Když jsme se rozhodli vyrazit na Srí Lanku, čekalo nás hodně plánování. Jak dlouho budeme objevovat, co všechno uvidíme, jak se budeme přepravovat a co všechno si s sebou vezmeme? Na ty první otázky vám odpovím v příštím vlogu, ale dnes se zaměřím na tu poslední - co si s sebou vezmeme? 

Věděli jsme, že musíme být schopní jet s našimi věcmi na motorce a v přeplněném vlaku a autobuse a že nechceme tahat zbytečně moc těžká zavazadla. Rozhodli jsme se proto vejít do dvou batůžků, které jsme dostali od Roxy a Quiksilveru v rámci naší spolupráce. A víte co? My to zvládli! Pro mě to bylo ze začátku docela těžké překousnout. Přeci jen jsem měla v hlavě představu krásných fotek v nejrůznějších šatech. Pak jsem ale tuhle myšlenku dala stranou a zaměřila se na praktičnost věci. No tak zkrátka nebudu mít každý den jiný outfit, ale vezmu si jen své oblíbené věci. Takové, co dávají smysl a které jednoduše unesu na zádech. Nakonec měl můj batoh 5 kilo! Když někdy jedeme na víkend, jsem schopná mít třeba dvakrát tolik.

Přemýšlela jsem, čím to je. Přišla jsem na to, že jsem schopná zaplnit jakýkoliv kufr. Když mám ještě trochu místa, vždycky se najde něco, co si s sebou ještě můžu vzít. Co když si zašpiním jedny džíny? Co když bude zima? Otázek je spoustu a úměrně tomu pak člověk i přibaluje věcí. Když pak ale dojde na to, že si je má sám odnosit, rychle to přehodnotí. Nebo aspoň tak jsem to měla já.

Mně pomohlo především vybrat si takové kousky oblečení, které se dají navzájem úplně jednoduše kombinovat. Do batůžku jsem si je místo skládání rolovala. Přišlo mi, že díky tomu jsem byla schopná je tam mnohem lépe vyskládat a zaplnit ho opravdu celý. Místo knížek jsme si s sebou vzali čtečky knih a to byl náš asi nejlepší objev. Ušetřily tolik místa i kil! Co jsme mohli, vzali jsme si společně. Jeden počítač, společná kosmetika i léky. Když bylo potřeba, oblečení jsme si přeprali. Tím pádem jsme s sebou měli vždycky většinu čistého oblečení a zbytečně se netáhli s nepoužitelnými špinavými kousky. Hodně nám samozřejmě pomohl i fakt, že jsme nepotřebovali moc teplého oblečení. Všechno bylo tedy docela skladné.



Úplně jsme své myšlení přepli a přestali jsme na našich věcech lpět. Měli jsme vše potřebné a nic nám nescházelo (no dobře, možná bych zvládla ještě jednu mikinu). Naopak. Byli jsme pak už spíš překvapení, když jsme viděli kolik si toho jsou lidé schopni s sebou napakovat. Ještě větší šok mě čekal když jsem se po příjezdu podívala do vlastní skříně. Asi mě čeká další vlna třídění. Už jsem si jednou prošla po přečtení Zázračného úklidu. Naučila jsem se, že míň věcí mě dělá šťastnější. 

Každý si samozřejmě najde svou vlastní správnou cestu, ale třeba vás tento směr taky trochu zaujme. Co si o tom myslíte? Budu ráda za vaše komentáře! 

9 komentářů

  1. Ahoj Nicol, ve videu zmiňuješ sukni na knoflíky, jaké značky prosím je? Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super clanek a skvely video. <3

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Odjakživa som mala problém zabaliť si len to, čo nevyhnutne potrebujem, a tak som so sebou hoci aj na týždňovú dovolenku ťahala obrovský kufor. :D Odkedy každý týždeň cestujem na internát, balím sa len do ruksaku (aj keď väčšieho ako je ten tvoj) a zisťujem, že tých pár vec mi skutočne stačí.
    Inak skvelý článok, ktorý ma inšpiroval, aby som si raz aj ja splnila svoj cestovateľský sen. <3

    OdpovědětVymazat
  5. Já vždycky tahám s sebou kufr který má asi 1000000 kg. Ale už se to snažím limitovat

    OdpovědětVymazat
  6. Jde krásně vidět, že se dá cestovat jen s batůžkem na zádech. Potvrzujeme, že palubní batohy jsou na vzestupu :)

    OdpovědětVymazat
  7. To by se mi nepodařilo. Zabalit si na měsíc do jednoho malýho batohu by se mi nepovedlo. Na takovou dobu potřebuji hodně věcí a jsem ráda, když se mi vše vejde do cestovního kufru . Většinou s sebou vozím na dovolenou dva cestovní kufry.

    OdpovědětVymazat
  8. Super článek a video. :-) Já sama například také docela ráda cestuji nalehko. Příjde mi to tak mnohem lepší. S jedním zavazadlem se letos chystám vyrazit i na dovolenou do Chorvatska. Jen v mém případě to asi nebude pouze batoh, ale nejspíš nějaká cestovní taška.

    OdpovědětVymazat
  9. My se chystáme s přítelem poprvé vyrazit na dovolenou v obytném voze a z balení mám největší hrůzu. :D Nevím, kam nacpu všechno oblečení a kosmetiku, protože toho místa je tam opravdu dost málo, ale kamarádky říkaly, že ty zážitky za to prý doopravdy stojí, no tak uvidíme :D Každopádně díky moc za tipy v článku, určitě využiju. Kdybyste se chtěli někdo přidat, tak koukněte na: https://www.pronajmy-karavanu.cz/ My chystáme Portugalsko.. ;) Bára

    OdpovědětVymazat