh. Sama jsem na nás zvědavá, jak to všechno nakonec vymyslíme. 

Taky přemýšlím, jestli mám ten náš proces stěhování nějak víc dokumentovat. Jestli je to něco, co by vás zajímalo, ať už formou článků, nebo videí. Budu ráda i za jakékoli konkrétní podněty, třeba na co se mám zaměřit a tak.


Byt jsme už konečně v říjnu převzali a máme prvního obyvatele - kávovník!


S kamarády máme takovou tradici, že každý rok v říjnu jdeme společně na Sněžku. Tentokrát nám to akorát úplně nevyšlo a zrovna v sobotu, když jsme šli nahoru, bylo pěkně hnusně, foukalo jak blázen a byla taková mlha, že nebylo vidět ani dva metry před sebe. V neděli na cestu dolu už ale svítilo sluníčko, tak alespoň že tak :)).


Minulý týden jsme s C&A vyrazily na otočku do Lisabonu, kde jsme se byly podívat na jejich novou kolekci oblečení na jaro a léto 2019.


Lisabon jsme si zamilovaly už před rokem, když jsme tam byly poprvé. Především jejich "paštel de nata", což je takové sladké pečivo naplněné krémem a dlaždičky ve všech barvách, vzorech a velikostech.


Tentokrát jsme nevynechaly ani místní červené víno!


Náš program začínal až odpoledne, takže celé dopoledne jsme se procházely centrem, užívaly si sluníčko a hledaly ty nejhezčí místa na fotky. Velkým překvapením pro nás byl tuktuk, který nás vezl do přístavu, kde se odehrávala přehlídka a následná večeře. To jsme místy nevěděly, jestli se máme smát, nebo bát o život. 

Všchno jsme natočily i do našeho nejnovějšího týdenního vlogu, takže jestli jste ho ještě neviděli, budeme rády, když se podíváte.


S holkama jsme už delší dobu pracovaly na dalším charitativním výprodeji šatníku a díky Nikče a Mie se nám ho znovu podařilo uspořádat a to ještě ve větším, z čehož máme neuvěřitelnou radost! Tentokrát jsme se rozhodly podpořit charitativní organizaci Silou hlasu, která pomáhá handicapovaným občanům v oblasti zlepšení kvality jejich života a širšího zapojení se do každodenního života.


Každá jsme na výprodej přinesly vytříděné kousky z našeho šatníku, knížky, nádobí, kosmetiku a cokoli, co hledalo nové majitele! My jsme to vzaly opravdu svědomitě a do K10, kde se celý výprodej odehrával, jsme přijely asi s osmi taškama z IKEY, plnýma věcí. Holky si z nás dělaly srandu, že bychom si mohly otevřít vlastní sekáč :D.


Nakonec se hlavně díky vám, kteří jste dorazili a přispěli, vybralo neuvěřitelných 165 576 Kč. Naší radost perfektně zachycuje poslední fotka. Musím říct, že je opravdu hrozně hezký vidět, že to, co děláme, má smysl. Že se ta naše komunita dokáže spojit pro dobrou věc a vytvořit něco tak hezkého. Děkujeme!


Jsem na sebe trochu naštvaná, protože na Bali jsme si tak skvěle užívaly jógu každý den, že jsme si slíbily, že v tom hlavně musíme pokračovat. No a co si myslíte, že se stalo? Od té doby jsem cvičila jednou. Jednou! Takže když jsem dneska u Andy z FitFab viděla listopadovou výzvu, rozhodla jsem se, že do toho půjdu a odcvičím to. Tak doufám, že mi to vydrží dýl než jeden den :D.


V týdnu jsme byly společně s holkama z Elite bloggers v prostoru Paraelní polis na workshopu bezpečnosti na internetu a počítači celkově. Musím říct, že i když se o tohle téma s Niky celkem zajímáme, dozvěděly jsme se spoustu nových informací o heslech a zabezpečení účtů a taky o bezpečné komunikaci. 

Podobný workshop bych rozhodně doporučila úplně všem, kteří používají technologie a internet, protože nikdy nevíte, kdo se vám kam může nabourat a jak to vlastně může být jednoduché.


S Kubou a kamarády jsme vyrazili za kulturou a to na představení ADHD od uskupení Cyrk La Putyka. Já jsem na žádném jejich představení nikdy předtím nebyla, takže jsem ani moc nevěděla, co očekávat. Představení se zaměřuje na lidskou osobnost, konkrétně na takzvanou poruchu pozornosti s hyperaktivitou a scénky v podání umělců a akrobatů jsou nejen vtipné, ale často také k zamyšlení nad tím, jak to mají lidé s touto poruchou v životě složité. Jediné, na čem jsme se shodli je, že scénky byly místy až moc dlouhé a že tam té akrobacie mohlo být ještě o trošku víc.


A to je pro dnešek vše! Jaký byl váš říjen? 

10 komentářů

  1. Ak by mi niekto povedal, že zajtra odchádzam na Bali (a ešte aj kvôli jóge) som zbalená do dvoch hodín a pripravená na cestovanie! <3 Krásny článok <3
    NORALIC

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky. Ten Lisabon vám ale závidím stejně nejvíc :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásné fotky plné zážitků :)

    OdpovědětVymazat
  4. Parádička, to bol ale krásne plný mesiac! :) Úžasné fotky. ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  5. Stěhování by mě určitě zajímalo :)
    můj říjen byl ve znamená návratu do školy, takže jsem se konečně viděla s přáteli, opět spolu trávíme každý den ve škole, za což jsem fakt vděčná.
    Ty jo, to je krásná tradice, to s tou Sněžkou! My jsme na ni lezli právě s přáteli z vysoké v únoru.. Celou dobu bylo krásně, ale když jsme se blížili k vrcholu, udělala se nechutná mlha, ochladilo se a málem jsme se na vrchol ani nevyškrábali, jak ten sníh neskutečně klouzal. Každou chvíli se někdo válel. Byla ale sranda :D Jen na vrcholu byla taková zima, že když jsem vyndala telefon, že si vyfotím, že jsem to fakt dala, okamžitě mi umřel a nahodila jsem ho až když jsem ho zahřála. Jo a pak jsem z toho taky dobrý měsíc nechodila, protože mi křuplo v třísle, ale zopakovala bych to hned, klidně i s tím metrem sněhu :D

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  6. Vazne krasne fotky! Lisabon musel byt uzasnej. <3
    Sandra

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné fotky plné zážitků. Já bych jela taky ráda někdy do Lisabonu. Ani ne tolik na módní přehlídku, ale chtěla bych ochutnat jejich vína. Musí to být něco úplně jiného. Já si tady sice kupuju jenom kvalitní červená vína , ale stejně bych chtěla zjistit, jak chutná víno přímo tam.

    OdpovědětVymazat
  8. V Portugalsku by byl hřích, když byste neochutnali víno. Taky bych tam ráda zavítala a ochutnala jejich víno přímo u moře. Kvalitní víno v kombinaci s prostředím musí být krásný zážitek. Já se snažím i u nás pít kvalitní víno , ale jako u moře to nikdy nebude.

    OdpovědětVymazat