Tak máme prvního ledna! Tyjo, to to zase uteklo... ale musím říct, že když jsem vzpomínala a probírala se fotkama za rok 2018, byl to zase pěkně nabitej a hlavně důležitej rok v našich životech. Dost jsme cestovaly, ale zároveň obě dokončily naše studia, přestěhovaly se a společně posunuly naše podnikání zase o krůček dál. 

Na rok 2019 zatím nemáme vlastně žádné plány. To budeme všechno vymýšlet až se Niky vrátí ze Sri Lanky, ale věřím, že to bude zase skvělý rok plný zážitků a překvapení!

A jestli vás zajímá, alespoň ve zkratce, jakej byl ten rok 2018, pojďte se na to s námi podívat.

LEDEN

Silvestra jsme loni, stejně jako letos, oslavili doma s rodinou, hráli deskové hry, jedli chlebíčky a pořádně se nasmáli. Máme to tak nejradši!


Niky s Pierem si naopak celý konec roku 2017 a začátek roku 2018 užili na Kanárech. Procestovali ostrovy Tenerife a Gran Canaria a oslavili tak Silvestr hezky v teple.


Jako jedno z novoročních předsevzetí jsme si zase daly "naučit se něco nového"! Rozhodly jsme se pro šití a přihlásily se na kurz pro začátečníky v Institutu módní tvorby. Protože nejenom, že nás takovéhle ruční práce baví, ale zároveň se o módu docela hodně zajímáme a máme pocit, že znalost materiálů a střihů s tím jde ruku v ruce. 

Po kurzu jsme si dokonce i pořídily šicí stroj, ale i tak v tom šití pořád celkem tápeme a chce to hooooodně a hoooodně trénování, než ušijeme něco kloudného :D...

ÚNOR

Únor byl ve znamení stěhování! Niky se sestěhovala s Pierem a já jsem s Kubou využila toho, že se uvolnil byt, kde bydlela a přestěhovali jsme se tam. Původně to mělo být jen takové řešení na pár měsíců, než se přestěhujeme do našeho nového bytu, který měl být hotový v srpnu/září, ale jak už asi víte, stále ještě není hotový a teď to vypadá až na konec ledna. Takže nakonec to nebylo pár měsíců, ale skoro rok!


Společně se stěhováním jsem taky objevila kouzlo pokojovek a nejenom, že jsem si jich spoustu nakoupila, ale začala jsem pěstovat avokáda z pecky. Začalo to pěti peckami a v jednu chvíli to přerostlo až trochu v posedlost, kdy jsem každému říkala, ať mi pecky schovává a dává :D.

Teď máme doma pět rostoucích rostlinek a asi pět pecek, kterým se zatím úplně nedaří. Tak uvidíme, jestli z nich něco vyroste. Chce to totiž dost času a trpělivosti. Zkoušeli jste to někdy? A zajímal by vás můj návod, jak na to?

BŘEZEN

V březnu jsem vyrazila na hory s rodinou Kuby a moc jsme si to užili.



Byli jsme v Rakouském středisku Schladming, kde jsem byla poprvé a musím říct, že se mi tam moc líbilo. Už teď se těším, že letos zase někam pojedeme!


Bohužel jsem kvůli horám propásla první charitativní bazárek #KUPSIKARMU, protože se to holt sešlo termínově, ale holky mi alespoň celý den psaly jak to jde a nakonec se vybralo krásných 61 575 Kč na Milana a Konto bariéry!


No a v březnu se taky Niky rozloučila se školou a měla svou bakalářskou promoci! Sepsala k tomu článek na blog na téma "Proč je důležité studovat?", který si určitě přečtěte, pokud jste ho ještě neviděli. A nezapomeňte nám pak do komentářů napsat, jak to vidíte vy!


DUBEN

V dubnu jsem dopsala diplomku...



...a "za odměnu" jsme si s Kubou udělali výlet do Berlína na koncert Sama Smitha, kterej byl úplně boží. A Berlín taky!


Konal se taky další roční Utuberingu v Praze a v Brně a moc jsme se to s vámi užily. Tyhle akce, kde se můžeme s našimi sledovateli potkat naživo nás vždycky nabijou úžasnou energií! Děkujeme!!!


KVĚTEN

V Květnu jsme si udělali pár výletů po ČR, což je něco, co bych chtěla dělat víc i v roce 2019. Jestli pro nás máte nějaké tipy na to, kam vyrazit, dejte určitě vědět.


Niky s Pierem vyrazili na road trip po Portugalsku a všechno vám nejenom natočili do vlogu, ale taky sepsali do článku TADY.



A potom jsme dostaly nabídku, která se neodmítá - jet se podívat do New Yorku, jak se fotí nová kampaň k foťáku pro Olympus. Navíc to bylo tak hezky naplánované, že jsme měly i hodně času na procházky městem.


ČERVEN

V červnu jsme se již potřetí účastnily AVON pochodu jako jeho ambasadorky. Máme neuvěřitelnou radost z toho, že můžeme být součástí tak velkého a hezkého projektu, který opravdu pomáhá stovkám žen. 



Jo, a spadl mi obrovský kámen ze srdce, protože jsem úspěšně složila magisterské státnice!

ČERVENEC

V létě jsme zase jeli se surfovat k oceánu. Tentokrát s ROXY a rovnou na mistrovství České republiky a Slovenska v surfování. 



Po návratu z Francie jsme si jen doma přehodili věci a vypravili se do Ostravy, na naše nejoblíbenější Colours. Ty jsme si zase užily úplně skvěle, ve společnosti kamarádů a pohodových koncertů! Jo, a hned první den taky deště...


No a z Colours jsme si pak jely odpočinout s kamarádkama do Řecka na Samos. Jen tak se plácnout do hotelu s all inclusive, na pláž... a být. Offline. To bylo skvělý!

SRPEN

Srpen začal nejlíp, jak mohl. Společně s ostatními výherci v anketě Czech Social Awards jsme byli pozvány do Švýcarska a během pár dní zažily tolik srandy, jako skoro za celý rok ne. Nejlepší totiž je, že jak děláme všichni to stejný - tvoříme online - máme toho tolik společnýho a tolik historek, že je vždycky co řešit a čemu se smát.


Určitě si pusťte i náš vlog, protože je to jeden z našich nejoblíbenějších za celý rok! Mimo jiné uvidíte i to, jak jsme s Niky skočily ze 17 metrů!



V srpnu jsem se taky spojila s výživovou specialistkou Markét Gajdošovou a začala se ještě o trochu víc zajímat o to, co vlastně jím a hlavně v jakém poměru. Půlroční spolupráce s Markét mi dala vážně hodně, ale musím přiznat, že zatím jsem vůbec nebyla schopná dodržovat jídelníček na 100%. Jsem za to na sebe trochu naštvaná, protože je to vážně JENOM o přípravě. Ale věřím, že třeba v roce 2019 mi to půjde líp.



Odhalily jsme s Niky nové diáře na rok 2019, spustily jejich předprodej a měly neuvěřitelnou radost z vaší okamžité pozitivní odezvy. Letos jsme je poprvé prodávaly (a ještě prodáváme) i na našem eshopu, protože jsme si to chtěly vyzkoušet. Jsme si jisté, že to byla vůbec ta největší zkušenost, co se týče našeho podnikání. Vyřizování, balení a odesílání takového množství objednávek nám totiž dalo celkem zabrat. Je to ale něco, co nás zároveň i baví. Takže rozhodně budeme eshop do budoucna ještě víc rozvíjet.


Napadá vás nějaký produkt, ať už je to papírnictví, nebo cokoli dalšího, co vám u nás chybí? Dejte nám vědět do komentářů. Vy jste totiž naší největší inspirací!


Užili jsme si pár dní a spoustu adrenalinu v nádherném Livignu!



A konečně jsme se byli podívat v našem budoucím bytě! Našli jsme sice tolik chyb a nedostatků k reklamaci, že nás to na chvilku dost otrávilo, ale teď už se nemůžeme dočkat, až bude byt hotový a budeme se moct přestěhovat!


ZÁŘÍ

Hned na začátku září jsme nakoukly do laboratoří Yves Rocher a vydaly se spolu s ostatními blogerkami přímo po stopách značky od vzniku až do současnosti. Vyzkoušely jsme si výrobu vlastní rtěnky, podívaly se na pole, kde se pěstují rostlinky do kosmetických přípravků a odpočinuly si v krásném hotelu patřící přímo značce.


Odpromovala jsem!


A udělaly jsme si malého předčasného Silvestra a pokřtily jsme naše diáře na rok 2019!


ŘÍJEN

Největší zážitek z celého roku byla rozhodně naše dovolená na Bali se Surf-trip.cz. Rozhodly jsme se si udělat takový holčičí výlet a vzaly mamku na (nejen) jógový pobyt. A bylo to nejlepší, nejlepší a ještě lepší než nejlepší. Krásně jsme si odpočinuly, protáhly se, zamilovaly se do jógy, poznaly úplně novou kulturu, procestovaly část ostrova, prospaly zemětřesení, pochutnávaly si na skvělých jídlech a místních specialitách a hlavně si užily jedna druhou!


Natočily jsme vlog, který tak milujeme, že jsme ho každá viděla už alespoň dvacetkrát a všem ho pořád ukazujeme :D. Takže jestli jste ho ještě neviděli, určitě si ho nenechte ujít. Věříme, že na vás tu pohodu dokážeme alespoň na chvilku přenést!



Na otočku jsme byly v Lisabonu s naším oblíbeným C&A, podívat se na představení jejich nové kolekce.


A na konci listopadu jsme společně s dalšíma holkama blogerkama uspořádaly druhý charitativní bazárek našeho oblečení, kosmetiky, knížek a všeho možného #KUPSIKARMU. Přišlo vás neuvěřitelné množství, skoro všechny věci si našly nové majitele a vybralo se nádherných 165 576 Kč na organizaci Silou hlasu.

LISTOPAD

V listopadu jsme si s Niky nechaly překontrolovat zrak v Easy optic a já jsem poprvé dostala brýle. Zjistila jsem, že mám na každém oku půl cylindru a sama jsem docela překvapená, že i když je to vlastně tak "málo", tak brýle udělají opravdu rozdíl v tom, jak ostré vidím obrysy. Chvilku se mi teda motala hlava vždycky, když jsem si je nasadila, ale už jsem si na to zvykla.


Jinak byl listopad hlavně plný příprav na prosincové soutěže a vlogmas a taky autogramiád.

PROSINEC

Tyjo, čtete to ještě někdo? Já už to píšu pět hodin a už mi z těch písmenek a fotek trošku přechází zrak :D.

V prosinci jsme hoooodně řešili byt. Nechali jsme udělat rozvody na vodu, odpad a elektřinu. Vybírali kuchyň a odstín betonové stěrky...


Sestavovali skříň, postel a byli tak tisíckrát v IKEA.


A už se to konečně začíná rýsovat!




Protože Niky s Pierem letos jeli na Vánoce a Nový rok na Sri Lanku, oslavili jsme všechno s rodinou trochu v předstihu, než odjeli. Udělali jsme si výborné jídlo a zahráli si asi tu nejvtipnější Vánoční hru, kterou jste mohli vidět i v jednom z našich vlogů.


S Weef a jejím Martinem jsme si dali takovou menší výzvu a vyrazili na Sněžku na východ slunce! Bylo to pro nás zase něco úplně nového a i když jsme nakonec východ neviděli, protože bylo hnusně, stálo to rozhodně za to a doufám, že to ještě někdy zopakujeme!


S Britskou ambasádou jsme byly na pár dní v Londýně a Manchesteru, abychom se více seznámily s tím, jaké mají ženy ve společnosti postavení. Slavilo se totiž sto let od uzákonění volebního práva pro ženy.

Pro nás to byl opravdu zajímavý a hodně vzdělávací výlet. Dozvěděly jsme se více o tom, kdo to byly sufražetky a za co bojovaly a mohly jsme se setkat i s dalšími zajímavými ženami.






Jeden z našich největších prosincových projektů byl kromě soutěží a vlogmas taky týdenní plánovač. Rozhodly jsme se totiž, že veškeré peníze z jeho prodeje v období od 1. do 24. prosince darujeme na rozvoj dětí v dětských domovech a organizaci Srdce na dlani. 


Chceme vám moc moc moc poděkovat za to, že se nám podařilo vybrat 61 200 Kč a už teď se těšíme na další spolupráci s organizací. Měly jsme možnost navštívit dětský domov v Tisé, užít si celé odpoledne s dětmi a tetami a ukázat těmhle dětem, že i když to zatím v životě neměli tak jednoduché, určitě můžou dosáhnout čehokoli, co si vysní!


Rok 2018 pro nás byl opravdu plný zážitků a především nových zkušeností. 
Děkujeme moc za to, že s vámi můžeme vše sdílet, a taky za vaše rady, tipy a neustálou podporu. Už se nemůžeme dočkat, co přinese rok 2019!

Tak šťastný nový rok! A ať se vám splní vše, co si naplánujete!

A dejte nám v komentářích vědět, jaké byly vaše oblíbené momenty roku 2018.

15 komentářů

  1. Moc hezké shrnutí vašeho roku 2018. Doufám, že i ten letošní bude stát za to. Líbí se mi co kolem sebe vytváříte, jste hodně inspirativní. Přeju vám ať se i v roce 2019 posouváte v před, užíváte života a učíte nové věci.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je skvělý článek! Tyjoo, vy jste snad procestovaly celej svět ☺️.. jste mojí inspirací, mám vás moc ráda, dnes jsem otevřela váš diář, moc mi vyhovuje (i predešlé roky vyhovoval.. ��) Dělejte vše dál, má to smysl... Pěkný rok 2019!❤️ Míša

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je paráda! <3 Ešte som u žiadnej blogerky nevidela tak nabitý rok 2018. Zažili ste toho veľmi veľa a boli to veru nádherné chvíle. :) Verím, že rok 2019 bude pre vás ďalším nádherným rokom <3
    NORALIC

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to vypada skvele! To byl teda rok. <3 Doufam, ze jste si ho uzily tak jak to vypada na fotkach. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ať se vám nadále daří holky, do nového roku vám přeji jenom to nejlepší! :))

    OdpovědětVymazat
  6. Taky vám přeji nádherný rok 2019 holka! ♥
    Přečetla jsem to celé (:D) a musím říct, že váš rok 2019 stál opravdu za to! :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  7. Taky se snažím pěstovat rostliny a avokáda mi už rostou, každopádně bych byla ráda, kdyby takový článek Jak pěstovat avokáda vyšel. Děkuji

    https://www.miroslavahadova.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Krasny clanek, je to obdivuhodne, co vse zvladate :) co se tyce vasi nabidky papirnickeho zbozi, me by se ohromne libily samolepky se ,,svatecnimi,, motivy, ktere bych v diari od vas vyuzila na advent, vanoce, velikonoce, silvestr apod. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný článek. Dokonce jsem se díky němu vrátila k článkům a videím, které mi na mobilu unikly...

    Ve vašem eshopu bych uvítala např. sváteční, nebo dekorativní samolepky.
    Diář se vám letos (jako vždy) povedl a už se těším, až mi začne škola a já budu moci plánovat.

    OdpovědětVymazat
  10. Děkujeme za celoroční inspiraci. Vše nejlepší do roku 2019 přeje tým Kufry-zavazadla.eu

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělý článek, mám moc ráda taková shrnutí. :)
    Woodnote

    OdpovědětVymazat
  12. wow, Váš život už snad nemůže být dokonalejší !! :) Ať se vám stále daří:)

    OdpovědětVymazat
  13. Discord servers also has several text chat channels as well as personal messages between users. This is great when you can not or do not want to use voice communication channels to chat.

    OdpovědětVymazat
  14. This page gives you a lot of information. Thank you!

    OdpovědětVymazat
  15. Fakt nechápu, jak toho tolik můžete stíhat! Toto shrnutí je inspirace pro všechny, kteří neustále říkají "nemám vůbec čas". Inspirovala jsem se i a pár věcí jsem si zapsala, které bych v roce 2019 chtěla zažít, jelikož rok 2018 byl kromě dovolené, pár výletů a chození do fitka spíše rokem učení, naštěstí vše dopadlo k mé spokojenosti. Jo a ještě stojí za zmínku vyřešená úniková hra, na což jsem hodně pyšná!

    OdpovědětVymazat